Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'Italia 2009

@küçük-emrahCumartesiyi yayınladım emrah.
http://www.bisikletmagazin.com/media/blogs/a/2009/05/giro-climb/4-commisaire-car/Giro%20038.JPG

Scudo
vala milli takım forması ile oralarda gzemen süper abi valahi tebrik edeirm gürol abi süper bir tanıtım abi soran oluyomru acaba hiç formanı vala süperisn teşekür paylaşımların emeklerin için abicim

Bence daha fazla insan bu başlıkta yorum yapmalı ve etapları değerlendirmeli.Bu işi bilen daha fazla insanın yorum yapsa daha güzel olacak.
Bildiğim kadarıyla giro en büyük 2. bisiklet turu ve yarın çok kritik bir etap var, bugünkü etabı izleyemediğim neler oluyor merak ettim, dünkü etapta sporcuların protestosuna karşı bir tepki oluşmuş sanırım.

Bugün boş gündü, etap yoktu. Yarın, yani 18 Mayıs Salı günü turun, sonucu en merakla beklenen etaplarından biri ve aynı zamanda turun kraliçe etabı olan 10. etap var.

Bunu söylemek gerçekten çok zor, yarın turdaki en sert tırmanmalardan biri olmasına rağmen bu tırmanma etabın bitişine değil 60km kadar öncesine denk geliyor. Bu yüzden yarın, tırmanıcılar yerine puncheur diye tabir ettiğimiz ( Bettini, Rebellin gibi) sporculardan biride kaçarak etabı alabilir. Voeckler, Ignatiev gibi sporcular bu tarz sporcular. Ama tırmanıcılar domestikleri ile zirveyi geçebilirlerse onlarda bi fark yaratabilirler. Liquigas bunu yapabilecek güçte gibi duruyor.

Eğer yazımı okuduysan (link) tahminler eski şampiyonların bu yokuşta birşeyler yapmak isteyeceği yönünde.

Benim kişisel tahminim Liquigas takımı ilk tırmanmaya Basso'yu, LP Brakes ise Di Luca'yı taşıyacak; çünkü 2. baba tırmanmada takım gidecek bir yer yok.

Ancak 8-9 kişilik; puana kaçıp giden ya da takımdan "git" izni alan gençlerden bir grup olur da Leipheimer ve/veya Salvodelli içlerine girerse...

Ben de heyecanla bekliyorum.

Ancak şu LPR'nin gitmesini şart koşuyor; Perşembe günkü TT'de Di Luca 2dk. civarında zaman kaybedeğini tahmin etmiş.

@Aybars Öge Sürücü

Bu başlıkta yazan üyelerin niceliği ile ilgili yorum yaptım niteliği ile değil yanlış anlamışsınız.Yani daha çok, sizin gibi burada önceki sayfalarda yazan arkadaşalar gibi demek istedim.Çünkü ben ilk defa izlediğim için bişey yazabilecek tecrübeyi kendimde görmüyorum ve evet tatil olduğundan haberim yok.

@Aybars Öge Sürücü

2. tırmanmaya kadar Basso yada Di Luca nın tek kaçabileceğini sanmıyorum ben. O yüzden Tırmanıcılar ilk zirveye en azından bir yada iki yardımcıları ile ulaşmak isteyeceklerdir. Söylediğim gibi tahmini çok zor bir etap. Ben bu bilinmezde Menchov un nasıl bir tavır takınacağını merak ediyorum. Ayrıca Garzelli de kaybettiği ve geçen sefer deneyip geri alamadığı zamanları bu etapta yine telafi etmeye çalışacaktır, eğer Voeckler gibi sporcular kaçarsa muhtemelen Garzelli de onlarla gidebilir.

@Negro

Aslında güzel kardeşim, bir şey kaçırmadın çünkü bugün Levi'nin attığı mesaja istinaden; "Giro yeni başlıyor."

Yarın ne yap et, etabı seyret :) Slogan gibi oldu ha.

