Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Endurance ile Gravel arasındaki fark nedir? Yeni model Endurance lere 38 mm lik lastikler takılabiliyor. Kadro açıları da aynı gibi sadece hepsi pazarlama taktiğimi?

Scudo
Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Endurance ile Gravel arasındaki fark nedir? Yeni model Endurance lere 38 mm lik lastikler takılabiliyor. Kadro açıları da aynı gibi sadece hepsi pazarlama taktiğimi?
Bu konu hakkında çokça kaynak mevcut

(link)

(link)

Hepsini tek atamam ama Reddit üzerinde defalarca konu başlığı açılmış ve tartışılmış. Bakabilirsiniz, Reddit iyidir

Merhaba. Bisiklete pack2ride dan aldığım gidon çantasını takmak istiyorum ama vites kabloları birinci resimdeki gibi gidonun altından kadroya giriyor o da çantaya engel oluyor. İkinci resimdeki şekilde gidona bağlasam kabloları uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkarırmı ki? Vites rahat çalışıyor ama teller fazla büküldüğü için zarar verirmi diye düşünüyorum. Başka türlü çantayı takmanın yolu yok. 86E846C0-6BCA-430A-BE2E-0BCBA09173A5.jpeg
DDC8EC61-9F7F-42D9-BD8B-7EE6976CA110.jpeg

• Beğen
Tepkiler: benben ve MAERKEK
arkadaşlar bu çamurluklardan hangisi g2 ye uyumlu olur herhangi birini deneyen var mı. 2. linkte olan xlc markasını merida speeder için almıştım ama uyumsuz olduğu için geri yolladım (forumda speederda kullanan arakdaşlarla benim bisikletin model yılı farklı olduğu için). 1. linkteki güzel ama izlediğim bi kaç videodan 38c lastiğe olmayacağını anladım.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

edit:

şu ikisini sipariş verdim. sormak isteyen fotoğraf isteyen olursa 3-4 gün sonra sorabilir.

(link)
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba. Bisiklete pack2ride dan aldığım gidon çantasını takmak istiyorum ama vites kabloları birinci resimdeki gibi gidonun altından kadroya giriyor o da çantaya engel oluyor. İkinci resimdeki şekilde gidona bağlasam kabloları uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkarırmı ki? Vites rahat çalışıyor ama teller fazla büküldüğü için zarar verirmi diye düşünüyorum. Başka türlü çantayı takmanın yolu yok. 267657 dosyayı görüntüle
267658 dosyayı görüntüle

Ben o şekilde takmazdım kesinlikle.
O kabloların ve içlerindeki tellerin ızdırap içerisinde çalışmasına gönlüm gerçekten razı olmazdı.
Sen de takma lütfen.

Merhaba. Bisiklete pack2ride dan aldığım gidon çantasını takmak istiyorum ama vites kabloları birinci resimdeki gibi gidonun altından kadroya giriyor o da çantaya engel oluyor. İkinci resimdeki şekilde gidona bağlasam kabloları uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkarırmı ki? Vites rahat çalışıyor ama teller fazla büküldüğü için zarar verirmi diye düşünüyorum. Başka türlü çantayı takmanın yolu yok.

Askme modelini kullanıyorum. Benim kablolar biraz daha yandan içe doğru giriyor. O yüzden pek problem olmuyor. Ancak çantayı iyice gidon altına doğru yerleştirince kablolara baskı yapıyor bu yüzden orada bosluk bırakıyorum, çantayı tam gidon altına yerleştirmiyorum. Çantayla gelen lastikle çantanın arka tarafını gidona bağladım. Su an için problem olmadı. Siz de tam gidon altına gelmeyecek sekilde yerleştirebilirsiniz belki. Çünkü tam gidon altına olmuyor.

