Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
Yukarıda yolda ne kullanıyorsan 4 kadro altı yazılmış,benim 76 cm bacak boyum var.Bisikletçim 52 kadronun bana tam olacağını söyledi.Hazirandan beri bekliyorum.Bu kadro bana büyük mü gelecek?
Vallahi kadro size büyük yada küçük gelir bilemiyorum ama "yolda en kullanıyorsan 4 kadro altı" olayı bence yanlış. En başta geometri farkları var, bendeki btwin tt:58, st:60 tam geliyor ama monza için bakarsam tt ve st ikisi de 58 açıkçası biraz küçük geliyor. Bence yolda ne biniyorsanız onu almanız en fazla bir küçüğü almanız daha mantıklı olacaktır. Mesela tur bisikletinde de 1 büyük kadro tercih edilinebilir diyorlar.

Önümüzdeki hafta geliyor goat2.0 bisikletlerimiz
İnşallah bu sefer gerçekten haftaya teslim ederler. Vallahi gidip fabrika önünde eylem yapıp, yıksanız haklısınız. @Neojess 'in dediği gibi kadro değil üzerindeki set için insanların tercih sebebi oldu. Ama bana göre corelli firması "ulan nasıl bir işe kalkıştık biz döviz her geçen gün tırmanırken ne yapacağız?" derken pandemiyi bahane ettiler. Pandemiden bir tek corelli değil bir çok firma ve esnaf etkilendi kimisi dükkan kapattı, işsiz kaldı. Carraro, bisan bir çok firma üretimi durdurdu. Ama adamlar üretim yapıp beklenilenden biraz geçte olsa teslimlerini yaptılar. Burada Bisan firmasının bana göre en büyük eksiği kadro boyu opsiyonlarının az olması. Umarım 2021 modellerinde tercih edildiklerinin farkına varıp 50-56-58 kadroyu da listelerine eklerler.

Bir sitede iç bacak boyunun 0,66 ile çarpılarak gravel'de sele borusu ölçüsünün bulunabileceği yazıyordu. 76*0,66=50,16 ediyor. 52 muhtemelen çok da büyük gelmez ama bu üst gövdenizin uzunluğuna ve kol uzunluğunuza da bağlı bir şey. @karabakalfurkan
Evet o formülden bakarsak mantıklı çıkıyor. Bana 62 kadro çıkıyor.
94 x 0,66 = 62,04 :) Türkiye'de bunu bulmak için bütçenin sonuna bir sıfır daha eklemek lazım

Son düzenleme:
Bir sitede iç bacak boyunun 0,66 ile çarpılarak gravel'de sele borusu ölçüsünün bulunabileceği yazıyordu. 76*0,66=50,16 ediyor. 52 muhtemelen çok da büyük gelmez ama bu üst gövdenizin uzunluğuna ve kol uzunluğunuza da bağlı bir şey. @karabakalfurkan

Vallahi kadro size büyük yada küçük gelir bilemiyorum ama "yolda en kullanıyorsan 4 kadro altı" olayı bence yanlış. En başta geometri farkları var, bendeki btwin tt:58, st:60 tam geliyor ama monza için bakarsam tt ve st ikisi de 58 açıkçası biraz küçük geliyor. Bence yolda ne biniyorsanız onu almanız en fazla bir küçüğü almanız daha mantıklı olacaktır. Mesela tur bisikletinde de 1 büyük kadro tercih edilinebilir diyorlar.

İnşallah bu sefer gerçekten haftaya teslim ederler. Vallahi gidip fabrika önünde eylem yapıp, yıksanız haklısınız. @Neojess 'in dediği gibi kadro değil üzerindeki set için insanların tercih sebebi oldu. Ama bana göre corelli firması "ulan nasıl bir işe kalkıştık biz döviz her geçen gün tırmanırken ne yapacağız?" derken pandemiyi bahane ettiler. Pandemiden bir tek corelli değil bir çok firma ve esnaf etkilendi kimisi dükkan kapattı, işsiz kaldı. Carraro, bisan bir çok firma üretimi durdurdu. Ama adamlar üretim yapıp beklenilenden biraz geçte olsa teslimlerini yaptılar. Burada Bisan firmasının bana göre en büyük eksiği kadro boyu opsiyonlarının az olması. Umarım 2021 modellerinde tercih edildiklerinin farkına varıp 50-56-58 kadroyu da listelerine eklerler.

