Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gran Fondo Marmara

Scudo
sabah çıkarım turuma kafam rahat olur belirsizlikler içinde ne yarışa giderim ne tenezzül ederim. Kimsenin reklam malzemesi olamam. İstanbul yolu tehlikeli kopru üstünden bisikletle geçmek tehlikesiz mi? Beceremedik demiyorlar zorunlu diyorlar. Katılım ücreti alsalardı ne olacaktı onu merak ettim.
 
Ee altinovadan baslamiyor bu. Haydaa feribotla gidecektim simdi hic gidesim yok.
 
@TontonCocuk bildiğim kadarıyla köprü özel mülk oluyor yani şirket isterse bütün köprüyü bisikletlilere ayırabilir ve valilik izni vb. şeylere ihtiyaç duymaz. Köprü de valilik denetiminde olsaydı " aman şimdi bislete ne gerek var yauv gamyunlarımız yeter bize" der oraya da izin vermezlerdi.
 
Bence bazı arkadaşlar fazla yükleniyor organizasyon ekibine. Valilik izni iptal ediyorsa adamların yapacak bir şeyi yok, gayet hızlı şekilde b planını devreye sokuyorlar.

Bu yarisa sırf parkur değişti diye katılmayacak olan arkadaşlar o çok yerdikleri bisiklet kültürüne, ülkedeki bisiklet algisinin gelişmesine nasıl bir katkıda bulunmuş olacak katilmayarak?

Sanki her hafta yarış var da bunu beğenmiyoruz. Kendinize bahane üretmeyin bence, eksik yada kısa bir yarış bile hiç yarış olmamasindan iyidir.
 
Kisa parkuru ayni yerden baslatiyor. Geriye dogru yoneltip ayni yerden tekar gecip kopruyu gecip bitiriyor. 45km icin kendimi uzemem. Zati hasta hasta gelecektim. Tartinin bu tarafi agir basti son olaydan sonra. Gidecek arkadaslara kazasiz surusler dilerim.
 
@Bora Kıraç organizasyon konusunda haklısınız ancak eksik yarış hiç yarış olmamasından daha iyi değil , bu duruma susar ve tepkisiz kalırsak önümüzdeki organizasyonlarda benzer şeylerle karşılaşma oranımız artar. Yapılması gereken tepkiyi organizasyona değilde valiliğe göstermek , açık bir şekilde suçlu valilik son dakika e-5 güvenli değil deyip iptal etmek ne demektir ? yazıklar olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
bitiş noktasından maltepe ye servis olacaktır. beklediğim cevap buydu benim açımdan bir sorun kalmadı.

evet hepimizin morali bozuldu ama dünyanın sonu değil arkadaşlar. özellikle benim gibi ilk kez böyle bir yarışa katılacak arkadaşlar mutlaka katılın gelmem demeyin. kısacılar için çok değişen bir şey yok. mutlaka gelin keyfinizi kaçırmayın her şey güzel olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Evet ortada sorun var, evet aksilik oldu lakin organizasyonu günah keçisi yapmak ne denli doğru sıkıntı valilikten geliyorsa..
Organizasyonu belki valiliğe güvendiği için elştirebiliriz lakin başka ne yapacaktı koca valiliğe güvenmeyipte. @Bora Kıraç arkadaşında dediği gibi son anda olan bi durum ve direk acil durumda etkili bi çözüm sunup yeni bi rota ve mağduriyeti önleme adına ulaşım sağlamışlar. Sonuçta yılda 15-20 tane amatör yarış görüp halka ve hobicilere yarış koşma imkanı sunulmuyor. Eleştiri elbette olur lâkin sürekli yıkıcı olmak yerine birazda yapıcı olmak gerek bence..
 
Organizasyonun facebook sayfasında çok daha sert yorumlar var.

(link)
 
@Bora Kıraç


Bora haklı bence.Ben kısa parkur kaydolmuştum.Uzun parkura dönme ihtimalimiz olabilir mi ?
 
geçmiş olsun millet toplanın gelmişken bari uludağa tırmanın
 
Her yıl yapılan büyük turlarda bile parkurda değişiklik yaşanabilirken amatör bir yarışta değişiklik yaşanmasını çok görmemek lazım. Ki bunlar pofesyonellerin katıldığı uluslararası organizasyonlar. Mesela İsviçre turunun son gününde, kazananın kesin belli olacağı son günde üstelik, etap değiştirildi, yol kısaltıldı. Yetmedi yarışı iki defa nötral startla başlattılar. Organizasyonda hata bulmuyorum. Valilik güvenliği gerekçe gösterip yolu kısalttırdıysa vardır bir bildiği. Amma yol güvenliği açısından amma başka. Lakin bu da dilek ve istekleri söylemeye engel değil tabi. Yarıştan Sonra bunları dile getirmek lazım elbet.

Öyle veya böyle yarış iptal olmuş değil ve ben yarın yine keyifle pedala asılacağım. Katılan herkese sağlıklı sıhhatli yarışlar dilerim.
 
Şaşırdım mı? Hayır, hem de hiç şaşırmadım.

Sadece olan şu: Yıllardır yarışan yol yarışçılarının federasyondan çektiklerini amatör yarışçılar ilk kez yaşadılar! Aslında ilk değildi bu; hatırlarsanız, Velotürk'ün bu yıl Tekirdağ'da planladığı yol yarışı, valilikten gelen 'yolların kapatılamayacağı' gerekçesiyle iptal edildi.

Federasyonun yol yarışları her yılın başında açıklanır; tarih ve yer yazılır. Yarışacak kişiler de hazırlıklarını buna göre yaparlar (antrenman ayarlamaları, çalışanların şirketlerinden izin almaları, otel-ulaşım ayarlamaları vb). Ama her defasında güzel ülkemin bir klasiği yaşanır: Ya tarih son anda değiştirilir, ya şehir değiştirilir ya da, daha kötüsü, o yarış komple iptal olur ve en önemli gerekçe de, son anda valiliklerden çıkan işgüzar kararlardır.

Peki ben şaşırmadım da neden Argeus şaşırdı?

Neden şaşırmasın ki? Argeus yıllarca Cumhurbaşkanlığı yarışlarını organize etti. Yol kapamaydı, valilikten izindi... bunların zerre önemi olamazdı. Adı üzerinde, Cumhurbaşkanlığı yarışı. Emir, demiri keser; isterse parkur hastanenin acil servisinin önünden geçsin, hiç farketmez. İşin içinde Cumhurun başı varsa, gerisi teferruattır. Argeus Tekirdağ'da Velotürk'ün başına geleni de anlayamadı. Valilik bu; güzel ülkem nasıl yönetiliyorsa, işte o da öyle yönetiliyor.

Biz öyle bir milletiz ki, hem her şeyi eleştiririz, ama iş eleştirdiğimiz sonuçları doğuranları görüp hesap sormaya gelince, körleri sağırları oynar yine onları işlerinin başında tutarız. Derler ya, yaşadığımız her şey müstahakız.
 
@Bahadır Gürel

+1938 Katılmamak maalesef elde değil :(
 
Bunun bir yarıştan ziyade tanıtım faaliyeti olduğu artık bariz. Kullanıldıklarını düşünenlerin tepkileri de doğal. Peki, şimdi ne olacak? Çok azı gitmekten vazgeçip, diğerleri durumu kabullenecek ve kendilerinden ne bekleniyorsa onu yerine getirecek. Maalesef. Keşke başka türlü olsaydı. Mademki birileri insanları bir tanıtım faaliyetinin figüranı tayin ediyor, o hâlde o insanlar da buna itirazlarını bir "kendiliğinden hareket"e dönüştürse ve tam da bisiklet kültürüne uygun şekillendirse. Bu büyük toplanışı kendi lehlerine çevirse, bisikletlilerin bu ülkede yaşadığı sorunları dile getirmek için bir eyleme dönüştürse. Burada tek tek şikâyet ettiğimiz sorunları, başımızdan geçenleri, devletten ve toplumdan beklentilerimizi binlerce insanın katıldığı bir alanda ifade edebilse. Figüran olmak yerine başrolü üstlense. Hayal bu ya, keşke olsa.
 
Kimse kıvırmasın düpedüz işgüzarlık. Resmen köprü tanıtımı yapılsın, haberlerde yayınlansın diye yaptılar. Kaç kişilik kontenjan olduğu hadi onu geçtim kaç kişinin katılacağı bile 1 hafta önce kesinleşti. Yarışın başlamasına 15 saat kala mı akıllarına geldi güvenlik sorunu. Kendinizi kullandırtmayın. Resmen kandırıldık.
 
Bu organizasyonun başlangıcında bazı arkadaşlar demişlerdi bu proje yatar!!! Şimdi anlıyoruz ki ön görüsü yüksek olan arkadaşlar yanılmamış.Kardşim bize yapılan bu terbiyesizliği biz kabul etmiyoruz.İçinizden bir adam çıksın be her yerde mi bozuguz artık.Adam gibi birisi çıksın desinki arkadaşlar sizden özür diliyoruz, bizi kandırdılar bizde sizleri kandırdık.Bunu yapın bari, ben kendi adıma gerçek projelere destek olacağım.Neyse şimdi biraz daha yazarsam ağzım bozulacak.Saydıracağım şimdi.Adam olan bu yarışa gitmez...
 
Geri