Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
@Santaruins bu kıyaslamayı ciddiye alamıyorum. Gp500 en hızlı yol lastiklerinden biri ama terra'lar en hızlı gravel lastiği değiller. Gravelking sk ya da hutchinson overide filan denemek lazım. O zaman anlaşılır fark.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
GVL270 claris kullanıyor ben MTB alırsam Deore setli alabiliyorum Bisan mtx7700 ya da biraz daha zorlarsam Carraro 730 gibi. Köy yolları ve asfalt karışık sürüş için hangisini önerirsiniz? Deore Claris e göre ne kadar iyidir? Bir de bu gravel gidonu nasıl zor mu?
Benim için önemli olan bir şey de lastiğin fren mesafesi, hangisi iyise ona öncelik de vermek istiyorum. Ayrıca lastik almak için para harcamam gerekmeyecek bu şekilde.
Her yeri araştırdım yurtdışı sitelerde MTB vs GRAVEL konuları var ama Türkiye'de hep Yol ile Gravellar karşılaştırılmış. Bana kalın lastikleri olan köy dağ yollarına da girebilecek özellikle şehir bisikleti gibi ince lastikleri olmayan bir bisiklet lazım. Elimdeki bisikletin ince lastikleri yerine kalın lastikler takamadığım için sizlerden yorum bekliyorum.

Son düzenleme:
GVL270 claris kullanıyor ben MTB alırsam Deore setli alabiliyorum Bisan mtx7700 ya da biraz daha zorlarsam Carraro 730 gibi. Köy yolları ve asfalt karışık sürüş için hangisini önerirsiniz? Deore Claris e göre ne kadar iyidir? Bir de bu gravel gidonu nasıl zor mu?
Benim için önemli olan bir şey de lastiğin fren mesafesi, hangisi iyise ona öncelik de vermek istiyorum. Ayrıca lastik almak için para harcamam gerekmeyecek bu şekilde.

Drop bar (gravel gidon) kullanımı düz (flat bar)dan geçince biraz gelip gelse de bence çok farkı yok, alışmak ile alakalı olsa gerek ama düz gidon mtb ile arazi de kontrol daha basit olacaktır özellikle de frenleme yaparken.

Deore mi claris mi derseniz kesinlikle deore derim. Şimdi mtb alırsanız hidrolik disk olacakken gvl270'de mekanik disk fren var bariz bir şekilde farkı olacaktır. Aynı zamanda claris yol, deore mtb grup seti olduğu için desteklediği dişli oranlarında da farklılık olacak. Mesela bendeki monza'ya 2x10 deore set kullandım öndeki daha küçük olan dişliyi çıkartıp tek yaprak kullandım. Ola ki düz gidon da takarsam babalar gibi hidrolik disk kullanırım. Tercih yine de sizin, bu durum daha önce kullandığınız bisiklet göre şekilleniyor biraz. Ben 16 kiloluk mtb kullanıyordum, ağır ve hantal gelmeye başlamıştı gidip ikinci el bir yol bisikleti aldım. Daha sonra boş kadro alıp kendim topladım, açıkçası 2. bisiklet olarak mtb daha iyi olurdu onu anladım.

Denizli'de yaşıyorsanız Ulus Caddesindeki Accell Bisiklet ve Bike Store Şahin Bisiklet'e gidip görsel inceleyin yorum alın, ona göre bakar aklınıza yatanı alırsınız.

Selamlar

Gravel G2 ye geçtiğimden beri neredeyse her binişimde lastik patlatıyorum. Dağ bisikletinden geçtiğim için sürüş alışkanlığımdan mıdır bilmiyorum ama düz asfaltta sürmeme rağmen lastik beni yoruyor. G2 nin üzerinde G-One vardır bilirsiniz. Lastiğimi daha fazla nasıl koruyabilirim ? Zırhlı dış lastik ve jant filtresi dışında ? Var mı önerisi olan

@DenizCe
Çok arada kaldıysanız sabit maşalı şehir bisikletleri örneğin;
(link)
(link)
Ya da fitness bike tarzı bir bisiklete de yöneltebilirsiniz bence kendinizi gravel ve mtb ile sınırlandırmayın bence, fitness bike a örnek olarak şuna bakabilirsiniz;
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)

Bu linkte Goat 1.0 için gri renk seçeneği var Goat 1.0 karda gri renk varmiydi sadece yeşil ve mavi diye biliyorum