Evet o formülden bakarsak mantıklı çıkıyor. Bana 62 kadro çıkıyor.
94 x 0,66 = 62,04 :) Türkiye'de bunu bulmak için bütçenin sonuna bir sıfır daha eklemek lazım
Ahhh ahhh... Fabrika önünde eylem yapmayı bırak iki veryansın edince üslubu bozuk diye fırça bile yiyoruz... Ülkede maalesef haklı olanın değil güçlü olanın sözü geçiyor... Ama bir daha ne oğluma ne kızıma ne yakınıma ne arkadaşıma corelli morelli aldırmam!

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba carraro gravel g2 almayı düşünüyorum.boyum 187 kadro boyu kaç olmalı.Birde 2019 ve 2020 arasında çok fark var mıdır?Tiagra set yeterli gelirim?En fazla günlük 100 km yol yapmayı düşünüyorum.Teşekkürler

Fiyatları bayramdan bu yana %10 15 arttı carraro gravel serisinin ocaktan sonra dahada artar. 2020 olanlarda GRX 400 grup set var bu GRX shimano tarafından sadece graveller için üretilmiş bir set bunları göz önünde bulundurun bence. boyum 182 cm, 55 kadro kullanıyorum sizin en az 57 olmalı. Siz genede bisikletin üzerine bir oturun bacak boyu falan önemli konular.

Fiyatları bayramdan bu yana %10 15 arttı carraro gravel serisinin ocaktan sonra dahada artar. 2020 olanlarda GRX 400 grup set var bu GRX shimano tarafından sadece graveller için üretilmiş bir set bunları göz önünde bulundurun bence. boyum 182 cm, 55 kadro kullanıyorum sizin en az 57 olmalı. Siz genede bisikletin üzerine bir oturun bacak boyu falan önemli konular.
Sağol hocam cevap için .Sayfada yardım bekleyenlere Cevap oranı çok az.Bildiğimiz konularda soruları görünce cevaplayalım arkadaşlar 🚴‍♂️

• Beğen
Tepkiler: Clal
Yukarıda yolda ne kullanıyorsan 4 kadro altı yazılmış,benim 76 cm bacak boyum var.Bisikletçim 52 kadronun bana tam olacağını söyledi.Hazirandan beri bekliyorum.Bu kadro bana büyük mü gelecek?
Benim de 76 cm iç bacak boyum var. 52 kadro GOAT 1.0 bana sınırda oluyor. Neredeyse üst boruya değecek şekilde. Normalde üst boruya dört parmak boşluk olması önerilir.

Benim de 76 cm iç bacak boyum var. 52 kadro GOAT 1.0 bana sınırda oluyor. Neredeyse üst boruya değecek şekilde. Normalde üst boruya dört parmak boşluk olması önerilir.
Üst boruya 4 parmak mesafe olayını artık tamamen unutun. Çünkü bisiklet türleri ve çeşitlerine göre üst borunun konumu, eğimi çok değişken.

1600246148278.png
Onun yerine bisikletin sizin bedeninize uygunluğunu hesaplamak için nette ve youtube da bir çok konu mevcut.
Şuradan da faydalanabilirsiniz: (link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Clal
Selamlar, GOAT 1.0 deneyen varsa, gören bilen varsa 54 kadro kullanıyordum yol bisikletinde . GOAT 1.0 54 kadro sipariş vermiştim . 52 kadro göndermiş fabrika hangi işi doğru yaptılar ki. Bütçem GOAT 1.0 yönünde . Uzun süredir de bisikletsizim . Fenalardayım yani .

Sorum şu ki ; iç bacak bvoyum 85, boy 180 .52 kadro kullanabilir miyim ? Yol bisikletinden farklı olur diyorlar kadroları vs ?

Boyum 185, bacak ici 90cm ve 52 kadro sahibiyim. Bana kalirsa Corelli'nin 52 kadrosu diger ureticilerden sanki daha buyuk. Eski halinden de acikcasi cok sikayetci degildim, herhangi bir bel/boyun problemi yasamadim, ama bisikletimdeki gidon bogazini (Stem) 17 derecelik ve 130mm olan ile resimdeki gibi degistirince acikcasi bisikletin karakteri iyi yonde oldukca degisti. AliExpress'den aldim ve linkini de asagi birakiyorum.

