Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'Italia 2009

@Mustafa ÇAKAR

Amacım kimseyi üzmek yada muhalefet olmak değil ama cidden başından beri Astana nın bu tutu kazanacak güçte olduğunu düşünmüyorum, özellikle Armstrong un hiç düşünmüyorum. Olursa Leipheimer tur için savaşabilir. Zira bu gün bunu çok daha net gördük. Benim başından beri söylediğim gibi as iki favorim Garzelli ve Menchov sonrasında Di Luca, Basso, Cunego ve Simoni idi ama bu gün özellikle Cunego ve Garzelli çok berbat göründüler. Özellikle Garzelli dünki güçlü görüntüsünden ve sezon başından beri çıkardığı başarılı yarışlardan sonra bugün nasıl bu kadar geri düştü anlamak çok zor. Bir sorun yaşamış olabilirmi ilerleyen saatlerde öğreneceğiz. Turda şu an itibari ile beklemediğim kadar iyi performans gösteren genç Lövkvist ve Sastre...Ben Sastre nin ilerleyen etaplarda havlu atacağını hala düşünüyorum ama Lövkvist sezon içinde gösterdiği iyi formun devamını bu büyük turlarda da gösterecek gibi sanki, kazanamasa bile turu ciddi bir yerde bitirebilir. Di Luca ve Basso ya gelecek olursak zaten tur için Menchov ile sonuna kadar savaşacakları açık. Üstelik Menchov etabı almış olsada Di Luca yine zaman bonusu aldığı için hala takım zamana karşıdaki dezavantajını kapatamadı. Garzelli ve Cunego ise tekrar ediyorum bugün benimle beraber tüm İtalyan basınınıda resmen şoka uğrattılar.

Bu arada, özellikle 10. etabın belirleyiciliğine tamamen katılıyorum ki zaten turun kraliçe etabı, orda hayatta kalan kim olacak çok daha net göreceğiz, belkide hiç beklemediğimiz bir sürpriz isim çıkacak:) Birde, bisiklet dünyasında her zaman söylenen bir söz vardır, Fransa Turu daha prestijlidir ama en serti İtalya turudur. Armstrong kariyerinin geç bir döneminde de olsa bu gerçekle bu turda özellikle 10. etaptan sonra yüzleşecek artık:)

Scudo
Lance 3 dakika yedi. Ama hala podyum için şansı var. Astana'nın birinci adamı artık Leipheimer'dır.

Menchov tırmanma boyunca en sakin görünendi, kazandı da. Zaman olarak geride olduğunda bonusa ihtiyacı vardı ve aldı. Di Luca kazanmak için en istekli görünen, dün kazandı bugün de pembe için Menchov'un atağına katıldı.

Turun sonu hala belirsiz. Cumatersi günü start ve ilk tırmanmada olmaya çalışacağım. Pazar tüm gün Milano kriteryumunda olurum.

@Aytaç Biber
(Geneline katıldığım kısımları alıntılamadım)
Garzelli konusunda burda (İtalyada) pek kazanacağı yönünde görüş yok. Ama Cunego'yu çok seviyorlar ve kazanacağına inanıyorlar(dı). Bugünkü kayıp ne kadar bilmiyorum ama Cunego için İtalyanlar üzüldüler.

Bu arada, özellikle 10. etabın belirleyiciliğine tamamen katılıyorum ki zaten turun kraliçe etabı, orda hayatta kalan kim olacak çok daha net göreceğiz, belkide hiç beklemediğimiz bir sürpriz isim çıkacak:) ..

Evet 10'nuncu etap önemli bir etap. Ama kırıcı tırmanmadan sonra 60km daha var. Dolayısı ile çok belirleyici olmayabilir. Çünkü tırmanmada geride bile kalınsa küçük gruplar oluşturulup ön taraf yakalanaiblir. Eğer tek başınıza atak yapar kaçarsanız 60km'yi göze alamazsınız. Sanırım Astana ve Liquigas tepeye kadar çıkabilecek 3-4'der sporcuya sahipler. Ancak takım halinde çıkabilirlerse son 60'km de yüklenebilirler. Bu durumda belirleyici olabilir.

