Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Berk Okyay'ın TCR No:5'te yarıştığı kadro döndü dolaştı elime ulaştı :)

214824 dosyayı görüntüle

Hem V fren hem disk frenle toplanabilen Kinesis Racelight 4S All Season ile bu aleme ufaktan bir giriş yapmış olucam bende.
Başlangıçta elimdeki v fren jantlar ve tiagra setle ayağa kaldırıcaz bisikleti. Sonrasında mekanik disk ve jant değişimi ile kadronun hakkını veririz gibi geliyor :harika:
(Kadronun bir artısı da tam boy çamurluklar için bağlantı yerlerine sahip olması. Tam bir kışlık kadro diyebiliriz)

214823 dosyayı görüntüle

(Kadro 1630 gr, Maşa 460 gr)

Evren Üstad , Triple Crown'ı tamamlamış oldun.:harika:
TCR'a slot mu aldın?:cool:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Evren Üstad , Triple Crown'ı tamamlamış oldun.:harika:
TCR'a slot mu aldın?:cool:
Haha yok triple değil malesef. Scott'ın grup seti ekipmanı kinesis'e aktarıyorum. Scott kadro maşa ve stok jantlarla elden çıkacak.
Ben gidemiyorum kadro gitmiş olsun dedim TCR'a ?

Geçtiğimiz sene Carraro Sportive 330'u Gravel bisiklete çevirdim. Seti Tiagra 4703 ile değiştirdim, hidrolik olan frenleri mekanike çevirdim. Tiagra 4703 3X10 sistem olduğu için 30 vitesli bir Gravel bisiklet ortaya çıktı. Sonrasında fabrikasında da boyattım kırmızıya.
Üzerindeki orjinal Scwalbe Kojak 700X35C lastikleri yazın kullanıyorum. Kış kullanımı ve toprak yok kullanımı için CST Pro 700X35C aldım. Aynı zamanda kış şartları için çamurluk eklemesi de yaptım. Yazın söküp o şekilde kullanıyorum. Bike packing yaparak tura da rahatça çıkabiliyorum. Resimleri ekliyorum.
Tanzel hocam sizi forumda gormek cok guzel.

• Beğen
@geceyry alır almaz lastikleri 700X35C yaparsan daha da hafifler o bisiklet. Gravel için yeterli çünkü 700X35C. 1.0'da 35C kullanımış 2.0'da neden Schwalbe Smart Sam 700x42 var anlamadım ben.
Bende öyle düşündüm ama biraz eskitmek lazım lastikleri. Türkiye turunda kullandığım rubenna mitas zırhlı lastikler vardı çok hoşuma giden belki onlardan takarım

Geçtiğimiz sene Carraro Sportive 330'u Gravel bisiklete çevirdim. Seti Tiagra 4703 ile değiştirdim, hidrolik olan frenleri mekanike çevirdim. Tiagra 4703 3X10 sistem olduğu için 30 vitesli bir Gravel bisiklet ortaya çıktı. Sonrasında fabrikasında da boyattım kırmızıya.
Üzerindeki orjinal Scwalbe Kojak 700X35C lastikleri yazın kullanıyorum. Kış kullanımı ve toprak yok kullanımı için CST Pro 700X35C aldım. Aynı zamanda kış şartları için çamurluk eklemesi de yaptım. Yazın söküp o şekilde kullanıyorum. Bike packing yaparak tura da rahatça çıkabiliyorum. Resimleri ekliyorum.
Çok güzel gözüküyor hocam emeğine sağlık, mekanik fren kaliperi olarak hangi modeli tercih ettiniz acaba ve nereden aldınız ben bulmakta zorluk çekiyorumda link paylaşabilirseniz sevinirim

• Beğen
(link)

Bakın bunlarda fırından yeni çıktı ıscak ıscak.

