Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Fuji Touring bisikletimde 35c schwalbe maraton plus tour lastiklerim var , gravel niyetine kullanıyorum hem yol hem tur hem gravel her yola uygun ister 4 canta yüklü tur ister bikepacking ister road bike niyetine , tavsiye ve önerilere açığım 🤗 eksiklerimizden biri v-fren olmamız çamurlu yollarda bazen tıkıyor 😀

tüm camiaya selamlar Sinoptan :)
20220202_090121.jpg

Scudo
2 gün önce verdiğim sipariş iptal oldu satıcı gönderim yapmıyormuş bize. 1-2 güne para tekrar gönderilir karta ama kararsız kaldım sizce hangi modeli sipariş edeyim ? ölçüleri hemen hemen aynı

(link)

(link)
Bugün para iadesi yapılmış 80 tl eksiklikle. Daha önce sormuştum sizce görsel olarak hangisi daha güzel durur. Yarın sipariş geçeceğim

Bugün para iadesi yapılmış 80 tl eksiklikle. Daha önce sormuştum sizce görsel olarak hangisi daha güzel durur. Yarın sipariş geçeceğim
Görsel olarak sormuşsun. Bana 1. linkteki çatallar daha yuvarlak hatlı ve daha aero gibi göründü. Diğer linktekiler sanki rüzgara karşı daha köşeli ve daha geniş yüzey.
Altta görülüyor. Sadece görsele bakacak olsam ben daha aero olanı seçerdim :)
1643954037793.png 1643954135629.png

Hocam G4 den memnunmusunuz genel olarak. . Sizi memnun etmeyen bir yönü varmı? Uzun kullanım deneyiminizi paylaşabilirseniz memnun olurum
Slm lar, Gravel alma arefesindeyim ana 2 model bir de f/p denebilecek alternatifim var.
Öneri ve tavsiyelerinizi beklerim dostlar.

*2021 SCOTT SPEEDSTER GRAVEL 20 DISC
*Carraro Gravel G4 Pro
Bu ikisi 23-25K arası

İlave G2 modeli 13-15K arası

Yazmadan edemedim. Sayfadaki mesajlarıma göz atarsanız duygusal seçeneklerinizin ikisini de kullanmış biriyim. İkisinden biri olmak zorunda ise Scott diyorum. Başka önerilere de açıksanız o fiyatlara çıkılmışken kesinlikle Bianchi Arcadex GRX 600 seçeneğini de düşünün. İlk iki seçeneğiniz birkaç ay içinde fahiş oranda "güncellenirken" Arcadex fiyatları onlara kıyasla sabit kaldı bile denebilir. Bu modeller Manisa değil, İtalya Bianchi'sidir ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve necmeddin
Bu arada ilgilenen varsa İzmir Optimum Decathelon da sanırim M boy olabilir emin degilim 1 adet 520 vardı teşhirde

Görsel olarak sormuşsun. Bana 1. linkteki çatallar daha yuvarlak hatlı ve daha aero gibi göründü. Diğer linktekiler sanki rüzgara karşı daha köşeli ve daha geniş yüzey.
Altta görülüyor. Sadece görsele bakacak olsam ben daha aero olanı seçerdim :)
282560 dosyayı görüntüle 282561 dosyayı görüntüle
verdim siparişi soldakinden. sağdakide güzel duruyodu ama aralık biraz daha fazla olunca içime sinmedi aralıkları eşit olsa sağdakini alacaktım. 26" gri renk 1375 tl . durduk yere iptal edilen siparişten makastan 80 tl ödedim .

• Beğen
Tepkiler: Machagi
Yazmadan edemedim. Sayfadaki mesajlarıma göz atarsanız duygusal seçeneklerinizin ikisini de kullanmış biriyim. İkisinden biri olmak zorunda ise Scott diyorum. Başka önerilere de açıksanız o fiyatlara çıkılmışken kesinlikle Bianchi Arcadex GRX 600 seçeneğini de düşünün. İlk iki seçeneğiniz birkaç ay içinde fahiş oranda "güncellenirken" Arcadex fiyatları onlara kıyasla sabit kaldı bile denebilir. Bu modeller Manisa değil, İtalya Bianchi'sidir ayrıca.
Sizin yorumlari okudum G4 den pek randiman alamamissiniz sanirim. Scott ile cok benzer komponentlere sahip olmasina ragmen kadro dizayni ile sanarim scott dan daha memnun kaldiniz ama onunda yerine tribana gecmissiniz 🙂 deneyimleriniz nasil di?
Bu arada scott 2022 ler fena olmus gizli kablolama ile ama fiyatlarda fena 😪 35K lara gelmis bianchi cok daha mantikli o fiyatlara cikinca carbon kadro ile. .

Sizin yorumlari okudum G4 den pek randiman alamamissiniz sanirim. Scott ile cok benzer komponentlere sahip olmasina ragmen kadro dizayni ile sanarim scott dan daha memnun kaldiniz ama onunda yerine tribana gecmissiniz 🙂 deneyimleriniz nasil di?
Bu arada scott 2022 ler fena olmus gizli kablolama ile ama fiyatlarda fena 😪 35K lara gelmis bianchi cok daha mantikli o fiyatlara cikinca carbon kadro ile. .

Randıman alamama diyerek haksızlık etmek istemem de, belki çoğu kullanıcının fark bile etmeyeceği ufak tefek sorunlara kafayı fazla takıp biraz soğumuştum diyeyim. Zaten sonradan Scott ile de rahat durmayıp belden yukarısını komple değiştirdim. Kötü mü ettim, kesinlikle hayır. Deyim yerindeyse çiçek gibi bisiklet oldu. Şikayet edecek hiçbir şey kalmayınca benim gibi pimpirikli bir adama bile sadece keyfini çıkarmak kaldı :)

Yazdıklarımdan Scott'ı sattığım anlaşılmış sanırım. Son zamlardan sonra mantıklı da olurdu hani ama bir yandan da olmazdı. Elim varmadı ilana koymaya. Triban ile olan ufak kaçamaklarımdan da haberi yok. Evde Scott, işte Triban ile devam ediyoruz :)

2022 Scott'lar ise gerçekten çok güzeller. En ekonomik modeli olan Claris setli Speedster Gravel 50'de bile dışarıda kablo bırakmamışlar. En ekonomik model derken, bizim için değil tabii. Zira 20 bin TL kendisi. Claris set. Alüminyum kadro. Alüminyum maşa. 20 bin TL. GRX 600 setli karbon Arcadex'ler tartışmasız çok cazipler şu an... diyordum ki içime doğmuşçasına bir kontrol edeyim dedim. Onlar da güzel bir güncelleme almışlar birkaç gün içinde. Zaten son 2 tane kalmış. Eski fiyattan alanlar güle güle kullansınlar artık bu çirkinleri :) (Çirkin güzelliği diye bir şey var gerçekten. Zendaya mucur olsaydı Arcadex olurdu.)

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: by0ne ve necmeddin
Herkese merhabalar,

Aranızda çok yeniyim ve bisiklet konusunda pek bir fikrim yok saçmalarsam kusuruma bakmayın. İlk bisikletim olarak bir gravel bisiklet almak istiyorum ve sanırım 318 sayfanın tamamını okudum:) Alacağım bisikleti trainerda da kullanacağımdan bisikletin kinetic t-2700 road machine smart trainera uygun olması önem taşıyor. Bisiklet için 7-8 bin tl bütçem var üstü altı bir miktar esnek bir bütçe. Boyum 1.81 bisikletten bisiklete değişiyor fakat 52-55 kadro bana uygun olacaktır diye düşünüyorum, yaptığım araştırmalar sonucunda seçeneklerimi aşağıda bütçelerle sıralıyorum, hangisini önerirsiniz, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:

Corelli Goat 1.0 2. el 52 kadro 4.000 TL
Corelli Goat 2.0 2. el 54 kadro 7.500 TL
Carraro G0 2.el 52 kadro 7.000 TL
Carraro G0 sıfır 52 kadro 9.000 TL
Bisan All Trail Eco Sora sıfır 52 kadro 11.000 TL
Carraro G2 2.el 55 kadro 11.500 TL

Bisan ve G2 bütçe olarak beni çok zorlayacak gönül ister ki temiz bir 2. el g2 alayım ama zor görünüyor, siz ne önerirsiniz?

Herkese merhabalar,

Aranızda çok yeniyim ve bisiklet konusunda pek bir fikrim yok saçmalarsam kusuruma bakmayın. İlk bisikletim olarak bir gravel bisiklet almak istiyorum ve sanırım 318 sayfanın tamamını okudum:) Alacağım bisikleti trainerda da kullanacağımdan bisikletin kinetic t-2700 road machine smart trainera uygun olması önem taşıyor. Bisiklet için 7-8 bin tl bütçem var üstü altı bir miktar esnek bir bütçe. Boyum 1.81 bisikletten bisiklete değişiyor fakat 52-55 kadro bana uygun olacaktır diye düşünüyorum, yaptığım araştırmalar sonucunda seçeneklerimi aşağıda bütçelerle sıralıyorum, hangisini önerirsiniz, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:

Bisan ve G2 bütçe olarak beni çok zorlayacak gönül ister ki temiz bir 2. el g2 alayım ama zor görünüyor, siz ne önerirsiniz?
Bisiklet ikinci el olunca kadro boyu dışında fiyat ve kondüsyonu/temizliği vs devreye girer. O yüzden ikinci elde sadece fiyatına istinaden "bu iyidir, bu pahalıdır" demek çok doğru gelmiyor bana.
Eğer 2 el bisikleti 2-3 bin tl lik aralıkta alınacak olsa direkt bakmadan alınabilirdi. Sorun çıkartsa bile ne kadar masraf çıkartabilir ki?
Ancak 5-10k aralığında bir bedel ile alınan 2. el bisiklette farkedilmeyen önemli bir sorunda, zarar 2-3 bin bile olabilir.
O yüzden alınabiliyorsa sıfır ya da tanıdıktan/referans ile 2. el alınmasını kendi adıma tercih ederdim.

Kadro seçimi için; Ben şu anda 177 boy ile G2 -52 kadro kullanıyorum. Gayet rahat sürüşler yapıyorum. 54 kadro g2 ve g0 için size uygun olabilir düşüncesindeyim.

Bir diğer görüşüm; eğer bisiklete devam edeceğinizi düşünüyorsanız, yani "bisiklet benlik değilmiş artık sürmeyeceğim" demeyecekseniz; alınabilecek en uzun vadeli taksit ile alınabilecek en iyi bisikletin alınmasını öneririm.
Sebebi; gelecek gelmekte olan. Herşey bir rahip e bakar. Özellikle bahar ve yaz aylarında dövizde hiç oynama olmasa da talep artması sebebiyle fiyatlar artacaktır diye düşünüyorum.
Konuyla direkt ilgisi yok ancak; geçen gün hanım istedi diye bahçeye salıncak aldım. Henüz sezon başlamamışken alayım ucuza dedim. Bir tane beğendim verdim siparişi. Sipariş hemen kargoya verildi. Çok değil 30 dakika sonra internet fiyatlarına %40 zam yapmıştı satıcı. Ve bu ürün yerli üretim. İthal değil.

Şimdiden aramıza hoşgeldiniz. İstediğiniz gibi bir bisiklete en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.

Herkese merhabalar,

bütçenizi yaparken parça fiyatlarını da göz önünde bulundurun ayna kol ruble zincir bunlar sonsuza kadar dayanmaz ruble 1 yıl zincir 6 ay aynakol 2 da eskir (yoğun kullanımdan bahsediyorum )

• Beğen
Tepkiler: Serdar Yüksel
Bisiklet ikinci el olunca kadro boyu dışında fiyat ve kondüsyonu/temizliği vs devreye girer. O yüzden ikinci elde sadece fiyatına istinaden "bu iyidir, bu pahalıdır" demek çok doğru gelmiyor bana.
Eğer 2 el bisikleti 2-3 bin tl lik aralıkta alınacak olsa direkt bakmadan alınabilirdi. Sorun çıkartsa bile ne kadar masraf çıkartabilir ki?
Ancak 5-10k aralığında bir bedel ile alınan 2. el bisiklette farkedilmeyen önemli bir sorunda, zarar 2-3 bin bile olabilir.
O yüzden alınabiliyorsa sıfır ya da tanıdıktan/referans ile 2. el alınmasını kendi adıma tercih ederdim.

Kadro seçimi için; Ben şu anda 177 boy ile G2 -52 kadro kullanıyorum. Gayet rahat sürüşler yapıyorum. 54 kadro g2 ve g0 için size uygun olabilir düşüncesindeyim.

Bir diğer görüşüm; eğer bisiklete devam edeceğinizi düşünüyorsanız, yani "bisiklet benlik değilmiş artık sürmeyeceğim" demeyecekseniz; alınabilecek en uzun vadeli taksit ile alınabilecek en iyi bisikletin alınmasını öneririm.
Sebebi; gelecek gelmekte olan. Herşey bir rahip e bakar. Özellikle bahar ve yaz aylarında dövizde hiç oynama olmasa da talep artması sebebiyle fiyatlar artacaktır diye düşünüyorum.
Konuyla direkt ilgisi yok ancak; geçen gün hanım istedi diye bahçeye salıncak aldım. Henüz sezon başlamamışken alayım ucuza dedim. Bir tane beğendim verdim siparişi. Sipariş hemen kargoya verildi. Çok değil 30 dakika sonra internet fiyatlarına %40 zam yapmıştı satıcı. Ve bu ürün yerli üretim. İthal değil.

Şimdiden aramıza hoşgeldiniz. İstediğiniz gibi bir bisiklete en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.
Evet haklısınız keşke sıfır alabilsem fakat g2 sıfır 15k civarlarında o rakamlara çıkmam pek mümkün gözükmüyor, yazdığım 2. el bisikletler satıcılarıyla konuştuğum detaylı fotoğraflarını aldığım ciddi sorunlar gözükmeyen fakat tabi ki canlı gözle göremediğim bisikletler. Hepsini tertemiz kabul edersek siz hangisini tercih etmemi önerirsiniz?

Son düzenleme:
Herkese merhabalar,

Corelli Goat 1.0 kullandığım içinm yorum yapayım. Bence en uygun bütçe ile alınabilecek çok güzel bir bisiklet. Bu bisikleti kullandığımda 100 kilo idim. Bir kere bile lastik patlamadı. Şu an durumum olsa tekrar almak isterdim.

Kullandığım süre boyunca hep MTB - Gravel kıyası yaptım ama yanlış bir kıyaslama olduğunu sonra anladım . 180 boyum vardı ve 52 kadro kullanıyordum.

Eğer izlemek isterseniz şöyle bir video da çekmiştim.

Umarım istediğiniz bisikleti alabilirsiniz.

Videonuzu izledim ellerinize sağlık, benim gibi bir beginner için gayet uygun gözüküyor. Okuduğum yorumlarda goat 1.0 için zoom marka frenlerinin ve lastiklerinin yetersiz olduğu değiştirilmesi gerektiğini yazan kişiler olmuştu siz ne dersiniz kullanan biri olarak? Grup seti claristi yanılmıyorsam. Boylarımız aynı sayılır 52 kadro bana da uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@Serdar Yüksel
Seçenekleriniz arasındaki Bisan Alltrail'in bir önceki nesil GRX600 modelini kullanıyorum. Diğer tercihlerinize göre en önemli fark kadronun qr milli değil thru-axle jantlara uyumlu olması.
Evet çeşitli adaptörler ile dönüşüm yapmak mümkün, ancak bisikletinizi smart trainer ile kullanacağınız için mevcut sisteminize uyumlu bir kadro seçmeniz sizi birçok dertten kurtaracaktır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Serdar Yüksel
Seçenekleriniz arasındaki Bisan Alltrail'in bir önceki nesil GRX600 modelini kullanıyorum. Diğer tercihlerinize göre en önemli fark kadronun qr milli değil thru-axle jantlara uyumlu olması.
Evet çeşitli adaptörler ile dönüşüm yapmak mümkün, ancak bisikletinizi smart trainer ile kullanacağınız için mevcut sisteminize uyumlu bir kadro seçmeniz sizi birçok dertten kurtaracaktır.

Bisan All Trail Eco Sora'yı satan bisikletçi bu bisikletin smart trainerla uyumlu olmadığını iletti malesef seçeneklerden çıkarmak durumunda kalıyorum. Corelli Goat 1.0 - 2.0 ve Carraro G0 ve G2 smart trainerla uyumlu olur mu acaba?

Bisan All Trail Eco Sora'yı satan bisikletçi bu bisikletin smart trainerla uyumlu olmadığını iletti malesef seçeneklerden çıkarmak durumunda kalıyorum. Corelli Goat 1.0 - 2.0 ve Carraro G0 ve G2 smart trainerla uyumlu olur mu acaba?

Muhtemelen sorduğunuz bayinin trainer tipleri ile ilgili pek fikri yok. Zira hem qr, hem de thru-axle (sokma mil) uyumlu trainer modelleri mevcut.

Sizdeki Kurt Kinetic T-2700 modeli aslında tam smart trainer değil, flow resistance tipi ve qr mil uyumlu. Yukarıda saydığınız tüm bisikletlere uyumludur.

• Beğen
Hepsini tertemiz kabul edersek siz hangisini tercih etmemi önerirsiniz?
Kişisel tercihim her zaman sıfır yönünde olurdu. Ancak bu dediğim gibi "kişisel bir tercih"
O yüzden sıfır g0 güzel bir alternatif sanki.

• Beğen
Muhtemelen sorduğunuz bayinin trainer tipleri ile ilgili pek fikri yok. Zira hem qr, hem de thru-axle (sokma mil) uyumlu trainer modelleri mevcut.

Sizdeki Kurt Kinetic T-2700 modeli aslında tam smart trainer değil, flow resistance tipi ve qr mil uyumlu. Yukarıda saydığınız tüm bisikletlere uyumludur.

Haklısınız, Bodrum'da yaşıyorum, burada sorduğum bayi trainerlara çok hakim değildi, sayenizde kinetic trainera bisan all trail econun da uygun olduğunu öğrenmiş oldum. Bisiklet konusunda ne dersiniz? Açıkçası gönül ister ki sıfır bisiklet alayım fakat ilk bisikletim olacak ve de bisiklet sporunu deneyeceğim diyebilirim. Genellikle trainerda kullanıp, arada bir de hafif arazide turlar yapmak istiyorum, yolda taşıtların olduğu alanlarda pek kullanmak istemiyorum bu yüzden de yol bisikleti bakmıyorum hem trainer hem de arazi ihtiyacıma cevap verebilecek bir gravel bakıyorum.

Haklısınız, Bodrum'da yaşıyorum, burada sorduğum bayi trainerlara çok hakim değildi, sayenizde kinetic trainera bisan all trail econun da uygun olduğunu öğrenmiş oldum. Bisiklet konusunda ne dersiniz? Açıkçası gönül ister ki sıfır bisiklet alayım fakat ilk bisikletim olacak ve de bisiklet sporunu deneyeceğim diyebilirim. Genellikle trainerda kullanıp, arada bir de hafif arazide turlar yapmak istiyorum, yolda taşıtların olduğu alanlarda pek kullanmak istemiyorum bu yüzden de yol bisikleti bakmıyorum hem trainer hem de arazi ihtiyacıma cevap verebilecek bir gravel bakıyorum.

Forumdan @Acedia arkadaşımızın da kullandığı, yakın zamanda grupsetini birlikte yükselttiğimiz Triban RC500 ile farklı bir seçenek ekleyeyim listenize. Kadro geometrisi Bisan Alltrail gibi tam slack değil, Canyon Grail gibi skalanın yol bisikletine yakın tarafında. Dolayısıyla bir miktar ağırlık avantajı da söz konusu.
Yakın zamana kadar sıfırı 7500 TL'ye satılıyordu, son zamlarla 9000 TL olmuş durumda. Bu haliyle bile bütçeniz dahilinde kalıyor, temiz ikinci elleri daha uyguna bulmak mümkün olabilir.

Geri