Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Agirliklar genelde 8-9 kg arasi verdigin linkte hmmm ( derin düşüncelere dalmis insan emoji gulucuk gulucuk )
Yaa işte böyle kaldato. Biz bir beş altı yıl önce safkan yol bisikletlerini bu gramajlarda bulamıyorduk. Şimdi hidrolik fren vede 40 hacim lastiklerle bu ağırlıklara ulaşmış durumdalar. En basit bisiklet denilen araçta bile tekniğin kuralları hızla ve artı yönde işliyor.

Scudo
Yaa işte böyle kaldato. Biz bir beş altı yıl önce safkan yol bisikletlerini bu gramajlarda bulamıyorduk. Şimdi hidrolik fren vede 40 hacim lastiklerle bu ağırlıklara ulaşmış durumdalar. En basit bisiklet denilen araçta bile tekniğin kuralları hızla ve artı yönde işliyor.
Ama sanirim o makinalarin fiyatina köyümüzün genel kazma ve tarla isleri icin traktör ve kepçe gibi faydali araclar alip hediye edebiliriz .

Son düzenleme:
Corelli fabrikayı aradım bugün, kafamda bikaç soru işareti vardı. Bazısının cevabını aldım bazısının alamadım :)

Kablolar içeriden geçicek, ama güncel hali hakkında bir çizim yok. Renk olarak yeşil denmesine rağmen çalışan arkadaş o konu hakkında fikrim yok dedi. Teslim tarihi şubatın ilk ve ikinci haftasında yapılır dendi. Yarında muhasebemi yapıp kesin kararı veririm.

buarada fabrikadan satışta yok bilginize

@ÖnerERKUT iki modelde de kadro tamamen aynı. Eco modeli o yüzden daha avantajlı. Dediğiniz gibi en iyi yurt dışı siteden en ucuzu getirtsek şuan için bundan daha pahalıya gelir. Lakin Frame Size da sadece 2 seçenek var 52 ve 54 ama ölçülere bakmak lazım ..
Fiyatlar kaldırılmış göremedim. Ama dediğiniz gibi kadro boyu seçenekleri 2 ile sınırlı bu da büyük ihtimal piyasada en çok satılan el değiştiren kadro boyları diyerekten böyle bir ola gidilmiştir. 60 kadro boyu olsa almayı düşünüyordum.
@mehmetsunu sitedeki bisikletler şahane lakin bir böbreği bırakmamız gerekebilir.
@mehmetsunu Bu sitedeki bir çok gravel formdaki ilgili arkadaşların hoşuna gitmeyebilir. Çünkü çoğu adventure bisikletleri gravel olarak nitelendirmeyi seviyor. :koptum:
İlk zamanlar bende bu grup içerisinde yer alıyordum. Drop barlı mtb gibi geniş lastik takılan her bisiklet gravel'dir kafası vardı. Başta (link) olmak üzere yabancı forumları dilim döndüğünce takip ederim faydası oldu.

@mariokaldato Sadece sana demedim :D Bazı yerli üreticiler bile gravelleri tasarlarken turculardan aldıkları bilgiler ile tasarım yapıyor. Bana gelince benim gravel tutkum olduğu yıllarda çoğu marka gravel diye bir şey üretmiyordu. Gravel olarak nitelendirilen ilk hibritlere en uygun kadroyla işimi görmeye çalıştım. Başka yol yokmuş gibi Rocky Dağlarının asfalt dökülmemiş yollarında yol bisikleti sürmeye çalışan Amerikalılar kadar suçluyum. Benim zamanımda örneğin 3t explorer (çoğu için ilk haskan gravel) bile yeni çıkmıştı :D Zaten bıraktım gravel işini :D
Turculuk kısmına gelince Türkiye'nin yarısını benim "çakma" gravel ile gezdim. Bilepacking ile de uğraştım (çanta tasarımı vs.) Sonra anladım neden gravelle turculuk yaptığımı, içimde yol bisikleti ruhu taşıyormuşum :D

