Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Equilibrium Merhabalar hocam bende Adana’da ikamet ediyorum turlarımı hep menekşe tarafında gerçekleştiriyorum sürekli cam kırıkları olan yerlerde sürmeme rağmen 1 kere bile patlamadı.Lastiklerin kaliteli olduğunu düşünüyorum.Sorun jant teli veya dış lastiğe batan bir cisim olabilir.İyi incelemenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Scudo
Arkadaşım Carraro Gravel G2-G4 ve Bisan All trail arasında gidip geliyor. Bütçesi o civarlarda.

Carraro’yu ben söylemiştim, Bisan’ı gittiği bisikletçi tavsiye etmiş. Şöyle özelliklerine bakınca o da gayet mantıklı geldi.

Ben tüm komponentler Gravel olduğu için Carraro’ya yönelmesini ama hangisini alsa memnun kalacağını söyledim. Benim gibi uzun seneler sonra bisiklet sürmeye dönecek ve yol-arazi karışık kullanacak. Başlangıç seviyesi bisiklet alıp zamanla ihtiyacına göre bir alım yapmasını tavsiye ettim ama kafasına yatmadı, tek defada bütçesine göre en kaliteli bisikleti alıp devam etmek istiyor.

Parça parça karşılaştıran, piyasaya çok daha hakim olanlarınız vardır burada. Ödenen paraya göre hangisi sizce en iyi seçim? Ve neden?
bence mosso gvl 700 11-42 dişli oranı yokuşlarda ciddi avantaj sağlar üzerin grx set var zaten bende g4 ve gvl700 arasında gelip giderken carraro e-gravel kararı verdim :D

@Sahincansahin Evet değiştirirken iç lastiği bakacağım. Menekşe şöyle dursun Özal bulvarında bile patladı . Bakıcaz bir çaresine artık.

O sebep olsaydı dağ bisikletlerine hiç takmamaları lazım değil mi :)
zaten markalı dağ bisikletlerinde yan ayak yok bildiğim kadarı ile sonradan takan var tabi ben gibi :D. yada ağırlık sebeb olabilir

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Ayaklık en önemli aksesuarmış ya her bisikletten inişimde etrafta en düzgün neresi var diye bakınıyorum önce. Önceki bisikletimde in ayaklığı aç koy gitsin. Şimdi dayarken mecbur gidondan temas ediyor. Fren kollarının kenarları aşınmaya başlamış bende.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
(link)
1700 birim paraya bu güzelliği aldığınızı düşünün ama sadece düşünün çünkü bu bisikleti 1700 birime alamıyacağız :acpsnr:
rengide kendiside çok hoş

Bırak almayı, almayı düşünmem bile. Reyiz kızıyo.

İlk defa bisikletimle kaza yaptım geçenlerde , o da yeni bisikletimle. Sağ işaret parmağım kırılmış ben hala bisikletime bakıyorum. Sola doğru omuz üstü düştüm. Sol fren kolunun dışı çizildi ,gidon sargım yırtıldı. ağlayacaktım resmen.

@Equilibrium Kilonuz cok yuksek degilse mesela +100 bence onerilen degerden 5 psi eksik basin ve her suruse cikmadan once kontrol edin. Hafiflikten biraz feragat edip 7. Seviye korumali marathon plus gibi bir dis lastik de dusunebilirsiniz , jantda bir sorun yoksa ya da dis lastikte tel tarzi bir sey takili kalmamissa. G2 de yine guzel lastikler kullanmislar bence umarim cozersiniz . Belki cok fazla yol kenarina yakin suruyor olabilir misiniz ? Cam kiriklari oralarda birikiyor malesef.

Hocam selamlar. Lastiklerimde iç lastik var evet , yalnız her patlamada jant fitili çekiyorum ve iki üç kat çekiyorum. fitilde sorun oldğunu düşünmüyırum , ayrıca dış lastiğin üzerinde yazan max 65 bar havayı basıyorum. Patlak yaparken de dış lastiğin içini elimle kontrol ediyorum. Valla bende anlamıyorum bu lastik asfaltta bu kadar çok neden patlar. Gravel aldığıma pişman etti :(
Gravel olmasıyla ilgisi yok😂iç lastik kalitesi veya bisikletin üzerinde verilen lastikler genelde kalitesizdir. Mitas marka büyük ihtimalle sizin dış lastik?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
İlk defa bisikletimle kaza yaptım geçenlerde , o da yeni bisikletimle. Sağ işaret parmağım kırılmış ben hala bisikletime bakıyorum. Sola doğru omuz üstü düştüm. Sol fren kolunun dışı çizildi ,gidon sargım yırtıldı. ağlayacaktım resmen.

