Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bu Gravel G2 2020 MODEL ne zaman çıkacak satışa arkadaşlar? Bir bilgisi olan var mı? Belirli bir tarih var mı? Bir de o zamana kadar fiyatı yükseltme gibi bir durumları olur mu? Ona göre bekleyeceğim ya da başka bir bisiklet alacağım. 2020 Nisan bitecek neredeyse.
Yok mu bilen eden bi haber duyan? Ya da buna benzer şu var şunu al diyen a dostlar hey hey. Rengi muazzammış G2 2020’nin

Scudo
Yok mu bilen eden bi haber duyan? Ya da buna benzer şu var şunu al diyen a dostlar hey hey. Rengi muazzammış G2 2020’nin
belki yarın belki yarından da yakın. :)

Ben katılmayı düşünmesem de tabi ki isterim. Madem seviyoruz bu tip yarışları biraz insanları tartışma dışında çekecek görsellik olsun şöyle buyurun efendim.
(link)
(link)
Bana en ilginç gelen bisiklet buydu. Rubleye bakar mısınız? Neredeyse bir jant boyutunda büyük dişliye sahip.

223538 dosyayı görüntüle

Standart sram 1x yaprağı en küçük 36T olabiliyor. Bir anda sertleşen eğimler için arkaya 10-50 ruble şart olunca lahmacun tabağı kadar büyük rubleler geliyor :)
Bu sistem 2x grx olsaydı eğer 46-30 aynakol ve 11-42 ruble ile daha hafif oran yakalanabilirdi.
Evet dostum. Dedigin gbi gelisme , olgunlasma asamasinda gravel kulturu. Bu durumda tartismalari ve ego catismalarini bi kenara bırakıp sohbet ve paylasim kivamina gecmeliyiz. Benim sahsi fikrim gravellerdeki dropbar olgusu cok kati bir sart olmadigidir mesela . Zira bunu ekseri offroad rotalar için dusunursek benim kafama kontrolu daha rahat olan crazy bar , h jones bar gbi alternatif gidonlar daha cok yatiyor.
223540 dosyayı görüntüle
223541 dosyayı görüntüle
Ve insanlar gravelleri bir yol bisikleti gbi yuksek hizlarda seyreden makinalar gbi algiliyor ama oyle degil . Biz gravele "mtb den, ve agir yuk odakli tur bisikletinden daha hizli ve hafif, yol bisikletine oranla daha yavaş offroad makinalari " diyebiliriz mesela başlangıç olarak :)

Asfalttan konuşuyorsak, dediğinize katılmadığımı belirtirim. Endurance bir yol bisikleti ile aynı performansı alıyorum. Toprakta ise zemine bağlı olarak mtb'den de yavaş olabilir.

Bütçe nedir?
6.000 TL
belki yarın belki yarından da yakın. :)
Valla az önce bisikletime baktın.Çok güzel gözüktü gözüme.Bu gidişle vaz geçicem yeni bisiklet almaktan. Her akşam yeni bisiklet hevesim azalıyor. Bi akort yaptırıp devam edicem sanırım el emeğim göz nurumla.Fazla naz aşık usandırır neticede. Firmalar batıyor,herkes kepenk kapattı biz dönemde en değerli şey olan 6.000 lira keş parayı verip alıcaz adamlar satmıyor inat ettiler. Almıyem!

6.000 TL

Valla az önce bisikletime baktın.Çok güzel gözüktü gözüme.Bu gidişle vaz geçicem yeni bisiklet almaktan. Her akşam yeni bisiklet hevesim azalıyor. Bi akort yaptırıp devam edicem sanırım el emeğim göz nurumla.Fazla naz aşık usandırır neticede. Firmalar batıyor,herkes kepenk kapattı biz dönemde en değerli şey olan 6.000 lira keş parayı verip alıcaz adamlar satmıyor inat ettiler. Almıyem!
Tahminimce carraro 2020 gravel modelleri biraz gecikmeli olarak çıkacak. Normalde bu zamanlarda mağazalarında vitrinde olurdu, fabrikası Manisa'da. Bu covid-19 ile bir ay kadar ara vermişlerdi. Orada çalışan bir abim tekrar iş başı yaptıklarını söyledi. Yani corelli'nini dediği belki de onlarda Çin'den parça bekliyordu gelince yeniden üretime başlamış olabilirler. Tabi bu süre boyunca bisikletin fiyatında değişme olur mu bilemem. Satmadıkları üründe büyük ihtimal teşhir ürünüdür. Misal bende zamanında carraro'da big plus diye bir model için direttim. Ellerinde 1 tane vardı o mağaza vitrinindeydi. Peki ne oldu o bisiklet üretildiği yıl son üretimi oldu. 27.5+ olarak çıkarmışlardı. Corelli Goat 2.0 var ama onda da durum aynı bir tane lansman yada tanıtımlara götürdükleri var. Bu arada corelli'yi kınıyorum instagram sayfalarında sadece bisiklet değil yan ürünler (çamurluk, gidon, bagaj vb.) üretimleri olduğuna dair bir paylaşım gördüm altına yazdığım yorumu sildiler hemde 3 defa, mail attım geri dönüş yapmadılar, instagram sayfasında özel mesaj attım 1 hafta sonunda "maalesef" dediler. bunun üzerine o paylaşım altına bir daha yazdım onu da sildiler.

@altundalbugra aynen aldığım grup setteki 11-42 rubleyi canlı gözle göresiye kadar normal geliyordu. Evde yol bisikletinin neredeyse ayna kolu ile aynı, rubleden de 2 kat büyük. Sram ve 36T olayını podcast'de dinlemiştim. Birde sizin yada hanginizindi hatırlamıyorum sesleri de bilmeyince kim kim bilinmiyoru, ama 2xli bisikleti de görsek ayrıca 650bx47c dönüşümünü merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Son 3-4 sayfadır yazılanlar graveli nasıl baltaladı bilmiyorum ama

Son 3-4 sayfadır başlıkta bazı paylaşılanları ve bazı paylaşanları hakir görüyorsun, bu tutumun ile ekipmanı ile snopluk taslayan bir imaj çizdin açıkcası.

6.000 TL

O fiyata hidrolik diskli coralli ve carraro var. Biraz bütçe artarsa Bisan All Trail modeli de hem göze hoş geliyor hem de teknik özellikleri yeterli.
Son 3-4 sayfadır başlıkta bazı paylaşılanları ve bazı paylaşanları hakir görüyorsun, bu tutumun ile ekipmanı ile snopluk taslayan bir imaj çizdin açıkcası.

Hakir görmek değil, 80 sayfadır aynı eksenden bir yere çıkamayan konuyu artık farklı bir yere taşımak, gravel kullanıcıları ile tanışıp, rotalar paylaşmak istiyorum. Bu isteğim snob görülüyorsa siz bilirsiniz. Belki bir gün yollarda denk geliriz.
Tahminimce carraro 2020 gravel modelleri biraz gecikmeli olarak çıkacak. Normalde bu zamanlarda mağazalarında vitrinde olurdu, fabrikası Manisa'da. Bu covid-19 ile bir ay kadar ara vermişlerdi. Orada çalışan bir abim tekrar iş başı yaptıklarını söyledi. Yani corelli'nini dediği belki de onlarda Çin'den parça bekliyordu gelince yeniden üretime başlamış olabilirler. Tabi bu süre boyunca bisikletin fiyatında değişme olur mu bilemem. Satmadıkları üründe büyük ihtimal teşhir ürünüdür. Misal bende zamanında carraro'da big plus diye bir model için direttim. Ellerinde 1 tane vardı o mağaza vitrinindeydi. Peki ne oldu o bisiklet üretildiği yıl son üretimi oldu. 27.5+ olarak çıkarmışlardı. Corelli Goat 2.0 var ama onda da durum aynı bir tane lansman yada tanıtımlara götürdükleri var. Bu arada corelli'yi kınıyorum instagram sayfalarında sadece bisiklet değil yan ürünler (çamurluk, gidon, bagaj vb.) üretimleri olduğuna dair bir paylaşım gördüm altına yazdığım yorumu sildiler hemde 3 defa, mail attım geri dönüş yapmadılar, instagram sayfasında özel mesaj attım 1 hafta sonunda "maalesef" dediler. bunun üzerine o paylaşım altına bir daha yazdım onu da sildiler.

@altundalbugra aynen aldığım grup setteki 11-42 rubleyi canlı gözle göresiye kadar normal geliyordu. Evde yol bisikletinin neredeyse ayna kolu ile aynı, rubleden de 2 kat büyük. Sram ve 36T olayını podcast'de dinlemiştim. Birde sizin yada hanginizindi hatırlamıyorum sesleri de bilmeyince kim kim bilinmiyoru, ama 2xli bisikleti de görsek ayrıca 650bx47c dönüşümünü merak ediyorum.

