Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Merhabalar 6-7 sene üzerine bir bisiklet alıcam spor ve aktivite amaçlı kullanıcam.Genel olarak şehir içi kullanıcam ama köy yollarında hafif arazide de sürmek istediğim için gravel düşünüyorum.Başlangıç için çok bütçem yok maalesef corelli goat 1.0 ile carraro gravel g0 arasında kaldım bu iki bisikletten hangisini seçmeliyim veya bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mı

Scudo
Deneyimli pedaldaşların bilgisine ihtiyacım var. Sevgilimle beraber yaklaşık 2 yıldır aktif olarak bisiklet kullanıyoruz. 50 km den 145 kilometreye kadar olan haftalık turlar yapıyoruz . Genelde köy dağ orman yoları ve tabiki asvalt yollar. Şimdi aklımıza gravel bisikletler düştü. Benim bisikletim mosso tb 3 sevgilimde legarda var sizce gravele geçmelimiyiz ?

Bence ihtiyacınız yok gerisi maddiyatla alakalı. Kullandığınız bisikletlerle aynı ayarda olanları alsanız pek farketmeyecek üst modelleri alayım deseniz iyi para. Bu yazı da böyle geçin derim.

Merhabalar 6-7 sene üzerine bir bisiklet alıcam spor ve aktivite amaçlı kullanıcam.Genel olarak şehir içi kullanıcam ama köy yollarında hafif arazide de sürmek istediğim için gravel düşünüyorum.Başlangıç için çok bütçem yok maalesef corelli goat 1.0 ile carraro gravel g0 arasında kaldım bu iki bisikletten hangisini seçmeliyim veya bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mı
Ben 10 aydır Carraro Gravel G0 kullanıyorum ve memnunum.Corelli Goat 1.0 hakkında ise frenlerinin kötü olduğunu duymuştum.Hatta yakınımda alan birisi sırf frenlerini değiştirmek için 700 lira daha harcamış.Carraro'da olan lastikler de aynı şekilde Corelli'de olan lastiklerden daha iyi.Geri kalanlara bakınca çok detaya inmediğim sürece benzer gibi.Daha detaylı bilgisi olan varsa ekleyebilir.

Carraro'ya orjinal maşayı soracağız. Hem karbon hem de alüminyum . G4 karbon maşadaki tek sorunun sokma milli olması. O işi de 100 liralık adaptörle çözebiliyorum. Fiyatları bir alalım bakayım,duruma göre karar vereceğim.

Hocam bahsettiğiniz sokma mil adaptörünü merak ettim. Mesela benim aklımda ikinci el bir Shimano jant seti var. Fakat bu jant seti sokma mil. Bu jant setini Qr' a dönüştürmek için adaptör örneği linki gönderme şansınız var mı?

Hocam bahsettiğiniz sokma mil adaptörünü merak ettim. Mesela benim aklımda ikinci el bir Shimano jant seti var. Fakat bu jant seti sokma mil. Bu jant setini Qr' a dönüştürmek için adaptör örneği linki gönderme şansınız var mı?
Bunlar Koozer için adaptörler ama markadan markaya farklı bir durum olabilir.
(link)

• Beğen
Tepkiler: benben ve MakRo
G2 si olan arkadaşlar yedek iç lastik ne aldınız (link) ben bunu aldım ama schrader olduğunu görmemiştim olmaz herhalde bu

G2 si olan arkadaşlar yedek iç lastik ne aldınız (link) ben bunu aldım ama schrader olduğunu görmemiştim olmaz herhalde bu
Vıttorıa marka bi lastik fotosu atmıştım konuya. Sıvı doldurmak için sibop kısmıda sökülebılıyor tavsiye ederim.

Ben michelin air stop gravel kullanıyorum. Sarı presta olanlardan. Gayet memnunum

Şu an kafamda deli gibi dolaşan bir düşünce var,o da Çin'den komple karbon bir kadro getirtmek. Hali hazırdaki bisikletin (G2) grup setini alıp karbona aktarabilir miyim?
Bir tane buldum ve Chameleon rengi çok hoşuma gitti. Ve gelelim en önemli konuya. Bu kadrolara güvenilip üzerine binilir mi?
(link)

Şu an kafamda deli gibi dolaşan bir düşünce var,o da Çin'den komple karbon bir kadro getirtmek. Hali hazırdaki bisikletin (G2) grup setini alıp karbona aktarabilir miyim?
Bir tane buldum ve Chameleon rengi çok hoşuma gitti. Ve gelelim en önemli konuya. Bu kadrolara güvenilip üzerine binilir mi?
(link)
Ne zaman Aliexpress ve Karbon kadro kelimelerini yan yana görsem aklıma (link) gelir. Yorum yapamam bilgim yok.

Son düzenleme:
(link)
Bu paraya zaten soulrider dan kadro alıp jant grupset her şeyini aktarabilirsin riske değmez bence

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bu paraya zaten soulrider dan kadro alıp jant grupset her şeyini aktarabilirsin riske değmez bence
Evet,ben 3500 lira kargoyu hesap etmedim ama benim derdim karbon olması.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Evet,ben 3500 lira kargoyu hesap etmedim ama benim derdim karbon olması.
Kaliteli karbon olur ama bu olmasın ayrıca çelik kadroda hafif sanırım hemde ömürlük olur tabi net agırlık ve fiyat öğrenmek lazım ayrıca çelik kadrolarında maşası karbon

Kaliteli karbon olur ama bu olmasın ayrıca çelik kadroda hafif sanırım hemde ömürlük olur tabi net agırlık ve fiyat öğrenmek lazım ayrıca çelik kadrolarında maşası karbon
Onu da inceledim ,bakalım artık. Kafamda başka şeyler de var:)

Arkadaşlar selam, G2 ile aranıza katılmak istiyorum. Boy 181, bacak 81 hangi size doğru tercih olur 55 ve 52 var sadece alabileceğim.

Arkadaşlar selam, G2 ile aranıza katılmak istiyorum. Boy 181, bacak 81 hangi size doğru tercih olur 55 ve 52 var sadece alabileceğim.
52 bence. 74 e 78 50 kullanıyorum. 55 te olur gibi deneme şansın yok mu

Benim boyum da 181 G0 55 kadro kullanıyorum memnunum.Bence 55 kadro daha iyi olur.Daha önce bu tarz aero gidon veya yol bisikleti kullanmadıysanız denerken diğer dağ,şehir bisikletlerine göre daha fazla eğileceksiniz ki bu normal bir şey.Deneme yaparken bu kafanızı karıştırmasın.

Geri