Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro D'italia

12.etap şu anda başladı 87 kilometre var yarışın bitimine önce 4 lü kaçan bir grup var ama bu grupta conti'yi tehdit eden kimse yok zaten fark 3 dk seviyelerinde sprinterlerin son şansı olması nedeniyle htc-highroad önde büyük bir tempo çekiyor bakalım cavendish bu sefer de etap alabilecek mi yoksa ale-jet intikamını alacak mı ?

Scudo
12. etap sonuçlar.

Stage 12 > Castelfidardo - Ravenna
19 May / 184.00 kilometer
--------------------------------------------------------------------------------
Start time : 12:55h
Finish : 17:15h
Stagewinner : CAVENDISH Mark
Winning time : 04:17:25
Race leader : CONTADOR VELASCO Alberto
Parcours : Flat stage / Flat arrival

--------------------------------------------------------------------------------
Description | Preview | Review | Result | Classification | Subclassifications
Stage results
1. CAVENDISH Mark THR 04:17:25
2. APPOLLONIO Davide SKY 00:00:00
3. PETACCHI Alessandro LAM 00:00:00
4. FERRARI Roberto AND 00:00:00
5. CIOLEK Gerald QST 00:00:00
6. SABATINI Fabio LIQ 00:00:00
7. BELLETTI Manuel COG 00:00:00
8. SELVAGGI Mirko VCD 00:00:00
9. RENSHAW Mark THR 00:00:00
10. CARDOSO Manuel Antonio Leal RSH 00:00:00
11. RASMUSSEN Alex THR 00:00:00
12. VAN WINDEN Dennis RAB 00:00:00
13. BARRY Michael SKY 00:00:00
14. HONDO Danilo LAM 00:00:00
15. RIGHI Daniele LAM 00:00:00
16. MORKOV Michael SBS 00:00:00
17. FRAPPORTI Marco COG 00:00:00
18. MONTAGUTI Matteo ALM 00:00:00
19. BEPPU Fumiyuki RSH 00:00:00
20. VISCONTI Giovanni FAR 00:00:00
21. LASTRAS GARCIA Pablo MOV 00:00:00
22. CONTADOR VELASCO Alberto SBS 00:00:00
23. MARANGONI Alan LIQ 00:00:00
24. LANCASTER Brett GRM 00:00:00
25. ZAHNER Simon BMC 00:00:00
26. KREUZIGER Roman AST 00:00:00
27. TOSATTO Matteo SBS 00:00:00
28. MARZOLI Ruggero ASA 00:00:00
29. VANOTTI Alessandro LIQ 00:00:00
30. FISCHER Murilo GRM 00:00:00

Bugünkü Pantani muhabbetide baydı açıkcası. Bir tek kaç gr kokain aldığını öğrenemedik, onuda mail ile soralım bari.

Önceki etaplar hakkında bir yorum ;
Cantador yine aynı aşçıya aynı etden yemek yaptırmış olabilir mi acaba ? :)

Contador, Kaçak et kesiyormuş:D Daha yeni yakalanmışken bulaşmaz heralde, Di Luca gibi abartırsa biter o kariyer.

@Yavuz Çetin

%13 eğim dendiğinde 100 metre mesafe katedildiğinde 13 metre yükseklik farkı oluşuyor anlamına geliyor.

@Soner Sarihan

CONTADOR hakkında söylediklerinize katılıyorum aynı düşüncedeyim...
Ama;
Pantani hakkında söylediklerinize katılmıyorum, sevdiğim bir yarışçıdır, kendisinin hayatı hakkındaki detayları öğrenmek hoşuma gitti...

Eurosport gerçekten çok iyi yapıyor bu işi tebrikler!!!

Aha kıskanc anti contador cular gene geldi.Malesef gene üzüleceksiniz :))

@M Kerem Demirel

Bu tur uğruna hayatını kaybeden bir sporcu olduğu için bu konuyu burada devam ettirmeyeceğim. Şu tehlikeli etap kazasız belasız geçsin başka bir şey istemiyorum. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
@serkan hilal

Teşekkür ederim.

Evet sizi anlıyorum. Belki bende Lance - Cancellara özellikle de Cadel hakkında ki her türlü ayrıntıya bu kadar dikkat kesilebilirdim. Pantani ye özel bir ilgim olmadığı için sıkılmış olabilirim.

Yalnız ben bu turu öğrencilerime tavsiye ediyorum. Çocuklar defalarca kokain-kokain krizi vb. kelimeleri duymasa daha iyi olurdu sanıyorum.

