Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Bu fiyata şu anda neredeyse sadece göbek alınabildiğini şimdi öğrendim.
Sjs cyclestan çember tel göbeği uygun fiyattan almıştım. Şu an salgın nedeniyle yurtdışı kargoları sadece express kargoyla. Kargo fiyatı düşünce, yani normal kargoya dönünce oradan alabilirsiniz.

Scudo
Herkese selam. Dedemin 2000 senesinde aldığı Bisan Freetime bisikleti var.
4 vites Shimano Nexus SG - 4C30 göbeği var.

IMG-20210819-WA0007.jpeg

Bisikleti sürerken , orta göbekten sesler geliyor ve bazen aynakol dönmüyor. Sanki orta göbekte hiçbirşey yok ta kadroya sürtüyormuş gibi bir his var.

Ve ben bu göbekten vites işini pek anlayamadım.

Çünkü vites kolunu çeviriyorum
(kol da tırnaksız böyle motorsiklet gibi o da hoşuma gitmedi) ve göbeğin tırnakları hareket ediyor ama 1. vitesle , 4. arasında hiçbir fark yok :)

IMG-20210819-WA0017.jpeg

Bisiklete 20 senedir hiçbir şekilde bakım yapılmadı bu arada 😁

images-78.jpeg

Son düzenleme:
Herkese selam. Dedemin 2000 senesinde aldığı Bisan Freetime bisikleti var.
4 vites Shimano Nexus SG - 4C30 göbeği var.

272033 dosyayı görüntüle

Bisikleti sürerken , orta göbekten sesler geliyor ve bazen aynakol dönmüyor. Sanki orta göbekte hiçbirşey yok ta kadroya sürtüyormuş gibi bir his var.

Ve ben bu göbekten vites işini pek anlayamadım.

Çünkü vites kolunu çeviriyorum
(kol da tırnaksız böyle motorsiklet gibi o da hoşuma gitmedi) ve göbeğin tırnakları hareket ediyor ama 1. vitesle , 4. arasında hiçbir fark yok :)

272034 dosyayı görüntüle

Bisiklete 20 senedir hiçbir şekilde bakım yapılmadı bu arada 😁

272035 dosyayı görüntüle
Bir bisikletçiye gösterin ne diyecek?
Arka haznede yağ değişimi gerekir diye tahmin ediyorum. Orta köpeğin ise yağlanması gerekiyordur. Zincir mevzusuna bakmak lazım ayrıca. Tabi bu benim tahminim

• Beğen
Tepkiler: andac207
Bir bisikletçiye gösterin ne diyecek?

Bisikletçiler Nexus göbeği açmak istemiyor. Vitessiz contra takalım geçelim diyorlar. Gerçi şu an bunda da vites geçişini farkedemediğim için bir fark olmayacak ama niye bunu çöpe atalım ki büyük ihtimal sağlam :)

Hem yine büyük ihtimal vitesi de düzeltiriz içini açsak , bir baksak.

Orta göbeği bisikletçide yaptırırım.

Sonra Nexus'la mecbur ben uğraşıcam gibi duruyor.

O pozisyonda bana ayrıntılı tarifler lazım :) Sökmek için gerekli anahtarlar , dikkat edilmesi gerekenler , nasıl çalıştığı hakkında fikir almam lazım. Bütün konuyu okudum ama sadece yağ - bakım bilgileri var.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Göbekten vitesli bisikletlerden (Vites kısmından) bisiklet tamircileri anlamıyor. Zahmet edip bakmıyorlar bile! Sizin bisikletinizin komple bakımdan geçmesi gerekir. Özelliklede arka göbek, bunda tecrübesi olan birisi tarafından sökülüp takılmalı. Bence güzel bir bisiklet. Bu haldeyken kullanmayın. Hasar daha da büyür. Bulunduğunuz şehirdeki aynı tür bisikleti olan bir arkadaştan yardım alabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve andac207
Göbekten vites sistemleri sonuçta kapalı kutuda yağın içinde çalışan minik bir gezegen (planetary) dişli sistemi.
Çalışmama sebebi yağın özelliğini kaybederek kalınlaşması,içerdeki rulmanların kilitlenmesi , dişlilerden birinden parça koparak diğer dişlileri kilitlemesi,yağsız kalması veya siz teli çektiğiniz zaman vitesleri değiştiren shifter ın kırılması-kilitlenmesi olabilir.
Alelade mahalle bisikletçisi yerine resmi shimano servislerini arayıp bakıp bakamayacaklarını sormanız lazım. Aşina olmayan birinin dağıtıp toplaması kolay bir şey değil çünkü.

• Beğen
Bisikletçiler Nexus göbeği açmak istemiyor. Vitessiz contra takalım geçelim diyorlar. Gerçi şu an bunda da vites geçişini farkedemediğim için bir fark olmayacak ama niye bunu çöpe atalım ki büyük ihtimal sağlam :)

Hem yine büyük ihtimal vitesi de düzeltiriz içini açsak , bir baksak.

Orta göbeği bisikletçide yaptırırım.

Sonra Nexus'la mecbur ben uğraşıcam gibi duruyor.

O pozisyonda bana ayrıntılı tarifler lazım :) Sökmek için gerekli anahtarlar , dikkat edilmesi gerekenler , nasıl çalıştığı hakkında fikir almam lazım. Bütün konuyu okudum ama sadece yağ - bakım bilgileri var.

