Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Hakan bey bu yorum biraz niyet okuma içermiyor mu?

Can "Eyyy Burçak Erbil! Senin de Fetullahçılar gibi gizli ajandan var, devleti ele geçirmeye çalışıyorsun! Ama yemezler!" demiyor ki... :) "Adam sadece çelik kadro ürettiği, çelik malzemeyle uğraştığı için bu yönde bir yanlılığı var/olabilir" diyor. Ben öyle anlıyorum en azından.

Sürekli İbrahim Tatlıses dinleyen birinin, onu dünyanın en başarılı vokali zannetmesi gibi...
Mehmet Bey, mesleğiniz nedir bilmiyorum ama sizden avukat olmaz, onu gayet iyi biliyorum. Ağzınızdan, kaleminizden veya klavyenizden çıkan her kelimenin bir sonucu olur. Bakın Can ne diyor: "Burçak Erbil'in makalesi, kendisi çelikten kişiye özel kadro yaptığı için, yanlı bir yorum içeriyor, çeliği yüceltiyor." Bu cümlede "için" kelimesinin üzerine yoğunlaşmanızı beklediğimi anlamışsınızdır. Sizin yorumunuz aslında yanlılığa çok iyi bir örnek.

Scudo
Amma uzattın ya, amma uzattın! Evet, aynen öyle diyorum, çelikten kadro yaptığı için, millet "esnek iskelet güç kaybı yaratıyomuş, custom çelik yaptırmayayım" demesin diye, o esnemenin güç kaybı yaratmadığını söylüyor.

@hakano bey, ihtisasınızın insan ilişkileri olduğunu söylemişsiniz ama genel olarak insanlarla çekişme içerisinde bi tavrınız var. Benim de ihtisasım mühendislik üzerine olduğu için bunun doğru veya yanlış olduğuna dair bir yorum yapacak değilim, ancak sizin karşınızdakilere ihtisaslarıyla ilgili yaptığınız yorumları göz önünde bulundurunca tutumunuzda bi tutarsızlık yok mu sizce de?

Amma uzattın ya, amma uzattın! Evet, aynen öyle diyorum, çelikten kadro yaptığı için, millet "esnek iskelet güç kaybı yaratıyomuş, custom çelik yaptırmayayım" demesin diye, o esnemenin güç kaybı yaratmadığını söylüyor.
Can, uzatmamı istemiyorsan benimle polemiğe girme bir daha. Şimdi marş marş. Seni gidi K-Faktörü seni.
@hakano bey, ihtisasınızın insan ilişkileri olduğunu söylemişsiniz ama genel olarak insanlarla çekişme içerisinde bi tavrınız var. Benim de ihtisasım mühendislik üzerine olduğu için bunun doğru veya yanlış olduğuna dair bir yorum yapacak değilim, ancak sizin karşınızdakilere ihtisaslarıyla ilgili yaptığınız yorumları göz önünde bulundurunca tutumunuzda bi tutarsızlık yok mu sizce de?
Umur kardeş, ben ihtisasa sadece saygı duyarım. Yanlış bir şey söylediysem, nerede, ne zaman bana söyle.
Göbekten vites sistemlerin tanrısı Rohloff'tur. Şu videoya bir göz atın; 14 vitesli Rohloff ile dağ-bayır-çöl-çamur demeden, yağ takviyesi gibi çok basit birkaç bakımla binlerce km. yol yapılabildiğini göreceksiniz.

Göbekten vites sistemlerinin en önemli avantajı budur. İyi olanı alır, kullanır ve bir daha arkanıza bakmazsınız.

Yakın zamanda Daniel Kahneman'ın Noise: A Flaw in Human Judgment adlı kitabını bitirdim. Kahneman, birçok profesyonelin uzmanı oldukları alanlarda fikir üretip karar verirken birçok açıdan yanlı (bias) davranabildiklerini, bunun da ortaya çıkan sonuçta gürültü-parazit-hata (noise) oluşturduğunu anlatıyor.

Burçak Erbil çelik malzemeden kadro üretimi konusunda ülkedeki en yetkin ve donanımlı kişi olabilir. Ancak bu onu, ortaya koyduğu fikir ve görüşlerde hata yapmaktan azade kılmaz. Aksine Kahneman'ın 450 sayfa boyunca anlattığı ve bilimsel verilerle desteklediği üzere, mesleğini/uğraşını uzun süre yapmanın meydana getirebileceği mesleki körlük ve yanlılık, kişiyi birçok durumda varlığından bihaber olacağı hatalar yapmaya (noise) sevkedebilir.

"Çelik kadro mu daha esnemez, karbon-fiber kadro mu?" sorusuna çelik diyen birinin cevabını, cevabı verenin kim olduğundan bağımsız olarak ben de sorgulardım.

Can'ın bahsettiği hususun bu olduğunu düşünüyorum. O mesajında art niyet aramak abesle iştigal olmuş biraz.
Can'ın itirafını okudun mu? Hala savunuyor musun?

Can, uzatmamı istemiyorsan benimle polemiğe girme bir daha. Şimdi marş marş. Seni gidi K-Faktörü seni.
Arkası dolu şekilde konuşsan... O zaman uzat, sabaha kadar tartışalım. Z kuşağı diliyle "boş yapıyosun", hem de çok boş.
Ne itirafı? Alıntıladığın 2 sene önceki gönderide de söylüyorum zaten.

"Seni gidi 'filoloji uzmanı' seni"... Şimdi marş marş. Hangi alanda bilgiliysen o alanda konuş. Bilmediğin alanda dolaşma.

Kimseyi savunmuyorum ki. Ben o cümleden size söylediğim anlamı çıkardım. Hala da kastettiği şeyin benim anladığım şekilde olduğunu düşünüyorum.

Sizin itiraf olarak tanımladığınız Can'ın son mesajına gelince... Bakın o konuda da sizden farklı düşünüyorum :) Hepimizin başına gelmiştir, bazen gereksiz uzayan ve iki tarafa da bir faydasının dokunmayacağını anladığımız bir tartışmayı sonlandırmak için "Lanet olsun, tamam sen haklısın. Al hepsi senin olsun, senin dediğin gibi olsun" diye kestirip atarız. Can'ın tam olarak bunu yaptığını düşünüyorum. Bu yaptığı onu haksız, sizi haklı çıkarmaz.

Arkası dolu şekilde konuşsan... O zaman uzat, sabaha kadar tartışalım. Z kuşağı diliyle "boş yapıyosun", hem de çok boş.

Ne itirafı? Alıntıladığın 2 sene önceki gönderide de söylüyorum zaten.

"Seni gidi 'filoloji uzmanı' seni"... Şimdi marş marş. Hangi alanda bilgiliysen o alanda konuş. Bilmediğin alanda dolaşma.
Eğer dediğin gibi "boş yapsaydım," kimyan bu kadar bozulmazdı. Burnundan solumuşsun çünkü K-faktörü'nü anladın ve doğru söylediğimi biliyorsun.

Kimyamın bozulması? Burnumdan solumam? Doğru söylediğini biliyomuşum. Neymiş o doğru söylediğin şey?

Geri