Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
[QUOTE=" Zaten toru topu 25-30 m2 evim var anlayın artık.
[/QUOTE]
Kuzey Batı Avrupa'da mı yaşıyorsunuz? :)

• Beğen
Tepkiler: Engerek
Önceki bisikletim Cube idi. Çok kaliteli ve o kadar da pahalı kilitler almıştım. Kilitlere güvendim çalındı bisikletim.
Bu sefer hiç kilit almadım. Aynı odayı paylaşıyoruz akşam olunca. Evin bir köşesinde o diğer köşesinde ben. Zaten toru topu 25-30 m2 evim var anlayın artık.
Ona bir oda ver baba, gidecek hiçbir yeri yok... 😅
20201114_134146.jpg

Slm, Bisan all trail Eco kullanan var mı? Bisiklet bana ağır gibi geldi. 11,35 kilo yazıyor.
5000 TL bütçem mevcut Bisan all trail Eco ve triban 500rc arasında kaldım. 500rc'ye çok soğuk bakıyorum. Eco kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Amacım dağa tepeye tırmanmaktan ziyade yağmur çamurda yol bisikleti tadında sürüşler yapmak. Sevgiler

@sedat1234

Mevcut yol bisikletimi gravel ile değiştirme fikri aklıma düştüğünden beri piyasadaki seçenekleri araştırıyorum.

Bisan Alltrail kadro geometrisi olarak piyasadaki tüm seçenekler içinde bikepacking/gravel disiplinine en uygun tercih. Daha yeni nesil gravel bisikletler artık 2.2" mtb lastik kabul eder hale gelse ve 1x çekiş sistemini varsayılan tercih olarak sunsa da Alltrail bu yolda atılmış doğru bir adım.

Triban RC500 ise gravel geometrisinden çok kalın teker takılabilen bir yol bisikleti havasına sahip. Maksimum teker ölçüsü olarak 35mm kullanabiliyor olması girebileceği araziyi biraz kısıtlasa da bozuk yollar için biçilmiş kaftan.

Son olarak beklentilerinize bakarak size Triban RC500'ün daha uygun olduğunu söyleyebilirim. Ancak bisiklet sadece mantık işi değil, içinize de sinmesi lazım. Bu nedenle sizi kendisine çeken model hangisi ise ona yönelin derim.

@Sadettin Z. Teşekkürler önerileriniz için. Triban oldum olası sevmediğim bı marka. Estetik ve retro havasından dolayı all trail beni cezbediyor açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Pazar sabahı gezisinden bir kaç foto. Bol bol rampa çıkmalı bir rota. Özellikle yaklaşık 4km boyunca tırmanış, yükseklik farkı 300mt gibi. Eğim %10-15 arasında, az da olsa yer yer %20'yi geçen çıkışlar sayesinde yeni yeni küfürler türetmelik güzel bir yol. 30/42 dişli oranıyla bile nefesimin kesildiği yerler oldu. Uzun bir rampa ve dinlenmelik düzlük yok. Sonlara doğru zik zak yapa yapa güç toplayıp devam ettim. Halimi gören gülüp geçti arabayla, öyle yordu ama sonunda tepeye ulaştım.

IMG_20201115_110019.jpg IMG_20201115_111214.jpg IMG_20201115_111239.jpg IMG_20201115_112544.jpg

İniş hızlı ve çabuk oldu. Yol küçük taş döşeme olduğundan hızla birlikle fazlaca titreşim vardı. Ama tedirgin etmedi. Yol gidonuna alışınca daha rahat bir iniş yaptım. Bir de hidrolik fren sayesinde hızı taşıyabilmek baya keyifliydi.

