Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

Mükemmel alet. Tam aradığım şey gerçekten. Ekranda verileri uzun süre şarj sıkıntısı olmadan görebileceğim GPS'li bir alet. Bir de buna kadans ve nabız sensörü bağlanabiliyorsa mükemmel.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetcan Alsat
Scudo
@salih67 anlık olarak görebiliyor muyuz yoksa sonradan mı görebiliyoruz?

@salih67
Onun da fiyatı pek mantıklı bir seviyede değil. Bir türlü gps'i olan kadans bağlanabilen basit ve küçük bir şey bulamadım. :(

@furkantrojka bi de o kadar gümrük vergisi ödüycez fiyatı iyice çıkıyor, acaba rica etsek gift yazabilirler mi? en azından 70-80₺ az öderiz :D

@kapluj
Fiyatı düşük yazmalarını isterseniz yazarlar ama, Gümrükte takılabilir elektronik eşya olduğu için. Biraz da gümrük memurunun cinliğine bağlı.

@furkantrojka benim 14 dolarlık ürünüm takıldı gümrüğe, acaba onun için vergi isterler mi? 50 liralık ürüne de 75₺ vergi ödemek çok koyar açıkcası :D

@kapluj
Hukuk devleti olmadığımız için bu tip şeyler kısmet hocam bizde.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@kapluj gümrük muafiyeti diye birşey var.. kargo ücreti hariç ürün bedeli 30euro (35dolar) üzerinde ise o zaman gümrük vergisi çıkartırlar.. aksi halde imkansız

@Türka¥
Her ürünün gümrük vergisi muafiyeti yok yasaklı ürün ise 1 dolarda olsa isterler gelen ürünün gtip koduna bağlı

@elfoonn

14 dolara yasaklı ne ürün almış olabilir ki.. bisiklet ile ilgili bir forumda yazdığına göre bisiklet aksesuarıdır büyük bi ihtimalle :)

@Türka¥

gümrükte gtip kodu diye bir mevzu var bazı ürünlerin gtipi TSE belgesi ister muafiyetten faydalanabilmesi için ya o belgeyi çıkart getir yada yüksek vergi isteyebilirler kontrol eden memura kalmış birazda

@Türka¥
Gümrükteki memur "bu ürün bu fiyattan daha fazla eder" diyerek kafasına göre belirlediği fiyattan vergi almışlığı var.

• Beğen
@furkantrojka

ödediğin rakam 14dolar ise kimse kafasına göre iş yapamaz..
alırsın dekontunu götürür gösterirsin, çıkartılan vergiyi iptal ederler..
benim yazdıklarım 14dolarlık ürün içindi..
illegal durumlardan bahsedip duracaksak bu konu uzar da uzar..

konuyu uzatmak isteyenler beni etiketlemeden devam etsin lütfen ;)

@Türka¥ @elfoonn kadans sensörü yasaklı mı bilmiyorum ama değildir bence :D
@furkantrojka cidden beklerim, peki öyle bir şey olursa ne yapmalıyım? itiraz etmek gibi bir hakkım var mı?

@Türka¥
Ya parayı adama parça parça göndermişseniz? 14$'lık 10 tane ödeme yapın, bir tanesini de gümrük memuruna gösterin. İnternette 140$'dan aşağı bulunması imkansız bir ürünü 14$'a aldığınıza inanmalarını bekleyin. Gümrükte işler sizin dediğiniz gibi dönseydi kimse vergi ödemezdi. :)

• Beğen
@furkantrojka öyle yapmamıştım ama aklıma karpuz kabuğu düşürdünüz :D

@kapluj
Hocam bunlar çok basit şeyler. Daha ne numaralar dönüyor. İşi gümrükten mal geçirmek olan, bundan para kazanan adamlar var. Gümrük memurları da salak değil en nihayetinde. Ben 14$ ödedim deyip, çıkamazsınız işin içinden.

• Beğen
@furkantrojka bu aldığım ürün gerçekten 14 dolar, kadans sensörü sadece, peki benden vergi isterlerse ne yapmalıyım? 14 dolarlık ürün için vergi mi ödemeliyim?

@kapluj
Bu tip konularda en güzel kanıt dekont değil, ürünün satış sayfasıdır. Ürünün 14$'a satıldığını ve herkesin bu fiyattan alabileceğini belgeleyerek itiraz edin.

• Beğen
Geri