Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Yani " sen bekleme başka bisiklet bak "olarak mı algılamalıyım :( . Çokta güzeldi mavi mavi . Cumaya kadar bekleyeceğim .Dün yine konuştum diğer bisikletler geliyor hala benimki gelmedi . Gelecek diyor ama son hafta bakalım.
Bu da mavisi. Yeşilin fotolarını atmıştım.

80CCD665-3636-41A2-B43A-D697846C2F73.jpeg

Dosyalar

• 3B0F4F82-EF40-4B35-8652-AED6E9E0F8AC.jpeg
    3B0F4F82-EF40-4B35-8652-AED6E9E0F8AC.jpeg
    176,4 KB · Okunma: 67
Scudo
Corelli'ye facebook ve instagram sayfalari üzerinden sorular soruyordum.En son çıkış tarihini sordum ne ağustos başı nede ağustos sonu diyelim ortasinda buluşalım.Hedefimiz ağustos başına yetiştirmek dediler.1 hafta sonra birhada sordum inşallah yetişir dediler.Şimdi mesajlara dönmüyorlar bile.Firmaya ulaşabilen var mı?Bu gidişle Ağustos'ta da alamayacağız.

Haydaaaaaa...

Şaşırdım mı?
-Hayır 😂

Arkadaşlar ben de aylardır bir iki fotoğrafına bakıp iç geçirdiğim bisikleti sonunda satın aldım bundan önce dağ bisikleti kullanıyordum ince tekerli tur bisikleti olarak kullanıyordum. Aldığım bayi biraz uzaktı aldığım gibi eve 45 km’lik bir sürüş yaptım. Alışmak zaman alıyor dropbar meselesine. Bir iki hafta içinde de İzmir-Antalya turu yapmayı planlıyorum umarım. Sorularınız önerileriniz varsa hepsine açığım şuan da tek önemli eksiğim bagaj ve heybe ön ve arka için. 🚴🏻‍♂️

Dosyalar

• 9A298871-97F9-40CF-8396-67E34DA97368.jpeg
    9A298871-97F9-40CF-8396-67E34DA97368.jpeg
    1,9 MB · Okunma: 176
  • 5D21B0E5-1C57-4A97-92E6-03D40DD388F3.jpeg
    5D21B0E5-1C57-4A97-92E6-03D40DD388F3.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 175
Arkadaşlar ben de aylardır bir iki fotoğrafına bakıp iç geçirdiğim bisikleti sonunda satın aldım bundan önce dağ bisikleti kullanıyordum ince tekerli tur bisikleti olarak kullanıyordum. Aldığım bayi biraz uzaktı aldığım gibi eve 45 km’lik bir sürüş yaptım. Alışmak zaman alıyor dropbar meselesine. Bir iki hafta içinde de İzmir-Antalya turu yapmayı planlıyorum umarım. Sorularınız önerileriniz varsa hepsine açığım şuan da tek önemli eksiğim bagaj ve heybe ön ve arka için. 🚴🏻‍♂️
Hayırlı olsun hocam 54 bedenleride piyasaya çıkmış mı?

Gravel yüzünden pisleti mi satacağım sonunda o mavi mavi ne güzelliktir ya. 😁

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şirin Bisiklet'ten 52 kadro Goat aldim (kendilerine uğraşları için tekrar cok teşekkür ederim, düzgün kalan nadir esnaflardan) Boyum 185 bacaklarım da vücuduma göre uzun sayilir, kadro ile ilgili sorun yaşamadım.

Henuz cok fazla binme fırsatım olmadi. Sadece 19km binebildim, uzin süre de bisiklete binmedigim için hamlik da vardi..
Kendim gibi merak eden arkadaşlar için elimden geldiğince resimler paylaşacağım..

IMG_20200724_161724.jpgil

IMG_20200724_161737.jpg
IMG_20200724_161747.jpgIMG_20200724_163053.jpg

@futuristik Corelli ve bisan ile ilgili pek fazla bilgim yok sitede birkaç arkadaş da olduğunu biliyorum yazıyı görürlerse cevap vereceklerdir. Carraro için g0 modeli fena değil ama 5000 tl bütçe mevcut ise 1500 tl daha ekleyebilirsen g2 al. Bende 2019 tiagra set olanı mevcut sıfır fiyatına ulaşamadığım için ikinci el aldım. İyi ki almışım diyorum bisiklet sürmenin keyfi altın da iyi bir bisiklet olduğunda ve önerilen değil kendi istediğin özelliklerde bir bisiklet aldığında keyfi çıkıyor. G2 asfalt yolda akıcılığı yol tutuşu oldukça iyi (tabi bu bana göre), toprak yolda 1 defa kullandım ama biraz fazla taşlı idi ve mtb nin verdiği güveni hissedemedim. Hidrolik disk frenler işini asfalt yolda mükemmel yapıyor (hatta dün neredeyse kaza yapıyordum. HD fren sağolsun ucuz yırttım).

