Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro d'Italia 2016

Nibali geçen senede bunu yaptı,demek ki formunun zirvesine sonradan çıkan bir sporcu. Ben Nibali'de ki bu gücü hani bizde derler ya " İman gücü - İlahi güç " aynen bu şekilde olduğunu düşünüyorum,şüphelenenler haklı mı ? Evet kesinlikle.

Buna da en iyi cevabı Astana takımından beklemekten başka bir seçeceğimiz yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Scudo
italya giro bittide kafa takıldı şimdi benim,
bu kan verme esnasında ne olduğunu bilmiyoruz ,açıklama astana yaparmı,bilmiyoruz,güzel heyecanlı yarış dakikalarını seyrederken kendimi hatırladım ,heyecan gitti,yerini şüphe aldı,kimler doping yapmadıki,yalnız cancellarada bi şey bulamadılar ,mekanik doping dediler havada kaldı,

Büyük turlarda şırınga kullanımı yasak. Ayrıca Astana'nın açıklama yapacağını da hiç sanmıyorum. Eğer test yapılacaksa bir de Scarponi'ye baksınlar. Gerçekdışı performans gösterdi. Eger Nibali, Giro'yu hakkıyla kazandıysa zafer Scarponi'nindir.

"Bir İtalyan bisikletçi iki kez anılır. Bir kazandığında, iki dopingi açıklandığında." diye bir söz hatırlıyorum. @Derya Keçeci Messina köpek balığının iyi iniş yaptığını herkes biliyor ama bu zamana kadar iyi tırmanamadığını ben bile fark ettim. Hele ki Astana gibi alameti farikası dopink olan bir takım söz konusuysa. O yüzden @taner07 nin tespitine katılıyorum.
Olan gerçekten çapışanlara oluyor.
Vuelta_a_España_2015_-_8ª_Etapa_Puebla_de_Don_Fadrique_-_Murcia-95_(21023897241)_(cropped).jpg

@Kudret Kurtcebe Spartaküs bazıları gibi hırsının köpeği, kurbanı mı demeliyim, hiç bir zaman olmadı. Aksine hırsını kendisinin yönettiğine defalarca şahit olduk. Çocuğunun doğacağını öğrenince yarışı bırakan bir adamdan söz ediyoruz. Hatta bu Giro'da pempe mayo ihtiyaç giderirken grubu durdurup "Pembe mayo geçilmez" raconunu kesen adam. Şaibe duyulacak biri kesinlikle değil.

@taner07 İnşallah böyle bir saçmalık çıkmaz bu işin ardından, bu iş bu kadar bulunamayacak bir iş mi ki ya? Biz hep böyle şüphemi duyacağız her iyi performans ardından.

Yine de benim için gönüllerin şampiyonu Chavez, bide yarış biter bitmez Nibali podyumun ününde gitti Chavez'in annesine sarıldı, tebrik ettim gerçekten. Uran'a da saygılarımı sunuyorum, ne acayip spor ya bu senelere kadar niye takip etmemişim kafamı vuruyorum duvarlara. Geç olsun güç olmasın :)

Bence Nibali'nin formu olağanüstü bir şekilde artmadı ama rakiplerinin formu düştü. Örneğin bugünkü etapta Uran ve Valverde sadece 13sn arkasından geldi ki ne Uran çok formda ne de Valverde iyi bir yokuşçu.

Kağıt üstünde baktığımızda kimse Nibali kalibresinde değil. Büyük tur koşmanın ne demek olduğunu ve nasıl kazanılacağını en iyi bilen de Nibali. Kısaca performansı değerlendirirken rakipleri de hesaba katmak lazım.

Daha hiç bir şey belli değil arkadaşlar, bu kadar gömmeye gerek yok şu anda. Yarın tur bir bitsin de ondan sonda başlar kontroller. Ben Nibali'nin "aptalca" bir hareket yapıp ( hele şu zamanda ) doping yapmış olmasına ihtimal vermek istemiyorum,en kısa zamanda araştırılsın da herkes rahata kavuşsun.

Nibali'nin bu performansını konuştuk ama Chaves çok abartıldı. Ben Chaves'in bu turu almamasının onun için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Chaves önce bir Vuelta'yı almalı eğer Giro'yu alsaydı üzerinde çok baskı hisseder ve kaldıramazdı. Hem Vuelta daha uygun bir yarış Chaves'e.

