Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'Italia 2009

Scudo
Acqua&Sapone takımı yine ciddi bir taktik hatası yaptı bana göre. Garzelli nin kaçmasını kesinlikle bekliyordum ama bu kadar da erken ve üstelik tek başına kaçmasını hiç beklemiyordum...Yine 1 çuval inciri berbat ettiler bana göre, halbuki bugün çok iyi bir fırsat yakalayabilirlerdi. Garzelli ile beraber Menchov un da ne yapacağını merak ediyordum ve bugün bence akıllı davrandı ve şimdi tur için son derece iddialı bir konumda. Onun etapları gelmek üzere. Di Luca TT ler öncesi zaman farkını açmak için bugünde saldırdı ve istediğini aldı, çok güçlü görünüyor gerçekten, bakalım TT lerde bu bonuslar ona yetecek mi? Bugün taktik hatası yapan diğer takım Liquigas oldu, gerçi Pellizotti yi öne göndermeleri bence çok mantıklıydı, bende olsam aynısını yapardım muhtemelen. favori grup ya Pellizotti yi bırakacak ve iddialı bir konuma gelmesine izin verecekti yada onu yakalamak için çırpınıp enerji tüketecekler ve Basso bu arada yatıp son anda saldıracaktı. Sanki bana bunu düşündüler gibi geldi ama papaz pilav yemedi. :)

Güzel bir etaptı. ancak Eurosport geç bağlanınca tırmanma seyretmenin zevkine varamadık doğrusu. Varşovalıların bile seyretmediği tenis turnuvası 1.tur maçına kurban gittik. Di Luca nın TT de aranın en azından aynı kalması için ciddi bir atak yaptığı fikrine bende katılıyorum.Ki kendiside 2 dk fark bekliyor.Ben biraz daha fazla olacağını düşünüyorum. Menchov oldukça şanslı duruma geldi. Sadece 1'50'' geride TT de pembe mayo değişebilir diye tahmin ediyorum.Leiphemirde hala farkı koruyor.Daha doğrusu makul seviyede tutuyor diyelim. Bu turda dikkatimi çeken başka bir şey de şu: Sizin de fikrinizi duymak isterim gerçi ama Lance TDF için çok iyi bir hazırlık yapıyor şu anda. Contador biraz sallanırsa Lance TDF de sazı eline alacak sanki.

@Mustafa ÇAKAR

Hay eline sağlık, yayın anlaşması gereği RAI de erken giremiyor yayına sinir bir durum

@Mustafa ÇAKAR

TT'de kesinlikle sıralama değişecek... Zaten ben böyle bir TT görmedim daha. Lance bir sürpriz yapar mı bilinmez.

@Mustafa ÇAKAR

Contador hiç birşeyi, hiç kimseye bırakacak gibi değil. Şu anda Pireneler'de Fransa Turu'nun tırmanmalarını çalışmakla meşgul. Yüksek irtifa ve insani olmayan bir antrenman düzeniyle...

@Aybars Öge Sürücü
Öyle demeyin, kişisel olarak kendisinin tavırlarını sevdiğimi söyleyemem ancak kendisi bir futbol yorumcusu gibi görünsede aslında diğer spor faaliyetlerinin gelişmesi için her seferinde bağırıp çağıran her atletizm ve olimpiyatlar döneminde bu organizasyonları hatırlatmaya çalışır ancak ülkemizde artık çok az spor adamı kaldığı için ciddiye alınmaz malesef ülkemizde artık sadece futbol adamları var ve bu durumdan futbolu sevdiğim halde utanç duymaktayım umarım bir gün ülkemizde spor adamları sayısı artar ve rahmetli Kenan onuk ve onun gibi spor adamları yetişir sevgilerimle,

• Beğen
Tepkiler: GdBAR
Orası öyle, medyatik bir konu değil ve kimsede ona bisiklet ile alakalı konuşması için para ödemiyor:) Futbol yorumculuğunu keyfinden yaptığını düşünmeyin bence:)

@Aytaç Biber

Ben onun takip etmediği fikir sahibi olmadığı konu bilmiyorum valla.

@Aytaç BiberAytaç, bence dün Garzelli'nin atağı iki hedefliydi. Birincisi elbette Pembe mayo olmasa da podyum şansını geri getirmek. Bu ancak peloton tepkisiz kalsa olabilirdi, Di Luca'nın "aç"lığı buna engel oldu. İkinci hedef ise Yeşil mayoyu sağlamlaştırmaktı, bu kesindi becerdi de. RAI'de konuşulanlar da bunu destekliyor.

Bir buçuk dakika Di Luca'ya yeter mi bilmem. Bekleyip göreceğiz. Basso-Pelizotti olayı ise geçmişte Cunego'nun Giro'yu kazanmasına benziyor, bana kalırsa.

Dün toplantıdaydım dolayısı ile etabı tamamen izleyemedim, bir gerçek var, Di Luca kafayı yemiş. Çok uzun yıllardır bu kadar agresif bir bisikletçi görmedim.

@Mustafa ÇAKARBana kalırsa da zor, Contador gerçekten iyi durumda ve takım taktiği kadro seçimi çok önceden belirlenmiş. Lance belki Vuelta'yı görebilir...

Bence Lance klasiklere katılsın. Çok iyi becerebilir onları.

Di Luca bu yıl gerçekten çok agresif ve söylediğin gibi kafayı yemiş buna tamamen katılıyorum. Adam Sprint lere bile çıkıyor :) Ancak, Menchov unda son kozlarını çıkmadığı açık henüz. Basso hakkında ise kafam karışık şu an, Di Luca tırmanışlarda ondan çok daha güçlü görünüyor şu ana kadar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Arkadaşlar Di Luca'nın dün halâ etap başında niye medikal araçla en sondan başladığını ve etap içinde niye durduğunu öğrenemedim.

Bu arada atladığımız bir nokta var; Di Luca dün 6,5dk. farktan etabı aldı. Ve etap sonunda da öyle bitmiş falan değildi yani. ;)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@Aybars Öge SürücüBu da doğru da, Garzelli tek başına idi tüm gün. Yakalanması doğal.

Bana kalırsa Di Luca son haftayı çıkaramayabilir. Kötü durumdaki Lance'in grupta kalabildiğini görürsek, Basso'nun çok asılmadığı aşikar.

Tabiki böylesi daha güzel ve heyecanlı. Di Luca'nın TT'de süre kaybedeceğini hesaplıyoruz, bakalım ne kadar kaybedecek. Lance ne kadar gelebilecek, Basso mu Pelizotti mi?... Menchov takım desteği olmadan Pembe mayoyu alırsa ne yapar?

Geri