11.Etapta John Gadret gerçekten harika finiş yaptı . Yıllardır büyük turlarda , genel klasmanda üst sıralarda yer alan bir sporcunun başarıları arasına etap birinciliği de eklemesi açısından güzel bir gün oldu.
Daniel Moreno Fernandez (Spa) ise yazık oldu .Son 350 metrede Gadret'e , son 150 metrede pelotona yakalandı ve etabı +11 saniye ile 21. bitirdi. Bu tip son metrelerde kaybedilen yarışlarda gerçekten içim hüzünle doluyor. Solo çeken ve bunu zaferle taçlandırabilen bisikletçilere hayranım .
Geçen sene İspanya Turu - 10.etaptaki ufak solo zaferi burada sizinle tekrar paylaşmak istiyorum.
Imanol Erviti'nin aerodinamik duruşu ders niteliğinde
(link)
Bu arada Contador , hiç olmadığı kadar iyi . ABD'de Lance'in doping söylentilerinin en üst noktaya çıktığı bir zamanda Contador'da bir patlak verecek mi gerçekten merak ediyorum . Eğer gerçekten suçlu bulunursa ,bisiklet sporuna yazık olacak . Büyük takımların sponsor bulması zorlaşacak .
Herhalde bisiklet sporunda kazançların göreceli olarak düşük olmasının en büyük sebebi bu . Golf , beyzbol , voleybol gibi spor dallarıyla aynı kazanç seviyesine ulaşamaması başka nasıl açıklanabilir? Yoksa Avrupa ve ABD'de en çok sevilen 5 spor dalından biri
Son haber :Mario Cipollini'de Mark Cavendish'e şişman demiş . Cavendish'de yapıştırmış cevabı :"Zayıf olup ikinci olmak daha mı iyi? Bence değil . Ben süpermen değilim"