Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
@melihh35 Evet Çin'in Shenzhen şehrindeyim. Türkiye ye göre burada bisiklet fiyatları biraz daha uygun açıkcası
@undefined

Specs:
FRAMESpecialized FACT 9r carbon, Open Road Geometry, 12x142mm thru-axle, Future Shock Progressive suspension, 20mm of travel, flat-mount disc, BB386
FORKSpecialized FACT carbon, flat-mount disc, 12x100mm thru-axle
FRONT WHEELAxis Sport Disc
REAR WHEELAxis Sport Disc
INNER TUBESPresta valve, 48mm
FRONT TIRESawtooth Sport, black, 700x38mm
REAR TIRESawtooth Sport, black, 700x38mm
CRANKSETPraxis Alba M30, PF30
CHAINRINGS50/34T
BOTTOM BRACKETPraxis, PF30
SHIFT LEVERSShimano RS405 Shifters, hydraulic disc, 10-speed
FRONT DERAILLEURShimano Tiagra, 10-speed
REAR DERAILLEURShimano Tiagra, GS cage, 10-speed
CASSETTESunRace, 11-34t, 10-speed
CHAINKMC X10 Extra Lightweight, 10-speed
FRONT BRAKEShimano RS405, hydraulic disc
REAR BRAKEShimano RS405, hydraulic disc
HANDLEBARSSpecialized Adventure Gear Hover, 12-degree flare
TAPES-Wrap Roubaix w/ sticky gel
STEMSpecialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
SADDLEBody Geometry Toupé Sport, steel rails, 143mm
SEATPOSTCarbon, single-bolt, 30.9mm
SEAT BINDERDiverge collar for carbon frames
PEDALSNylon, 105x78x28mm, loose ball w/ reflectors

Dosyalar

• 微信图片_20200728095120.jpg
    微信图片_20200728095120.jpg
    57,7 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
Deneyimli gravel kullanıcıları ve sayın bisikletseverler sözüm size, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Daha önce yol-gravel bisiklet tecrübem olmadı. Gravel bisiklet almayı düşünüyorum. Ayıracağım bütçe en fazla 5000 TL. Bütçeme uygun olan bisikletlerde aklımda Corelli Goat 1.0 - Goat 2.0, Carraro Gravel G0, Bisan All Trail Eco var.

Bazı araştırmalarımda mekanik disk frenin sıkıntılı olduğunu okudum. Gravel bisiklete yeni başlayacak birisi için çok mu uğraştırıcıdır? Çok fazla dağ bayır gezmeyeceğim ama taşlı topraklı yollardan geçeceğim. Bu bisikletler arasında sizin öneriniz ne olur, hangisini almalıyım? Kafamda deli sorular...

@futuristik Corelli ve bisan ile ilgili pek fazla bilgim yok sitede birkaç arkadaş da olduğunu biliyorum yazıyı görürlerse cevap vereceklerdir. Carraro için g0 modeli fena değil ama 5000 tl bütçe mevcut ise 1500 tl daha ekleyebilirsen g2 al. Bende 2019 tiagra set olanı mevcut sıfır fiyatına ulaşamadığım için ikinci el aldım. İyi ki almışım diyorum bisiklet sürmenin keyfi altın da iyi bir bisiklet olduğunda ve önerilen değil kendi istediğin özelliklerde bir bisiklet aldığında keyfi çıkıyor. G2 asfalt yolda akıcılığı yol tutuşu oldukça iyi (tabi bu bana göre), toprak yolda 1 defa kullandım ama biraz fazla taşlı idi ve mtb nin verdiği güveni hissedemedim. Hidrolik disk frenler işini asfalt yolda mükemmel yapıyor (hatta dün neredeyse kaza yapıyordum. HD fren sağolsun ucuz yırttım).