Gravel'in asfalt yolda hızına dair pek video göremedim.
Normal tempoda yol bisikletinde 25-35 arasında rahat kulanabiliyorken MTB'de bu 15-20 arası oluyor. Gravelde yol bisikleti lastiği taktığımız zaman ortalama hızı ne olur. Yol bisikletine yakın olur mu. Hem yol hem gravel kullanan varsa aradaki fark nasıldır. Yoldan geçince keşke almasaydım asfaltta istediğim gibi çevir çevir gitmiyor diyorlar mı?
2019 Carraro G2 lerde Tiagra set vardi simdikilerde GRX in disli sayisi daha dusuk. Ben 2019 G2 yi 28mm Continental GP5000lerle kullaniyorum. Yolda epey iyi performans aldigimi düşünüyorum kendi standartlarimda.
Yanlış ifade etmişim, sınır ifadesi anlamında yazmıştım. Doğrusu Min olacaktı. Üzerinde standart 38mm geliyor zaten o jantın Carraro'da.
Ben 28mm kullaniyorum 4000 kmdir. Önümüzdeki haftalarda 25mm yi deneyecegim. Sanki ben jantin uygunluguna baktigimda 23-32 arasi uygun gözüküyordu.
Selamlar

Gravel G2 ye geçtiğimden beri neredeyse her binişimde lastik patlatıyorum. Dağ bisikletinden geçtiğim için sürüş alışkanlığımdan mıdır bilmiyorum ama düz asfaltta sürmeme rağmen lastik beni yoruyor. G2 nin üzerinde G-One vardır bilirsiniz. Lastiğimi daha fazla nasıl koruyabilirim ? Zırhlı dış lastik ve jant filtresi dışında ? Var mı önerisi olan
Yolda 5000km de lastik patlatmadim. Biraz sans isi ama java basma yada sibopla ilgili de bir sikinti olabilir.

Şu Goat 1.0 a tam niyetleniyorum elim sipariş ver butonuna gidiyor frenlerin mekanik olması aklımı karıştırıyor ve fren konusunda hemen hemen herkez aynısını söylüyor. Bütçe olarakta malesef fazla alternatifide yok frenleri hidrolik sistem ile değiştirme imkanı yok sanırım aliexpreste fren teli ile kontrol edilebilen hidrolik kaliperler var verim alınabilir mi acaba?
Düz gidona cevirirsen istedigin disk fren takimini hatta en kralıni ikinci elden uygun fiyatlara alabilirsin. Cikan parcalarida hizlica satarsin

Selamlar

3 kez felan yılan ısırığına kurban gittim bende dışardan patlama yok ama jantı kontrol edeceğim.

Düz gidona cevirirsen istedigin disk fren takimini hatta en kralıni ikinci elden uygun fiyatlara alabilirsin. Cikan parcalarida hizlica satarsin
O şekilde dusunmuyorum dropbar hoşuma gidiyor daha önce kullanmadım gerçi ama düz olarak carraro Sportive 328 düşündüm ama gravel denemek istiyorum birde Goat 1.0 da gri renk varmı acaba
(link)
Bu linkteki ilanda gri renkte gözüküyor fiyat olarakta 2.750 TL'ye gelicek suanki duruma göre gayet uygun sanirim

@Bora Arıcanlı takipteyim. Bende buldum 2600 liraya ama kararsızım. Sonradan pişman olur muyum diye düşünüyorum. Gravel kullanan ve bu konuda tavsiyesi olan arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz

• Beğen
Tepkiler: Smhcetinkaya
@Bora Arıcanlı takipteyim. Bende buldum 2600 liraya ama kararsızım. Sonradan pişman olur muyum diye düşünüyorum. Gravel kullanan ve bu konuda tavsiyesi olan arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz

Benim goat 1 deneyimim:
Gravel bisiklet sayfası
3,4 goat 1 kullanıcısı daha var sayfada onlar da deneyimlerini paylaştı biraz karıştırmalısınız sayfayı.

Bu bisiklet hakkında yorumunuzu almam mümkün mü ? Eski bir bisiklet mi marka giant olunca iyi gibi geldi.

(link)

(link)

Son düzenleme:
Benim kafa iyice karıştı bu konuda. 5bine çıkardım bütçeyi. Bisan all trail Eco mu yoksa 5bine ikinci el 2019 G2 mi ? G2de grx yok tiagra ?

Benim kafa iyice karıştı bu konuda. 5bine çıkardım bütçeyi. Bisan all trail Eco mu yoksa 5bine ikinci el 2019 G2 mi ? G2de grx yok tiagra ?
Hangisi içine siniyorsa onu al hocam 2019 tiagrada hidrolik var büyük avantaj

Gri renk olan corelli goat 2.0 bir üst modeli , corelli goat 1.0'da yeşil ve mavi renkler var.

Az önce bir bisiklet satıcısı ile görüştüm ısrarla Goat 1.0da gri renk olduğunu ve vitrinde kurulu teşhir ürünü gri renk olduğunu iddia ediyor ilginç geldi bilgisi olan varmı acaba gri renktemi ürettiler acaba

Geri