Yolcular, asfalt çirkindir, asfalt kirlidir, asfalt tehlikelidir, asfalt depresiftir. Gravele geçin kurtulun, gravele geçin bu iş suhuletle çözülsün. Bu yıl -derken 2020 den bahsediyorum artık- gravelin çizgileri daha bir olgunlaşmış gözüküyor. Gravel felsefeside oturmuş durumda. Gravelin felsefesi yeni yerler keşfet, doğaya karış. (doğaya karış doğayla barış. bak bunu da şimdi uydurdum güzel oldu) Bu felsefeden hareket ediyorsan klasik yol ile çözüm bulamazsın. İllaki o çamura girmen lazım, illaki o belemedik-çakıt vadisinin keçi geçmez yollarını aşman doğanın renklerini keşfetmen lazım. o nedenle çare gravel.
Ne diyorduk, gravelin yüzhatları iyice oturdu artık diyorduk değilmi. Tabi ergenliği geride bıraktı abisi olgunlaştı gari bizim oğlan. lastik ebatlarıda genişlemiş 30 hacim den küçüğü yok. Ohh yolcuların müşkülpesentliğine atılmış bir gol olarak çok sevindim bu duruma. Bırak 30 hacimi 40 hacimden aşağı yok. Gidon tabikide drop, ama kolları dışarı açılan droplar. Neden flatbar değil bizim fitnesın bütün notları iyide bir drop dan sınıfta kalıyor. Bu insafmıdır. Birde aynakol hercai tek yaprağı da var 50*34 de.

Son düzenleme:
@mehmetsunu Maşallah markalar havada uçuşuyor, zengine hayat güzel. :)

Ben Corelli Goat'ı çok çok beğendim. 2.400'e Claris'li bu bisiklet kesinlikle alınır. Özellikle yeni başlayanlara, bisiklete hevesli olanlara ve bu hobiyi/sporu devam ettirmek isteyenlere önerilebilir. Pahalı bir yol bisikleti olup da gravel akımına özenenler için de çok güzel alternatif olabilir. Maşa bagaj delikleri olsun, gidonun şekli olsun; bisiklet, özenen bir ekip tarafından tasarlandığını belli ediyor. İnşallah bayilere yaygın olarak gönderilir. Kadronun da çok kötü olacağını sanmam, Corelli şejir bisikletleri kötü kadrolara sahip değil neticede.

2 yıldır corelli trivor 7 kullanıyorum. Hiç başka bisiklet alma düşüncem yoktu ama bu Goat al beni diyor. Fakat 28*34 bile bazen yetmezken 30*34-32 falan yemez gibi geliyor. Goatın maşasını alıp trivora taksak olu mu acaba?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Levent11 öyle yapmak yerine Goat'ın aynakol ve rublesinde değişiklik yapmak daha mantıklı. Hatta sıfır alınan bayide bu işlem yaptırılıp, parça değişimi şeklinde de olabilir.

Corelli 2020 katalogunu koymuş. Kilo bilgisi de var , kataloga göre 10.5 kg goat 2.0

Goat'a tekrar tekrar dönüp bakıyorum ve hoşuma gidiyor. Hani aynakolu filan da ufaltılır, o sorun değil. Benim makineyi satıp Goat almayı düşünürdüm ama kadro geometrisi benim için fazla atak. Keşke furş kısmı biraz daha yukarda olsaymış. Herkesin bu gravele bakış açısı farklı. Kimisi yol bisikleti gibi olsun istiyor, ben de istiyorum ki dağ bisikleti gibi olsun. Lastik seçimi fena değil. 700x40 dişli lastikler. Eğer çok kötü yollara girecekseniz biraz daha kalın bir şey takılabilir eğer maşa yetiyorsa. Onu da araştırmak lazım. Bunu alan olursa fotoğraflarını filan paylaşırsa güzel olur.

Bu arada kullanılan grup set ve frenler Shimano'nun "gravel" modeli.

Gravelciler aramızda bikepacking konusuna hakim, ekipman bilgisi iyi kimsecikler yok mu? yazın yarım türkiye turu yapacağım. bikepacking çantalarım tam. hafif çadır tulum vs. hepsi tamam fakat şunu da yaparsan iyi olur diyen varsa sevinirim. ilk def uzun soluklu bir tur yapacağım.

fabrikayı aradım bugün ben, fuardan dolayı kimsenin olmadığını söylediler velhasıl yetkili kişinin cep numarasını alabildim ama onuda açan olmadı açıkçası :)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
  • Beğen
Geri