Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gizemli zincir vurması

Bisiklet şoförü

Yoğurdun tikveşli si bisikletin 105 lisi
Tepki
370
İsim
Berk G.
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selam bir konu hakkında uzun süredir inceleme yapıyorum ama sonuç alamadım bir de sizlere sorayım. Şimdi olay şu yol bisikletimde cukurdan veya tümsek gşbi bi yerden gectiğimde yani sert geçtiğimde zincir çın diye arka alt çatala vuruyor bu chain stay denilen kısma belkide kadro geometrisinden dolayı bu olayın olması normaldir bi yol bisikletim daha var onda test ettim onda böyle bir sorun yok ama digerinde oluyor kontrol ettigim şeyler şöyle:vites gerginlik ayarı, zincir uzunluğu, anakolda herhangi gözle görülür bi problem, orta göbek ve uyumsuzluk sorunu vs. Gibi hiç bir problem yok zinciri elimle tutup asagı yukarı yaptıgım da diger bisiklete göre az bişey daha yumusak yani asagı yukarı yapınca gevsek arka vitesin içindeki yaylar artık eskimiş yumuşamış diye düşünüyorum belkide doğrusu budur bilemedim ne bir ses var nede sürüşe engel bişey ama sert bir sertten gevince çan diye vuruyor sizin bi yorumunuzu alabilirmiyim.bisikletimi ve sıkıntılı yeri resimde işaretledim.. Sporla kalın. :srnsml:

Dosyalar

• IMG_20201008_152246.jpg
    IMG_20201008_152246.jpg
    36 KB · Okunma: 48
Scudo
O kısma şeffaf kadro koruyucu veya markanın adının olduğu neopren kumaştan koruma katmanı yapılır. Bahsettiğiniz sorun herkeste olan bir durumdur. Diğer bisikletinizin zinciri daha gergindir, mesafesi daha azdır, aktarıcı bacağı daha kısadır vs vs etmenler sebep olabilir. Dert etmeyin, kumaş olan koruma kılıfını alıp takın kadroya zarar vermez.

Tourney aktarıcı ise zincir sallanınca toparlamıyor. Daha üst aktarıcılar zincir sallanınca esneyip fazla sallanmasını engelliyor.

Bisiklet full 5800 resimdeki bisikletin 5800 lü olanı

Arka aktarıcı ve zincir şüpheli :snzdglsn:
Zincir uzun şüphesi oluştu bende. Yani fazladan bakla olabilir o_O Zincir sistemini komple görebileceğimiz bir fotoğraf yüklemeniz yardımcı olurdu. Arka aktarıcınızın uzun bacak istememesine (pek de büyük olmayan ruble) rağmen bisiklette uzun bacak arka aktarıcı kullanılmış da olabilir. 5800'de böyle bir problem yaşamıyor olmanız gerekir. Zincir ve arka aktarıcı, hatta aynakol üzerinde herhangi bir değişim yapmışsanız (örneğin 53/39 aynakolu söküp yerine 50/34 aynakol takmak) bu durumda zincirinizden de 3 bakla çıkarmanız gerekecekti o_O Zincir uzunluğu hesaplamasını daha önce konuşmuştuk aslında farklı bir başlık altında

Serkan bey dediğiniz değişikliği yaptım ve gerekli oranda bakla söktüm zincir uzun olamaz 1 ay önce aldım bakla sayısını tekrardan kontrol ettim sorunsuz ama şöylr bişey var dediğiniz gibi arka ruble 28 ama arka aktarıcı uzun bacak yani 32 ye kadar destekliyor bu yüzden olabilir demişsiniz sorun bundan olabilir diğer bisikletimde de uzun bacak var ama ruble 32 ve zincir bu kadar gevsek değil kadroya vurma yok aklımdan şu geçti diğer bisikletimdeki rubleyi söküp aynı vites sistemiyle sürüş yapıp denemek geldi haftasonu deneyecegim

@Berkgmsy shimano zincir uzunluğu hesaplamasını komplike sayılabilecek bir formülle yapıyor, düşündüğümüz kadar basit değil diyebilirim. Fakat şu site daha basit bir formül bulmuş, deneyebilirsiniz:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Berkgmsy shimano zincir uzunluğu hesaplamasını komplike sayılabilecek bir formülle yapıyor, düşündüğümüz kadar basit değil diyebilirim. Fakat şu site daha basit bir formül bulmuş, deneyebilirsiniz:
(link)
Sitedeki sistemi uyguladım 106 bakla geliyor bana imkansız gibi geldi şuan 110 bakla var yani 4 tane daha cıkarırsam zincir zaten birbirine bile yatişmez onderece
(link)
Sitedeki sistemi uyguladım 106 bakla geliyor bana imkansız gibi geldi şuan 110 bakla var yani 4 tane daha cıkarırsam zincir zaten birbirine bile yatişmez o derece ön küçük ayna ruble en küçükte iken aktarıcı duruşu böyle eger bir bakla cıkarırsam iki zincir paralel birbirine sürtüyorIMG_20201014_195407.jpg

@Berkgmsy 4 bakla fazlanız var demek, zincir bu yüzden bıngıl bıngıl sallanabiliyor. Fotoğraftan da belli zaten arka aktarıcı tamamen kapanmış, zinciri toparlayamıyor

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bir bakla cıkarınca zincirler birbirine sürtüyor 4 bakla cıkarırsam arka aktarıcı geriye atacak iyice arka en ufak caplı dişlide ve mn en ufak çaplı dişlideyken çektim fotoğrafı ayrıca diğer sorunsuz bisikletimde kıyasladım aynı vites oranına getirince iki zinicr 1 parmak kalınlıpında paralel bi şekilde duruyor karsılıklı yani bu şekilde ikiside aynı ama diğerinde sorun yok
IMG_20201014_213538.jpg

Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: Road_Runner
Geri