650bx47 mm lastik takınca ön aktarıcıya sürtüyor. Ön aktarıcıyı Shimano GRX RX810 ile değiştirip olup olmayacağını deneyeceğim ilk etapta. Specialized ile konuştum. 650b lastiği karbon modelleri için önerdiklerini alüminyum için önermediklerini söylediler ama eğer sığarsa benim için sorun yok :)

GOPR0707.JPG

Son düzenleme:
O fiyata hidrolik diskli coralli ve carraro var. Biraz bütçe artarsa Bisan All Trail modeli de hem göze hoş geliyor hem de teknik özellikleri yeterli.

Hakir görmek değil, 80 sayfadır aynı eksenden bir yere çıkamayan konuyu artık farklı bir yere taşımak, gravel kullanıcıları ile tanışıp, rotalar paylaşmak istiyorum. Bu isteğim snob görülüyorsa siz bilirsiniz. Belki bir gün yollarda denk geliriz.

650bx47 mm lastik takınca ön aktarıcıya sürtüyor. Ön aktarıcıyı Shimano GRX RX810 ile değiştirip olup olmayacağını deneyeceğim ilk etapta. Specialized ile konuştum. 650b lastiği karbon modelleri için önerdiklerini alüminyum için önermediklerini söylediler ama eğer sığarsa benim için sorun yok :)

223553 dosyayı görüntüle
Güzelmiş gerçekten. Bisan’ın piyasaya geri dönmesi çok güzel. İlk bisikletim bisandı. Çocukluğumuzun efsanesiydi bisan. Kullandıkları setler de fiyatlarına göre gayet iyi. Adam 4.000 liralık bisiklete deore set koyuyor başka markaya bakıyorsun 4.000 liraya tourney veriyorlar. Ben kendi bisikletimle devam edicem bir süre daha. Yeni bisiklet alacağıma kilo veririm. Kondisyonumu geliştiririrm. Yeni bisiklete zirvedeyken geçerim.Şöyle bi 10 kilo versem full karbon bisiklet almış gibi olurum 😂 Zaten kıyamıyorum da bisikletime.

Arkadaşlar aşağı inişlerde gravel tarzı bisikletlerin sürüşü nasıl rahatmı. MTB inişleri gibi konforlumu. Videolarda hep düz yollarda karşılaştırma vesaire gördüm. Sürüş yada iniş derken kastım doğal ve toprak araziler. Yukarıda ki resimde @Ronin45 in yapmış olduğu sürüş gibi.

Bazen kelimeler tukeniyor. Fanatizmin otesine gecemiyoruz.
Cok basit seyler soylememe ragmen sirf fanatizmden oturu yazdiklarimi anlamamakta israr eden insanlar var. Olsun sorun değil, komik olan ulkemizdeki gravel sevdalilarinin fotokopi makinasindan cikmis gbi yabanci kaynaklardaki intihara meyilli , hatta bunun icin gec kalip kendilerini garip kanyonlara, ormanlara vuran bizim tabirimizle hipssterleri taklit etmeleri.

Tamam anladik begeniyor onlar gibi olmak istiyorsunda kardesim bari ustunde dolastigin ulkenin sorunlarindanda az haberdar olasin.

Ne bileyim tamam anladik, hayatta en zirve seyleri paranla alabilecek guce sahipsin , bol sakal birakarak kendine " yaşamak icin sebebin kalmamis havasida verdin " , madem niye burada detayli bilgiler vermezssinde insanlara tepeden bakarak Turkce alyazili netflix dizisi gibi beylik laflar edersin

Iste bu kibirinizden vazgecmelisiniz. Tutmus hala mtb oranli vites sistemiyle super performanslar yaptiginizi ima ediyorsunuz. Aferim size , bravo gencler goddboyyy
Gravelden bu noktaya nasılda geldin kaldato. Forum dönüş hızına yetişemiyor. Hem ne alaka. Ama seni takdir de ediyorum. Yani LOTR ağzıyla söyleyecek olursam yazdıkların takdire şayan. (Bu LOTR un bir faydası yeni ergenlere böyle ağdalı kelimeleri öğretmesi oldu) Bakıyorum artık kendini aşmışsın ordinalyüs profesörlük laflar ediyorsun. Senin için BİM teknik üniversitesinde (BİMTÜ) bir kürsü hadi kürsü bulamadım diyelim, bir üçlü zigon sehpa açmayı düşünüyorum.