Geçmiş olsun. Ben de köpek saldırısı sonucu kaza yaptım geçenlerde, bisiklet de yeniydi sizinki gibi, benzer bir süreçten geçmişiz aslında. Hatta ben de sola doğru düştüm ve aynı hasarlar oluştu bisiklette :) Tek fark doktor ayak parmağımı elle kontrolde kırık yok dediği anda nasıl bir sevinç yaşadım anlatamam. Şimdi ayakta, bacakta ve koldaki yaraların iyileşmesini bekliyorum, bayağı iz kalacak gibi çünkü ciddi doku kaybı var.

Demagoji yapmayacağım; her şeyin başı sağlık tabi ki, ancak insanın da canı acıyor bisiklete bile hasar gelince yaşadığımız sistemli fakirleştirme sonucunda. Yine de moralinizi yüksek tutun ve bisiklette olan hasarı düşünmeyin. Bisiklette daha ne çizikler hasarlar olacak, tamir edilecek, düşünmeyeceksiniz, görmeyeceksiniz bile zamanla. İyileşme sürecinde psikoloji inanın fiziksel tedavi kadar önemli.

Son düzenleme:
Selamlar

Gravele geçtiğim günden beri lastik patlama sorunu ile uğraşıyorum. Neredeyse her binmemde lastiğim patlıyor. Kullanım hatası olduğunu düşünmüyorum , zira çok sert bisiklet sürmem. Carraro Gravel G2 nin üzerinde gelen sok lastikler G-One bu konuda çok zayıf kalıyor. Asfaltta evet güzel akıyor ama patlamada sınıfta kaldı benim gözümde.

Sizlere sorum şu şekilde olacak

Aslfatta aynı hızda akacak ama patlamaya karşı daha dirençli bir lastik öneriniz var mı . Dış lastiği mi değiştirmeliyim , aynı lastik ile farklı ürünler mi kullanmalıyım bilmiyorum. Bu patlama işi artık ızdırap oluyor bende. Bisikletten soğudum artık diyebilirim. Bırakın toprakta sürmeyi asfaltta bile patlıyor.
Gravel G2 kullanıcısıyım aynı lastikler var bende de. Yaklaşık 400 km'ye yakın sürüş yaptım daha hiç lastik patlaması yaşamadım. Hem asfaltta hem de taşlı yollarda sürüyorum. Diğer arkadaşlara katılıyorum bu konuda, fark edilmeyen kronik bi sıkıntı var gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Gravel G2 kullanıcısıyım aynı lastikler var bende de. Yaklaşık 400 km'ye yakın sürüş yaptım daha hiç lastik patlaması yaşamadım. Hem asfaltta hem de taşlı yollarda sürüyorum. Diğer arkadaşlara katılıyorum bu konuda, fark edilmeyen kronik bi sıkıntı var gibi duruyor.
2200km'dir kullanıyorum bende de patlak olmadı.

@Equilibrium Merhabalar hocam bende Adana’da ikamet ediyorum turlarımı hep menekşe tarafında gerçekleştiriyorum sürekli cam kırıkları olan yerlerde sürmeme rağmen 1 kere bile patlamadı.Lastiklerin kaliteli olduğunu düşünüyorum.Sorun jant teli veya dış lastiğe batan bir cisim olabilir.İyi incelemenizi öneririm.

Hocam hangi grupla sürüyorsunuz PAB ile mi yoksa tek mi ?

Gravel bisiklete ayaklık takılmamasının nedeni nedir?

Hocam profilde olan resmin orjinalini paylaşmanız mümkün müdür?

Son düzenleme:
@syildirim0151 tek sürüyorum hocam fazla zamanım olmuyor grup sürüşleri için.

arkadaşlar merhaba herkesin Cumhuriyet bayramını kutlarım, 1.70 boyum var Bisan All Trail gravel bisikletin 52cmlik kadro boyu bana uyar mı?

Arkadaşlar bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Bilgilendiren olursa sevinirim.

Geri