Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'italia

@Aytaç Biber

Cavendish te terk edenler arasında.
Farrar olayını sanırım takip etmedin.Farrar ile önceki sayfalarda açıklama yapmıştım.Farrar Tyler wouter weylandt ın ölümü nedeni ile ayrıldı acısı ve üzüntüsünden dolayı terk etti.Beraber yiyip içtikleri beraber antreman yaptıkları bir arkadaşı ölse devam etmesi mümkün olur mu sence de?
Wouter in ailesini teselli için kendine yakışan bir davranış yapıp ta 4. etapta yarıştan ayrılmıştır.

Terk eden gruptakiler.

34. KOHLER Martin BMC DNF
42. BELLETTI Manuel COG DNS
71. CAVENDISH Mark THR DNS
78. RENSHAW Mark THR DNS
92. PETACCHI Alessandro LAM DNS
95. HONDO Danilo LAM DNS
129. VENTOSO ALBERDI Francisco José MOV DNS
196. APPOLLONIO Davide SKY DNF

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Scudo
@Niyazi ALTUN

Komple bisiklet sporcusu olmayanlar için uzun turlar çok zor geçiyor.

Çok az kişi hepsini ( sprint - zirve tırmanışı - time trial vb. ) bir arada yapabiliyor, onlarda efsane ve şampiyon oluyorlar zaten. Etap almadan şampiyon olanlar bile çıkabiliyor. ( pek tasvip görmesede )

Dün mesela, Schlek kaliforniya turunda zamana karşıda 30 - 40 lı bir sırada bitirdi. Her zaman başının ağrısı olacak gibi görünüyor bu branş.

Sprinterler yokuşta çok kötü dağılıyor maalesef. Zaman sınırına girme tehlikesi varsa bırakmalarını anlıyorum ( onaylamıyorum ) . bir de sonraki turları düşünüyorlar bunu da biraz anlayabiliyorum.

Evet sprinterler nedense dağ etaplarında dökülüyorlar ki zaten hemen etaptan ayrılıyorlar, zoncolandaki eğimler % 20 lere kadar varıyordu.Contador , nibali ve igor un tırmanışlardaki insanüstü gücü takdire şayendi.O atmosferi yaşamak orada olmak lazımdı, seyirciler karavanlarla gelip kaç gün önceden kamp bile yapmışlardır diyorum.İşte spora ve bisiklete ne kadar değer verildiğini gösteren bir noktayı sergilediler.Kültür farkı diyorum ve spora verilen değerden kaynaklanıyor.Bizde bi kıvanç tatlıtuğ kenan imirzalıoğlu gelse geçse bakın millet nasıl sokaklara dökülür kamp kurar , ama işte malesef bizde o değeri verecek izleyici ve değer veren kitle çok az.İnşallah ilerleyen yıllarda spor sevgimiz sadece futboldan ibare olarak kalmaz ve bisiklete ve diğer ekstrem sporlarada artar.:in:

15. etap başladı ve baştan yarışı terk eden sporcular belli oldu.

76. RABON Frantisek THR DNF
215. CARDOSO Manuel Antonio Leal RSH DNF
217. HUNTER Robert RSH DNS

Stage 15 > Conegliano - Gardeccia Val di Fassa
22 May / 229.00 kilometer
--------------------------------------------------------------------------------
Start time : 10:40h
Finish : 17:10h
Parcours : Mountain stage / Arrival with climb
Climbs : 1e Cat. (4x) 2e Cat. (1x)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Mikel Nieve Euskadi takımından etabı kazandı.Garzelli 2..3.Alberto Contador
4_Scarponi
5_John Gadret
6_Rujano Gulien
7_Vincenzo Nibali
8_Joaquin Rodriguez
9_Roman Kreziguer
10_Steven Kruijswijk
11_Denis Menchov
12_David Arroyo

Stage 15 > Conegliano - Gardeccia Val di Fassa
22 May / 229.00 kilometer
--------------------------------------------------------------------------------
Start time : 10:40h
Finish : 17:10h
Stagewinner : NIEVE ITURALDE Mikel
Winning time : 07:27:14
Race leader : CONTADOR VELASCO Alberto
Parcours : Mountain stage / Arrival with climb
Climbs : 1e Cat. (4x) 2e Cat. (1x)

Description | Preview | Review | Climbs | Video | Result | Classification | Subclassifications
Stage results
1. NIEVE ITURALDE Mikel EUS 07:27:14
2. GARZELLI Stefano ASA 00:00:00
3. CONTADOR VELASCO Alberto SBS 00:00:00
4. SCARPONI Michele LAM 00:00:00
5. GADRET John ALM 00:00:00
6. RUJANO GUILLEN José AND 00:00:00
7. NIBALI Vincenzo LIQ 00:00:00
8. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin KAT 00:00:00
9. KREUZIGER Roman AST 00:00:00
10. KRUIJSWIJK Steven RAB 00:00:00
11. MENCHOV Denis GEO 00:00:00
12. ARROYO DURAN David MOV 00:00:00
13. BAKELANTS Jan OLO 00:00:00
14. DEIGNAN Philip RSH 00:00:00
15. CATALDO Dario QST 00:00:00
16. SARMIENTO TUNARROSA Cayetano José ASA 00:00:00
17. SIUTSOU Kanstantsin THR 00:00:00
18. ANTON HERNANDEZ Igor EUS 00:00:00
19. SELLA Emanuele AND 00:00:00
20. WEENING Pieter RAB 00:00:00

7 Abandoned (yarışı terk edenler)
5. MARZOLI Ruggero ASA DNF
41. POZZOVIVO Domenico COG DNF
58. OROZ UGALDE Juan Jose EUS DNF
76. RABON Frantisek THR DNF
202. LANCASTER Brett GRM DNF
215. CARDOSO Manuel Antonio Leal RSH DNF
217. HUNTER Robert RSH DNS

Son uc tirmanma etabi cok zorluydu.