Dosyalar

• IMG_20210613_173207_resized_20210623_075128847.jpg
    IMG_20210613_173207_resized_20210623_075128847.jpg
    213,8 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: a.erkan
Samsun'da kurulum için önereceğiniz bayi var mıdır arkadaşlar. Benim G2 yi ctesi teslim alacağım hayırlısıyla. 52cm de karar kıldım

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba. Bisiklete pack2ride dan aldığım gidon çantasını takmak istiyorum ama vites kabloları birinci resimdeki gibi gidonun altından kadroya giriyor o da çantaya engel oluyor. İkinci resimdeki şekilde gidona bağlasam kabloları uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkarırmı ki? Vites rahat çalışıyor ama teller fazla büküldüğü için zarar verirmi diye düşünüyorum. Başka türlü çantayı takmanın yolu yok. 267657 dosyayı görüntüle
267658 dosyayı görüntüle
Çanta kablolara zarar verir. Ben ön aktarıcı kablosunu kırdım çantayla kullandığım için. Eğer oluyorsa kablolar ve kadro arasına çantayı takmayı deneyiniz.

Gravel bisiklet için karbon jant hakkında düşünceleriniz nedir? Araziye giriş ve bikepacking sırasında çizilmeye karşı ekstra dayanıklı mı üretiliyor bu jantlar ? Yoksa benim mi ekstra dikkat etmem gerek çakıllı yollara girdiğimde :)

Ben o şekilde takmazdım kesinlikle.
O kabloların ve içlerindeki tellerin ızdırap içerisinde çalışmasına gönlüm gerçekten razı olmazdı.
Sen de takma lütfen.
Askme modelini kullanıyorum. Benim kablolar biraz daha yandan içe doğru giriyor. O yüzden pek problem olmuyor. Ancak çantayı iyice gidon altına doğru yerleştirince kablolara baskı yapıyor bu yüzden orada bosluk bırakıyorum, çantayı tam gidon altına yerleştirmiyorum. Çantayla gelen lastikle çantanın arka tarafını gidona bağladım. Su an için problem olmadı. Siz de tam gidon altına gelmeyecek sekilde yerleştirebilirsiniz belki. Çünkü tam gidon altına olmuyor.
Çanta kablolara zarar verir. Ben ön aktarıcı kablosunu kırdım çantayla kullandığım için. Eğer oluyorsa kablolar ve kadro arasına çantayı takmayı deneyiniz.
Teşekkürler arkadaşlar. Ben de kabloyu kırmaktan korktuğum için öyle çalışmasına gönlüm razı olmuyor. kablo kadro arasına da sığmıyor. arka lastiği bağlamadan sadece gidondan sarkıtarak kullanmayı deneyeceğim. ağır bir şey koymam nasıl olsa. gene kafama yatmazsa da kullanmam artık. Tekrar teşekkürler

Teşekkürler arkadaşlar. Ben de kabloyu kırmaktan korktuğum için öyle çalışmasına gönlüm razı olmuyor. kablo kadro arasına da sığmıyor. arka lastiği bağlamadan sadece gidondan sarkıtarak kullanmayı deneyeceğim. ağır bir şey koymam nasıl olsa. gene kafama yatmazsa da kullanmam artık. Tekrar teşekkürler
fikir vermek açısından. bisikleti son olarak bu hale getirdim ben. önceki sayfalarda görebilirsin kadro çantası vardı decathlonun küçük. onuda çıkardım bugün alet matarası pompa tutucu sele altı ile devam edeceğim. tek sorun yağmurlu havada telefonu cebime alacak olmam şuan. gözlüğüde sele altı çantanın üzerine bez parça diktirdim anneme oraya takıyorum kutusuyla :)

özetlemem gerekirse günlük tur 50 100 km lik yollar için bisikleti fazla boğmaya gerek yok diye düşündüm. hem bu şekiled daha güzel bir görüntüsü oluyor. 2 adet yedek lastik, patlak kiti, tamir seti, eldiven, boyunluk, cüzdan ve birkaç ufak parça sığıyor zorlasam hatta bi kaç yer daha açabilirim.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-06-23 at 14.56.35.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-23 at 14.56.35.jpeg
    106,2 KB · Okunma: 93
Carraro'da fiyatlar artacak diye bir söylenti var - bileniniz var mıdır?

