Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Granfondo Çeşme

Her yarış düzenlendiğinde dolaşan klasikleşmiş ve monotonlaşmış pahalılık muhabbetleri. Hayat pahalı biz nabalım :D Ama neredeyse hepimizin cebinde 2bin küsür TL'lik telefon varken gidipte 160 yada 220TL bisiklet yarışına vermekte neymiş. Hazır bu sene youtube'den de canlı yayınlanacak nasılsa. 160-220TL vermeyip katılmayanlar otursun 2bin küsür TL'lik telefonlarından izlesinler :harika:

3 senedir olduğu gibi bu senede kısa parkurdayım. Katılanların tekerine taş değmesin.ç Başarılar.

Scudo
Bisiklet forumlarında yazılan yazılara ithafen cevaptır…
3 yıl kadar önce 5 arkadaş bir araya gelerek, çocuklara bisiklet alalım, bir çocuğun hayatına umut, mutluluk olalım diye başlattığımız Veloturk oluşumunun bugüne kadar geldiği nokta ortada. Peki biz bu 3 sene zarfında neler yaptık ?

New Balance, Superstep, Velux, Oakley, Toyota, Pınar Protein, Supplementler.com, Salcano, Accell Bisiklet, Exuma gibi markalara gittik kendimizi anlattık, neler hayal ettiğimizi, bu hayale nasıl destek olabileceklerini izah ettik ve onları bu oluşumun bir parçası yaptık. Kimisi maddi, kimisi ikili ilişkiler, kimisi üretim gücüyle bizlere destek oldu.

Bireysel olarak hayır işi yapmayı seven dostlarımıza anlattık projeyi, onları da maddi olarak bisiklet almaya ikna ederek dahil ettik projeye. Markalarının adının geçmesini bile istemediler, onlar için o çocukların yüzündeki mutluluğu görmek yeterde artardı bile.

Ünlü arkadaşlarımızdan destek aldık, bazıları bizim için tshirt tasarladı, o t-shirtleri New Balance markasına ürettirdik satıp projeye gelir kaynağı olarak bisiklet aldık, bazıları sosyal medyadan projeyi insanlara anlatmamıza yardımcı oldu, bazıları bizzat yarışlara gelip sporculara kendi elleriyle su taşıdı.

2015 yılında yurtdışında görüp de çok özendiğimiz amatörlere açık Granfondo Yarışını yapalım, Türkiye'deki amatör bisikletçiler de yurtdışındaki gibi yarışlara katılsın istedik. Yıllarca Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun organizasyonunu yapan Argeus firmasının kapısını çaldık, sadece masrafları mukabilinde organizasyon konusundaki bilgi, birikim, malzeme, insan gücü kaynaklarını bize açmasını istedik. Bu vesileyle Veloturk Granfondo adında bir yarış düzenledik. Bu Türkiye'de amatörlere açık yapılan ilk yol yarışıydı. Buradan elde edilen gelirleri çocuklara bisiklet alınması için kanalize ettik.

Takip eden senede Veloturk Gran Fondo yarışlarını çoğalttık ve çeşitledik. Başka firmalara, başka oluşumlara yarış yapmaları konusunda örnek olduk. Başında Veloturk yazmayan hiçbir yarışın geliri ne oldu ne bitti bizim bilgimizde değil, dünyada düzenlenen yarış organizasyonları kar amaçlıdır, bu gayet normaldir, biz bu amacı gütmedik, güdenlere de hiçbir gün biz şöyle yaptık onlar böyle yaptılar demedik, bisiklet sporunu sevdirmek için, duvara bir tuğla koyan her kimse ellerine sağlık , Allah ondan razı olsun dedik.

Kimseden hiçbir koşul karşılığında bireysel olarak para istemedik. Bağış yapmak isteyenlere yarışlara katılın, ya da T-shirt alın, üzerinize giyin, gururla gezin bize o yeter dedik. İyilik karşılığında da olsa kimsenin cebinden karşılıksız bir para çıksın istemedik.