(link)
(link)

Ayrıntılı tarif mi? Yeter ki isteyin. Yukarıdaki videolarda rj Nexus 8 i söküp dağıtıyor. Ardından da izleyicilerden gelen istek üzerine geri toplamayı deniyor(başarıp başaramadığı spoiler e girer bu nedenle pas).

Sizin sistem Nexus 4 ancak içerideki dişli sayısı hariç konsept aynı olacaktır.

Aklıma geldi de, göbekten vitesler için şanzımanlı sistemde deniyor. Shimano gres ve hazne yağını alıp, sanayide müsait bir şanzıman ustasına gösterirseniz yapma ihtimali var, tabi vitese veda ihtimali de.

• Beğen
Klasik bisikletimi göbekten vitesliye çevirdim
8 vites kontra pedal jant kurulumu akort herşeyini kendim yaptım güzel bir proje oldu darısı yapmayı düşünenlere.
IMG_20211003_141637.jpgIMG_20211003_141308.jpgIMG_20211003_115956.jpgIMG_20211003_113811.jpg

Helal olsun! Güzel bir iş çıkarmışsınız...

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Vites kolunu alfine 8 tıklamalı kol ile değiştirebilirsiniz. Harika olmuş.
Olabilir ama gidon şeklinden dolayı sanki bu daha güzel duruyor. Ama zamanla değişiklik iyi olur
Bu tarz bisikletlere en yakışan vites göbekten vitestir. Çok güzel iş olmuş. Bana kalırsa ön göbeğe de göbekten dinamo takabilirsiniz.
Kendi üzerindeki dinamo daha bakmadım ilk amacım onu çalıştırmak görüntü olarak klasikligi pek bozmak istemiyorum. Dediğiniz gibi çok güzel olur

Kendi üzerindeki dinamo daha bakmadım ilk amacım onu çalıştırmak görüntü olarak klasikligi pek bozmak istemiyorum. Dediğiniz gibi çok güzel olur

görüntü olarak elbette ön lastikteki eski tip dinamo çok daha retro ve bisikletin ruhuna uygun ancak böyle düşündüğümüzde göbekten vites de yeni duruyor. Kişisel tecrübeme göre lastik dinamoları zaten ağır olan bisikleti iyice ağırlaştırıyor. Bunun yanısıra kablolamada çokça sorun çıkarıyor. Bunun yerine göbekten dinamo çok daha konforlu. Benim de yeni ancak retro dizaynlı bisikletimde iki göbekte (göbekten vites ve göbekten dinamo olmak üzere) dolu. Hem daha tok bir jant oluyor hem de konfor sağlıyor. Bu nedenle bir düşünün derim :)

• Beğen
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Hollanda'dan Sparta Marathon 7.0 Shimano Nexus 7 Göbekten vites bir bisiklet geldi. Fakat vites kolu kırılmış değiştirmem lazım ama aynı seri Türkiye'de yok. İlk defa göbekten vites bir bisikletim olduğu için hiç fikrim de yok. İnternetten en çok benzeyen modeli buldum ama alırsam uyar mı diye sizlere danışmak istedim. Shimano Nexus sl7s20 bisikletimin üzerindeki kol modeli. Shimano Nexus SL-C3000-7 Türkiye'de bulunan model. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Hollanda'dan Sparta Marathon 7.0 Shimano Nexus 7 Göbekten vites bir bisiklet geldi. Fakat vites kolu kırılmış değiştirmem lazım ama aynı seri Türkiye'de yok. İlk defa göbekten vites bir bisikletim olduğu için hiç fikrim de yok. İnternetten en çok benzeyen modeli buldum ama alırsam uyar mı diye sizlere danışmak istedim. Shimano Nexus sl7s20 bisikletimin üzerindeki kol modeli. Shimano Nexus SL-C3000-7 Türkiye'de bulunan model. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Çalışma sistemi hepsinde aynı bence uygun olur.

2012'de çıkmış SL-7S20'nin yenisi SL-C3000-7 gibi görünüyor. Takılabildiği boru çapları aynı (22.2 mm), aşama sayısı aynı. Nasıl diğer vites kolu türlerinde aynı vites sayısı için farklı seriden kol kullanabiliyorsak bunda da sorun olmayacağını düşünüyorum.

Şurada SL-C3000-7 ürün sayfasında "tüm 7 vitesli Nexus 7 hızlı göbeklere uyumlu mudur" diye sorulup olumlu yanıt alınmış: (link)

Yine de emin olmak için müşteriyle iletişimi iyi olan ve bu ürünü satmakta olan Doğa Bisiklet ( (link) ) ya da SL-7SXX serisinde başka kolları satmakta olan Özceylan Bisiklet ( 7S31: (link) , 7S45: (link) , 7S40: (link) , 7S31: (link) ) gibi firmalara arka vitesin kodunu vererek uyumluluğunu sorabilir, kesinlik belirtirlerse alabilirsiniz.

Çalışma sistemi hepsinde aynı bence uygun olur.
Teşekkür ederim. 😊
2012'de çıkmış SL-7S20'nin yenisi SL-C3000-7 gibi görünüyor. Takılabildiği boru çapları aynı (22.2 mm), aşama sayısı aynı. Nasıl diğer vites kolu türlerinde aynı vites sayısı için farklı seriden kol kullanabiliyorsak bunda da sorun olmayacağını düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim. 😊

• Beğen
Geri