<<LINK Birakmama izin vermedi forum, o yuzden ismi paylasiyorum>>

UNO MTB Bike Stem no logo brand Kalloy Ultralight -7 17 Degree Mountain Road 31.8mm 60 70 80mm 90 100 110 120 130mm logoless

Corelli_Goat_1.0_new_mudguard_and_130mm_stem.jpg

Ayni sekilde Frenlerden muzdarip arkadaslar da bence biraz ugras ile frenlerini iyi seviyelere getirebilirler.. Evet hassas ayarlar istiyor, test edilip zaman harcanmasi gerekiyor ama acikcasi bitirdiginizde keyif aliyorsunuz. :)

Ya da yine AliExpress'den alternatif mekanik diskleri deneyebilirsiniz. Dusunenlere Zoom DB680 serisini tavsiye ederim, 2 taraftan hareketli pistonlari ile oldukca basarili olduklarini okudum. Su an ihtiyacini hissetmiyorum ama hobi olarak alip deneyebilirim.

Son düzenleme:
Sağol hocam cevap için .Sayfada yardım bekleyenlere Cevap oranı çok az.Bildiğimiz konularda soruları görünce cevaplayalım arkadaşlar 🚴‍♂️

İnsanlar tekrar tekrar aynı şeyi yazmak istemiyor olabilir.

Yabancı bir forumda şöyle denmiş:

There are lots of factors here. As Syn said, if one has hydraulic brakes get that one. If you are going on

GRX is built for gravel riding and has some major advantages for rougher terrain. Unless you are only riding pavement I'd go for GRX.

• The front chain rings tend to be lower than Tiagra (46 or 48 tooth vs 50 on tiagra).
  • Pulling brake levers is easier on GRX. They moved the pivot point to make one finger braking easier.
  • GRX allows for wider tires. They moved the front derailleur out to give more chain clearance.
  • All GRX rear derailleurs have a clutch to reduce chain slap on rougher surfaces
  • The hoods on the GRX are bigger than Tiagra to give a larger grip surface and more control on rough terrain.
Türkçe'ye çevirecek olursak:

Burada bir sürü faktör var. Hidrolik frenli olanı tercih etmeliyiz. (İki bisiklet kıyaslanmış, biri hidrolik fren tiagra diğeri mekanik fren grx olarak)
GRX Gravel hafif arazi için üretilmiş ve sert koşullar için tiagraya göre daha avantajlı bir set. Araziye çok girerim bisikleti ağlatırım diyosanız ben GRX seçerdim diyor.

* Tiagraya göre aynakol oranı daha düşük. Bu yokuşlarda ve arazide kolaylık sağlar.
* GRX'de fren kullanımı tasarımı nedeniyle biraz daha kolaydır. Eli daha az yorar.
* GRX ön aktarıcı tasarımı nedeniye daha geniş lastiklere müsade eder.
* GRX'de hoodlar Tiagra'ya göre daha kalındır ve tutma alanımız daha genişdir bu da bozuk yollarda ilave kontrol sağlar.

Benim gibi şehir içi, araziye çamura çok sokmam diyen biri için Tiagra vites oranları nedeniyle daha mantıklı ve daha uygun fiyatlı bir tercih.

Bozuk yollara girdiğinizde ve bozuk yollarda sürdüğünüzde jantlar, lastikler, maşa gibi dikkat etmeniz ya da ona göre tercih etmeniz gereken daha önemli faktörler vardır. Zira GRX400 bir set ile Tiagra 4700 set malzeme kalitesi olarak aşağı yukarı aynıdır. Aynı segment ürünleri. Tabi biri yola diğeri hafif araziye göre dizayn edilip üretildiğinden illaki farklar oluşacak. Ama dediğim gibi daha önemli faktörler var. Bu iki set arasındaki fark aslında çok da hissedilebilir farklar değil. Ama Tiagra setli bir g2'ye sahip olarak şunu söyleyeyim. Bir "gravel" bisiklet alınıyorsa lastiği, jantı, grup seti özetle bütün kompenantları ve kadrosu "gravel" için tasarlanmış bisikletleri tercih edelim. Yoksa diğer türlü arada kalmış, melez bisikletler kullanıyoruz. Benim arayışım şehir içi ya da hafif arazi şartlarında trekking bisikletlerden daha atak bir bisiklet şeklindeydi bundan dolayı bu bisikleti tercih ettim ve memnunum. Ama Gerçek bir arazi sürüşü için belki de tiagralı bir g2 sizi oranları nedeniyle üzebilir, bilemem.

Arkadaşlar bilebilen birine nasıl ulaşabilirim?Bu arada 54 kadro isteyenler yazsın üretime başlamışlar galiba.

