Zelhtar
Üye
- Tepki
- 2
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Herkese selamlar. Ufak bir sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. 17 yıl aradan sonra yaklaşık 1 ay kadar önce ikinci el Sedona 345 (2014 model-19" kadro) aldım. Olay da şöyle gelişti, arkadaşım işe gidip gelmek için bisiklet almış sonradan haberim oldu (aynı iş yerindeyiz) daha sonra bana da mantıklı gelince araştırdım ve bu forum sayesinde bütçeme göre ikinci el almanın mantıklı olduğunu öğrendim. Yaşadığım şehirde de 345 denk geldi beğendim ve aldım. Daha sonra da başka bir arkadaş da Salcano xrs 060 aldı ikinci el. Günlük işe git-gel (toplam 7.8km) ve arada dolaşmaya çıkıyoruz. Arkadaşımın bisikletini kullandığımda dropbar daha rahat geldi bu yüzden araştırmaya başladım, bu konuyu buldum ve tüm mesajları okudum. Yapmam gerekenleri öğrendim ve kafamda adım adım oluşturdum. Tek kafama oturtamadığım almam gereken maşa ölçüleri.
Soruma gelirsek, bütçeden dolayı ilk olarak maşayı değiştirip bir müddet sabit maşa ile kullanmak istiyorum. Şuanki gereksiz ağırlıktan kurtulmuş olacağım hem. Maşa araştırması yaptığımda ölçüler ile alakalı anlayamadığım kısımlar oldu. Almam gereken maşanın ölçüleri ne olmalıdır? Bunun ile alakalı bana yol gösterip maşa tavsiyesi verebilirseniz sevinirim(disk fren uyumlu). aliexpress den de alabilirim uygun karbon yada aluminyum farketmez.
Biraz uzun oldu vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Alta 2014 model Sedona 345 özelliklerinin olduğu resim ekliyorum.
Soruma gelirsek, bütçeden dolayı ilk olarak maşayı değiştirip bir müddet sabit maşa ile kullanmak istiyorum. Şuanki gereksiz ağırlıktan kurtulmuş olacağım hem. Maşa araştırması yaptığımda ölçüler ile alakalı anlayamadığım kısımlar oldu. Almam gereken maşanın ölçüleri ne olmalıdır? Bunun ile alakalı bana yol gösterip maşa tavsiyesi verebilirseniz sevinirim(disk fren uyumlu). aliexpress den de alabilirim uygun karbon yada aluminyum farketmez.
Biraz uzun oldu vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Alta 2014 model Sedona 345 özelliklerinin olduğu resim ekliyorum.
Son düzenleme: