MakRo
🤘Forever Metal🤘
- Tepki
- 9.504
- İsim
- Alperen Atman
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Selam - dün uzun yola çıktım G0'ımla ben de tam bu konuda buraya geldim.
Ben geçen sene doğru düzgün bisiklete binmeye başladım. İlk bisikletim G0 oldu. Zaman içerisinde güvenim geldi, gücüm arttı. Dün çoğunluğu otoban'da, bir kısmı tırmanışlı çakıllı bir köy yolunda 90km bir yola çıktım.
Genel olarak bu bisikletle ilgili söyleyeceğim şey şu:
- tırmanmak istediğimde tutuk hissediyorum -en büyük kasete geçtiğimde biraz zorluyor gibi
-teknik inişlerde bisiklete tam güvenemiyorum
Bu benden mi kaynaklanıyor yoksa bisikletten mi emin olamıyorum.
Genel olarak dengesi ve oturuş geometrisi bana çok uyuyor. Ancak yine de bir sene kullanmak bana yetti gibi hissetmeye başladım.
Eğer 58 kadro ikinci el arıyorsan sana yardımcı olabilirim
Bence g2 de değmez, hidrolik frenli, yüksek GRX'li bir modele geçmeyi düşünüyorum, g0 ile g2 arasında çok fark yok diye düşünüyorum, g4 alacaksam da sanki aynı fiyata daha iyi gövde bulabilirim diye düşünüyorum.
Baya araştırıyorum şimdilik bu konuda ya 15k'ya kadar parayı gözden çıkarabileceksen, şu bisiklete kesin bak diyecekleriniz varsa öğrenmek çok isterim. Ya da abi şunu da değerlendir g2 al falan diye öğrenemk çok isterim.
Benim bir ara burada da paylaştığım bir fikrim vardı
G0'a 105 groupset takmayı düşünüyordum ama orada da kafam iyice karıştı - zira mekanik fren sorunumu çözemiyorum, ve 105 arka aktarıcı 34t kasetle uygun çalışacak mı emin değilim (üzerindeki claris'le çok iyi çalıştığını düşünmüyorum)
Ya ama ennihayetinde bence hakkını veren bir bisiklet. Mükemmel yerlere götürdü beni, ve yoldayken hiç sorun yaratmadı.. bisiklete yeni başlayan ve araziye de yeni çıkan biri olarak daha başka ne isteyebilirim ki
Bence G0'a masraf yapmayın 105 falan takmak ile uğraşmayın derim. Olay sadece grup set ile bitmiyor kadronun malzemesi üzerindeki jantı bir çok faktör var. 34 dişli rubleye sahip 105 grup setli bisikletler var, uzun bacak aktarıcı ise uyumlu şekilde çalışıyor. Örnek olması açısından : (link)
Eğer gravel diye şartınız yoksa sizin belirttiğiniz 15binin üzerinde olsa da (link) bu model var carbon, 105 setli, hidrolik diskli.
Öte yandan
Üstteki alıntıdaki gibi yurt dışı seçeneklerinizi araştırabilirsiniz. Soulrider bisikleti ne kadar beğensem ve boyumda ötürü tam kendime göre bisiklet istiyor olsam da şuan ki maddi durumumu düşününce bir kadro için verebilecek 9000 liram yok. Ama bir tane muhakkak isterdim. 9000'e kadro alsanız 5-6bin liraya alabileceğiniz parçalar sınırlı olur.15k verebileceğinizi düşünüyorsanız yurtdışındaki modellere de bakmanızı öneririm.
Eğer Türkiye’den alacaksanız Soulrider’ı bir araştırın.
Bir dönem mekanik disk frenli mosso monza vardı. Frenlerin belirli bir zaman sonra gevşemesi, sürüş öncesi bunlar ile uğraşmam, tekerleği her çıkarıp taktığımda diskin sürtmesi bunlar beni uğraştırıyordu. Şimdi rigid mtb gravel arası bisikletim var hidrolik disk frenli her jantı çıkarıp taktıktan sonra ayar yapması zahmetli gelmeye başladı, alabiliyorsanız sokma mil olmasına da bence dikkat edin.