Dosyalar

• Screenshot_20200916-155754_Messenger Lite.jpg
    Screenshot_20200916-155754_Messenger Lite.jpg
    197,8 KB · Okunma: 69
İnsanlar tekrar tekrar aynı şeyi yazmak istemiyor olabilir.
Hocam doğru ama kaç sayfalık forum kaçılabiliyoruz bazen sana da sağol.Kaldı ki yazmak zor değil bilen yazsın ne olacak?😉

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@DroidTR Hocam ukalalık ettiğimi düşünmeyin lütfen ama 52 kadro 90 iç bacak boyu olan biri için çok küçük gibi geldi bana. Cidden herhangi bir şikayetiniz yok mu şu an bisikletin ergonomisinden? uzun sürüşlerde bel ağrısı filan yaşamadınız mı?

• Beğen
Tepkiler: DroidTR
Hocam doğru ama kaç sayfalık forum kaçılabiliyoruz bazen sana da sağol.Kaldı ki yazmak zor değil bilen yazsın ne olacak?😉
Yok anlıyorum sizi ama yazılmıyorsa bundan dolayı olabilir demek istedim. Bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz/çalışırız tabiki

Bende de 54 kadro kadro var ama sanki bi tık buyuk gibi duruyor.Frenler pek iyi degil gibi.
Bir de gercekten drop bar benlik degilmis zor oluyor kullanması.

Bende de 54 kadro kadro var ama sanki bi tık buyuk gibi duruyor.Frenler pek iyi degil gibi.
Bir de gercekten drop bar benlik degilmis zor oluyor kullanması.
Bende bu durumdan korkuyorum , drop bara gecmeden en iyisi bir yerden drop barlı bisiklet bulup deneyimlemek

@DroidTR Hocam ukalalık ettiğimi düşünmeyin lütfen ama 52 kadro 90 iç bacak boyu olan biri için çok küçük gibi geldi bana. Cidden herhangi bir şikayetiniz yok mu şu an bisikletin ergonomisinden? uzun sürüşlerde bel ağrısı filan yaşamadınız mı?

Estağfurullah, haklı olma ihtimaliniz yüksek. Benim şu ana kadar yaptığım en uzun yolculuklar 2 saat sürdü. Belki daha uzun yolculuklarda problem yaşatacaktır. 54 kadro ve üzeri Goat bulabilsem alacaktım ama uğraşlara rağmen sadece 52 bulabildim ve denemeye karar verdim.

Goat 2.0 ile başlayan heves Bisan All Trail'e dönmüştü ama almak istediğim hafta yaklaşık 1000 liralık zamma kızıp Goat 1.0 almis oldum :)

Su an için bisikletimden estetiği hariç memnunum, belki ilerleyen zamanlarda GRX setli ve göze daha çok hitap eden bir bisiklete geçerim..

Bende bu durumdan korkuyorum , drop bara gecmeden en iyisi bir yerden drop barlı bisiklet bulup deneyimlemek
İlk başta garip geliyor, hemen alışmak zor o nedenle bir denemede karar vermek pek doğru olmaz. Bir süre sonra adapte olunuyor

Boyum 185, bacak ici 90cm ve 52 kadro sahibiyim. Bana kalirsa Corelli'nin 52 kadrosu diger ureticilerden sanki daha buyuk. Eski halinden de acikcasi cok sikayetci degildim, herhangi bir bel/boyun problemi yasamadim, ama bisikletimdeki gidon bogazini (Stem) 17 derecelik ve 130mm olan ile resimdeki gibi degistirince acikcasi bisikletin karakteri iyi yonde oldukca degisti. AliExpress'den aldim ve linkini de asagi birakiyorum.

<<LINK Birakmama izin vermedi forum, o yuzden ismi paylasiyorum>>

UNO MTB Bike Stem no logo brand Kalloy Ultralight -7 17 Degree Mountain Road 31.8mm 60 70 80mm 90 100 110 120 130mm logoless

240748 dosyayı görüntüle

Ayni sekilde Frenlerden muzdarip arkadaslar da bence biraz ugras ile frenlerini iyi seviyelere getirebilirler.. Evet hassas ayarlar istiyor, test edilip zaman harcanmasi gerekiyor ama acikcasi bitirdiginizde keyif aliyorsunuz. :)

Ya da yine AliExpress'den alternatif mekanik diskleri deneyebilirsiniz. Dusunenlere Zoom DB680 serisini tavsiye ederim, 2 taraftan hareketli pistonlari ile oldukca basarili olduklarini okudum. Su an ihtiyacini hissetmiyorum ama hobi olarak alip deneyebilirim.

Çamurluklar çok güzel markası nedir hocam
Uzun süren bekleyiş ardından mavi renk goat 2.0 sonunda önümüzde ki hafta içi gelecek

Geri