Bisiklet dağıtımlarında bölgelerdeki dostlarımız vasıtasıyla Milli Eğitim'den destek aldık, mülki erkanın bilgisi ve denetiminde, 8-12 yaş arasındaki çocuklarımıza, isim isim bisiklet dağıttık;

Soma'da maden felaketinden etkilenen kardeşlerimize
Bitlis'te
Muş'ta
Elazığ'da
Nevşehir'de
Zonguldak'ta
İstanbul Arnavutköy'de
Kardeşlerimize tek tek bisikletlerini bizzat biz dağıttık,

Yaptığımız dağıtımlar ile ilgili fotoğrafları, videoları Veloturk Gran Fondo yarışlarından önce sizlerle paylaştık, çocukların mahremiyetini korumak adına sosyal mecralarda yayınlamama kararı verdik. Arzu edenler olursa gelip birebir dağıtım görsellerini, videoları, kaşeli imzalı teslim belgesi örneklerini inceleyebilir.

Aslında daha çok yaptığımız iş var, ancak kısa bir faaliyet raporu tadında 3 yılımızı bu şekilde özetleyebilirim.

Forumlarda okuduğum kadarıyla yarış organize etmek konusunda hevesli ve derin şekilde bilgili bir çok arkadaşımız var, onlara yol göstermek babında kısa bilgi paylaşımlarında bulunmak isterim. Gran Fondo tadında bir yol yarışı düzenlemenin maaliyeti 100.000 – 150.000 tl. arasındadır. Yüksek meblağlı bir katılım bedeli ile çok yüksek sayıda katılımcı bile gelse, bu işi sponsor desteği olmadan yapmak mantıklı ve para kazandıran bir iş değildir. Biz bu iyilik hareketine destek vermek isteyen sponsorlarımızdan gelen destekleri yarış organizasyonu için kanalize edip, katılım bedellerini ise bisiklet alımına yönlendiriyoruz. Bu vesileyle 1 taşla 2 kuş vurmayı hedefliyoruz. Yani hem her sene amatörlere açık bisiklet yarışlarının düzenlenmesine devam edilmesini sağlarken, sizlerin katılımıyla elde edilen gelirlerin bisiklet alımına kanalize edilmesini sağlıyoruz.

Veloturk ekibi olarak biz bu işten hiçbir gün, hiçbir nam altında bir maddi gelir elde etmediğimiz gibi, kendi cebimizden hatrı sayılır paralar harcayarak projenin devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hepimiz işimizden, gücümüzden, ailemizden, keyfimize harcayacağımız zamandan ayırarak bu projeyi bugüne kadar getirmeyi başardık. İnanarak destekleyen sizlerin varlığı olmadan bu yapılanların hiçbir manası ve anlamı olmazdı tabii ki.

Önümüzdeki yıl, bu sezon sonu elde edilen yarış gelirleri ile yapılacak dağıtımlara katılmak isteyen herkes lütfen buyursun gelsin, o çocukların mutluluğuna ortak olsun, ama artık forumlardan nereye gidiyor bu paralar nağraları atmaktan vazgeçsin, bundan öncekiler gibi bundan sonra da adında Veloturk olan bütün yarış organizasyonları sadece tek bir amaca hizmet edecek, ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet dağıtmak… Yeterli mi? Hayır, ama yeterli değil diye hiçbir şey yapmamak yerine, biz çalışmaya devam edeceğiz..

Saygılarımızla,
Veloturk ekibi adına Arda Türkmen

Zamanında böyle bir yazı yayınlama gereği duymuşlardı. Buraya yapıştıralım da okuyanlar utanır belki biraz.

Rumenlerin ''Sen başkalarının tepki ve engellemelerine aldırma, doğru bildiğini yap! '' anafikrinde olan bir atasözü var : ''İtler istedi diye atlar ölmez''

"Gran Fondo tadında bir yol yarışı düzenlemenin maaliyeti 100.000 – 150.000 tl. arasındadır." Arda Türkmen boş yapmasın, Edirne yarışına baksın. 1 lira ücret alınmadan mükemmel bir bisiklet yarışı nasıl düzenlenir görsün.

Kimse "bu paralarla bisiklet alınmıyor" demiyor ki. Arda'nın dediği gibi fotolarıyla paylaşıyor hepsini. Üzüldüğüm nokta "Adamlar çalıyor ama çalışıyor" zihniyetinin artık acayip normalleşmesi. Bu kadar fahiş fiyatlar olmadan bu yarış düzenlenebilir çok rahat. O bisikletler yine dağıtılır. Kimse sizin keyfinizin kahyası değil, isterse 1000 tl verip bu yarışa girersiniz kime ne? Fakat bu durum bu organizasyondan sağlam paralar indirildiği gerçeğini değiştiremez. Tekrar söylüyorum, onlarca kez söyleyeceğim; Edirne yarışı muhteşem bir örnek. bu kadar basit...