İyi forumlar hocam, böyle bir mesaja denk gelmişken sormak istedim. Ben de giriş seviyesi bir Gravel bisiklet almak istiyorum, bisikletler arasında geçiş değil uzun yıllar sonra ilk bisikletim olacak. Mümkün olan en uygun fiyatlı bisikleti arıyorum fakat 1.88-1.89 boyundayım ve Corellinin 54 cm max. kadrosu olduğu için sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Carraro G0 bisiklete yönelmiştim. G0 ve G2 arasındaki donanım farkının yeni başlayana etkisi nasıl olur acaba bunu genel olarak soruyorum. Ben ağırlıklı olarak asfaltta kullanacağım için, yol bisikleti de alsam Claris alacağım için aradaki farka ihtiyacım yok diye düşündüm. Bir de dediğiniz gibi Mekanik-Hidrolik disk fren farkı var tabii, daha önce V-Fren dışında bisiklet kullanmadığım için Mekanik olan sıkıntı yaşatır mı bilemiyorum.

@DroidTR hayırlı olsun, boyunuza göre kadro bence ufak ama rahatsanız problem yok, arka lastik o şekildeyken çok sürmediniz inş :)

@DroidTR hayırlı olsun, boyunuza göre kadro bence ufak ama rahatsanız problem yok, arka lastik o şekildeyken çok sürmediniz inş :)

Tesekkurler @MertV. Toplamda 1 bucuk saat boyunca 18.9km yol yaptim (yaptigim ilk ve tek surus), oncesinde cok kisa bir trainer uzerinde denemem oldu. Lastigi de o sirada indirdim ve tekrar cok fazla sisirmeden resimdeki sekilde bindim :)

farkli tutus sekilleri ile denedim yol boyunca ama dedigim gibi herhangi bir rahatsizlik hissetmedim, belki benim vucut oranlarimla alakalidir bilemiyorum. Bu arada fotografta yaniltici bir durum var, telefonun fotografi cekis acisindan kaynaklanan nedenden oturu kendisine yakin olan kisimlar daha buyuk cikmis o yuzden yanlis bir algi olabilir.. 50mm'lik objectif ile ayni fotoyu cekmek lazim sanirim :)

İyi forumlar hocam, böyle bir mesaja denk gelmişken sormak istedim. Ben de giriş seviyesi bir Gravel bisiklet almak istiyorum, bisikletler arasında geçiş değil uzun yıllar sonra ilk bisikletim olacak. Mümkün olan en uygun fiyatlı bisikleti arıyorum fakat 1.88-1.89 boyundayım ve Corellinin 54 cm max. kadrosu olduğu için sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Carraro G0 bisiklete yönelmiştim. G0 ve G2 arasındaki donanım farkının yeni başlayana etkisi nasıl olur acaba bunu genel olarak soruyorum. Ben ağırlıklı olarak asfaltta kullanacağım için, yol bisikleti de alsam Claris alacağım için aradaki farka ihtiyacım yok diye düşündüm. Bir de dediğiniz gibi Mekanik-Hidrolik disk fren farkı var tabii, daha önce V-Fren dışında bisiklet kullanmadığım için Mekanik olan sıkıntı yaşatır mı bilemiyorum.

Boyunuzdan ötürü istediğiniz bisiklette uygun kadro bulmanız bi tık zor gibi. Ama genel olarak şunları söyleyebilirim.

Carraronun bu sene çıkardığı G serisi biraz ağır ama yola göre nispeten konforlu. Kamplı turlara eğiliminiz varsa tın tın gitceğinizi varsayarsak mantıklı olur.

Ama hem uzun sürüşler yapcam hem hızlı gitcem diyorsanız zorlayabilir o ağırlıklarla bide lastik masrafı çıkarır başınıza.

Frenlere gelirsek ben Claris, 105, Ultegra, Sram Red mekanik v fren kullandım, üst segmentlerde fren performansı artsada şuanki kullandığım hidrolik Tiagra hidrolik frenin performansı benin için hepsinden daha iyi.

Uzun inişlerde mekanik frenler cidden elleri baya yoruyor ve ıslak havalarda tutuş çok iyi değil. Hidroliklerden çok memnunum bu yüzden.

Yani fiyatlar almış başını gitmiş dahada zamlanacak. Böyle olmasa uygun yolllu bir bisiklet alıp bi müddet sonra ihtiyaçlarınızı karşılayacak bisikleti edinin derdim.

Boyunuzdan ötürü istediğiniz bisiklette uygun kadro bulmanız bi tık zor gibi. Ama genel olarak şunları söyleyebilirim.

Carraronun bu sene çıkardığı G serisi biraz ağır ama yola göre nispeten konforlu. Kamplı turlara eğiliminiz varsa tın tın gitceğinizi varsayarsak mantıklı olur.

Ama hem uzun sürüşler yapcam hem hızlı gitcem diyorsanız zorlayabilir o ağırlıklarla bide lastik masrafı çıkarır başınıza.

Frenlere gelirsek ben Claris, 105, Ultegra, Sram Red mekanik v fren kullandım, üst segmentlerde fren performansı artsada şuanki kullandığım hidrolik Tiagra hidrolik frenin performansı benin için hepsinden daha iyi.

Uzun inişlerde mekanik frenler cidden elleri baya yoruyor ve ıslak havalarda tutuş çok iyi değil. Hidroliklerden çok memnunum bu yüzden.

Yani fiyatlar almış başını gitmiş dahada zamlanacak. Böyle olmasa uygun yolllu bir bisiklet alıp bi müddet sonra ihtiyaçlarınızı karşılayacak bisikleti edinin derdim.

Hocam Carraro'da 55-58 cm kadrolar gördüm ama bunlar da mı sıkıntı çıkarır acaba? Daha önce bu geometride bir bisiklet kullanmadım, belki aykırıdır ama bir tık da güvenli hissetirebilir diye düşünüyorum.

Ağırlık konusu, bu bisikleti almadığım taktirde yine giriş-orta seviye bir trekking bisiklet alırım fakat onlar da 13-14 kg civarı olduğu için, yol bisikleti de şimdilik düşünmediğimden dert değil gibi.

Bu tip bisikletlerin çıktığından haberim olmadığı için trekking bisikletlere yönelmiştim sonrasında bayide gördüm, bu da benim kullanımımda çok bozuk yollara girmeyeceğim için her yola gelen bir bisiklet gibi duruyor. Ben yol değil de trekking bisiklet alternatifi olarak alacağımdan, alırım bir müddet sonra gerekirse farklı türe dönerim diye düşünüyorum.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle. STI kolların ayarı yaparsanız iyi olur, fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile çok aşağı bakıyor.

Şirin Bisiklet'ten 52 kadro Goat aldim (kendilerine uğraşları için tekrar cok teşekkür ederim, düzgün kalan nadir esnaflardan) Boyum 185 bacaklarım da vücuduma göre uzun sayilir, kadro ile ilgili sorun yaşamadım.

Henuz cok fazla binme fırsatım olmadi. Sadece 19km binebildim, uzin süre de bisiklete binmedigim için hamlik da vardi..
Kendim gibi merak eden arkadaşlar için elimden geldiğince resimler paylaşacağım..

235742 dosyayı görüntüleil

235744 dosyayı görüntüle
235745 dosyayı görüntüle235746 dosyayı görüntüle
Hayirli olsun mavisi insani alip goturuyor ege sahillerine 💚💚💚

@DroidTR Hayırlı olsun, siz 1.85 boy ile 52 kadro'da rahatsanız eğer benim gibi 1.65 olan kişilerin corelli'yi unutması daha doğru olacak sanırım. :(

f3284fe8-d2bf-422e-a86c-9c48d4d7d566.jpgeecaab40-9272-43b2-8ffd-73012028a5f1.jpg
Sonunda benim bisiklette geldi. Fakat sağ hidrolik fren kolunda çatlak çıktı. Şimdilik uzaktan bakışıyoruz, accell bisikletten parça gelene kadar, oysaki benim bayramda tur planım vardı. 😕

Corelli'ye facebook ve instagram sayfalari üzerinden sorular soruyordum.En son çıkış tarihini sordum ne ağustos başı nede ağustos sonu diyelim ortasinda buluşalım.Hedefimiz ağustos başına yetiştirmek dediler.1 hafta sonra birhada sordum inşallah yetişir dediler.Şimdi mesajlara dönmüyorlar bile.Firmaya ulaşabilen var mı?Bu gidişle Ağustos'ta da alamayacağız.
Firmayla dün bende ki bulunduğum yerde ki bayi ile iletişim kurmaya çalıştık. Pek başarılı olamadık. Üretimde veya tedarikte büyük sıkıntılar oluyor şu an bisiklet piyasasında ama hayırlısı.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@DroidTR Hayırlı olsun, siz 1.85 boy ile 52 kadro'da rahatsanız eğer benim gibi 1.65 olan kişilerin corelli'yi unutması daha doğru olacak sanırım. :(
@Hami Bulut , Esim 165 boyunda, dun denemesi icin seleyi sonuna kadar indirdim ama sele borusu bir yerden sonra daha fazla inmedi ve esimin bacaklari ancak parmak uclarinda pedallara erisebildi. Eger sele borusu kesilip kisaltilabilirse bir ihtimal olabilir ama bu sefer gidona olan mesafeyi de kontrol etmek gerek.
Belkide en iyisi magazada gorup deneyip oyle karar vermek. Sormak istedigin sorularin olursa yardimci olmaya calisirim. Bol sans.

@DroidTR Yanıtınız için teşekkür ederim. (link) Sitesine göre eldeki verilere kadro bana büyük olacak gibi. Seleyi indirsek bile uzanma mesafesi ve pedal mesafesi sıkıntılı görünüyor. İşe gidip gelmek için kullanmak istiyordum ama farklı bir modele bakmak gerekecek gibi. Not: Trek sayfasından kullandığım modeli kaldırmış ancak boy olarak bu kadro benim sınırım diyebilirim. O yüzden büyük gelecektir.

Geri