@Aytaç Biber

Kırılmak gücenmek söz konusu değil fikir alışverişi yapıyoruz. Tabi Lance'e olan özel hayranlığım var ama galiba o bu tura sadece 100.yıl dolayısıyla katılıyor bugün net olarak belli oldu. Yine de 3,5 yıl ara ve 37 yaş artı 40 gün önce kırılan köprücük kemiğine rağmen ondan çok daha genç ve giro kazanmış Cunego dan sadece 1 dk geride tamamladı. Bence çok iyi. Garzelli konusunda açıkçası benim çok bir beklentim yoktu. Basso aslında daha favori idi ama o da sanki bu etap ta biraz hayal kırıklığı oldu sanki. Di luca bu turu alması daha muhtemel bir italyan bence. Ama ben hala Astana yı 10. Etaptn sonra bekliyorum. Tabi artık Levi'yi.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@Mustafa ÇAKARBasso'nun atakları için hala erken. Çünkü olası favoriler arasında zamana karşıyı en iyi çevireceklerden biri o. Aradaki 1-2 dakika farkı (özellikle Di Luca'ya karşı) çok kolay kapatabilir. Di Luca konusunda haklısın. Oldukça da hırslı ve inançlı görünüyor. Levi'yi göreceğiz, Astana hala güçlü.

Gerçekten zevkli bir Giro oluyor.

Lance ve ivan ikiside ara vermişti Ivan döneceğini biliyordu Lance bilmiyordu aradaki zamanı doğal olarak farklı geçirdiler. Lance 40 gün önce düştü ona rağmen burda ve daha yani başladı.Bu turda kaza geçirmeden önce de iddalı olmadığını söylemişti. Kazası olmasa idi anlaşılıyorki söylediğinin aksine çok etkin olacakmış. Tur çok ama çok hayecanlı geçiyor nedesek spekülasyon. İzleyip görecez artık. Galiba en güzelide böyle olması zaten.

Ben şahsen Garzelli den 2000 yılındaki Giro zaferinin tekrarını bu yıl ki sezon formu ile tekrar bekliyordum, üzüldüm.

Şuna de değinmek lazım, Liquigas (Basso) ve Astana (Leipheimer) takımları tek adama çalışan takımlar. Dolayısı ile gerek tırmanmalarda gerek düzlük ve inişlerde liderlerini yeterince koruyabilir ve pelotonu yönlendirebilirler. Bu yüzden Di Luca'ya ve Menchov'a göre şansları yüksek. Çünkü Di Luca'nın takımda Petacchi var ve ona yardım için gelmiş sporcular var. Menchov da takımda nerdeyse tek başına. Özellike 10. etapta bu karşımıza dezavantaj olarak çıkacak.

• Beğen
Menchov zaten bahtsız bedevi, bütün büyük turlarda tek başına kalıyor...Koca Rabobank yıllardır bu adam için sağlam domestik getiremedi şu takıma.

Verdiğiniz bilgiler ve yorumlar için teşekkürler. Eurosport günün yarışının özet görüntülerini gece saat kaçta yayınlıyor?

Bravo Scarponi...:) Ayakta alkışlamak lazım, gerçekten harika bir etap zaferi aldı...Son 20-25 km neredeyse tek başına direndi...

Acqua Sapone un dün kaybettiği ciddi zamandan sonra bu gün Garzelli için düşündüğü taktik de malesef tutmadı, tırmanmada pelatondan kopmayı başardı ama rampa ön gruba gitmesine yetecek kadar uzun değildi malesef ve boşa çırpınıştan sonra tekrar ana grubu beklemek zorunda kaldı...Kötü bir kumar ve enerji kaybettiler.