@futuristik Corelli ve bisan ile ilgili pek fazla bilgim yok sitede birkaç arkadaş da olduğunu biliyorum yazıyı görürlerse cevap vereceklerdir. Carraro için g0 modeli fena değil ama 5000 tl bütçe mevcut ise 1500 tl daha ekleyebilirsen g2 al. Bende 2019 tiagra set olanı mevcut sıfır fiyatına ulaşamadığım için ikinci el aldım. İyi ki almışım diyorum bisiklet sürmenin keyfi altın da iyi bir bisiklet olduğunda ve önerilen değil kendi istediğin özelliklerde bir bisiklet aldığında keyfi çıkıyor. G2 asfalt yolda akıcılığı yol tutuşu oldukça iyi (tabi bu bana göre), toprak yolda 1 defa kullandım ama biraz fazla taşlı idi ve mtb nin verdiği güveni hissedemedim. Hidrolik disk frenler işini asfalt yolda mükemmel yapıyor (hatta dün neredeyse kaza yapıyordum. HD fren sağolsun ucuz yırttım).
Maalesef, 5000 TL bile aslında beni zorlayacak. O fiyata da çıkmak istemiyorum ama Goat 2.0 için belki çıkabilirim. Tabii ki bisiklet özellikleri üst düzey oldukça sürüşten alınan keyif de artıyor katılıyorum :)

Maalesef, 5000 TL bile aslında beni zorlayacak. O fiyata da çıkmak istemiyorum ama Goat 2.0 için belki çıkabilirim. Tabii ki bisiklet özellikleri üst düzey oldukça sürüşten alınan keyif de artıyor katılıyorum :)
@SeYaP 'ın dediği gibi çıkabiliyorsanız g2 almanız daha hayırlı olur. Corelli goat 2.0 denilen bisiklet neredeyse tanıtımı yapılalı 1 yıl olacak ama hala kağıt üzerinde mevcut. Türkiye'de 1 tane var o da fuarda ve katalog çekimi için kullandıkları ne hikmetse neyi eksikse bir üretimini yapamadılar. Burada boyunuz da önemli faktör, carraro dışında diğerlerinde 2 tane kadro seçeneği var.

Bu da benim kısmi gravel bisikletim. 2 gündür iş çıkışı yarım saat falan pedallıyorum. Yoldaki 50 diş ayna koldan sonra 38 ile resmen gitmiyor. Lastik vs değilde kesinlikle dişli oranından. Ama bir kaç toprak yol ve tırmanışta denediğimde tam tersi durum mevcut. Şu açılı gidonlardan ve hidrolik set olsa efsane olurdu. Fazlalık fren tellerini yakında keseceğim, fotoğrafı unutmuşum.

IMG_20200727_172125.jpg

Konuyu takip ettiğim kadarıyla Carraro G2 baya tutulan bir model olmuş. Bunun bir sebebi de Coralli Goat 2.0'ın canlı kanlı görülememiş olması sanıyorum. Özellik olarak birbirlerine yakın olsalar da Goat 2.0 rakibine göre daha hafif kalıyor. Nedenini merak ettiğim şekilde Corelli'nin 32 ruble olması da kafa karıştırıcı. Fiyat olarak ise 1.500 TL gibi ciddi bir fark var arada. Acelesi olmayan bir kişi için beklemeye değer olduğunu düşünüyorum ben.

Konuyu takip ettiğim kadarıyla Carraro G2 baya tutulan bir model olmuş. Bunun bir sebebi de Coralli Goat 2.0'ın canlı kanlı görülememiş olması sanıyorum. Özellik olarak birbirlerine yakın olsalar da Goat 2.0 rakibine göre daha hafif kalıyor. Nedenini merak ettiğim şekilde Corelli'nin 32 ruble olması da kafa karıştırıcı. Fiyat olarak ise 1.500 TL gibi ciddi bir fark var arada. Acelesi olmayan bir kişi için beklemeye değer olduğunu düşünüyorum ben.
Goat 2.0 çıkmış olsaydı ben şahsen G2 almazdım.

Goat 1.0 bayiye sipariş vermiştim sevdiğim bir bisikletçi dostum olduğu için. Hala sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum. 11.gün :(

• Üzgün
Tepkiler: Hami Bulut
@SeYaP 'ın dediği gibi çıkabiliyorsanız g2 almanız daha hayırlı olur. Corelli goat 2.0 denilen bisiklet neredeyse tanıtımı yapılalı 1 yıl olacak ama hala kağıt üzerinde mevcut. Türkiye'de 1 tane var o da fuarda ve katalog çekimi için kullandıkları ne hikmetse neyi eksikse bir üretimini yapamadılar. Burada boyunuz da önemli faktör, carraro dışında diğerlerinde 2 tane kadro seçeneği var.

