Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Ziya On Road
Peki bu bisikletime gravel gidon taktim kendisi 26jant ve şehir dağ arası bir kadro .
Kalın lastik te takilabiliyor, çamurluk ve bagaj da.
Buna gravel denebilir mi?
2018-09-20 21.50.53.png

Scudo
@mariokaldato

Iıhh :) Touring diyebiliriz ya da randonneur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ziya On Road
28 jant şartı var sanırım :D

@mariokaldato

28 jant değil kadro geometrisi çeki borusu uzunluğu ve maşa açısı. Teker izi fazla uzun. Bu uzunluk kontrolu kolaylaştırırken ataklığı azaltıyor.

• Beğen
@ozips
:D Londra'da gezen tunuslu gbi bunalmis evet :D

• Beğen
Tepkiler: mutanni
Gravel kategorisi altında satılan bisikletlerde genelde mekanik disk fren kullanılıyor. Bunun tam nedenini bilen var mı? Hidrolik disk insana kendini güvende hissettiriyor kendim toplasam tercihim o yönde olurdu.

Kendi araştırmalarımda yurtdışı forumlarda bulduğum tek nedenin basitliği ve az bakım gerekliliği olduğuydu (dağda veya bikepacking ile turlarda nasıl bakım yapacaksın? bozuldu kendin yapabilirsin minvalinde)

@BRSZNR

Shimano, yol bisikleti kollarında hidrolik freni 105 seviyesi ve üstünde satıyor. O nedenle, düşük seviye bisikletlerin hepsinde mekanik disk fren var.

Elimdeki nitto marka gravel gidonu saticam haberiniz olsun.
Japon.mali kaliteli bir component
20180910_131551.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
@Gökhan Toros

Bu durumda toplamak daha mantıklı gibi Türkiye'de satılan merida silex ve specialized diverge gibi modellerin 7000 TL civarı modellerinde dahi mekanik disk kullanılıyor

@BRSZNR

1000 euro zaten giriş seviyesi bisiklet fiyatı :)

(link)
Vergi dahil, indirimli fiyatı 750 Euro. RRP neredeyse 1000 Euro. En ucuz hidrolik disk frenli yol bisikleti seti.

• Beğen
Şu an ki piyasa şartlarında hd fren gravel 8.000'den aşağı zor. Oda yurtdışı alışverişinden anlamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Türkiyede pek bilinmese de Tiagralara hidrolik takılabiliyor.
Shimanonun tiagra 4700ler için hidrolik vites-fren kolu var. Elindeki bisikleti 4700 tiagra mekanik disk olanlar vites-fren kolu değiştirebilir.
(link)
(link)

@gezgin gezer

Tiagra grupset fiyatı ile aynı kolların fiyatı. Grupset + kollar da 105 grupset fiyatı ediyor. O nedenle bu kolları kullanan bisikleti bulmak pek de kolay değil. Benim gördüğüm bir tek Trek vardı şimdiye kadar.

Gravel konusunda bir saptamada bulunmak istiyorum. Turla ilişkilendirilmeyen bir gravel bisiklet anlayışı hep eksik kalacaktır. Bu tur anlayışı ise hızlı ve hafif turculuktur. Gravel bu ihtiyaca binaen üretilmiş bir bisiklettir. Graveli salt bozuk yollarda yarışalım şeklinde düşünmek ve yol/cyclocross bisiklet yerine ikame etmek eksik bir bakış olacaktır.

@mehmetsunu Gravel yarış müsabakaları yurtdışında gittikçe artıyor. Cyclocross ile aralarında parkurdan tutun da, yarışma km uzunluğu açısından farklılıklar var. Biz ne dersek diyelim adamlar zaten belli bir standartı yurtdışında oluşturmuşlar bile. Benim bu türe diyeceğim en kestirme yanıt; yol bisikletini her ortamda kullanma arzusu olanlar için tercih edilebilir. Örneğin 40 km yol diyelim, 10 kmsi bozuk toprak yol, 30 kmsi asfalt, 10 kmlik ara geçiş için 30 kmde mtb hantallığını çekmek istemeyenler için, ara - geçiş bisikleti basitçe.

@h.kozan

bence gravelin yarış maksatlı kullanıldığı en anlamlı organizasyon transcontinendal dir. Zaten dediğin koşullar için üretilmiş zibilyon tane bisiklet modeli varken işi dahada kategorize edip 3 km si asfalt 4 km si toprak demeninde alemi yok.

Geri