Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Ek bilgi: STI kollarını ayarlarken el parmaklarınızın uzunluğunu da es geçmeyiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da ellerimizin fren kollarını kavrama mesafesi. Her birimizin parmak uzunlukları aynı olmadığı için bu ayar ek olarak mevcut. STI kolun üzerindeki plastiği arkaya alıp, altındaki vidalardan birinden ayarlanabiliyor. "Fren kolu reach ayarı" yazarak youtube da aratabilirsiniz.

286955 dosyayı görüntüle

Biraz küçük ellerim var. Hatta "Kız eli" diye takılırdı arkadaşlar😁. Bu ayarı biraz geç keşfetmiştim ama çok faydası olmuştu.

Scudo
selam arkadaşlar, ikinci el (2018 model) triban 500 s kadro bisiklet alarak aranıza katıldım. Çoğunlukla asfaltta yol yapmak için ara sıra yol dışına çıkmak için uygun lastik arıyorum. uygun fiyatlı lastik önerir misiniz? başka gerekli şeyler önerebilirseniz sevinirim.
Cst marka bakacaksın hocam. Piyasa da en ucuzu şimdilik o.

cst platinum protection diye bir model önerdiler onu alıcam gibi. bi tane de gidon bandı önerisi alabilir miyim
Valla ben bundan 8 ay önce lizard skin 4,5mm gidon bandı almıştım, 270 tl ye çok rahat tavsiye ederim. Şuan 800 tl civarı bir fiyata gelmiş ama 😢

merhabalar
uzun yıllar yol bisikleti kullandıktan sonra gravel türü bisiklete geçmeye karar verdim. F/p olarak önerebileceğiniz bisiklet var mı?
Bulduklarım şunlar oldu.

Bisan All Trail Eco Sora
Carraro G0 ve G2

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

merhabalar
uzun yıllar yol bisikleti kullandıktan sonra gravel türü bisiklete geçmeye karar verdim. F/p olarak önerebileceğiniz bisiklet var mı?
Bulduklarım şunlar oldu.

Bisan All Trail Eco Sora
Carraro G0 ve G2

Bu ikisi içinde hafif olanı hangisi ise onu seç.

merhabalar
Bulduklarım şunlar oldu.

Bisan All Trail Eco Sora
Carraro G0 ve G2

Bütçe meselesi ama ben g2 kullanıyorum memnunum.

Mekanik diski kötüyelen çok kişi var. Peki mekanik disk ile sorun yaşayan oldu mu?

Mekanik diski kötüyelen çok kişi var. Peki mekanik disk ile sorun yaşayan oldu mu?
Promax r300 mekanik disk kullanıyorum. Marka yol bisikleti freni olarak tanımlıyor.
Frenleme hissi hidrolik ve kumpas arasında.
Neredeyse 2000 km'yi geçmiştir. İki üç defa ayar yaptım. Bence gayet sorunsuz. STİ kol için ekonomik ayrıca.

İyi bir yol bisikletin varsa, maşa aralığı 700-32 lastik takmanada müsade ediyorsa gravele geçmen gereksiz bence hocam. Lastiği büyüt gravel gibi gez.

Gravel rotaları için bisikletin üzerinde gelen CST Pika 38mm lastikleri kullanıyorum, beklemediğim kadar iyi çıktılar. Ancak asfalt zeminde kesinlikle önermem, vantuz gibi yapışıyor zemine.
Asfalt rota için Rubena Pro 3 28mm yol lastiği aldım, aradaki fark gece ile gündüz kadar. Tura göre lastik değiştirme sıkıntısı haricinde gayet memnunum. Denk getirebilirsem bir takım daha jant edinip rotaya göre değiştirip devam edeceğim.

(link)

Shimano mekanik disk fren kullandım. Durdurma gücü yeterli.
İki eksisi var. Önemi kişiden kişiye değişir.
Balatalar aşındıkça, balatalar arasındaki boşluğu azaltmak için elle ayar yapmak gerekiyor. Hidroliklerde ayar yapmaya gerek kalmıyor.
Tek taraflı mekaniklerde aşınma bir tarafta daha fazla. Sonraları hassas ayar yapmayı zorlaştırıyor ve ses yapabiliyor.

merhabalar
Bulduklarım şunlar oldu.

Bisan All Trail Eco Sora
Carraro G0 ve G2

G0 tavsiye edebilirim sıfır olarak aldım sadece 100 km bindim ve şuan satılık. Sıfır fiyatları en düşük 9400 lira civarlarında ben ise 7900 liraya bırakıyorum 52 kadro düşünürseniz iletişime geçebilirsiniz benimle.

