Scudo Sports

Giro D'italia

Leopard Trek az önce turdan ayrılacaklarını açıkladı. (link)

Scudo
@M Kerem Demirel

Doğrusu da buydu zaten. Herkes Amerikan Motorola takımı gibi ruhsuz ve vicdansız olmak zorunda değil

• Beğen
Tepkiler: Gülgün
@Cem Unden

Evet, en doğrusu buydu. Zaten bugün son metrelerde Leopard Trek ve Tyler Farrar beni fena halde dağıttı. Nasıl bir ruh hali içinde olduklarını anlamak için, orada olmak gerekmiyordu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Mehmet_Gürsoylu
Şu anda bu konudan bahsedilmiyor sevgili kardeşim bir üzüntü ve yastan bahsediyoruz daha oralara gelinmedi ki sen neden bahsediyorsun,istersen biraz emek verde oku başlıktaki mesajları:(

Contador birinci olsa ne olur olmasa . Aslında bu tur bitmiştir . Tour de France bile bitmiştir . İspanya Turuna kadar belki bisiklet dünyası kendisini toparlar . Önemli olan Weylandt'ın ölmesi değil yalnızca çoğumuzun içindeki heyecanda biraz hasar gördü. Casartelli onlarca yıl önce kaza yaptığında dünyada ne internet vardı adam gibi, ne de bizlerde bu kadar bisiklet aşkı . Bir anlık hata aslında bu sporun ne kadar ciddi olduğunu anlatıyor .

Ben bu turda yarışan bir bisikletçi olsam hemen ilk fırsatta turu terk ederdim . Düşünsenize ellerim nasıl gidecek fren kollarına , ayaklarım nasıl pedal basacak , nasıl atak yapacağım . Gerçekten bizleri bile bu kadar etkiliyorsa bu arkadaşlar nasıl tepkisiz kalacak bu olaya . İnanılmaz bir şey gerçekten . Bir an kendimi hayal ediyorum , o yokuşlardan inerken . Ya bana , ya sana , ya size aynısı olsa . Of , çok acı verici

Ailesine Allah sabır versin.Allah rahmet eylesin.Çok kötü bir olay.Sporun dikenli tarafı.

• Beğen
@Cem Unden

Cem görüşlerine çok saygı duyuyorum fakat senin gibi düşünmüyorum.
Önceki mesajlarımda yazdığım gibi takımın devam etme kararı alması çok zor ama bence gerekli.

Ben ölsem takım arkadaşlarımın arkamdan turu kazanmasını bana bir kaç etap hediye etmesini isterdim.
Bu anlamda saygı geçişi turundan sonra zamanında motorola takımının ve Lance in yaptığı bence doğru. ( dün caner bey in dediği gibi pek kimsede saldırmamıştı arkasından lance'in )

Arkadaşına bir zafer armağan etmek bence daha anlamlı.
Tabi bunlar benim fikirlerim. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi ben yol bisikletine artık normal bisiklet gibi bakmaya başkalarını önemsemeden binmeye belkide bu olaydan sonra başladım sayılabilir.

Dağcılık camiasından bir örnek ile bitireyim.

Erden Eruç ( www.kaslagit.com ) tırmanış arkadaşının yanında vefat etmesi üzerine, 6 kıta zirveleri projesine başladı. Dağcılığa tamamen veda da edebilirdi, böyle zor bir projeyede girişebilirdi. O böyle bir tercih yaptı. Burada doğru yada yanlış yok sanıyorum.

Bence böyle bir durumda insanların vereceği iki kararda doğru olur.
Leopart trek her iki haldede saygı duyulacak bir iş yapmış oldu.

selamlar

Boyle bir olayin ardindan yarisa konsantre olmak tekrardan yaris psikolojisine girmek kolay degil.Leopard Trek takimi yaristan cekildi.bence de cekilselerde devamda etselerdi de takim arkadaslarinin anisina devam etmis olacaklardi ve her iki durumda da bence de onurlu bir davranis yapmis olurlardi.

Bence kazanin oldugu yere bu olayi hatirlatan bir anit koymak yada oraya Weylandt in adini vermek guzel bir davranis olabilir.

raisport 1 de gördüm.weylandt ın eşi ve annesi kazanın olduğu yeri ziyaret edip, üzerinde kocaman kırmızı bir kalple beraber çiceklerini ölüm kayasının önüne koydular.eşi perişandı. annesi dahada fena eğilip oğlunun öldüğü yeri elleriye silmeye çalıştı,zorla ayağa kaldırdılar. üstelik o kayayı yakından gördüm,adeta üzerinde keskin girintiler olan kara bir duvar gibiydi. o hızla çarpan bir insanın yaşaması imkansızdı. çok ÇİRKİN. KORKUNÇ. KARA BİR ÖLÜM KAYASI.TANRIM SPORCULARI BÖYLE KAZALARDAN KORUSUN.

Geçen hafta sonu KAP konya yarışında çok sevdiğim bir arkadaşım hemen ön çaprazımda kaza yaptı. Akabinde birkaç yüz metre ilerde tam ömümde başka bir arkadaşımın kazası.. 45-50 km. gibi süratlerle gidiyorduk ve nasıl oldu da o kazayı atlatabildim halen anlayabilmiş değilim. Allahtan her iki kazada da ciddi bir yaralanma olmadı. İkinci olaydan sonra yarışlardaki gereksiz agresifliği "özellikle master kategorisinde" sorgulaya sorgulaya antreman havasında yarışı tamamladım. Ankara'ya döndük ve Weylandt'ın olayı :( üstüne tuz biber ekti resmen. Sonra geçen yıl Ankara çevre yolundaki o kaza aklıma geldi. Insanın, özellikle bu sporla uğraşan bizlerin, bu tip olaylar karşısında durabilmek için çok sağlam sinirlerinin olması gerekiyor. Büyük talihsizlik :( Weylandt'ın ailesine sabır dilemekten başka yapabileceğimiz ne var ki..

Giro’nun 3. etabında gerçekleşen ve hiç de hoşumuza gitmeyen bir kaza görüntüsünün ardından Wouter Weylandt’ın üzücü vefat haberini yarış bittikten sonra aldığımda tüylerim daha da ürperdi, gözlerim daha da doldu. Aslında bu talihsiz olay Monsere’leri, Kivilev ve Casartelli’leri, her ne kadar spor esnasında ölmemiş olsa da Pantani, Coppi ve nicelerini tekrar hafızamda canlandırdı. Bir sporcunun hayatının spor hayatı faal iken sona erişi… Sporun trajik yönü. Yarışlarda birçok kazaya şahit olduk fakat hiçbirisine böyle canlı tanık olmamıştım. 4. etabı izlemek bile istemedim. Giro bu sene sorunlu başladı. 5. etaptaki toprak yol inişini tek gözüm kapalı seyrettim. Böylesi olaylara tanık olmamayı ummaktan başka çaremiz yok. Maalesef…

Weylandt’ın takımı olan Leopard-Trek yarıştan çekilmesine rağmen diğer takım ve sporculara “Weylandt için yarışmaya devam edin” mesajı vermesi her iki kararın da geçerli olabileceğini anlatıyor bize. Yarışta kalmak da yarıştan çekilmek de zor ve aynı zamanda ikisi de haklı bir karar. Sonu kötü olan fakat unutulmayanlar arasında yerini almış olan Belçikalı’ya… Sevgiler Wouter Weylandt… Huzur içinde yat…

Yarışa tekrar konsantre olmak zor olacak ama deneyeceğim.
Tüm hissedenlerin başı sağolsun.

Bugün beklenen ilk bomba etaplardan Etna yanardağına tırmanış günü.Dün Contador'un son kilometrede diğer genel klasman favorileri uyurken yaptığı atak sonucu ciddi zaman bonusu kazanmıştı.Bugünkü etap Eurosport'ta 16:50 gibi yayına girecek.Yayına girdiğinde muhtemelen ilk tırmanıştan sonraki inişin son kısımlarında olacak bisikletçiler ardından da asıl tırmanış başlayacak.Kaçırmayınız

Beklenen 9. etap sonuçlandı.
Saat 12.10 da başlayan yarış ,17:10 da sona erdi.