Chaves bugün kötüydü olması gerekenden daha kötü. Brambilla'nın arkasında bitirdi etabı. Nibali bugün üst düzeyde bir atak yapmadı bile,Kangert götürdü,sonra iniş vardı zaten. Chaves çok zayıftı,bu yüzden Nibali'nin bugün ki atağı sanki dopingli gibi gözükmüş olabilir ama Valverde'nin sadece 7-8 saniye önündeydi Nibali. 19.etap araştırılabilir ama bugünkü etapta zerre bir şey yoktu.

@Oğuzhan Y. Aynı şeyleri yazıyormuşuz, meğer :)

@Tolga Çelebi @Oğuzhan Y. haklısınız, bir an düşünmeden tepki verdim galiba. Dünkü son tırmanış olan Risoul'da da öyle çok yüksek rakamlar olmamış, 2014de TDF'de geçildiğinde Nibali orada yaklaşık 1:30-2 dakika daha hızlı çıkmış, gerçekten de diğerleri yavaş kaldığı için Nibali çok hızlıymış gibi geldi galiba gözüme...

Turun bitmesine gerek yok. Her etap ardından 1. Olanların testi yapılıyor zaten. Nibali daha 1 önceki etapta 1. Olduğuna göre veriler alınmış testi yapılmaktadır muhtemelen. Eğer varsa bişi bunu zaten anında verirler ki kesin varsa yarış sonuçlanmadan vermeye çalışırlar. Eminim ki şuan bunun üstünde hunharca çalışıyorlardir.

• Beğen
Tepkiler: SamiKZ ve taner07
Chavez çok kötüydü bugün.Valverde ve Uran zaten yakaladılar son 200 metre kala Nibali'yi.Hemen bir doping lafı çıkıyor geçen sene TDF'de oluğu gibi.Biraz dikkatli izlemekte fayda var etapları lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Yarışı bir Italyan alıyorken çıkıp da RCS'nin Nibali dopingli deme ihtimalini çok düşük buluyorum.
Performansa gelirsek Nibali kan testine kadar çok kötü gözüküyordu. Ondan sonra bir şeyler oldu. Hakkıyla aldiysa ne demek bize laf düşmez ama ben hala dağ zamana karşısındaki RusVelo takımının performansı ile ilgili şüphe içersindeyim. Giro'ya davetle geldiler sanmıyorum ki organizasyon açıklasın dopingli olsalar bile.

@sabitkamera
Örnekleri UCİ alıyor.Bu yarış bir UCİ World tour yarışı o yüzden RCS keyfi davranamaz.

• Beğen
Tepkiler: SamiKZ ve taner07
yapılacak iş , şüphe bulutlarını dağıtmaktır ,doping yeni bir şey değil ,açıkça yüksek hakem kurulunun titiz çalışması gerekir,astana takımının ceza aldığını biliyoruz,bir takımın adı çıkacağına derler ya b....... çıksın diye,astana geçmişindeki lekeyi temizlemek için adımlarını dikkatle atmalıdır,bisiklet yarışlarında dürüstlük önemlidir,şike değil,amaç tüm takımların doping belasından uzak durmasıdır,zati avrupa bisiklet tarihi dopinkten geçilmiyor.bari bundan sonra bu konuya hassas olsunlar.
idman saatim geldi dökelim teri.

@Ozgurama

Doping işi öyle yürümüyor işte. Ne zaman doping tartışmaları alevlenir. Çıkarır koyarlar birini önümüze bakın bu doping yaptı, biz çok çalışıyoruz, temiz sporuz diye.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Açıkcası nibali kazanmadı , kırojvayk kaybetti. Hepimiz biliyoruz eğer inişte kaza olmasaydı pembe el değiştirmezdi ve nibali pembe aşkına yaptığı atakları yapamazdı. Bir de doping mevzu var , twitterda bu güç , zaman vs hesapları yapanlar ilk 2 yokuşta pelotonun önceki yarışlardan çok daha yavaş olduğunu söylüyor ( ilk yokuşta 4 dk kadar) ve son yokuş performansı da o yokuşun en hızlıları arasında degil. Nibalinin son yokuştaki güç değeri 6.2 kg/w , valverde 5.9 kg/w ve chavez 5.7kg/w yani bu degerler ışığında nibali doping yapmıştır demek bence zor ( tabi her zaman bir açık kapı var onu ihmal etmiyorum)

• Beğen
Tepkiler: H.T
@anıl şentürkk 6.2 kg/w Nibali'nin bu form durumuna göre aşırı yüksek bir rakam, son yokuş derken kısa 3.kategori olan mı? Kısa yokuş ise orası kg/watt değeri bulmak için çok kısa kalıyor, yanıltabilir...

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
Geri