@mariokaldato Sadece sana demedim :D Bazı yerli üreticiler bile gravelleri tasarlarken turculardan aldıkları bilgiler ile tasarım yapıyor. Bana gelince benim gravel tutkum olduğu yıllarda çoğu marka gravel diye bir şey üretmiyordu. Gravel olarak nitelendirilen ilk hibritlere en uygun kadroyla işimi görmeye çalıştım. Başka yol yokmuş gibi Rocky Dağlarının asfalt dökülmemiş yollarında yol bisikleti sürmeye çalışan Amerikalılar kadar suçluyum. Benim zamanımda örneğin 3t explorer (çoğu için ilk haskan gravel) bile yeni çıkmıştı :D Zaten bıraktım gravel işini :D
Turculuk kısmına gelince Türkiye'nin yarısını benim "çakma" gravel ile gezdim. Bilepacking ile de uğraştım (çanta tasarımı vs.) Sonra anladım neden gravelle turculuk yaptığımı, içimde yol bisikleti ruhu taşıyormuşum :D
%98 oraninda ikna ettin bizi Teşekkürler :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve PuncherZ
Haksızlık yapmamak lazım bence. Ziyanın meridası en optimum gravel entegrasyonu. Listedeki bisikletlerin her biri için istenilen üç beş bin euroluk fiyatları görünce Türkiye şartlarına uygun çözümlere gitmenin gerektiğini düşünüyorum. Merida da iyi bir örnek olmuş. Artık küçük eksikliklere de o kadar kusur kadı kızında da bulunur deyip geçeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve PuncherZ
214991 dosyayı görüntüle
[/QUOTE]
@özgür duygu ben Bisanın iki gravel modelini karşılaştırdım. All trail ve All trail eco.. Lakin site şu an bunları okuyunca fiyatları kaldırdı :)
Nihayetinde tabi ki de fiyat Bisan'ın ilan edeceği fiyatlardır.. Fakat Bisan'ın modeli daha güzel şahsen.. :) Carraro 2020 leri de beklemek lazım...
Sitede fiyatlari ne kadardı? Şuanda fiyat 0 yazıyor

gravel kullanıcısı olup tek aynakol kullanan var mı

Geometrisi farklıydı şuydu buydu derken fiyatı cazip geldi, linkteki ( (link) ) bisikleti aldım. Daha alırken kendimle ilgili gerçeklerle yüzleştim;

-Yıllarca millete 175 cm'im dedim meğer ben 172 cm'mişim. 52 kadro bana uyuyormuş :( Hanımın yanında hiç olmadı...
-Bisiklet ile 100 km filan yaptım, yarısı Aydos'un içinde yarısı Yakacık'tan sahile oradan Dragos'a ve geri dönüş şeklinde... Biz küçükken bu yokuşları nasıl çıkıyor muşuz abiler? Kartal köprüye çıkıncaya ciğerim söküldü. Yakacık'a çıkarken son yokuşta ben bisikleti taşıdım.
-Bir de bu kalçalar da kondisyon gibi değil mi? Zamanla betonlaşacaklar yani?!
-Son sözüm iyi ki almışım be seneye de jant lastik filan yükseltir (Hanıma çaktırmadan) ağırlığı düşürürüz. :)

Eco modeli 4500 civarı, üst model 7500 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam. :)

Corelli gravel Coat 2.0 alacak arkadaşlar almadan önce benimle iletişim kursun. Fiyat konusunda bu hafta için yardımcı oldurabilirim

Tahir Bey'e yardımı için teşekkürler, bende sıraya girmiş oldum an itibariyle :)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Geometrisi farklıydı şuydu buydu derken fiyatı cazip geldi, linkteki ( (link) ) bisikleti aldım. Daha alırken kendimle ilgili gerçeklerle yüzleştim;

-Yıllarca millete 175 cm'im dedim meğer ben 172 cm'mişim. 52 kadro bana uyuyormuş :( Hanımın yanında hiç olmadı...
-Bisiklet ile 100 km filan yaptım, yarısı Aydos'un içinde yarısı Yakacık'tan sahile oradan Dragos'a ve geri dönüş şeklinde... Biz küçükken bu yokuşları nasıl çıkıyor muşuz abiler? Kartal köprüye çıkıncaya ciğerim söküldü. Yakacık'a çıkarken son yokuşta ben bisikleti taşıdım.

-Bir de bu kalçalar da kondisyon gibi değil mi? Zamanla betonlaşacaklar yani?!
-Son sözüm iyi ki almışım be seneye de jant lastik filan yükseltir (Hanıma çaktırmadan) ağırlığı düşürürüz. :)
bunlarla bende yüzleştim :D benim boyda 173 :)

• Beğen
Tepkiler: mazot
Geri