Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Googlecc@google.com harcaması (dolandırıcılık)

Cok gecmis olsun. Peki cektikleri bu paralar ile ne satin aliyorlar bu zalimlar?

Scudo
Çok basit ve etkili bir tavsiyede bulunayım. Alışverişten evvel kartlarınızı internet alışverişine açın, işlem bitince tekrar alışverişe kapatınız. Kartlarınız normalde kapalı kalsın. Yoksa ne kadar güvenlik önleminiz olsa da bir şekilde patlatırlar kartlarınızı. Haberiniz olsun, mağdur olmayın.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Taner James
Bunun tek sebebi bana göre internet. Mesela yurttan eve gelince bilgisayar başından kalkmıyorum film izliyorum/indiriyorum, youtube'da bir sürü vakit geçiriyorum, oyun desen sıkılana kadar. Aileler en azından belli bir yaşa kadar internete bir kısıtlama koysa ki büyünce bu olay alışkanlık haline gelir, daha güzel bir geleceğimiz olur. Bunu nasıl bu kadar net söylüyorum? Çünkü yurtta adam gibi internet yok. Yurda gidince evde indirdiğim birkaç filmi izliyorum yetiyor geri kalan vakit kitap okumakla geçiyor. Geceleri genelde uyumam bütün gece kitap okuduğumu bilirim. Peki ya internet olsaydı? Sabaha kadar youtube, oyun vb. şeyler. Cidden internet ne kadar faydalı desekte belli bir yerden sonra zararı daha fazla. Bir kere faydalı bir iş için kullanayım dedim onuda beceremedim doğru kaynağı bulamadım

@Mehmet Altuğ

Aynen.
hayaller para... Gerçekler batak...

Zengin olanlar var ama... milleti keriz gibi avlayanlar

@h.kozan daha kolay bir yöntem var. Kartınızı internet alışverişine ve mail order a kapatıp sanal kart kullanın. Kullanacağınız zaman limit atayıp işiniz bitince limiti sıfırlarsınız. Bilgiler çalınsa dahi kaybınız olmaz. Sıfırlamayı unutsanız bile atadığınız limit kadar kaybınız olur.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@Taner James imza :)

ben sanırım avrupada yasadıgım ıcın cın den bısey almak gelmıyor ıcımden :) en kalıtelı malzemelerın orjjınallerını bulabılıyoruz ab ıcınde gumruksuz sekılde kapımıza gelıyor. turkıye de alısverıs yapmak zaten baslıbasına dert. ıyı esnaf bulucaksınız yada ınternetten ordan burdan..

Aklın yolu bir; Sanal Kart internet üzerinden yapacağınız alışverişler için en güvenli yol. Her işlemden önce alışveriş yapacağınız miktar kadar limit belirleyin ve alışveriş sonrasında kart kendi limitini sıfırlasın, risk almaya hiç gerek yok, geçmiş olsun.

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, banka şubesine gerekli itirazları gerçekleştirdiyseniz sabırla beklemekten başka çaremiz yok. Yapılan işlemlerin dökümünü aldıysanız karşı tarafa ulaşıp işlemin usulsüz olduğunu aktarabilirsiniz.

2012 senesinde benzer bir durumla karşılaşmıştım. Ufak yüklü bir harcamada sms atan banka her nasılsa limit dolana kadar mesaj atmamıştı. 10k civarı bir harcama yapıldıktan sonra uluslarası bir otel zincirinden rezervasyon mesajı geldi. Yakın zamanda domain ve hosting alışverişi yaptığım için yanlışlık olduğunu düşünmüştüm ancak aynı mesaj gelince hemen bankaya ulaştım ve gerekli prosedürü uyguladık. Mesaj gelen otel zincirini arayıp işlem saatleri ile beraber işlemin usulsüz olduğunu aktardım ve 2 saat sonra iptal ettikleri şeklinde dönüş yaptılar. İşin acı kısmı kartı kopyalayan arkadaşlar ertesi gün otele gidiyorlar, otel görevlisi kartınızı görebilir miyim dediğinde nakit çekip gelelim diyerek tüyüyorlar. Resmen bir çeteyi çökertecektik ancak kaçıverdiler.

Aynı zamanda kartla Alplerde'de rezervasyon yaptırmışlardı, bankadan dökümü aldıktan sonra o otele de ulaşarak durumu anlattım. Muhtemelen ilk olaydan sonra o otele gitmemişler. Neyse işin sonunda iş bankasından parayı geri aldık. Genelde şifre ile işlem yapılmadığı için geri ödeme yapıyorlar ama takip etmeniz de fayda var.

Ekstra olarak şöyle bir şey yaşadık: Avusturya'daki otel iptal edilen karta geri ödeme gerçekleştirmiş ancak banka mevcut karta yansıtmamıştı, onu da takip etmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Nail Acun
öncelikle geçmiş olsun..
bahsettiğiniz şekilde aynı googlecc tarafından önce ufak bir rakam, sonrada 2000 küsur lira ile 10.000.000 vietman dongu harcama yapıldığı bilgisi bana sms olarak geldi. garanti bonus kulanıyorum. bunlarla birlikte bankam tarafından güvenlik nedeniyle kartımın dondurulduğu sms i de geldi. hemen bankayı arayarak kartı iptal ederek yeni kart talep ettim. web sayfalarında bulunan itiraz formunu doldurarak ilettim, bir haftadan kısa süre içinde bu harcamanın iptal edildiği bilgisi bana geldi..
garanti bonus, müşteriyi mağdur etmemek için öncelikle işlemi iptal edrek ekstreye yansıtmıyor, fakat bu sürecin kesin olarak kapatıması 200 güne kadar çıkabileceğinden, öncelikle iptal edip, sonrasında eğer müşteri aleyhine sonuçlanırsa o zaman ödeme alma şeklinde bir yol izliyormuş, müşterisi olarak beni mutlu eden bir uygulama oldu..

• Beğen
ARkadaşlar desteğiniz için teşekkürler, Genellikle olumlu sonuçlanacağı yönünde izlenimler var. Umarım düşündüğümüz gibi olur. Ben telefonla arayarak itiraz da bulundum. Daha sonra da telefonuma mesaj geldi . **** nolu harcama itirazınız işleme alınmıştır. İncelemelerimiz sonuçlandığında sizi bilgilendireceğiz diye bir mesaj geldi. Sanırım ektradan şubeye gitmeme gerek yok

@Nail Acun
Bence sormalısın ben harcamaları tek tek yazıp dilekçeyi teslim etmeden önce zaten mobilden internet bankacılığından itirazımı yapmıştım. Sen yine de dilekçeye gerek olup olmadığını mutlaka sor

• Beğen
@Nail Acun Her ihtimale karşı şubenize uğramanızda fayda var. Bankaların prosedürü elbette farklıdır ancak neticesinde banka sineğin suyunu çıkarmakla meşhurdur.

• Beğen
Aynı site aynı şeyler bir ay önce benim başıma geldi olumlu sonuçlandı rahat olabilirsiniz. Tabi aryık sanal kart kullanıyorum

• Beğen
@Nail Acun Geçmiş olsun, aynı olay iki kez başıma geldi. İkincisinde meblağ 4000 civarıydı ve aynı şirketten çekim yapılmıştı. Endişelenmekte haklısınız ancak bankaya gereken itirazınızı yaptıysanız içiniz rahat olsun illaki geri iade gerçekleşecektir. Tek sıkıntı bu meblağ ekstreye yansıyacak ve ödemek durumunda kalacaksınız. İade süreci de bazen 2 ayı bulabiliyor. Aniden ortaya çıkan gereksiz bir harcama hesapları allak bullak edebiliyor :) 2.kez başıma aynı olay gelince tamamen sanal karta geçtim, internet bankacılığından yurt dışı ve internet alışverişini kapatıyorum, bir şey alacağım zaman açıyorum. Bir de kredi kartlarımın arkasındaki güvenlik numarasını ve son kullanma tarihi kısmını minik bir etiketle kapattım. Böylece çeşitli yöntemlerle fiziksel kartlarımın bilgilerinin çalınmasını da önlediğimi düşünüyorum.

Ben her daim çift hesap açarım kartımda. Biri Birikim hesabı, diğeri ise Vadesiz yani kartın kendi hesabı. Vadesiz hesapta hiçbir zaman para tutmam, anında Birikim hesabına çekerim.
Birikim hesabındaki parayı ne kart bilgileri ile ne kart ve kart şifresi ise bankamatik yoluyla hiçbir şekilde çekemezler çünkü.
Ek olarak günlük para çekme limitini 100TL tutuyorum sabit olarak. Bu rakamı artırmak isteyen olursa bankayı arayıp güvenlik sürecinden geçmek zorunda kalıyor. Yükselttikten sonra alışverişimi yapıyor, tekrar uygulamadan düşürüyorum.

Bu önemlerden sonra yapmanız gereken tek şey; telefonunuza sahip çıkmak oluyor. Çünkü telefonlarınıza - bilgisayarlarınıza indireceğiniz zararlı - üreticisi belli olmayan yazılımlar büyük problemlere yol açabiliyor. Telefonunuzu - bilgisayarınızı kimseye emanet etmemeniz gerekiyor. Bir yazılımcı olarak; gündelik bir kullanıcının hesap bilgilerini ele geçirmenin - bankacılık internet şubesi şifrelerini çalmanın ne kadar kolay olduğunu anlatmama gerek yok :) İnsanlar güncel işletim sistemi kullanmaktan bile aciz.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Gözünüz aydın. İnşaallah bir daha böyle bir olay yaşamazsınız.

• Beğen
Geri