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
"Gran Fondo tadında bir yol yarışı düzenlemenin maaliyeti 100.000 – 150.000 tl. arasındadır." Arda Türkmen boş yapmasın, Edirne yarışına baksın. 1 lira ücret alınmadan mükemmel bir bisiklet yarışı nasıl düzenlenir görsün.

Kimse "bu paralarla bisiklet alınmıyor" demiyor ki. Arda'nın dediği gibi fotolarıyla paylaşıyor hepsini. Üzüldüğüm nokta "Adamlar çalıyor ama çalışıyor" zihniyetinin artık acayip normalleşmesi. Bu kadar fahiş fiyatlar olmadan bu yarış düzenlenebilir çok rahat. O bisikletler yine dağıtılır. Kimse sizin keyfinizin kahyası değil, isterse 1000 tl verip bu yarışa girersiniz kime ne? Fakat bu durum bu organizasyondan sağlam paralar indirildiği gerçeğini değiştiremez. Tekrar söylüyorum, onlarca kez söyleyeceğim; Edirne yarışı muhteşem bir örnek. bu kadar basit...
yol masrafı ve konaklamayı da mı karşıladılar edirnede ???

alınan paralarin tamamı bisiklet almak için kullaniliyor, yarış için harcanmiyor veya birinin cebine inmiyor.

Insanlarin , senede bir kez duzenlenen ve tamamen cocuklari sevindirme ana fikrine sahip tek organizasyonu icin halen "pahali" demesi ve "bu paralar nereye gidiyor" diye sormasina sasiriyorum. Turkiye 'de , yil icin de farkli sehirlerde duzenlenen 6-7 adet Granfondo var ve bunlardan sadece 1 tanesi (Edirne) ucretsiz oluyor ve ucretlilerin en iyisi de Cesme . Herkes Fondolarin hepsine katilmak zorunda degil. Butcenize gore ve hedeflerinize gore katilacaklarinizi yil icinde planlayabilirsiniz. Cok paraniz ve vaktiniz vardir , hepsine katilirsiniz. Her Granfondo basliginda ayni konu.

Ben yarışlardan çok korkar oldum Edirne'de arkadaşların başına gelenler yüzünden Çeşme'ye gelmek istiyorduk ancak gelemiyoruz.

Hava yağışlı olacağa benziyor yağış ve sert rüzgar ile çok dikkat edilmesi gerekiyor. Silik lastik kullananlar dikkat dikkat dikkat dikkat.

çeşme.jpg

Ben yarışlardan çok korkar oldum Edirne'de arkadaşların başına gelenler yüzünden Çeşme'ye gelmek istiyorduk ancak gelemiyoruz.

Hava yağışlı olacağa benziyor yağış ve sert rüzgar ile çok dikkat edilmesi gerekiyor. Silik lastik kullananlar dikkat dikkat dikkat dikkat.

212736 dosyayı görüntüle

konu dışı ama lastiğin slik olmasının yol tutuşu ile bir alakası yok. michelin endurance sersinin ıslak ve kuruda yol tutuşu çok iyidir mesela.

Yağmur yağarsa ya da yağmur cumartesiden yağmış olursa en çok yaşanan şey kaza değil lastik patlaması olur. Bundan dolayı bir tavsiye yol kenarında değil, yolun ortasında sürünüz.Yağmur yağdığında patlamaya neden olacak her türlü nesne yağmurun etkisiyle yola yayılır, daha çoğu da yol kenarına yayılır ve patlak riski kat be kat artar.

@srdrmrs bizim buralarda yağışla birlikte yollarda çamur birikintileri ile karşılaşıyoruz şehir trafiğinden uzakta sürmeye çalıştığımız için. Temiz asfaltla kaymaz doğrudur burası Türkiye dikkatli olmak lazım. Tecrübeli ve tecrübesiz birçok bisikletçi olacak.

Katılamayacağım ama youtube'dan izlemesi epey keyifli olacak gibi. Umarım en az 3 kameraman koyarlar ve yarışın genel durumunu izleyebiliriz. Hele bi de yağmur yağarsa izlemeye doyulmaz.