@Aybars Öge Sürücü

Öyle, çok çetin olacak, bu yıl çok favori var:)

@Aytaç Biber
Ben de Di Luca ve Basso'nun bir şey yapacağını sanmam, bekleyecekler. Sıralamaya bakarsak:

1 DI LUCA Danilo ITA LPR 37:29:48 0:00
2 LOVKVIST Thomas SWE THR 37:30:01 0:13
3 ROGERS Michael AUS THR 37:30:32 0:44
4 LEIPHEIMER Levi USA AST 37:30:39 0:51
5 MENCHOV Denis RUS RAB 37:30:46 0:58
6 BASSO Ivan ITA LIQ 37:31:02 1:14
7 SASTRE CANDIL Carlos ESP CTT 37:31:12 1:24
8 HORNER Christopher USA AST 37:31:13 1:25
9 PELLIZOTTI Franco ITA LIQ 37:31:23 1:35
10 ARROYO DURAN David ESP GCE 37:31:37 1:49
11 SIMONI Gilberto ITA SDA 37:31:57 2:09
12 POPOVYCH Yaroslav UKR AST 37:32:26 2:38
20 BRUSEGHIN Marzio ITA LAM 37:33:12 3:24
21 CUNEGO Damiano ITA LAM 37:33:25 3:37
23 KESSIAKOFF Fredrik SWE FUJ 37:33:47 3:59
25 ARMSTRONG Lance USA AST 37:34:27 4:39
28 SOLER Juan M. COL BAR 37:35:00 5:12
36 GARZELLI Stefano ITA ASA 37:36:37 6:49

Bruseghin, Cunego, Kessiakoff, Garzelli atak yapıp kaçmaya müsait. Bunun dışında Soler hala yeşil mayo peşinde ise tırmanma puanını kaçırmak istemeyecektir. Daha öndekiler kaçarsa Peloton tepki verir ve farkın açılmasına izin vermez. Tırmanmaya bakarsak;

http://www.gazzetta.it/Speciali/Giroditalia/2009/altimetrie/img/T10_Pinerolo_alt_DEF.jpg

138.km deki Moncenisio zirvesi yeterince önemli bir tırmanma. Büyük ihtimalle önemli ataklar o kısımda gelebilir. Çünkü devamı iniş ve büyük tırmanmaya ulaşıyor. Eğer büyük tırmanmada Menchov yada Leipheimer atak yaparsa Di Luca ve Basso mecburen yorulmuş domestiklerini geri bırakacaklar. Zirveden iniş ve son 60 km izlemesi çok zevkli olur. Yıllar önce Lance'in tarladan geçtiği ve Beloki'nin bacağını kırdığı (2003) gün gibi bir gün olacak bugün. Tabiki birileri cesur davranırsa.

İçimdeki his, bugün Lance'in atak yapabileceğini söylüyor. Yada öyle istiyorum diyelim. Çünkü artık genel klasman için tehlike oluşturmuyor denilebililr.

@Negro
Estağfurullah, hiç birimizin bu işin uzmanı olduğumuzu iddia etmiyoruz. Herkes yorum yapmalı. Elbette genel verileri inceleyip doğru yoruma varmak tecrübe ve tabkip gerektirir ama ne farkeder ki... Bu kadar yazıp çizdiğimiz halde bizim dediklerimiz de gerçekleşmiyor...

Aytaç, umarım izliyorsundur, Garzelli kaçtı:

175km - 2000 Giro winner Stefano Garzelli (Acqua #amp; Sapone-Caffè Mokambo), Vladimir Efimkim (Ag2r-La Mondiale), Mathieu Sprick (Bbox Bouygues Telecom), David Lopez Garcia (Caisse d'Epargne) and Serge Pauwels (Cervélo TestTeam) join the escapees.
180km - Morris Possoni (Columbia), Carlos Jose Ochoa (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) and Tiralongo break away and are currently 10 seconds clear.

Şimdiki durum:

145km - There are 12 riders in one group ahead of the peleton, 1:12 clear.

Moncenisio tırmanmasına gelmek üzereler. Ayrıca...

The average speed in the second hour was 48.2 km/h.

Çok zor bir gün olacağa benziyor.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Yaaaa nerde izliyorsunuz yarışı? RaiSport daha yayına geçmedi...! :(

5 dakika oldu fark, Garzelli tek başına.

Geri