@ngt_psy

Yazım yanlışı olmuş, doğrusu Vittoria Rubino Pro 3 olacak. Lakin kendisi bir yol lastiği olduğu için gireceğiniz zemine bağlı olarak asfalt dışında kullanılması pek uygun değil.

Stabilize yol ayarında kuru bir zeminde fazla sıkıntı çıkarmayacaktır, ancak ıslak, gevşek toprak ya da sivri taşların bulunduğu bir zemin için kesinlikle gravel lastiği kullanmak gerekiyor.

962DF206-CBA2-43C4-A2B2-48B45D7C3A6B.jpeg
Bu gidon boğazı carraro g0 bisiklete ait 90 mm.
Bunun aynısından 70 mm olanı sipariş edeceğim fakat açısını bilmiyorum. Açısını nasıl bulurum acaba .
Üreticinin sitesinde herhangi bir bilgide yok

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
287232 dosyayı görüntüle
Bu gidon boğazı carraro g0 bisiklete ait 90 mm.
Bunun aynısından 70 mm olanı sipariş edeceğim fakat açısını bilmiyorum. Açısını nasıl bulurum acaba .
Üreticinin sitesinde herhangi bir bilgide yok

Standart yol bisikleti gidon boğazı açısı 6° dir. Fotoğraftaki boğaz da gayet standart ölçülerde görünüyor.

Ancak gidon boğazı boyunu değiştirirken sadece uzanma mesafesini (reach) değil, sürüş karakteristiğini de değiştirdiğinizi unutmayın. Daha kısa bir gidon boğazı daha hızlı tepki vermeyi sağlarken aynı zamanda bisikletin yüksek hızlarda dengesini de azaltır. Fazla eğildiğinizi düşünüyorsanız boğazı kısaltmadan önce ters çevirip yukarı kaldırmayı, ya da varsa spacerları alta almayı deneyin.

Standart yol bisikleti gidon boğazı açısı 6° dir. Fotoğraftaki boğaz da gayet standart ölçülerde görünüyor.

Ancak gidon boğazı boyunu değiştirirken sadece uzanma mesafesini (reach) değil, sürüş karakteristiğini de değiştirdiğinizi unutmayın. Daha kısa bir gidon boğazı daha hızlı tepki vermeyi sağlarken aynı zamanda bisikletin yüksek hızlarda dengesini de azaltır. Fazla eğildiğinizi düşünüyorsanız boğazı kısaltmadan önce ters çevirip yukarı kaldırmayı, ya da varsa spacerları alta almayı deneyin.
Aslında fazla eğildiğimden değil kadro boyu büyük geldiğinden dolayı bel ağrısı çekiyorum . 52 cm kadro boyu bana tam olarak sınırda kalıyor bana uyan 50 cm . Boğazı 20 mm kısaltarak uygun limitlere getirmeyi düşünmüştüm açıkcası ama sipariş vermeden bu dediğiniz yöntemi deneceğim. Bu yöntemi denersem duruş açım tam olarak nasıl olacak ? Eskisiyle karşılaştırdığımda

Aslında fazla eğildiğimden değil kadro boyu büyük geldiğinden dolayı bel ağrısı çekiyorum . 52 cm kadro boyu bana tam olarak sınırda kalıyor bana uyan 50 cm . Boğazı 20 mm kısaltarak uygun limitlere getirmeyi düşünmüştüm açıkcası ama sipariş vermeden bu dediğiniz yöntemi deneceğim. Bu yöntemi denersem duruş açım tam olarak nasıl olacak ? Eskisiyle karşılaştırdığımda
Ben bu yöntemi eski big 2712 bisikletimde denedim. Satıcının gazıyla 44 yerine 48 kadro almistim. Ama 48 kadronun bana uygun olmadığını aci sekilde 1-2 ay sonundaki sürüslerde anladim
Gidon boğazını ters çevirdim pozitif yaptim. Olmadi sonra gidon boğazını kısaltip denedim. Seleyi one aldim. Bir türlü başaramadım. Her seferinde boyun ve bel ağrısından kurtulamadım. En sonunda bisikleti satıp uygun kadro bisiklet aldim. Rahata erdim. Tabi bu benim durum için yaşadıklarım. Sizin durum farklı olabilir.

Son düzenleme:
Geri