Insan evladina bu kadar da iskence yapilir mi diyenler olmustur mutlaka :) :)

@Soner Sarihan

Aslinda modern bisikletcilikte hepsini bir arada yapabilen hic kimse yok.Cunku insanin yapisina aykiri.Her disiplin farkli kaslar ve vucut yapisini gerektiriyor. Kisacasi sprinter tirmanamaz,tirmanan sprint atamaz.(Tabi gecmiste Eddy Merckx gibi cok farkli ornekler var ki o zamanlarda gunumuzun modern bisikletcilik tabirleri gecerli degildi.)

Buyuk tur kazanmak icinse oncelikle tirmanis ve ortalamanin uzerinde bir zamana karsi yetenegi gereklidir.Sprint etaplarinda genel klasman iddialilari idare eder aktif dinlenme yaparlar.Pelaton icinde bitirseler kendileri icin yeterlidir.

İkinci dinlenme gününün ardından, yarın son hafta heyecanı başlıyor. Bireysel zamana karşı etabı koşulacak ve sporcular Nevegal dağına tırmanacaklar.

Tırmanışın, farklı bir açıdan videosu :)

galiba bu arabayı contador kullanıyordu...
ya da deve gücü tazı hızı şerbeti dolu kazana düştü bu adam...

@Berkem Ceylan

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
5 dk. oldu nerdeyse. Hadi be conti yap şu Grand triple'ı yaz tarihi.Sezon boyu Tdf için hazırlananlar kalsın ortada :D

Contador en yakın rakibine 34 saniye fark atarak bugünkü bireysel zamana karşı etabı kazandı.

Benim bu adama karşı hep şüphelerim vardı ama bu yılki Giro ya şahit olduktan sonra ister UCI ister zilyon federasyon ağzı ile kuş tutsa bu adamın temiz olduğuna inanmam şu saatten sonra. Ben hiç böyle birşey görmedim. O kadar üst düzey tırmacını, hepsi kendini ispatlamış çok büyük isimler, hepsini saniyeler birbirinden ayırıyor, bir bu adam uzaydan gelmiş! Bu adamdan istisnasız her etap sonunda idrar ve kan örneği alınmalı bence.

Contador istediğini yapıyor.Giro d Contador oldu bu tur artık.Yokuş TT olmasına rağmen onca zamana karşıcının arasında adam geldi bunuda aldı.Hemde ondan önceki birinciye 30 saniye fark atarak.Monte Zoncolanda herkes zorla gidiyordu ama adam güle güle gitti.Zamana karşı'yı eurosportta izliyordum bir izleyici yorum yollamış,"Nibali insanlar arasında 1. oldu" herşeyi açıklayan bir yorum.Eğer doping cezası almassa bu adam TdF'yide alır Vuelta'yıda alır.Schlek'ler bakalım ne yapacak.Nibaliyi ezdi geçti...

@Batuhan Ustaoğlu

Contador cok kuvvetli.Bakalim TdF te ne olacak.Orada daha zor rakipler bekliyor.Bu kadar guclu gelebilecek mi TdF e.En onemlisi doping cezasi onaylanacak mi yoksa dopingli degildir karari mi cikacak?Onumuzdeki gunler cok hareketli olacak gibi..

@Eren Tublek

Doping cezası alsa da almasa da TDF ye bu kadar baskın olması imkansız. Bu yılın Giro su öyle sert ki, Gİro koşan sporcuların TDF ye kadar kendilerini %100 toplayabileceklerini sanmıyorum. Contador zaten doping cezası yiyebileceğini bildiği için Giro ya girmeye karar verdi. Ortada bu tip bir durum olmasaydı kjesinlikle bu yıl ki tozutuk Giro ya girmez, TDF ye tamamen hazır şekilde giderdi. Ancak neler olabileceğinin o da farkında.

Şu an Giro' da izlediğimiz genel klasman favorilerinin hiçbiri Vuelta' ya kadar kendilerini toparlayamazlar bana göre. Giro bu sene abartı derecede sert.

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
Weyland'ın anısına saygımdan ötürü, Cantador ile ilgili bir şey yazmak istemiyorum.

Her ne kadar Contador hayranı olsam da ilk defa onu bu kadar müthiş bulduğumu itiraf etmeliyim . Sonunda , inşallah bisiklet dünyası için hayal kırıklığı , üzüntü , acı olmaz . Pantani'de böyleydi bir zamanlar , Jan Ullrich'te , Virenque , Tchmil , Zabel , Abdujaparov ve daha yüzlerce isim . Hepsi bir anda doping belasından yok oldu gitti . Hoş Contador'da artık ne yaparsa yaparsın doping dedikoduları ömrü boyunca devam edecek . Buna hangi psikoloji dayanır acaba ?

Geri