Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro Replika Kask Testi

@Çağlayan

Mert beycim, bu kadar dikkatli birinin böyle bir ürün seçmesine üzüldüm. Bu tür ürünleri bu sitelerden almak risk almak demektir, hiç doğru değil. Resimlerine bile bakınca çakma olduğu anlaşılıyor. Test ise başarılı olmuş :)

Scudo
bunu gördükten sonra iyiki kaliteli bir kask almışım dedim tekrar.
sedona gibi kaskların da bunlardan çok farklı olacağını sanmıyorum açıkçası...

kaza anında xt arka aktarıcı beni koruyamaz ama kaskım koruyabilir(diye umuyorum)
bisikleti geliştirmek yerine kaska yatırdım ilk parayı, 2.2 lastikle asfaltta sürdüm ama pişman değilim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
sadece sağlamlık değil, kafaya yeterince iyi oturup oturmadığı da test ediliyor burada.
çoğu kişide görüyorum, rahat etmek için kayışları olması gerekenden çok gevşek bırakıyorlar. o kask kafanda duramadığında seni koruyamaz...
doğru ayarlanıp kulağa temas etmediğinde o kadar da rahatsız etmiyor aslında, ama boynunun altına temas etmesini istemeyenler bile var.

@esaderen

Bu forum başlığında ki resimlere bakarak,köpüğünden ve dış katmanından anlayabilirsin,resimler ve video yine yardımcı olmaz ise , alacağın kaskın resimlerini yüklersin buraya yardımcı oluruz..

@Çağlayan

İnsanlar bu kaskın sıfırını, sahibinden.com yada face ilan gruplarında orjinal diyerek 150 yada 100 TL arasında satmaktadır,o nedenle ben yanılgı içerisinde almıştım,siz de bu yanılgıya düşmeyin.

Not: Bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden kask temin edebilirsiniz.

Malzemenin doğru kullanılmaması da etkiler. Yani demek istediğim bu kadar çabuk kırılmasının bir sebebide kaska bağladığınız teller olabilir. Ama tabii sonuçta o kadar da güvenilir olmadığı aşikar...

@Çağlayan

Bisiklet bayilerinden (salcano bayisi gibi) alsak böyle bir durumla karşılaşır mıyız acaba?

@Emre Kılıç

Kask'ın kemeri,kavunu sıkıca tutamadı,o nedenle tel ile bağladım,zaten kask başımızı sıkıca tutması gerekiyor..

@C. Yavuz

Köpüğünün ve dış katmanının kalitesine bağlı..kalitesi bilindik marka kask almakta fayda var..

Test sonucu kırılan kaskın,dış katmanı ise plastik türevli kağıt gibiydi..

• Beğen
Tepkiler: C. Yavuz
Kimsede dememiş ki kardeşim bu kaskın kırılması gerekiyor zaten kırılan kask üzerindeki darbe etkisini azaltır yada darbeyi emer diyelim. Ben kask iyi demiyorum ama bir anlamda da o kaskın kırılması gerekiyor darbeyi emebilmesi adına. Kaskların dış katmanları hep plastiktir, bu 300 Euroluk kaskta da böyle 100 liralık kaskta da. Maksat darbe aldığı zaman kırılıp ki darbeyi bu kırılma olayı emiyor, içerisindeki köpük vasıtası ile de başınıza uygulanan darbe minimuma indirilir. Madem sağlamlık bu kadar önemli neden 300 euroluk kask ta titanyum bir çerçeve kullanılmıyor yada daha hafif bir dış katman kullanmıyorlar ? O kask kırılmaz ise şayet ha kafanı betona vurmuşsun ha kırılmayan kaskın içinde kafan bütün darbeyi almış.

@MURAT ÇATAK

Murat Bey'in açıklaması da bana mantıklı geldi .

İdeal şartlarda kaskın içindeki malzeme, gelen darbeyi tamamen emmek için plastik deformasyona uğramalı, ancak kask ikincil etkilerden (asfalta sürtme vs) başı korumak için parçalanmamalı, tek parça kalmalı. Malzemenin kırılması, enerjiyi yeterince sönümlediğini göstermez. Düzgün tasarlanmamış/üretilmemiş bir kask çok ufak çarpmalarda bile kırılabilir.
Bir de test sonucu varılacak yargının sağlıklı olması için aynı şartlarda aynı test bir de orijinal kaskla yapılmalı :)

İyi de, Specialized ya da Giro, veyahut da bir başka firma, ürettiği kaskların içine kavun koyup, kablolarla bağlayarak mı test ediyor? Bunun neresi test allah aşkına? Yapmayın, etmeyin. :)

Doğru dürüst şartlarda, aynı kaskın orijinali (Giro'nun hangi modeliyse artık) ile birlikte test edilmedikçe, hiçbir şey ifade etmiyor.

bencede gereksiz bir test olmuş ve kaska yazık olmuş. kaskı olmayıpda hiç kasksız birisine verseydiniz en azından kasksız bisiklet kullanmakdan daha iyi bir durumda olurdu. ayrıca kaliteli vede orjinal bir kasklada yapın bu testi bakalım kavunmu kırılıcak kaskmı? laflarımıda lütfen bir sitem yada yanlış anlama olarak algılamayın. ama bana göre kaska yazık olmuş. ayrıca herkesin yapamayacağı bir bilgilendirmeyide bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

yapan arkadaş kusura bakmasın ama canı sıkılmış kaskı kırmak istemiş...
Kaskın koruma mantığına ve koruma iddiasına aykırı bir düşüş..
O düşüş şekli ile test yapılmaz löp diye yukarıdan bırakarak içerisinde oynar halde bulunan kavunun patlamasının yarattığı iç basınç ve duvarlara uyguladığı kuvvet kırmış kenardan kaskı çok normal...

Çağlayan arkadaşımızın iyi niyetli ve maddi fedakarlıkla yaptığı test, bizim için yapılmış bir test olduğu için kendisine teşekkürler. Belki bir uyarı vermesi, uygulanan testin bilimsel olmadığını ve sonuçlarına bakarak karar verilmemesi gerektiğini söylemesi daha da doğru olurdu.
Güvenlik konusunda bilimsel (her deneyde aynı sonucu veren, karşılaştırma grubuyla sınanmış, yeterli sayıda, istatistiksel çalışma yapılmış) model ile çalışılmamış denemelerden kaçınmak gerek. Burada replika bile olsa üretici avukatlarının celbiyle karşılaşabilirsiniz.
Bu testte merak etmemiz gereken aslında kask değil, kavun :)

Geri