Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'italia

@Çağrı Tosyalı

Yağmuru , yerlerin ıslaklığını avantaja çevirmek istiyor. Sanırım başaracak . Bir an Eddy Merckx'in eski zaferlerini hatırladım .Bu nasıl adam ? harika. Bu dakikadan sonra da bırakmaz artık . Arkadakileri iyi salladı

Adam göstere göstere , en iddialı rakiplerine 1,5 dakika taktı . Süper

• Beğen
Tepkiler: a-simetri
Scudo
kardeşim böyle finish mi olur al sen geç dedi contador sanki çocuk sevindirir gibi ruhanda bi bakıyo arkasına acaba son anda beni geçmesin diye:D

@RECEP ÇALIŞKAN

Anlaşmışlar , nasıl olsa ikisi de İspanyolca konuşuyor. Nibali'den daha iyi performans beklerdim

Genel Klasman
1. Contador
2. Nibali +3 dakika 09
3. Scarponi +3 dakika 16

Contador'un peşinde bu kadar süre giden birinin etap kazanması her ne kadar Contador'un jesti de olsa sevindirici. sonuçta Nibali'nin bile yapamadığı bir istikrar ile tırmandı Jose Rujano. genel klasman için çalışan Contador bu kadarını da yapsın. :) evet Nibali daha iyi olabilirdi. aksilik olmaz ise Giro Contador'un. bu sene Giro kazalarıyla önde. favori isimleri ile değil maalesef...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bugünden itibaren Giro bitmiştir bence. Contador adam kafasına göre gidiyor :D Bundan sonrada artık pek bi karşılık veren olucağı yok. Bakalım haftasonu etaplarında ne olucak bisikletçilerin en çok korktuğu iniş etabı yarın bunu izlemek gerek. Umarım contadoru ile aradaki farkı inişte kapatayım derken bir kaza yaşamazlar.

• Beğen
Stage 13 > Spilimbergo - Grossglockner (AUT)
20 May / 167.00 kilometer
--------------------------------------------------------------------------------
Start time : 12:45h
Finish : 17:15h
Stagewinner : RUJANO GUILLEN José
Winning time : 04:45:54
Race leader : CONTADOR VELASCO Alberto
Parcours : Mountain stage / Descending arrival
Climbs : 1e Cat. (1x) 2e Cat. (2x) 3e Cat. (1x)

--------------------------------------------------------------------------------
Description | Preview | Review | Climbs | Result | Classification | Subclassifications
Stage results
1. RUJANO GUILLEN José AND 04:45:54
2. CONTADOR VELASCO Alberto SBS 00:00:00
3. GADRET John ALM 00:01:27
4. DUPONT Hubert ALM 00:01:29
5. ANTON HERNANDEZ Igor EUS 00:01:29
6. KREUZIGER Roman AST 00:01:36
7. SCARPONI Michele LAM 00:01:36
8. NIBALI Vincenzo LIQ 00:01:36
9. KIRYIENKA Vasil MOV 00:01:36
10. MENCHOV Denis GEO 00:01:36
11. ARROYO DURAN David MOV 00:01:36
12. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin KAT 00:01:52
13. KRUIJSWIJK Steven RAB 00:01:52
14. CARRARA Matteo VCD 00:02:02
15. MASCIARELLI Francesco AST 00:02:14
16. NIEVE ITURALDE Mikel EUS 00:02:28
17. SIUTSOU Kanstantsin THR 00:02:42
18. NIEMIEC Przemyslaw LAM 00:02:42
19. TSCHOPP Johann BMC 00:02:42
20. CATALDO Dario QST 00:02:42
21. SELLA Emanuele AND 00:03:13
22. MORENO FERNANDEZ Daniel KAT 00:03:13
23. TIRALONGO Paolo AST 00:03:13
24. MACHADO Tiago RSH 00:03:13
25. STETINA Peter GRM 00:03:49
26. LE MEVEL Christophe GRM 00:03:49

8 Abandoned( Yarışı terk edenler) şiddetle kınıyorum :)):boese157:
34. KOHLER Martin BMC DNF
42. BELLETTI Manuel COG DNS
71. CAVENDISH Mark THR DNS
78. RENSHAW Mark THR DNS
92. PETACCHI Alessandro LAM DNS
95. HONDO Danilo LAM DNS
129. VENTOSO ALBERDI Francisco José MOV DNS
196. APPOLLONIO Davide SKY DNF

• Beğen
@RECEP ÇALIŞKAN

Yarış liderleri bazen böyle jestler yaparlar.
Yarışı izleyemedim fakat anladığım kadarıyle Cantador olgun davranmış.

• Beğen
Evet Contador milleti param param paralıyor.
Bu Tur bence bitti, adam çoktan 3 dak. farkı koydu.

Yarınki etabı muhakkak seyredin, eğer Contador'a saldıran olursa ciddi bir kıyım olacak.

• Beğen
Jest falan yok, anlaşma var.

Rujano tek yönlü bir tırmanıcı oalrak genel klasman değil etap kovalayan bir sporcu. Yani genel klasman için ilk 5 yada ilk 10 değil hedefi. Amacı bir kaç tırmanma etabı kazanabilmek. Bu yüzden zirve tırmanışları dışındaki bütün etaplarda kendini ve enerjisini koruyor. Tıpkı sprinterlerin tırmanmalarda kendilerini zorlamadıkları gibi. Bu sebeple bu etaba son derece dinç ve enerjik geldi Rujano. Sonuçta sona doğru 2 si başbaşa kaldığında birbirleri ile konuştular ve anlaştılar. Açık ve net olarak Contador zirveye kadar farkı rakipleri ile açmak için kendisine yardım etmesini istedi. Karşılık olarak da etabı verdi. Bu tip anlaşmalar her zaman olur, geçmiş sayısız örneği ile dolu. Bu işin doğası böyle.

Ya o eğim mevzusuna geçen sene ben çok takılmıştım, ne anlama geldiğinini öğrendim, aynen söylediğiniz gibi 100 mt like mesafedeki eğim oranı, fakat hala çıktığım yokuşların-tahmini olarak bile- yüzde kaçlık olduğunu bilmemek hoş değil tabi... nereden öğrenirim bilemiyorum.

@Aytaç Biber

contador, çeviriyor ! o kadar :) bi de kalbi geniş maşallah...
tabii ona saldıracaklar da henüz california turundalar...

anlaşma hoştu. geçtiğimiz seneydi galiba, şilek kardeşlerle de anlaşmıştı ve etabı hediye etmişti. hediye de demeyelim. açgözlülük yapmaya gerek yok, finişi paylaşmışlardı. vakti zamanında lance'in sevgili pantani'ye finişi vermesi gibi.
sarı mayoyu, pembe mayoyu giymişsin bi de finişi mi almak istiyorsun...buyur geç üstüne de kola iç demesinler...

ama buradaki "yardımlaşma" nerededir? deryarı paylaşsalar, tempo deryarlık değil...motivasyon mu, 2 kişi olmak mı...tempoyu dinamik kılmak mı diye sormak istiyorum...?

• Beğen
@Teoremos

Bu saydıklarının hepsi. Ayrıca tempo deryarlık emin olabilirsin. Zaman zaman büyük aynada çevirdikleri anlar bile oldu. Tempoları tırmanışın hiçbir noktasında 20 km/h altına düşmemiştir, buna eminim.

Eğer ikiside tek kalsa idi yine 1 - 2 bitirirlerdi, hatta Contador etabı alırdı ancak beraber bitirdikleri sürede bitiremezlerdi. Bu etabı almış olsa da Contador' a genel klasmanda şu an ki sahip olduğu kadar avantaj getirmezdi.

Bu arada yeni gelen habere göre inişinin tehlikeli olduğu için tartışması yapılan C.tesi günkü Monte Crostis tırmanışı da inişi de iptal edildi.

Monte Crostis iptali turun mücadelesi açısından hayal kırıklığı olsa da mantıken en doğru olan. Gerçekten çok tehlikeliydi, zira olası bir 2. ölümlü kaza da kimse bunun altından kalkamaz (ki böyle bir etapta bu her an mümkün). Olası bir talihsizlik bisiklet sporu, Giro ve organizatörler üzerinde artık onarılamaz bir iz bırakabilirdi.

• Beğen
Evet zaten bi acı yaşandı bu bile bile lades demek olurdu.

@Aytaç Biber

Çok haklısın. Venezuellalı bisikletçi , Contador'a devamlı tempo vererek farkın artmasını sağladı . Düşünün ki son 8 km'de Contador , diğer bisikletçilere en az 1,5 dakika taktı . José Rujano Guillen çok iş yaptı. Dupont'ta Gadret'e tempo vermeye çalıştı ama nafile

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
@Özgün ÇETİN

estağfurullah,
210km'lik etabın sağ ve sol kroşelerinden sonra finişteki ciddi eğimlerle biten son anları da etaba damgasını vuracak elbet. ama italya'nın dağları, fransa'dan hep daha zorlu olmuş. şimdi bu uzun ve yüksek bölümü kaldırmış olmaları dünkü etaptan sonra işi kolaylaştıracaktır tabii ki.

linkte etabın eski hali görünüyor. profile'in üstüne tıklandığında iptal edilen ve yenilenen rotayı görüyoruz...

(link)

contador giro'nun patronu oldu.
şilekler, california'dan dinlenmiş gelecekler.
conti, fransa'da ne yapacak acaba?
dopingiyle ilgili gelişme ne oldu bilginiz var mı? haziran'da sonuçlanacak olan mahkemenin jürisi, conti'nin italya'daki bu başarısını "temiz" olarak tamamlayınca, acaba kanaat notunu iyi kullanır mı ki?

herkese iyi seyirler.

Geri