Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Ben de Goat 1.0 bekliyorum bütçem biraz sınırlı ve bence şuanlık başka bir alternatif yok gibi ama eğer bulabilirsem triban 520 alıp gravel olarak kullanabilirim. Zaten genel olarak asfalt üzerinde kullanacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum yazın büyük bir Ege turu düşünüyorum 1.800 km rotada bakalım hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve MakRo
Scudo
Ben de Goat 1.0 bekliyorum bütçem biraz sınırlı ve bence şuanlık başka bir alternatif yok gibi ama eğer bulabilirsem triban 520 alıp gravel olarak kullanabilirim. Zaten genel olarak asfalt üzerinde kullanacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum yazın büyük bir Ege turu düşünüyorum 1.800 km rotada bakalım hayırlısı
(link) 520'den kastınız buysa, o zaman corelli'yi beklemeye devam etmelisiniz. İlk rc500 getirdiklerinde mail attım hemde 1 hafta boyunca her gün. en sonunda dönüş yaptıklarında konuyu bir üst yönetime ilettiklerini belirli bir talep seviyesine ulaştıkları zaman getirebileceklerini yazmışlardı. 1 yıl rahat geçti, ne gelen var ne de giden.

Aynı RC 520'nin bir kaç değişik ile gravel diye çıkardıkları model var neredeyse bir bir aynı. Hatta ondan sonra Triban RC520 Gravel LTD versiyonu çıkardılar.
(link)

Son olarak yaz ortasında şu modeli çıkaracaklar. Riverside Touring Prototype (link) Türkiye gelir mi bilemiyorum. Ama gelse de fiyat olarak bize gelmeyeceğine eminim.

Forumda aktif olarak mekanik disk but tip bir bisiklette kullanan @BerkEvren 'e sorabilirsiniz. Yağmur çamur güneş demeden kullanıyor.
Tiagra 4700 STI kollar ile TRP mekanik disk kullanıyorum. Mekanik disk'in tek avantajı yağmur çamurda fren gücünün kaybolmaması. Ama disk olması v frene göre artı bir fren kuvveti getirmiyor. Telle kontrol edildiği için sık sık bakım istiyor. (Özellikle tel gerginliği için) Şartları zorlayıp hidrolik seçmenizi tavsiye ederim. O noktada frenleme çok değişecektir. (Bu arada hidrolik frenler çok daha az bakım istiyor)

@undefined yok hayır triban 520 olanı diyorum karbon maşalı sora setli şuan satışta değil ama ikinci elini bulursam tabi ayrıca şuan ki satışta olan rc modelleri bence de alınmaz fiyatı biraz fazla gibi o grup sete göre.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Tiagra 4700 STI kollar ile TRP mekanik disk kullanıyorum. Mekanik disk'in tek avantajı yağmur çamurda fren gücünün kaybolmaması. Ama disk olması v frene göre artı bir fren kuvveti getirmiyor. Telle kontrol edildiği için sık sık bakım istiyor. (Özellikle tel gerginliği için) Şartları zorlayıp hidrolik seçmenizi tavsiye ederim. O noktada frenleme çok değişecektir. (Bu arada hidrolik frenler çok daha az bakım istiyor)

Emektar TRP Spyre kaliperler. Önce @drillroid kullandı sonra ben şimdi @BerkEvren kullanıyor. Kullanan herkes imkanı olunca hidroliğe geçti :) Asfaltta tamam ama arazide mekanik disk fren pişmanlıktır. Balata bittikçe frenleme gücünü korumak için balataları yakınlaştırmak gerekiyor.

@ykaya all trail eco modeli yerine corelli goat 2.0 tercih ederim ama bence all trail modeli çok güzel olmuş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Corelliye ulasabilen var mi kaç gündür mesaj atıyorum instagram hesaplarına bütçem goat 1.0 a yetiyor hiçbir şekilde geri dönüş yapmıyorlar yalan mi oldu o seri acaba

• Beğen
Tepkiler: Sammyh ve gkselspn
Bayram sonrası dağıtımına başlanmakta şeklinde geri dönüş aldım arkadaşlar bilginize

• Beğen
Tepkiler: AkseL
Bu süreçte sadece Corelli değil Bisan,Carraro,Mosso gibi firmalar da yeni model bisikletleri piyasaya süremedi. Çin'den parçalar bekleniyordu ve geldi. Şimdi fabrika bisiklet üretim aşamasında. Virüs yüzünden kaç gün sokağa çıkma yasağı oldu. Fabrika Eskişehir'de olduğu için kısıtlamalar hala sürüyor. Örneğin 19 Mayıs'ta 4 günlük yasak olacak o yüzden üretim aksayacak doğal olarak. Benim bayi de bayram sonrası dedi hatta fabrikaya parçaları gönderin biz montajını yapalım diye söylemişler ama fabrika biskletlerin montajlı bir şekilde fabrikadan çıkmasının gerekli olduğunu belirtmiş. Biraz daha sabredelim bu kadar süre bekledik ne olsa.

Bir bayiden corelli 2.0 için Haziran 15 tarihi aldım umarım gecikmez 😀

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mellec Facebook üzerinden corelli sayfasına sormuştum 1.0 bayram sonrası 2.0 ise haziranı bulur diye dönmüşlerdi

Corelli kadar ciddiyetsiz bir firma daha ben görmedim. Foruma bayadır girmiyordum bu süre zarfında da Corelliye ulaşmaya çalıştım ama. Şubattan bu yana sürekli saçma salak sebebiyetler.. Şimdi de salgını bahane ediyorlar işlerine geldiğini düşünüyorum. Beceriksizliklerini suratlarına vurunca da instagramdan engellediler bide :D ....
Bu hafta bisiklet almayı planlıyorum siparişimi de iptal edicem..Şeytan görsün yüzlerini, bu kadar sorumsuzca hareket eden bir firma görmedim ben daha..Açıklama almak için günler bekliyoruz.. Çeşitli mecralarda sosyal paylaşım yaptığın kadar aksaklıklarınla alakalı insanlarıda bilgilendiren bir metinde yayınla dimi ?

Allah Türk Üretici'nin eline düşürmesin kimseyi...

@MertV haklısınız ama diğer firmalarda aynı Mosso ya mail attım kaç zaman oldu dönüş yok. Ne all trailler ne graveller istenilen zamanda piyasaya sürülemedi.

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn ve AkseL
@MertV haklısınız ama diğer firmalarda aynı Mosso ya mail attım kaç zaman oldu dönüş yok. Ne all trailler ne graveller istenilen zamanda piyasaya sürülemedi.

ozaman mosso da benim gözümde aynı. Ben teslimatla alakalı direk fabrikayı aradım bu bilgiyi aldım, şubattan bu yana kaç ay geçti el insaf? Bilseydim bisikleti satmazdım, yedikleri haltın hiçbir tarafı elde tutulur değil.. almaya niyetlenen hala varsa bu olanlarıda göz önünde bulundursun...

Olan gecikme değil, gecikme mantıklı bir şekilde önceden haber verilse, verilen tarihlere uyulsa, tarihlere uyulmadığında açıklama yapılınsa diye corelli için böyle düşünüyoruz. Marttan itibaren yok o yok bu yok şu şimdi hazirana kadar süre geriledi. Bende goat 2 düşünüyodum ama iyi ki beklememişim iyi ki kapora vermemişim. Ben şahsen inanmıyorum haziranda da bir aksilik çıkar yani.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Geri