Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gök Bilimi Başlığı

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.150
Tepki
1.084
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar, bisikletin yanı sıra kendi çapımda Gök Bilimine merakım vardır. Hatta çocukluğumun hayalidir, Gök Bilimci olmak. Fakat göğün, geleceğin bilimi yerine ben şuan Arkeoloji bilimiyle uğraşıyorum ;) Bu ise eskinin bilimi.

Bu başlıkta gök, evren, gök bilimi gibi konular hakkında bilgi paylaşalım diye bu konuyu oluşturuyorum, inşallah amacına hizmet eder ver kişilere +1 bilgi ve kişiler de bir şeyleri canlandırması içindir. Paylaşılan bilgileri doğruluğu açısından kaynakça gösterilirse daha güzel olur diye düşünmekteyim.

Öncelikle ilk olarak şu bilgiye size aktarayım,

hoba-meteoritas.jpg

Bu gördüğümüz, kazandibi gibi olan madde bir gök taşı. ismi HOBA meteoriti. Bunun özelliği ise Dünya'ya düşen en büyük meteorit olmasıdır. Nambiya'da bulunmaktadır ve ağırlığı tam 60 tondur.

Kaynakça: (link)
 
Scudo
Güzel bir başlık olmuş, inşaallah aktif olması dileğiyle...
 
  • Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
neil-degrasse-tyson-rates-the-matrix-movies-and-more.jpg
 
Gök bilimiyle doğrudan ilgili olmasa da...

Loc-ETBTM45.bmp


Loc-ETBTM27.jpg


Discovery Science ve Nat Geo kanallarını seyretmekle sınırlı gök bilimiyle güncel ilgim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Aletsiz ve eğlenceli gözlemler için ISS Detector isimli uygulamayı öneririm. Yalnız geçenlerde ISS beklerken sivil polis gelmiş yanıma, ben de kilitlenmiş parlamayı bekliyordum. Adamlar ne yapıyorsun burada diye sordu, uzay aracı geçecek onu bekliyorum, dedim. Az daha alıp gidiyorlardı. Siz, dikkatli olun.
 
@furkantrojka Ben de çıplak gözle:D gök gözlemine meraklıyım sevindirdi forumda böyle bir konu olması. Cep telefonumda Heavens Above isimli uygulamayı kullanıyorum. ISSin yanında bir kaç saniyeliğine yüksek parlaklıkta ışık yansıtan iridium uydularının parlama zamanları ve diğer uydular hakkında bilgi veriyor. Ayrıca anlık gökyüzü haritasını da görebiliyoruz. İstanbul'da hava hep insan kaynaklı kirlilikten kapalı olduğundan gözlem zor olsa da bir kaç kez yakaladım ISSi :)
 
@furkantrojka
Bir de Star Chart diye bir program var.O da çk güzel:harika::harika:
Gezegenlerin ve Andromeda galaksisinin anlık yerlerini gösteriyor:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@Emre Yönlüer Siz çok daha iyisini yapıyorsunuz :D Devam devam.
@Kamış Tornavida İnşallah, benim de temennim o doğrultuda, ancak bu işi elimden geldiğince ben ve sizlerle yapabiliriz.
@Trekkie Neil Degrasse Tyson'ın bu fotoğrafı direk şunu çağrıştırdı. Rock n roll baby ;)
@Cemil Dada Ama o kanallar da bu alanlara ilgili ve destek verici projeler üretiyorlar. Ben de siz gibiyim çok aşırı bilgi sahibiyim dersem yalan olur. Sadece birazcık fazladan araştırma ;)
@Neil deGrasse Tyson Aahahahahhaha ;)
@furkantrojka Yaşanan şey komedi ;) Ahaha polisler artık ne düşündü bilmiyorum :D
@adilnumanç. @Emre Yönlüer Hm, bahsettiğiniz uygulamayı bilmiyordum, en kısa sürede bakacağım.

Benim açımdan şöyle bir durum da var gezegen, uydu vs. isimleri bana hep tanıdık Mitoloji'nin bir parçası sanki, aşinalığım beni çekiyor bile olabilir.

Facebook'ta rastladığım bir video;

 
mesleğim denizcilik olduğundan bende ister istemez ilgiliyim. cayro kalibrasyonu ve gerekli durumlarda göksel seyir yapılabilmesi için denizcilikte asırlardan beri astronomi kullanılmakta
 
@orcun oguzhan Evet yön tayin etmekte, gökyüzü insanı her zaman doğru yolu bulmasını sağlamıştır. Siz'de gelişmişini kolaylık bakımından kullanıyorsunuz, aşinalık çok.

Aslında insanoğlunun gök ile aşinalığı her zaman vardı, var da olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@adilnumanç. ISS Detector'ün aynısıymış o halde. İridyum ve ISS parlamalarını ve mevcut gök haritasını paylaşıyor. Parlamalardan önce de uyarı veriyor. Ben gök haritası için Sky Map kullanıyorum ama kalibrasyonu çok başarılı değil gibi.
 
tumblr_ngtjv7Fwfx1qdsqzjo1_500.gif

İlgisi olana bire bir.


Ne kadar doğru bilemiyorum,

(link)

OS8533_Sun_Flower_Corona_Insight1224.jpg

-"Bu fotoğraf, 9 Mart 2016'da Endonezya'da gerçekleşen tam Güneş tutulması sırasında toplam 12 fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturuldu."

Main image: Sun Flower Corona © Catalin Beldea & Alson Wong, Our Sun runner-up 2016
Read more at (link)

KEPLER-452b - EARTH ( Ne dersiniz belki mi?)

595c9e3e8a44e15fe6599fb6b50d0790.jpg

From: (link)
 
Çok değil 15 sene önce, yıldızlar gözükürdü terastan baktığımda. Yarısını evimin terasında, yarısını şehirler arası yollarda molalarda tamamladığım bir yıldız haritam bile vardır. (Hala durur, herhangi bir yıldızdan yönünüzü bulmanızı sağlar ama taşıması dert - koca defter -)
İlgi alakasını astrolojiye değil astronomiye verenlere selam olsun
 
Belki çoğunuz yakından tanıyorsunuz ama yine de burada bulunsun istedim.:) Çocuklen dikkatimi ilk çeken takım yıldız olması sebebiyle en sevdiğim: Avcı.

Orion (Avcı Takımyıldızı), (link) hem güney hem de kuzey (link) bulunan ve bu sayede tüm dünyadan görülebilinen, oldukça parlak yıldızlardan oluşan dolayısıyla da kolay bulunabilinen takım yıldız.
images.jpg

Avcı kış ayları boyunca Türkiye'den rahatlıkla gözlemlenebilir. Avcıyı gözlemlemek isteyenler güney ufkuna bakmalıdır. Avcının yeri bulunulan aya göre güneybatı ile güneydoğu arasında değişir. Bünyesinde gökyüzünün en parlak yıldızlarından Rigel (7. en parlak yıldız) ve Betelgeuse (10. en parlak yıldız) bulunur. Avcının komşuları Boğa, İkizler, Eranus nehri, Tavşan takımyıldızlarıdır.
Kaynak:(link)
 
@Osman Tuğrul
Hocam ilk gifteki boyutlar biraz sıkıntılı gibi yalnız. Özellikle dünya, venüs ve mars.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri