Gidonu yükseltmeyi İsteyerek mi yaptınız bilmiyorum ama gidon boğazınız ters yani yukarı açı ile takılı.
Vücut boyutlarımız birbirine yakın. Ancak benim bisikletim 52 kadro bir yol bisikleti. Sizin bisikletin sitesinde 50 kadronun (ST), üst borusu (TT) uzunluğu 54.5 olarak görülüyor. Sizinle ölçülerimiz birbirine çok yakın. Bu durumda benim bisikletimde TT 56 olduğuna göre sizin uzanma mesafeniz kısa kalıyor gibi.
Bence ilk önce şunlar denenebilir. Öncelikle eğer gidon boğazının üzerinde spacer varsa onu alta alın. Gidon boğazını en üste takın, ama onu da da alt-üst çevirin. Gidon boğazının açısı yukarı değil yere paralel konuma yaklaşacaktır. Gidonu yukarda paylaştığım resimlerdeki gibi takın. Böylece gidon, varsa alta alınan spacer sayesinde üste çıkarken, gidon boğazının aşağı açıyla (olması gereken) takılması ile tekrar biraz aşağı inecektir. (Youtube da çeşitli gidon ayar videoları var). Sonrasında STI kolları da biraz daha aşağı indirmeniz gerekiyor olabilir. (Resimlerden faydalanabilirsiniz). STI kolları, gidon boynuzlarının alttından yani en aero tutuş pozisyonundayken 2 parmağınızla kavrayabileceğiniz şekilde ayarlayın. Bu şekilde bir süre kullanın. Verim alamazsanız, bir uzun gidon boğazı deneyebilirsiniz. Mesela sizin şu an hangi boy gidon boğazı takılı bilmiyorum ama, 80 mm ise, 90 ya da 100 mm alıp deneyebilirsiniz. Benim tahminim 1 ya da 2 cm lik artış işinizi görür.