Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'Italia 2009

Scudo
Bugün ki etap üzerine yarın ki tırmanma cidden çok sarsacak sporcuları. 39mt den 2064mt rakıma sadece 83km içinde çıkacaklar...! Menchov yarında Di Luca yı kontrol altında tutabilirse artık o saatten sonra Menchov yenilmez, zira sadece 19. etapta tek ciddi tırmanma kalıyor ve şansı çok yükseliyor. Di Luca için diğer sorun 1 zamana karşı etabı daha var ve Di Luca orada da ciddi süre kaybedecek, zamana karşıda Menchov dan süre çalabilmesi mümkün değil.

Kıssadan hisse Menchov 17. etabıda kontrollü atlatırsa bu tur biter bana göre...
 
@cagan0403

Yarın yarış yok. 17.etap çarşamba günü koşulacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: cagan0403
@Aytaç BiberAynen katılıyorum Aytaç. Menchov alacak, görünen o. Bugün pembeyi kaptırabilir Di Luca'ya ama son gün geri alacak. Ne olursa olsun 1 dakikadan fazla kaybetmez bu görüntüsüyle. Hatta bugün etabın sonunda atak yapıp kendini garantiye alabilir de... 2 gün önceki tırmanmada Di Luca'ya karşı çok güçlüydü.

Adam resmen tek başına turu kazanacak.
 
Bilmiyorum katılırmısınız,Astana takımını uzun zamandır bu kadar çaresiz ve bu kadar aciz görmemiştik. Lance'i su taşıyıcısı haline getirdiler,Leipheimer'in yürüyecek hali kalmamış, kaçarak yarış bitirme gibi hiç yapmadıkları bir taktik uygulamaya çalışıyorlar etapların hiçbirinde ciddi bir taktiklerini göremedik domestikler resmen döküldü. Bu halleri ile TDf de Contador da ilaç olmaz acilen bu takımın el değiştirmesi gerekir bence ciddi sponsor mu bulurlar yoksa Lance takımı mı satın alır bilmiyorum ama onları böyle görmek istemiyorum ben şahsen kendi adıma.
 
@Mustafa ÇAKAR


Katılmamak elde değil.Astana'da domestikler görevlerini yapabilseydi bu sezon Contador Paris-Nice'de 5 kişiyle tek başına uğraşmak zorunda kalmaz,yarışı alırdı.
 
Contador Paris Nice ı ne olursa olsun alamazdı, formu o derece yüksek değildi, 2 tırmanma etabını üst üste kaldıramadı. Rüya görmeyin:) Çok iyi hazırlanıyor ama Fransa turunuda alamayacak. Bazı görünen şeyler klavuz istemez. Hep gönüllerimizden geçenler olsaydı ohooo..:)
 
Bugün Giro saat kaçta bilen varmı yada benmi kaçırdım ??
 
Çok güzel etaptı.
Pellizotti harika bir yarış çıkardı ve etabı kazandı. Üçüncülüğü de Sastre'den aldı.
Turu ise bir mucize olmazsa Menchov aldı diyebiliriz artık. Di Luca bütün yırtınmasına rağmen Menchov'u arkasından düşüremedi. Ama son sprintte Menchov'un Di Luca'yı geçmesini bekliyordum, çok daha diri bir şekilde finişe gelmişti, gene de Garzelli ve Di Luca'nın atağına cevap veremedi.
Garzelli sonlarda Di Luca ve Menchov'dan kopmasına rağmen müthiş bir şekilde geri geldi. Garzelli ile birlikte geride kalan Basso ise Garzelli'nin yaptığını yapamadı, teslim bayrağını çekti.
Leipheimer döküldü gene.
Sastre genel klasmanda Basso'nun da gerisinde kalmış, beşinciliğe düşmüş. Sastre için kötü bir gündü.
 
  • Beğen
Tepkiler: E.GURCAN
@gurol

Menchov'un takım arkadaşına ihtiyacı yokmuş, Di Luca bu işi zaten yapıyor :D

Basso bugün son barutunu da tüketti gibi. Yaptığı atak sonuçsuz kaldı, üstelik kendisine yardıma gelen Pellizotti'ye bile tutunamadı. Arkadan da Di Luca ve gölgesi Menchov da gelip geçtiler.
 
İtalya'da ne güzellikler varmış, hem manzaralar hem de yarış güzeldi.
Di luca son bölümde Menchov'dan kurtulmaya mı çalışıyordu?Menchov pek zorlanıyor gibi görünmedi bana ama neden böyle bişey yapmaya çalıştı zaten öyle biteceği belli gibiydi.
 
Menchov Roma'daki ITT etabında sonlara doğru düşmesine rağmen etabı Di Luca'dan daha kısa bir sürede tamamladı ve Giro'yu kazandı.

Aşağıdaki resim etapların genelinin bir özetiydi :D
http://img32.imageshack.us/img32/1475/dilucamenchov.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: STORMER
Bana göre en eğlenceli etaplardan biriydi ki bence itt ler pek eğlenceli değildir.
Di Luca gerçekten iyi bir performans sergiledi son kilometrelere kadar ama Menchov'un düşmesi bile Di Luca'nin işine yaramadı. Ve Menchov'un düştüğü an Raisport spikerinin söyledği söz (INCREDIBLE! INCREDIBLE! arka arkaya 3-4 kez) hala kulaklarımda yankılanyor ve dediğim gibi Di Luca ya bu da yetmedi.
son olarak güzel bir yarıştı.

Dipnot: Bu konunun yarışlar kısmında yer alması gerekmiyo mu?...
 
Harika bir yarış Giro 2009 izledik bana göre. Bu yıl Fransa turu bu kadar güzel olmayacak, çünki düdük fransızlar Tura LPR ve Acqua&Sapone takımlarını çağırmamışlar. Yani Di Luca ve Garzelli yi Fransa da izleyemeyeceğiz...:boese157: Giro da Menchov ile beraber Garzelli yide ilk üçte bekliyordum tur başlamadan önce ama Acqua&Sapone takımının panikle peş peşe iki önemli tırmanma etabında yaptığı hatalar pahalıya mal oldu...Tabi bunu yeşil mayoyu kazanma adına yaptılar ve Garzelli yeşil mayoyu aldı ama yinede hedef saptırmayıp genel klasmana yönelik devam etselerdi Pellizotti yi kürsüden atabilirlerdi. Menchov un turu almasına ise çok sevindiğimi söylememe gerek yok heralde:) Bana göre Fransa turunda da en ciddi favori yine o olacak. Contador sezon başında onun kadar formda gözükmüyordu çünki, şu anda da ne durumdadır bilemiyorum ama Menchov, heleki bu seneki kadar zor tırmanışları olan bir Giro yu alarak mental açıdan da çok büyük bir özgüven ve güç kazandı. Fransa turu Giro kadar yıkıcı tırmanışlara sahip olmayacak.
 
Rai Sportta bu günlerde her sabah çıkmakta ben izliyorum 10:00,10:15 gibi başlıyor.
 
Geri