Bu da benim kısmi gravel bisikletim. 2 gündür iş çıkışı yarım saat falan pedallıyorum. Yoldaki 50 diş ayna koldan sonra 38 ile resmen gitmiyor. Lastik vs değilde kesinlikle dişli oranından. Ama bir kaç toprak yol ve tırmanışta denediğimde tam tersi durum mevcut. Şu açılı gidonlardan ve hidrolik set olsa efsane olurdu. Fazlalık fren tellerini yakında keseceğim, fotoğrafı unutmuşum.

235575 dosyayı görüntüle
Evet Goat 2.0 ile ilgili pek bir bilgi yok ortada. Fiyat olatak bana daha cazip geliyor. Ama ne zaman çıkacağı da meçhul. Boyum 185, 56 cm kadro ihtiyacım var.

Belli bir bütçeyi aşmak istemeyişim de hem maddi hem de biraz bisikletin çalınması gibi bir durumun olması. Bisiklet sporuna daha yeni başlayacakken 6-7 bin TL verdiğim bir bisiklet çalınırsa bir daha dört tekerli çocuk bisikleti dahi almam... 😅

11 gün iyimser bir rakam Mart-Nisan'dan itibaren bekleyenler var. :)
Nisan ayından bu yana bekliyorum aradım bizde sipariş yok diyorlar bayi wp konuşmalarını atıyor verdin diye 50 defa geri döneceğiz dedi dönmediler Aydoğdu bisiklet bayisi onu da söyleyim her gün beddua eder oldum

Nisan ayından bu yana bekliyorum aradım bizde sipariş yok diyorlar bayi wp konuşmalarını atıyor verdin diye 50 defa geri döneceğiz dedi dönmediler Aydoğdu bisiklet bayisi onu da söyleyim her gün beddua eder oldum
Ben de ön ödeme yapıp bekleyecektim. İşe gidiş gelişi yapmak için bisiklet biraz acil olduğundan beklemedim. İyi ki beklememişim...

@futuristik Bisikleti iş ev kullanan birisiyim ve bazende akşamları arkadaşlarla çıkıyoruz. Eğer bisikletle çıkmışsam arkadaşın evinin içine park ediyorum. Her gün 3 kat çıkartıp indiriyorum. Anlayacağın vücudumdan bir parça gibi davranıyorum.

235575 dosyayı görüntüle
Giravel deyil bu. Giravel olsa duramazssin

Yani " sen bekleme başka bisiklet bak "olarak mı algılamalıyım :( . Çokta güzeldi mavi mavi . Cumaya kadar bekleyeceğim .Dün yine konuştum diğer bisikletler geliyor hala benimki gelmedi . Gelecek diyor ama son hafta bakalım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yani " sen bekleme başka bisiklet bak "olarak mı algılamalıyım :( . Çokta güzeldi mavi mavi . Cumaya kadar bekleyeceğim .Dün yine konuştum diğer bisikletler geliyor hala benimki gelmedi . Gelecek diyor ama son hafta bakalım.
Hocam ingiliz şair Shaekespaere dayımızın guzel bir sonesi vardir " Beklemek cehennemdir , ama beklerim seni " diye. O geldi aklima ansizin :D

Hocam goat 1 piyasada var 2. Partileri de dağıttılar geçen arkadaş ankadan aldı ama bir tane vardı ellerinde isterseniz oraya da bir sorun ara ara getiriyorlar

Corelli'ye facebook ve instagram sayfalari üzerinden sorular soruyordum.En son çıkış tarihini sordum ne ağustos başı nede ağustos sonu diyelim ortasinda buluşalım.Hedefimiz ağustos başına yetiştirmek dediler.1 hafta sonra birhada sordum inşallah yetişir dediler.Şimdi mesajlara dönmüyorlar bile.Firmaya ulaşabilen var mı?Bu gidişle Ağustos'ta da alamayacağız.

Geri