2 aydır araştırıyorum dediğin bisikleti, bayağı da bayi aradım, sordurttum axcel firmasına, şuanda üretimde yok nisanın 20 sine kadar üretimde gözükmüyor bilgisini vermişler, gün gelicek gelecek 😊, ama ne zaman meçhul, bende bekliyorum, yeşilide güzel ama renk konusu kararsızım daha, zaten bisiklet ortada yok, alternatif olarak bildiğim ve şuanda aklıma gelen mosso ve corellinin graveli var grx kullanan 2020 olarak, corelli de daha çıkmadı piyasaya mossoyu bilmiyorum, youtubede izlersen karşılaştırma videosu var mosso ve carraronun, hemen hemen aynı ama benim tercihim carrarodan yana oldu bekleyip görücez, inşAllah yakın zamanda çıkarda fazla bekletmez, berkide alıpta sokağı çıkmayalım diye böle yapıyolardır. 😊.

Gravelden bu noktaya nasılda geldin kaldato. Forum dönüş hızına yetişemiyor. Hem ne alaka. Ama seni takdir de ediyorum. Yani LOTR ağzıyla söyleyecek olursam yazdıkların takdire şayan. (Bu LOTR un bir faydası yeni ergenlere böyle ağdalı kelimeleri öğretmesi oldu) Bakıyorum artık kendini aşmışsın ordinalyüs profesörlük laflar ediyorsun. Senin için BİM teknik üniversitesinde (BİMTÜ) bir kürsü hadi kürsü bulamadım diyelim, bir üçlü zigon sehpa açmayı düşünüyorum.
Yesss Teşekkürler ama ben kürsüden ziyade Bim kamp sandalyesini tercih ederdim. Neyse kib by
( Giravel resimleri cekinirken saga dogru yatirip , sanki umursamiyormus havasi vererek cekmek de lazim dmi hahsh )
20190616_102302.jpg

2 aydır araştırıyorum dediğin bisikleti, bayağı da bayi aradım, sordurttum axcel firmasına, şuanda üretimde yok nisanın 20 sine kadar üretimde gözükmüyor bilgisini vermişler, gün gelicek gelecek 😊, ama ne zaman meçhul, bende bekliyorum, yeşilide güzel ama renk konusu kararsızım daha, zaten bisiklet ortada yok, alternatif olarak bildiğim ve şuanda aklıma gelen mosso ve corellinin graveli var grx kullanan 2020 olarak, corelli de daha çıkmadı piyasaya mossoyu bilmiyorum, youtubede izlersen karşılaştırma videosu var mosso ve carraronun, hemen hemen aynı ama benim tercihim carrarodan yana oldu bekleyip görücez, inşAllah yakın zamanda çıkarda fazla bekletmez, berkide alıpta sokağı çıkmayalım diye böle yapıyolardır. 😊.
Youtube’da bir arkadaş video çekmiş G2 2020 ile tanıtım amaçlı ona sordum. Mayısta çıkacak diye biliyorum dedi. Video da bu:

Youtube’da bir arkadaş video çekmiş G2 2020 ile tanıtım amaçlı ona sordum. Mayısta çıkacak diye biliyorum dedi. Video da bu:
Güzel video olmuş. İnşAllah öle olur , bugün gene bi mağazaya sordum ,aradı acceli şuanda gözükmüyo demişler , onlarda naptını napçanı bilmiyo şuan.

Ben kararımı verdim.

Bu kadar bekledik zaten, Dünya bisiklet günü Canyon'lara bakacağım. Grail Al 7.0 1500€ limitine takılmıyorsa onu, yoksa Grail Al 6.0 alıp geçeceğim.

Tabi her şey ters gider, bu virüs meselesi uzar, önümü göremem, o zaman da ucuz 1000 TL altı gözüme kestirdiğim bir bisikleti alır geçerim. Edit: Yazdıktan sonra fark ettim, kaldı mı bu fiyatlara bisiklet 😂

Carraro Gravel G4'ten vazgeçtim yani.

• Beğen
Tepkiler: AkseL ve Samsam
şimdi ülkede en çok gravele benzeyen bisiklet corelli goad mı? :D Ben de almayı düşünüyorum bu bisikleti araştıran arkadaşlar bilgilerini ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim. :D

şimdi ülkede en çok gravele benzeyen bisiklet corelli goad mı? :D Ben de almayı düşünüyorum bu bisikleti araştıran arkadaşlar bilgilerini ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim. :D
Bisiklet yok ki kim nasıl araştırsın :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bisiklet yok ki kim nasıl araştırsın :D
harbiden öyle ben grx i felan araştırdım çok güzel bi sete benziyor.
şu fuarlarda facebook fotoları hariç foto bulan çeken varmı
hiç içime sinmeyen noktası renkleri bisikletin

Geri