IMG_20201115_122040.jpg IMG_20201115_122054.jpg

Pazar sabahı gezisinden bir kaç foto. Bol bol rampa çıkmalı bir rota. Özellikle yaklaşık 4km boyunca tırmanış, yükseklik farkı 300mt gibi. Eğim %10-15 arasında, az da olsa yer yer %20'yi geçen çıkışlar sayesinde yeni yeni küfürler türetmelik güzel bir yol. 30/42 dişli oranıyla bile nefesimin kesildiği yerler oldu. Uzun bir rampa ve dinlenmelik düzlük yok. Sonlara doğru zik zak yapa yapa güç toplayıp devam ettim. Halimi gören gülüp geçti arabayla, öyle yordu ama sonunda tepeye ulaştım.

247244 dosyayı görüntüle 247238 dosyayı görüntüle 247239 dosyayı görüntüle 247240 dosyayı görüntüle

İniş hızlı ve çabuk oldu. Yol küçük taş döşeme olduğundan hızla birlikle fazlaca titreşim vardı. Ama tedirgin etmedi. Yol gidonuna alışınca daha rahat bir iniş yaptım. Bir de hidrolik fren sayesinde hızı taşıyabilmek baya keyifliydi.

247241 dosyayı görüntüle 247242 dosyayı görüntüle

Üstündeki çantalar nedir ?

Üstündeki çantalar nedir ?

Çantaların markası Procycle. Daha çok ekonomi odaklı, iş görsün diye almıştım. Kullanışlı oldu. Ama çantaların su geçirmezliğini test etmedim.

Kadro üstü: (link)

Kadro altı: (link)

@bayihtiyar

Öylesine dik ve bitmek bilmeyen uzunlukta rampalara denk gelince o yolun projesini çizen mühendisten, asfaltını karıştıran elemana herkesi şöyle bir anıyoruz mecburen. :D Fotoğraflar ise onları çekmek için verilen emeğe değmiş, harika görünüyorlar.
Çantalar da çok yakışmış. Bir de sele altı çanta ilave edip kamplı tura çıkmalık olmuş.

@Sadettin Z.

O anmaların motizasyonuyla çıkılıyor bu rampalar, güç oradan geliyor bacaklara yoksa mümkün değil çıkılmaz :D

Üstündeki bu iki çanta bile yetmiyor bazen. Bırakın kamplı turu ben günlük tur için sele altı heybe tipi çanta düşünüyorum :D Özellikle şimdiki gibi mevsim geçişlerinde ilave çanta ihtiyacım oluyor. Şehir bisikletimde arkada bagaj vardı. Eşya durumuna göre büyük ya da küçük sırt çantamı bağlayıp çıkıyordum. Sığdırma diye bi sorunum yoktu. Büyük rahatlıkmış.

@bayihtiyar

Öylesine dik ve bitmek bilmeyen uzunlukta rampalara denk gelince o yolun projesini çizen mühendisten, asfaltını karıştıran elemana herkesi şöyle bir anıyoruz mecburen. :D Fotoğraflar ise onları çekmek için verilen emeğe değmiş, harika görünüyorlar.
Çantalar da çok yakışmış. Bir de sele altı çanta ilave edip kamplı tura çıkmalık olmuş.
Hocam ayni hisleri gecen sene Şile 'ye kampli tura giderken bolca yaşadik. Arkadas ne rampali yolmus ya aklimizi kaybettik rampalarda :D
20190615_143207.jpg

Merhaba. Jant göbekleri Shimano hangi seri hangi model?
Merhaba. Jant göbekleri Shimano hangi modeli bilmiyorum, ama resimlerini ekliyorum, bilen arkadaşlar modelini yazarlarsa memnum olurum..

Dosyalar

• IMG_6362.JPG
    IMG_6362.JPG
    271,2 KB · Okunma: 77
  • IMG_6363.JPG
    IMG_6363.JPG
    236,4 KB · Okunma: 79
  • IMG_6364.JPG
    IMG_6364.JPG
    247 KB · Okunma: 75
  • Beğen
Tepkiler: benben
Merhaba. Jant göbekleri Shimano hangi modeli bilmiyorum, ama resimlerini ekliyorum, bilen arkadaşlar modelini yazarlarsa memnum olurum..
Acera Serisi oluyor

• Beğen
Tepkiler: tunahankayak
Geri