Armstrong iyiden iyiye yorulmaya başladı, rampaları geçtik düzdede artık son tempolara dayanamayıp kopmaya başladı...Sanki Turun sonunu göremiyecekmiş gibi bir düşünce oluştu bende. Artık Astana Giro için yanında domestik tutmayı bırakmalı tamamen bütün takımı Levi ye yöneltmeli gibi geliyor.

@Aytaç BiberTamamen katılıyorum.

Garzelli'ninki gerçekten kamikazelik idi. Belki Scarponi'yi salarlar ama Garzelli'ye izin vermezdi peloton.

Lance ITT'ye kadar sabreder diyorum. Orada kendini deneyecektir.

Bu arada Cancellara acayip yavaştan alıyor. Takımın durumundan olsa gerek ona iş düşmüyor. Bundan çıkardığım anlam etap peşinde olduğu. Tabiki kalan iki ITT etabının favorisi o. İki ITT almak süper bir sonuç olur. Ama benim içim yarınki etap için gıdıklanıyor. Sanki kaçan gruba katılacak gibi.

Cancellara için haklı olabilirsin, bakalım bekleyip göreceğiz.

171 CANCELLARA Fabian SUI SAX 23:09:17 58:02

58 dakika ilk hafta için çok büyük süre.

Dikkatimi çeken diğer isimler de var çok gerilerde.

114 DAVIS Allan AUS QST 22:50:33 39:18
123 MILLAR David GBR GRM 22:53:11 41:56
133 ZABRISKIE David USA GRM 22:58:21 47:06
142 BRUTT Pavel RUS KAT 23:02:40 51:25
186 CESAR VELOSO Gustavo ESP XGZ 23:15:10 1:03:55
188 HINAULT Sebastien FRA ALM 23:15:58 1:04:44

• Beğen
@gurol

Thomas Lövkvist inanılmaz sağlam bir adam çıktı. Çok şaşırttı beni 10. etaptan sağlam çıkarsa bu adamı daha çok konuşuruz bence

@Mustafa ÇAKARTurlarda adı duyulmamış ama oldukça iyi bir sporcu. Daha önce zamana karşı başarıları da var. Büyük ihtimal podyumda bitirebilir, küçük ihtimal kazanabilir de.

2007 3a tappa Criterium International: Mezieres (crono) FRANCAISE DES JEUX
2006 Campionato nazionale svedese su strada FRANCAISE DES JEUX
2004 Campionato nazionale svedese a cronometro FDJEUX.COM
2003 Campionato nazionale svedese cronosquadre BIANCHI NORDIC

Lövkvist zaten henüz çok çok genç ama bir sürpriz değil açıkçası, zaten beklenen bir isim, 2006 yılı İsveç ulusal şampiyonluğunu çok küçük yaşta almış bir sporcu, Tirreno Adriatico da genel klasman 4. lüğünü ve 23 yaş altı galibiyetini aldı bu yıl, bisiklet dünyasına Nibali, Kreuziger, Velits, Ignatiev, Gesink, Cavendish, Ciolek gibi isimlerle beraber ilerde damga vuracak adaylaran biri bana göre. Yeni nesil gerçekten iyi geliyor, tt ci, sprinter, tırmanıcı her anlamda büyük ümit veren yetenekler var. Gerçi aralardan Ricco gibi patlayanlarda çıkıyor, umarım bu isimler böyle bir duruma düşmezler.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
bisikletçi olmak için ne yapmak gerekir..yaşın kaç olması gerekir..ayrıca bu yarıslar neden bu kadar uzun abi ya nedir bu giresun istanbul arası gibi ..acaba etaplar arası kac saatlik molalar var?

Önce azimli olmak gerekir, disiplin gerekir, çok çalışmak çok antreman yapmak gerekir falan filan diye uzar...Giresun İstanbul arası nedir ki? Giro 3400km civarı sürecek.

Geri