Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro d'İtalia 2021

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
18.106
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba bisiklet tutkunları...
8 Mayıs cumartesi günü üç haftalık büyük turlardan biri olan " Giro d'Italia " başlıyor.
Bu yıl 104. sü yapılacak olan bu efsanevi yarış, kendine has tırmanış rotaları ve pembe mayo mücadelesi ile hepimizi ekran başına sabitleyecek..
Haydi notlarımızı, beklentilerimizi, favori gördüklerimizi v.b. paylaşalım...

Scudo
Katılıyorlarsa eğer iki Sloven arasında geçer diye tahmin ediyorum sürpriz ineos tan biri olabilir
Katılıyorlarsa eğer iki Sloven arasında geçer diye tahmin ediyorum sürpriz ineos tan biri olabilir
İki Sloven de yokmuş egan bernal ağır favori sürpriz trek segafredo yapabilir

Deceuninck - Quick Step ilk defa bir grand tura sprinter götürmüyor. Buda genel klasmana göz diktiklerini göstermekte. Geçen sene iyi performans sergileyen João Almeida için çalışacaklarını sanıyorum, Remco Evenepoel'ün her ne kadar bu sene yarış eksiği olsada hem João Almeida'ya yardım edip hemde podyum kovalayacak diye tahmin ediyorum..

Bunun dışında çok formda olan Simon Yates, geçen senenin TdF'sinde hayal kırıklığı yaşatan Egan Bernal ve bu sene Paris Nice ile Tour of the Alps'te podyum gören Aleksandr Vlasov favori isimlerden.

Takımlar iyi adamlarını Fransa turuna saklamışlar herhalde.
Giro kadroları çok zayıf.
Yokuş domestikleri güçlü olan takım kazanacak. Bu da genellikle Ineos-Grenadier oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Deceuninck - Quick Step ilk defa bir grand tura sprinter götürmüyor. Buda genel klasmana göz diktiklerini göstermekte. Geçen sene iyi performans sergileyen João Almeida için çalışacaklarını sanıyorum, Remco Evenepoel'ün her ne kadar bu sene yarış eksiği olsada hem João Almeida'ya yardım edip hemde podyum kovalayacak diye tahmin ediyorum..

Bunun dışında çok formda olan Simon Yates, geçen senenin TdF'sinde hayal kırıklığı yaşatan Egan Bernal ve bu sene Paris Nice ile Tour of the Alps'te podyum gören Aleksandr Vlasov favori isimlerden.
Quickstep takimini cok begendim bu yil. Masnada yi da unutmamak gerek. Zamana karsisini da cok geliştirdi ve formda su siralar.
Ineos takim olarak cok formda ama biraz kervani yolda duzmeye başladılar son turlarda.
Bir de gonlumuzun efendisi Nibali var. Hic izlemedim bu yil, form durumu nasil bilmiyorum ama renk katacaktir.

Quickstep takimini cok begendim bu yil. Masnada yi da unutmamak gerek. Zamana karsisini da cok geliştirdi ve formda su siralar.
Ineos takim olarak cok formda ama biraz kervani yolda duzmeye başladılar son turlarda.
Bir de gonlumuzun efendisi Nibali var. Hic izlemedim bu yil, form durumu nasil bilmiyorum ama renk katacaktir.
Nibali sakatlıktan yeni çıktı, zor.

benim icin de bu senenin surpriz ismi Vlasov olacak sanki . bir cok favori isim de bu sene Giro 'da yok. bu senenin zevkli gececegine ve bir cok supriz isimi one cikartacagini dusunuyorum

Takım kadrolarını ve sporcuların istatistiklerini derli toplu görmek isteyenler için (link)
Etap karakteristiğini ve rotayı takip etmek isteyenler için (link)

Kadrolara bakıldığında Ineos'un çok ciddi bir sayısal yokuşçu avantajı var gibi gözüküyor. İlk zamana karşı etabını da Top Ganna kimseye bırakmayacaktır. Pembe mayonun Yates, Bernal ve Almeida arasında çekişmekten uzayacağını, sonunda da Yates'te kalacağını tahmin ediyorum.

Cyclist Türkiye'nin Instagram sayfasında yarışla ilgili çok güzel bir giriş yazısı var:

1620117468032.png

"Sezonun ilk Büyük Turu, Giro d’Italia’dan artık birkaç gün uzaktayız. 8 Mayıs’ta Torino’dan start alacak İtalya Turu, 21 etapta İtalya’yı dolaşacak. Son güne kadar bisikletçileri zorlayacak bu yılın rotasında yok yok ancak en çok da alışılageldik şekilde tırmanışlar var.

1620117493542.png

İtalya Turu demek yüksek irtifalara çıkılan efsanevi tırmanışlar demektir. Bu yılın en göz kamaştırıcı zirvesi ise şüphe yok ki Monte Zoncolan olacak. İsmi bile ürpertici değil mi? Zoncolan zirvesine bu yıl, 2003’ten beri ilk kez zorlu Sustrio tarafından çıkılacak.

