Ali Kılıç 35.5
Çılgın Fixieci (fren yok, vites yok, kural yok)
- Tepki
- 3.882
- İsim
- Ali Kılıç
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
Bisiklet sepetinden aldımdı. Shimano Alfine CT-S510 zincir gergisi diye aratırsanız bulabilirsiniz. Sanırım. Shimano'nun zincir gergileri iki tip biri bu şekildeki gibi diğeri arka aktarıcıya benzeyen sistem. Bunun avantajı zincir diğer makaranın altından dolandığından arka tekeri çıkar tak işlemleri çok rahatlıyor. sg 500 zincir gergilerinden zincir iki makaranın arasında geçiyor.
Zincir gergisi çok tercih edilen bir şey değildir, göbekten vitesin sadeliğini bozar. Zaten çıkış amacı da göbekten vitesin buna ihtiyaç duyması değil, shimanonun insafa gelip dikey(vertical) dropoutlar da bu sistemi kullansın fikrini benimsemesidir. Eğer kadronuz el veriyorsa yani dropoutları dikey değilde yataysa ve track end/pist tipi bitişe sahipse zincir gergisi olmayan bir sistem daha epik duracaktır.
Simdilik fixed gear dışında herhangi bir bisiklet türü kullanmayı düşünmüyorum. Ömürlük bir kadrom var. İleride yaş 45'i geçince vitesli bir sisteme geçiş yapmak gerekirse diye birtakım araştırmalar yapıyorum. Track kadroya göbekten vites takmak kolay. Zincir gergisi gerekmiyor.
Ayrıca kaliteli bir yol bisikleti kadrosu var elimde. 2 kg.nin altında. Alfine 11'li sisteme uyumlu STI kol takarak yol bisikletine uyarlayacaktım. Zincir gergisi kafamı karıştırıyordu. Şimdi çözdüm o işi de sayenizde. Ybn mk918 zincir almak yerine bu zincir gergisi de seçeneklerim arasında olabilir artık. Teşekkür ederim.