STAGE 9 RESULTS
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 4:54:09
2 José Rujano Guillen (Ven) Androni Giocattoli 0:00:03
3 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 0:00:50
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale
5 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana
6 David Arroyo Duran (Spa) Movistar Team

General classification after stage 9

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 33:03:51
2 Kanstantsin Sivtsov (Blr) HTC-Highroad 0:00:59
3 Christophe Le Mevel (Fra) Team Garmin-Cervelo 0:01:19
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:01:21
5 Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD 0:01:28
6 David Arroyo Duran (Spa) Movistar Team 0:01:37

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Ayrıca Farrar Tyler da 3. etap sonrasında Giro D'italia'dan ayrılma kararı almış.Basına yaptığı açıklamada okuduğum kadarı ile çok iyi arkadaş oldukları rahmetli Weylandt'ı kardeşi gibi gördüğünü ve en iyi partneri antreman arkadaşı olduğunu , ailesini tanıyıp evlerinde bile kaldığını açıklayıp bu üzüntüsünden dolayı yarışa devam edemeyeceğini söylemiştir.Tyler in gerçekten bu onursal ,duygusal , ve inanılmaz davranışı ve kararı takdire şayendir arkadaşlar.
Bazen spor öyle bir birbirine sadakatle bağlıyor ki bizleri bizi çok derinlerden etkileyebiliyor.
Siz düşünün beraber birşeylerin mücadelesini verdiğiniz sporda ve bundan ekmek yiyorsunuz öylesine zor şartlarda para kazanıyorsunuz ve ortak kaderinizi paylaşan arkadaşlarınız var ve gerçekten ben unutamam.
İşte hepimizde sporcu ruhu ve bisiklet aşkı olduğu için herşeyden önce gencecik bir can hayata gözlerini yumdu ve bizleri derinden etkiledi.
Ama 108 numarası inanın ki hayatımızın sonuna kadar kalbimizde ve beynimizde birşeyler çağrıştıracak.
Allah huzur içinde yatırsın rahmetli Wouter Weylandt kardeşimizi.

10. etap sonuçları

Stage 10 > Termoli - Teramo
17 May / 159.00 kilometer
--------------------------------------------------------------------------------
Start time : 13:30h
Finish : 17:15h
Stagewinner : CAVENDISH Mark
Winning time : 04:00:49
Race leader : CONTADOR VELASCO Alberto
Parcours : Flat stage / Ascending arrival
Climbs : 4e Cat. (1x)

--------------------------------------------------------------------------------
Description | Preview | Review | Climbs | Video | Result | Classification | Subclassifications
Stage results
1. CAVENDISH Mark THR 04:00:49
2. VENTOSO ALBERDI Francisco José MOV 00:00:00
3. PETACCHI Alessandro LAM 00:00:00
4. FERRARI Roberto AND 00:00:00
5. APPOLLONIO Davide SKY 00:00:00
6. CHICCHI Francesco QST 00:00:00
7. LODEWYCK Klaas OLO 00:00:00
8. MODOLO Sacha COG 00:00:00
9. KRISTOFF Alexander BMC 00:00:00
10. GATTO Oscar FAR 00:00:00
11. BOZIC Borut VCD 00:00:00
12. LAGUTIN Sergey VCD 00:00:00
13. MONTAGUTI Matteo ALM 00:00:00
14. SABATINI Fabio LIQ 00:00:00
15. TABORRE Fabio ASA 00:00:00
16. VAN WINDEN Dennis RAB 00:00:00
17. BELLETTI Manuel COG 00:00:00
18. CATALDO Dario QST 00:00:00
19. CARDOSO Manuel Antonio Leal RSH 00:00:00
20. ISASI FLORES Inaki EUS 00:00:00

• Beğen
11. etap sonuçları

Stage 11 > Teramo - Castelfidardo
18 May / 142.00 kilometer
Start time : 13:30h
Finish : 17:15h
Stagewinner : GADRET John
Winning time : 03:33:11
Race leader : CONTADOR VELASCO Alberto
Parcours : Hill stage / Ascending arrival
Climbs : 4e Cat. (4x)