Hay hay paşam gelmeyiz sen iste yeter ki. Çocukları sevindirme romantizmini bir kenara bırakacak olursak bu yarıştan çok iyi paralar cukkaladıkları ayan beyan ortada. Arda Türkmen, Fatih Topçu, Berkem Ceylan gibi tanınmış simalar sayesinde bu yarış bu kadar popüler ve dolayısyla fahiş katılım ücretleri var. İzmir dışından katılmak ortadirek insan için sağlam bütçe istiyor.

1 lira bile ücret almadan Edirne'de her sene muhteşem bir yarış düzenleniyor. İstenirse oluyor yani.
İşin ucunda bisiklet dağıtımı olsa bile çok pahalı ücreti var bu yarışın. Ayrıca o bisikletlerin dağıtıldığı zamanlarda letgo, sahibinden, satılık bisiklet ilanlarıyla dolup taşıyor. Yani işin çocuklar sevinsin kısmının da amacına ulaştığı pek söylenemez amaç bisikleti aşılamaksa eğer.
Senin girişinden dolayı yazdıklarını okumadım paşam! Güle güle sen gelme zaten!

@hamlet2006 hocam hazırlıklar nasıl ? Spd pedal kullanacak misin?

Bizim hemşehriler duymasın :tskler::D(meydan okuduydum sizlere), 2,5 aydan beri toplamda sadece 200 km kadar sürdüm 9 kilo aldım:eek:
Amacım arkadan arkadan sürüp yarışı tamamlayabilmek.

Bu arada Trans Türkiye Ultra Bike Race 'a hazırlanırken moraran sağ ayak başparmağım çıktı:kötü: Geçen gün spdleri taktım , çekme hareketindeyken bırak, normal pedallamada bile feci acıyor.Nasıl bitireceğim onu düşünüyorum.

Ben organizasyonun sosyal sorumluluk projesi tarafına inanıyorum ve güveniyorum.Bundan dolayı bitiremezsem de önemli değil.:harika:

böyle bir yarış için arda türkmen; "ben cebimden 100 bin 150 bin tl veriyorum" diyerek övüneceğine, kafasını kullanıp spor bakanlığını devreye sokmalı ve bedavaya getirip katılımcılara bağış hesap iban nosu dağıtmalı. herkes gönlünden ne koparsa vermeli. herkes gönlünce bişeyler verir, merak etmesin ama 160 tl, maalesef çeşmeye ulaşım, konaklama vs bunlar bedava değil. ayrıca sen benim sana verdiğim parayla yok orda onu, burda bunu dağıttım diye niye hava basıyon birader şaka mısın sen?

@Roadlover Öncelikle günaydın. Yapılan iyiliği söyletmek zorunda olan sizin gibi zihniyetler yüzünden orada bunu, şurada şunu dağıttım demek zorunda kalıyor olmasın. Söylemese bu sefer vay efendim bu paralar nerede. Yazıyı okusaydınız cebinden 100-150 bin vermediğini yarışın giderlerinin sponsorlar sayesinde sağlandığını ve yarışmacılardan toplanan ücretin bisiklet alımına harcandığını görürdünüz. Yarış 160 TL çeşmeye ulaşım elbette bedava değil ama İzmir de oturanlar için 90 km gidiş- 90 km geliş 3 kişi 1 arabayı paylaşsa 2 paket sigara parasına Çeşme ye gidip gelirsiniz. Arkadaşlar da Edirne ye giderken yol parası vermişler organizasyon benzin paralarını karşılamamış organizasyonun terbiyesizliği. İzmir den gidenlerin maliyeti yemesi içmesi, gezmesi arabası taş çatlasa yarış parası dahil 400 TL olur. Edirne ye giderken bu harcamanın daha fazlası (İstanbul dan git gel 500 km) yapıldı.

Para konusunu eleştirenler yarışa katılanlar mı, katılmayanlar mı, katılmak isteyip katılamayanlar mı? Yoksa E hiç biri mi?
Bu soruların cevabını netleştirmek, konu gidişatı adına faydalı olacaktır diye düşünüyorum!

Yarışma güzergahında antrenman yapan arkadaş var mi? Katılacak arkadaşlara tavsiyeleri var mi?

Geri