Pantani nin pizzacı dükkanı olduğu bilgisini not ettim, ileride lazım olabilir. :)

• Beğen
11.Etapta John Gadret gerçekten harika finiş yaptı . Yıllardır büyük turlarda , genel klasmanda üst sıralarda yer alan bir sporcunun başarıları arasına etap birinciliği de eklemesi açısından güzel bir gün oldu.

Daniel Moreno Fernandez (Spa) ise yazık oldu .Son 350 metrede Gadret'e , son 150 metrede pelotona yakalandı ve etabı +11 saniye ile 21. bitirdi. Bu tip son metrelerde kaybedilen yarışlarda gerçekten içim hüzünle doluyor. Solo çeken ve bunu zaferle taçlandırabilen bisikletçilere hayranım .

Geçen sene İspanya Turu - 10.etaptaki ufak solo zaferi burada sizinle tekrar paylaşmak istiyorum.

Imanol Erviti'nin aerodinamik duruşu ders niteliğinde
(link)

Bu arada Contador , hiç olmadığı kadar iyi . ABD'de Lance'in doping söylentilerinin en üst noktaya çıktığı bir zamanda Contador'da bir patlak verecek mi gerçekten merak ediyorum . Eğer gerçekten suçlu bulunursa ,bisiklet sporuna yazık olacak . Büyük takımların sponsor bulması zorlaşacak .

Herhalde bisiklet sporunda kazançların göreceli olarak düşük olmasının en büyük sebebi bu . Golf , beyzbol , voleybol gibi spor dallarıyla aynı kazanç seviyesine ulaşamaması başka nasıl açıklanabilir? Yoksa Avrupa ve ABD'de en çok sevilen 5 spor dalından biri

Son haber :Mario Cipollini'de Mark Cavendish'e şişman demiş . Cavendish'de yapıştırmış cevabı :"Zayıf olup ikinci olmak daha mı iyi? Bence değil . Ben süpermen değilim"

Mark Cavendish turdan çekilme kararı almış.Nedeni ise kalan etapların profilinin kendi stiline uymaması.

paris nice etabını takip ederken cavendishin şişmiş vucudu benimde gözüme çarpmıştı.:)

Kiserlovski , şu anda iyi gidiyor . Büyük ihtimalle kazanmak için oynamıyor ama onu bu kadar formda görmek beni mutlu etti. Paris Nice 2011 7.etapta duran kamyonun altına girmiş , turu bırakmak zorunda kalmıştı . Şimdi oldukça sağlıklı maaşallah. Yokuşlarda Kreuzgier'i çekmek için mutlaka bekleyecektir.

Yayın :(link)

Salita , salita , salita --- tırmanma başladı beyler .

Şu anda Kiserlovski %7 eğimli bölümde 25km/saat hızla yokuşu tırmanıyor. % 10 eğim , 16km/saat hız

• Beğen
Cavendish ve Petacchi ile beraber toplam 6 kişi bıraktı diye biliyorum. bir yönden bakınca evet turu tamamlamak gerek. ama işin bir yönü de bu sporun hem bireysel hem takım sporu olduğu. en basit tanımı ile futbolda bir forvet oyuncusu golleri atıp görevini tamamladığı için son 15 dk. maçtan alınabiliyor. bu bir ihanet değil, stratejik davranmadır. benim de gönlüm başlayanın bitirmesinden yana fakat iş profesyonellik olunca durum değişiyor. sprinter olarak sprint antremanı yapmak varken yokuşta zorlanmak bir sprintere göre değil.

@Cem Unden
evet şu an itibariyle küçük gruplar da oluşmaya başladı. tırmanış tam anlamıyla başladı.
şimdi orda olmak vardı. sporcularla beraber koşmak ve nefeslerini yakından hissetmek isterdim. akabinde bir de bisikletle tırmanış ve iniş yaptıım mı değmeyin keyfime... :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
%9 eğim 27 km/saat hız . Hızlar çok çok iyi . Helal olsun adamlara. Gruplar iyice küçüldü . Kiserlovski yakalandı

Görünen şu ki Contador, yine öndekileri yakalayacak

• Beğen
Tepkiler: a-simetri
hızlar evet çok iyi. ama tansiyon tam olarak yükselmedi. Kiserlovski'nin yakalanacağı belli gibiydi. ataklar geliyor. tırmanış favorilerim arasında olan Jose Rujano Guillen atağını yaptı. çok iyi, heyecan sardı...

cem bilgileri hangi siteden aldığını rica etsem öğrenebilir miyim.

@Çağrı Tosyalı

Yayın :(link)

Contador erken atak yaptı , bence

o anki eğimi ve anlık kaç km. hız ile gittiklerini gösteren bir site var mı. esas öğrenmek istediğim buydu.

bence de erken atak yaptı. ama önce bi etrafı temizlemek istedi. geriye kimler kalacak onu görmek istedi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri