Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gran Fondo Marmara Istanbul Park 2019

Yarışa katılacak mısınız?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    47
  • Anket kapanışı .
@Ziya On Road Sürenin 3 saat olması bi avantaj organizatör katılımcılarla bi anket yapıp gruplandırabilir önce görece performansı düşük yarışmacıların olduğu grup yarışır sonra deneyimli grup yarışarak kazananı belirler belki de ilk grubun birincisini geçemezler o da sürpriz olur. :)

Scudo
Tek çare motorlu araç yarışlarında olduğu gibi ilk önce sıralama belirlemek için bir turluk sıralama turu atılması. zamanı iyi olanlar önden arkaya doğru sıralama olursa daha güzel olur. Yoksa diğer fondolar gibi ilk gelen önde start alırsa bak sen curcunaya :)

@celilcetiner
Bir tur ile belirlemek yanlış olur bence. Zamana karşı iyi sürebilen birisi ilk turda iyi bir süre yapabilir ancak uzun sürede aynı performansı göstermeyebilir. Birde tabiri caizse arap atı gibi sonradan yani sürdükçe performansı artan kişiler var :)

Veya süreye göre ilk 10 kendi arasında sonraki 20 kendi arasında sonrakiler kendi arasında yarıştırılabilir. Herkes aynı anda start alırsa kaos kaçınılmaz

Yarış pisti amacına uygun olarak kullanılmış olsaydı yani bu pistte hâlâ daha Kimi Raikkonen,Vettel,Hamilton gibi F1 ciler turluyor olsaydı; albenisi çok daha fazla olabilirdi.Şimdi bisiklet yarış mantığına çok da uygun olmayan,pistin harika özelliklerinin bisiklet yarışları için öne çıkmadığı bir pistte en azından Rai, Seb veyahut Hamilton da burada yarışıyor biz de buranın havasını koklayacağız diye cazibesi daha yüksek olabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Bu bir zamana karşı mesafe yarışı. 3 saat boyunca kim en hızlı sürerse o kazanacak. Kendi içinde teknikler taktikler barındırıyor. 3 saat bir yarış için iyi süre peloton oluşturacak ama peloton sadece aynı tur sayısına sahip olanlardan değil pelotonu sonraki turlarda yakalamış bisikletleride kapsayacak. Doğal olarak çalışma dengesi farklı bir peloton olacak. Örneğin aynı grupta 5. turunda olan da olacak 4. turunda olanda. Ben 4. turunda olan olsam arka koltukta devam ederim. ?

Bence katılım limiti 250 olsa sorun epey çözülür. 5.3 kmlik bir pistte 1000 kişi olmasıyla 250 kişi olması epey fark eder.

@Bigpatron

Bu dediğin de olur. Ama ortalık karışır zor olur.

Gran fondo yarisinin bu etkinlikteki gibi arac pistinde yapildigi baska bir ornek var mi? Herkes yaris ortaminin nasil olacagini tahmin etmeye calismis varsayimlarla. Internet uzerinden ve youtube'dan arattim fakat bulamadim. Dunyada ilk ornegi mi olacak bu yaris?

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
yurtdışında örnekleri var

@umutcelik

Meşhur 24 saat yarışının yapıldığı Le Mans pistinde 24 saatlik bisiklet yarışı da yapılıyor:
(link)

• Beğen
Tepkiler: uslsy ve Özcan
@celilcetiner

Tesekkurler link icin. Hizli hizli parca parca izledim gorebildigim kadariyla 5 km / 1000 bisikletli gibi bir yogunluk yok.

@Murat B.
Tesekkurler, youtube'dan videosunu buldum.

Gecen yil 3700 kisi katilmis, pist de 5 km'den kisa. Istanbul parktaki ortam buyuk ihtimalle buna benzer olacak. Organizasyon ayni mi olur orasina bilemem tabi.

@umutcelik

Le Mans pisti, İstanbul Park'tan çok daha uzun olmalı. Ayrıca katılan 3700 kişinin hepsi aynı anda pistte olmuyor. Katılımcıların çoğu takım olarak yarışıyor ve takımdan bir kişi sürerken diğerleri pit alanında dinleniyor.

@Murat B.
Siteye bakarken bi yerlerde 4 küsür diye gördüm bulamadım da şimdi. Tüm pisti kullanmıyorlardır büyük ihtimal.

Istanbuldaki yarış nasıl olur diye referans arıyordum, pist uzunluğu bisikletli sayısı oranı için büyük ihtimalle le mans gibi olacak diye tahmin ediyorum.
Neyse, pratikte işler farklı olacaktır. Umarım yarış süresince video çekip paylaşan arkadaşlar olur da daha sonraki yıllar için insanların neye katılacağını görmesi acısından faydalı olur.

Umarım güzel organizasyon olur.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Avrupa'nın efsanevi pistlerinden Nürburgring'de Ram am Ring yarışları düzenleniyor. Amatörler, profesyoneller ve takımlar katılabiliyor. 24 saat, yol bisikleti, dağ bisikleti, elektrikli bisiklet, TT gibi 20 farklı disiplinde 8750 bisikletçinin katıldığı bir festival gibi düşünebilirsiniz :)

8 Temmuz'da kayıtları kapanacak 24 saatlik yol bisikleti kategorisine 589 kişi kayıt yaptırmış.
75 kilometrelik (3 tur x 25 km) kategoriye 314 kişi kayıt olmuş ve katılım ücreti 50 Euro. Daha fazla kayıt bilgisi: (link)

Yarış ana sayfası: (link)

Etkinlik programı: (link)

@umutcelik

24 saatlik halka yarışlarının bir çok örneği var. Daha önce veledromda yapılanlarını görmüştüm. Değişik konseptleri var bireysel ve takım olarak.

Videolar çok cezbedici ama ben hala 1000 kişiyi düşünemiyorum pistte :)

Bu arada sitede kurallar sürekli değişiyor sitede yer alan son durum.

Genel Bilgi ve Yarış Kuralları
Bu yarış 04 Mayıs 2019 tarihinde 09:00’da İstanbul Park’ta yapılacaktır.

09:00’da verilecek startın ardından yarışmacılar 3 saat süresince formula 1 pistinde kesintisiz tur atacaklardır.

Katılımcılar 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

Nihai Sonuçlu Kriteryum
Birinci sporcu 16.turu tamamladığında yarış tamamlanmış olur. Yarış tamamlandığında finish çizgisi önünde olan sporcular içinde bulundukları turu tamamlarlar. Ve bitiş süreleri bu şekilde belirlenmiş olur. 3 Saat içinde hiçbir sporcu 16. turu tamamlamamış olsa bile yarış tamamlanmış kabul edilir.

16 tur 84,8 km yapar ki tahminim iki iki buçuk saatte yarış biter. Tabi bu varsayımı grubun engellerle karşılaşmadığını varsayarak yapıyorum.
Diğer yandan pistin eğimleri ve virajları hem bedenen hem de zihnen yoracaktır. Umarım ciddi bir kaza olmadan keyifli bir yarış olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: umutcelik
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi kendi sitesinde değil (link) sitesinde :)

022.jpg

• Beğen
Tepkiler: Özcan
listeler olusmaya baslamis , su an kisada yanlis saymadiysam 124 kisi var. saniyorum carsamba'ya kadar 200' leri ancak bulacaktir. forumdan katilim saglayacak var mi ?

Geri