1620117516076.png

104’üncü Giro bu edisyonda bir dizi yeni zirveye de uğrayacak. Onlardan biri 19’uncu etabın son bulacağı Alpe di Mera. Bitime iki gün kala Giro pelotonu bu etapla 3700 metre irtifa kazanacak. İkinci dinlenme gününden sonra çıkılacak yeni Sega di Ala’yı da şimdiden bir kenara not edelim.

1620117535724.png

Gelelim Giro’yla müsemma tırmanışlara. Belki bu yıl Stelvio yok ama Passo Fedaia, Passo Pordoi ve Passo Giau’nun geçileceği Dolomitler’deki 16’ncı etap havai fişeklerin patlayışına sahne olmaya aday. Ve tabii bir de sondan bir önceki gün koşulacak ve toplamda 4800 metre irtifa toplanılacak Passo San Bernardino ve Passo Spluga tırmanışları var.

1620117556601.png

11’inci etap ise başka bir açıdan önem arz ediyor. Belki o gün menüde devasa tırmanışlar olmayacak ama Pergui ve Montalcino arasında bisikletçileri Strade Bianche’ye benzer toprak yollar bekliyor olacak. Hem de tam 35 kilometre boyunca. Kimler o gün yağmur yağsın ister? Kusura bakmayın, Giro biraz da gaddarlık demektir.

1620117603359.png

Bisikletçilere son gün bile rahat yok demiş miydik? RCS yönetiminin giderek ısındığı bir yöntem, bu yıl da karşımıza çıkıyor. 104’üncü Giro d’Italia, yani benzersiz tasarımıyla Giro kupası, 29.4km’lik bireysel zamana karşı ile Milano’da gökyüzüyle buluşacak.

1620117582919.png

21 günde, 3,450km’nin geçileceği İtalya Turu, ön görülmesi en zor yarışlardan biri, ancak kesin olan bir şey var ki keyifli ve heyecanı bol 21 gün bizleri bekliyor olacak.

✍️ (link) "​

tvde veya başka bir yerde izlemek mümkünmüdür?

• Beğen
Tepkiler: Ozgurulas
@undefined eurosport kanalından izleyebilirsiniz.
(link)
8 mayıs'ta 14:50'de yayın başlıyor görünüyor.
Bu arada eurosport kanalında 5 mayıs yani yarın 18:30'da da 5 gün sürecek Tour of Algarve yarışı canlı yayınlanacak.

Takım kadrolarını ve sporcuların istatistiklerini derli toplu görmek isteyenler için (link)
Etap karakteristiğini ve rotayı takip etmek isteyenler için (link)

Kadrolara bakıldığında Ineos'un çok ciddi bir sayısal yokuşçu avantajı var gibi gözüküyor. İlk zamana karşı etabını da Top Ganna kimseye bırakmayacaktır. Pembe mayonun Yates, Bernal ve Almeida arasında çekişmekten uzayacağını, sonunda da Yates'te kalacağını tahmin ediyorum.

Bitmedi!
Şu aşağıda görmüş olduğunuz uygulama ile yarışları canlı takip edebiliyor, her türlü haber, video, sonuç ve sıralamayı anında bildirim olarak alıyorsunuz.
Daha ne yapsın, sizin yerinize de mi izlesin? 😆

(link)
@undefined eurosport kanalından izleyebilirsiniz.
(link)
8 mayıs'ta 14:50'de yayın başlıyor görünüyor.
Bu arada eurosport kanalında 5 mayıs yani yarın 18:30'da da 5 gün sürecek Tour of Algarve yarışı canlı yayınlanacak.

Eurosport'um yok, ne yapacağım?
Selçuk bey'den rica edeceksiniz, size izletecek.

(link)
(link)

Uslu çocuk olursanız, lig maçlarını da izleyebilirsiniz. Kim bilir? 😉

Son düzenleme:
Bende artık Bernal'den tdf yi tesadüfen kazanmadığını göstermesi için genel klasmanda Giro'da bir çıkış yapmasını bekliyorum,hep söyledik yeni nesil artık eskilere meydanı bırakmayacak gibi,Remco'yu bayadır sahnelerde göremedik belki kendini buraya saklamıştır Almeidadan fırsat kalırsa tabi,yinede olağan şüpheliler sınıfına koyabiliriz,Sagan reis Boradaki son günleri Quickstepe göz kırpması için buradan düzlük etaplardan bir iki tane sıkıştırabilir ama işi zor,Yates favoriler arsında geldi buraya Vuelta'yı aldı en formda isim.

Uslu çocuk olursanız, lig maçlarını da izleyebilirsiniz. Kim bilir? 😉
Ben bi keresinde şirinleri görmüştüm.
Keşke yarış izlemeye vaktim olsaydı. İki yorum yapacak kadar bile izleyemedim.:kötü:
Klasiklerden en çok Ronde'yi, üç büyük turdan da Giro'yu severim.

Sarper Günsal üstadın Giro 2021 ile ilgili yazdığı blog yazısının ilk kısmını paylaşayım. Keyifle okumalar.
(link)
Yazının devamı:
(link)

Sarper'in anlattıklarından sonra şunu fark ettim; yol bisikleti toprakta gitmez yeaa, diyenler bu Giro'yu iyi izlesin. 😉

Geri