Gravel değil ama decathlon mobile de van rysel edc af 105 9500 TL den 11000TL ye çıkmış görünüyor. Muhtemelen hepsinde artacaktır.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
Samsun'da kurulum için önereceğiniz bayi var mıdır arkadaşlar. Benim G2 yi ctesi teslim alacağım hayırlısıyla. 52cm de karar kıldım
Samsun forumunda herkes şehir bisikleti tavsiye ediyor türkiş kavşağını geçtikten hemen sonra sağda rent a carın yanında

• Beğen
Tepkiler: Greenblueye
fikir vermek açısından. bisikleti son olarak bu hale getirdim ben. önceki sayfalarda görebilirsin kadro çantası vardı decathlonun küçük. onuda çıkardım bugün alet matarası pompa tutucu sele altı ile devam edeceğim. tek sorun yağmurlu havada telefonu cebime alacak olmam şuan. gözlüğüde sele altı çantanın üzerine bez parça diktirdim anneme oraya takıyorum kutusuyla :)

özetlemem gerekirse günlük tur 50 100 km lik yollar için bisikleti fazla boğmaya gerek yok diye düşündüm. hem bu şekiled daha güzel bir görüntüsü oluyor. 2 adet yedek lastik, patlak kiti, tamir seti, eldiven, boyunluk, cüzdan ve birkaç ufak parça sığıyor zorlasam hatta bi kaç yer daha açabilirim.
Ne kadar sade o kadar güzel. Ben de aynı sele çantasını kullanıyorum bir de gidon çantası yetiyor. Kadro arası üçgen çanta var ama kullanmamak için uğraşıyorum. Benim bisiklet gravel bile değil aslında direkt yol ama çanta işi gravelcılar için diye buraya yazdım😀

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Ne kadar sade o kadar güzel. Ben de aynı sele çantasını kullanıyorum bir de gidon çantası yetiyor. Kadro arası üçgen çanta var ama kullanmamak için uğraşıyorum. Benim bisiklet gravel bile değil aslında direkt yol ama çanta işi gravelcılar için diye buraya yazdım😀
üçgen çanta bende de var onu geçen hafta çıkardım. ufak kadro çantasınıda dün çıkardım. aero bar vardı baktım satılacağı yok ilanına bakan bile yok bisiklete taktım onuda. telefona yer açamadım linkteki aparattan almayı düşünüyorum onun içinde. kadroyu sadeleştirdik gidon boğuldu bu defa :D bi süre böyle kullanayım aero bar işime yaramaz ise çıkarırım tekrar.

(link)

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-06-23 at 21.56.05.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-23 at 21.56.05.jpeg
    64,3 KB · Okunma: 71
  • Beğen
Tepkiler: Tahtabalık
Samsun forumunda herkes şehir bisikleti tavsiye ediyor türkiş kavşağını geçtikten hemen sonra sağda rent a carın yanında
Teşekkürler hocam şehir bisikleti çok öven var evet ama carraro sitesinde bayi listesinde gözükmüyor:/ Google da en iyi yorumu moda bisiklet almış atakundaki oraya götüreceğim artik

Son düzenleme:
Merhaba;
Aralık ayında siparişini verdiğim gravel bisikletimi bugün teslim alabildim. Anlaşılan ürünlerde üretim ve sevkiyat anlamında sıkıntılar hala devam ediyor. Henüz kullanmak kısmet olmadı. Şimdi bisikleti incelerken internet sitesinde bu modeldeki özellikler kısmında lastik, wtb riddler tcs Light 37/700 görünüyorken bisiklet üzerinde wtb nano tcs light 40/700 olduğunu gördüm. Sizce olumlu veya olumsuz anlamda bir fark var mıdır iki lastik arasında?

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Teşekkürler hocam şehir bisikleti çok öven var evet ama carraro sitesinde bayi listesinde gözükmüyor:/ Google da en iyi yorumu moda bisiklet almış atakundaki oraya götüreceğim artik
Size zahmet Facebook Twitter veya instagramdan ulaşabilir misiniz bana profilimde yazıyor hepsi

Geri