mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.511
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ben Goat 2'yi beklerken Gravel G2 sahibi oldum.Merhaba;
gravel syfasındaki tüm yorumlarınızı okudum. 3 aydır gravel bisiklet araştırıyorum. aşağıda listeleyeceğim tüm marka modeller için üretici ve satıcılarla konuştum fiyat aldım. sonuç mu; hala kararsızım.
1- CORELLI GOAT 2.0 5000 tl
2- CARRARO GRAVEL G0 VE G2 3600 - 5700 tl
3- TREK DOMANE AL3 6300 tl
4- BISAN ALL TRAIL ECO 4500 tl
5- KROSS ESKER 2.0 5400 tl
ne dersiniz? öneriniz var mı? bir de siz tecrübeli arkadaşlardan bu liste hakkında yorum rica ediyorum.
3 numarayı zaten bütçem gereği elemek zorunda kaldım. (6300 tl en iyi fiyat verdiler.)
1 numara yalan hikayesi oldu + insan şu kabloları kadro içine alamaz mı, bu kadar mı zor, moda bu çünkü hoş duruyor.
5 numaranın acayip artıları var, kadro üzerinde 4 adet suluk yeri var hazır delikleri, bagpacking için tüm delikler da kadroda hazır, tüm kablolar kadro içerisinde.
2 numara çok hoş görsel olarak ama packing e çok uygun değil sanırım, bunlardan da g2 nin artısı hidrolik disk fren ne kadar gerekli tartışılır.en uygun fiyat da md frenli G0 (3600 tl)
teşekkürler..
Ben Goat 2'yi beklerken Gravel G2 sahibi oldum.
Kross markası kadro olarak iyi duruyor ama claris ve md bisiklete sırf backpackinge uygun diye 5400 vereceğinize G2 bakmanız bence daha mantıklı.
G2 'ye backpacking çantası olarak sadece ön bagaj ekleyemezsiniz. Gidon, kadro ve sele altı çanta ekleyerek backpacking yapabilirsiniz. Hatta klasik arka bagajları eklemeniz için delikler mevcut. Sadece ön bagaj deliği bulunmuyor. G2 ve G0'ın kadroları aynı komponentleri farklı. Ben bu sizin listede G2 ve Esker 2 arasında kalıp muhtemelen G2'yi tercih ederdim. Alacağınız G2 2019 model ise 5700 lira biraz pahalı, Ben 3 Nisanda 2019 modelini 5250'ye aldım, bilginize. Hidrolik disk kullandınız mı bilmiyorum ama bence hidrolik opsiyonunuz varsa hidrolik almalısınız.
Rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.Cevabınız için teşekkür ederim. inanın faydası olacak. G2 sanırım 2019, 2020 ler Haziran başında gelecekmiş ( izmit şişman bisiklet) . benim de çok beklemeye niyetim yok ancak 2020 G2 de sanırım 6000 tl nin altında olmayacak. bu durumda Esker 2 için ne düşünürsünüz bilmek isterim. Hidrolik fren daha önce kullanmadım, aslında tamir ve bakımı durumunda meşakatli olduğunu tahmin ediyorum.
tecrübenize sığınarak son bir soru sormak istiyorum; boyum 1.76 ve iç bacak boyum 82-83 cm. Carraro gravel da hangi kadro uygun seçim olur.
Rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
2019 Model ise dediğim gibi 5250'ye aldığım yer ile görüşün 55cm olan kadrodan vardı elinde sanırım, gri/turuncu renk seçeneği ile ben bacak ölçümü net olarak bilmiyorum önceki bisiklerimden yola çıkarak 55cm aldım. Belki elinde daha küçük boylar vardır. Boyum 183. Siz muhtemelen 52 almalısınız ama emin değilim, bir bilene danışmanızda fayda var.
GRX'li G2 dediğiniz gibi uzun bir süre 6000 altına düşmez. Hatta katalog fiyatı 6499 bu sene sonuna kadar düşmez bundan aşağı. Bana sorarsanız 2019 Tiagralı olanların vites oranları gayet iyi. GRX'in oranları biraz daha tork'a yönelik arazide ve çok yokuşta kullanmayacaksanız kondisyonunuza bağlı olarak Tiagra'lı model daha iyi bir seçenek olabilir aslında. Oran olarak tek fark iki sette aynakolda. Tiagra 50/34 GRX 46/30. GRX bu yüzden arazi ve yokuşa daha yatkın. Ama şuan 46/30 bir aynakol taksam bisiklete tamamen grx ile aynı oranlara sahip olabiliyorum.
Ben 4 tane bisikletimde V, kumpas ve hidrolik freni kullanmış biri olarak söylüyorum, kesinlikle hidrolik tercih edin. V Freni tamir edebilecek bir kapasitedeyseniz hidroliğin balatalarını değiştirmek, havasını almak sizi çok zorlamayacaktır. Ben kendi balatalarımı kendim değiştiriyorum mesela bir tane vida söküp eskisini çıkarıp yenisini takıyorsunuz. Aman aman bir zorluğu yok, bir kaç defa yapsanız eliniz alışıyor.
Esker 2 aslında kadro olarak muazzam bir bisiklet gibi duruyor. Teknik bilgim çok yok bu konuda ama görüntüsü, açıları falan hoş duruyor. Dediğiniz gibi üzerinde düşünülerek yapıldığı belli. Ama bir yanda tiagra hidrolik fren bir yanda clairs mekanik disk fren varsa ve bunlar aşağı yukarı aynı paraysa ben sizi bilmem ama tiagra hidrolik disk kombinasyonunu seçerdim.
Valla G2 alabiliyorsanız G0'a bakmanın size tek getirisi kafa karışıklığı olacak. Kadro aynı, üzerindeki komponentler farklı evet. Claris kötü bir set değil, illaki işinizi görür ama burada bütçeniz ön plana çıkıyor. G2 alabiliyorsanız G0'ı tartışmamıza gerek yok Ama bütçem nedeniyle oraya çıkamıyorum derseniz G0'da tercih edebilirsiniz. 2019 G2'ye göre aynakolu daha hafif oranlara sahip. Sanki bir süre sonra yükseltmek isteyeceksiniz gibi geliyor bana. Bir süre sonra claris size yetmemeye başlayacak ve yükseltme arayışları içine girecekseniz paranızın yettiği en iyisini almaya çalışın.G0 icin ne düşünüyorsunuz?
disk fren olsun, setleri iyi mi? kadro aynı nasıl olsa?
Başkan iyi hoş da claris grx'in ya da tiagra'nın gözünü hangi noktada korkutuyor ben orayı kaçırdım@undefined Benim görüşüm Goat 1.0 alıp üzerine artan ekonomiyle bikepacking olsun ekipmanlar olsun daha konforlu sürüşler sağlayabilirsiniz mesela 500 liraya bir brooks sele alabilirsiniz çok güzel şekilde bikebacking yapabilirsiniz evet bisiklet hiç de estetik olarak gözükmüyor carraro gravel, bisan trail eco'ya göre lakin şu durumu da göz ardı etmenizi istemiyorum ciddi bir miktar fiyat farkı var bence en yakın rakipleriyle bunu değerlendirmenizi isterim grup seti ve ağırlığı bence üst fiyattaki rakiplerinin gözünü korkutuyor.
Benim görüşüm tabi ki ben de yaklaşık 2-3 aydır araştırıyorum söylediğiniz modellerin hepsini alacak dereceye geldim neyseki satışta değiller
Tekrardan söylüyorum, keşke çıksa da karar verme noktasında olsak@sspl carraro g0 grup set claris bisan trail eco sora grup setli bunlara istinaden söyledim başkan
grx grup sete sahip olan abisi goat 2 de gayet uygun fiyatla çıkıyor sürmedim denemedim ama bence kabloların kadro içinden geçmemesi ve estetik açıdan birazcık çirkin gözükse de bence bir gravelcinin o kadar öncelikleri olmaması görüşündeyim.
bi alet 11000 türk lirasi farkinda misin?
Hidrolik fren daha önce kullanmadım, aslında tamir ve bakımı durumunda meşakatli olduğunu tahmin ediyorum.
Tiagra 4700 STI kollar ile TRP mekanik disk kullanıyorum. Mekanik disk'in tek avantajı yağmur çamurda fren gücünün kaybolmaması. Ama disk olması v frene göre artı bir fren kuvveti getirmiyor. Telle kontrol edildiği için sık sık bakım istiyor. (Özellikle tel gerginliği için) Şartları zorlayıp hidrolik seçmenizi tavsiye ederim. O noktada frenleme çok değişecektir. (Bu arada hidrolik frenler çok daha az bakım istiyor)
Beceriksizliklerini suratlarına vurunca da instagramdan engellediler bide ....
beni ve benim.gibi yeni gravel.alacakları düsündüren ilk nokta galiba para..çünkü şu an kafamın karışmasına sebep olan şey 4000-5000 bandında en iyi makineyi almaya calismak. yoksa 8000 10000 e çıkıp sworks giant scott yapıştırıp geçerdim herhalde..şimdi son durumda ben hala kararsızım. 🥴 nedense kablolarin kadro icerisinde olmasi bir muhendis olarak benim icin cok onemli, paslanmayı ve bisikleti tasidigimda, gitar teli gibi elime temas etmesini sevmiyorum. bu sebeple ben CORELLI yi eliyorum maalesef..geriye kaldi bisan alltrailer, kross ve carraro..he bu arada trek fiyati sebebiyle gitti zaten. carraro g2 ye maddi olarak cikamadigim icin goz gore gore G0 ı almak zor geliyor. bisan 1988 de ilk bisiklete binmeyi ogrendigim marka, nedense bu bana paslanacak hissi uyandiriyor 😀
geriye yine kaldi KROSS ESKER 2
ben bu makineyi beendim.galiba 3 aydir arastiriyorum nedense 2 gunde gonlumu caldi ama simdi onun eksi yonunu soleyeyim herkes bilsin, kross esker 2.0 ........13KG.......agirligindaymış..firmadan aldigim bilgi...
bi alet 11000 türk lirasi farkinda misin?
Ne kadar meselaGoat 2.0için daha uygun fiyat aldırabilirim isterseniz