Description | Preview | Review | Climbs | Video | Result | Classification | Subclassifications
Stage results
1. GADRET John ALM 03:33:11
2. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin KAT 00:00:00
3. VISCONTI Giovanni FAR 00:00:00
4. SERPA PEREZ Jose Rodolfo AND 00:00:00
5. CONTADOR VELASCO Alberto SBS 00:00:00
6. KREUZIGER Roman AST 00:00:00
7. CATALDO Dario QST 00:00:00
8. SCARPONI Michele LAM 00:00:00
9. LASTRAS GARCIA Pablo MOV 00:00:00
10. NIBALI Vincenzo LIQ 00:00:00
11. MENCHOV Denis GEO 00:00:00
12. CARRARA Matteo VCD 00:00:00
13. RUJANO GUILLEN José AND 00:00:00
14. ARROYO DURAN David MOV 00:00:00
15. ANTON HERNANDEZ Igor EUS 00:00:00
16. SIUTSOU Kanstantsin THR 00:00:00
17. GARZELLI Stefano ASA 00:00:00
18. DUPONT Hubert ALM 00:00:00
19. POZZOVIVO Domenico COG 00:00:11
20. FRANK Mathias BMC 00:00:11

• Beğen
11. etabın sonucunda genel klasmanda son durum.

General Classification
1. CONTADOR VELASCO Alberto SBS 40:37:51
2. SIUTSOU Kanstantsin THR 00:00:59
3. NIBALI Vincenzo LIQ 00:01:21
4. LE MEVEL Christophe GRM 00:01:28
5. SCARPONI Michele LAM 00:01:28
6. ARROYO DURAN David MOV 00:01:37
7. KREUZIGER Roman AST 00:01:41
8. SERPA PEREZ Jose Rodolfo AND 00:01:47
9. CATALDO Dario QST 00:02:21
10. CARRARA Matteo VCD 00:02:21
11. ANTON HERNANDEZ Igor EUS 00:02:21
12. GADRET John ALM 00:02:35
13. GARZELLI Stefano ASA 00:02:39
14. DUPONT Hubert ALM 00:02:57
15. MASCIARELLI Francesco AST 00:03:02
16. MENCHOV Denis GEO 00:03:18
17. KIRYIENKA Vasil MOV 00:03:20
18. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin KAT 00:03:22
19. LÖVKVIST Thomas SKY 00:03:40
20. KRUIJSWIJK Steven RAB 00:04:21
----- Advertisement -----

Kuzey etaplarındea kolay kolay kimsenin Conti'yi geçebileceğini düşünmüyorum bir sakatlık,kaza vs durum olmadıkça ama içimden bir ses Kreuziger'in bombayı patlatacağını söylüyor.

• Beğen
11. etapta km.lerce ön sırada giden Daniel Moreno'nun finişe 150-200 mt. kala geçilmesi tüm çabalarını boşa çıkardı. Böylelikle etabı 1. bitiren John Gadret ilk büyük tur birinciliğini kazanmış oldu.

19 mayısta Adriyatik kıyılarında koşulacak düz bir etap olan 12. etap rahmetli Pantani'nin doğup büyüdüğü yerden; Cesena'dan geçtiği için farklı bir anlam taşıyor. Saygıyla anıyoruz...
Bu etap dağlık etaplardan önceki son düz etap. Bundan sonra sahne tırmanışçıların. 9. etapta Contador'un peşine iyi takılan ve etabı 2. olarak tamamlayan Jose Rujano'nun tırmanış etaplarında iyi olabileceği kanısındayım. Tırmanışsever biri olarak sabırsızlıkla bekliyorum.

18 mayısta Belçika'da Gent'te cenaze töreni yapılan Wouter Weylandt'ın törene ilişkin eurosport haberi videosu :
(link)

törenden bir kesit :
(link)

başka bir haber videosu :
(link)

törene katılanlar arasında Farrar, Cancellara ve F. Schleck de vardı.
Tekrar saygıyla anıyoruz...

Geri