Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Boylarımız aynı, bizim boydaki kişiler kendisine uygun bir kadro boyu denk getirdiğinde almalı olarak düşünüyorum çünkü bir daha ne zaman nerede denk gelir belli olmuyor. Gördüğüm kadarı ile Carraro g4 ile aralarında 3-4000 lira dışında bir fark yok. Anlamadığım durum ise Lapierre de dropper görünüyor görsellerde, ama açıklama da normal sele borusu olduğu yazıyor.

Şahsi fikrim carraro g4 yerine Lapierre 'den yan

Dropper kısımlarını kırmızı ile işaretledim
Bagaj ve aparat bağlantı noktaları yeşil ile (üst boru üzerinde de var)
304269 dosyayı görüntüle

Şu an 1500$ civarı gravel bisikletteki favorim Canyon Grizl AL 6
Ben bugün dediğiniz gibi 60 kadroyu kaçırmadım ve satın aldım :). Dropper var extra bagaj delikleri mevcut yani görseldekinin aynısı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Lapierre Crosshill gravel Supreme 5. Fikir ve düşünceleriniz yine fiyat performans başka önereceğiniz bir model varmi

Boylarımız aynı, bizim boydaki kişiler kendisine uygun bir kadro boyu denk getirdiğinde almalı olarak düşünüyorum çünkü bir daha ne zaman nerede denk gelir belli olmuyor. Gördüğüm kadarı ile Carraro g4 ile aralarında 3-4000 lira dışında bir fark yok. Anlamadığım durum ise Lapierre de dropper görünüyor görsellerde, ama açıklama da normal sele borusu olduğu yazıyor.

Şahsi fikrim carraro g4 yerine Lapierre 'den yan

Dropper kısımlarını kırmızı ile işaretledim
Bagaj ve aparat bağlantı noktaları yeşil ile (üst boru üzerinde de var)
304269 dosyayı görüntüle

Şu an 1500$ civarı gravel bisikletteki favorim Canyon Grizl AL 6
Sanırım haftasonu bu bisiklete bindim boyuna bakmak için. Acayip yüksek geldi hatta az daha binemiyordum 😀 istanbulda house of bikeda mevcut 60 kadrosu.

Lapierre Crosshill gravel Supreme 5. Fikir ve düşünceleriniz yine fiyat performans başka önereceğiniz bir model varmi
Gravel bisiklet sayfası şu mesajda şahsi olarak fikrimi belirtmiştim hatta sizin üstünüzdeki mesajda da aldığını belirtmiş. Ürün kendisine @Akbulut abiye ulaşınca çok daha yaralı yorum olacaktır. Ama gördüğüm kadarı ile muadili diyebileceğimiz yurt içinde carraro g4 ve bisan all trail grx600 var., ekstra olarak Bianchi ve Peugeot var ama onlarda stok veya fiyat durumları nasıl bilmiyorum. Fiyatları hemen hemen bir birine yakın olacaktır ama benim tercihim lapierre'den yana olurdu, kendi adıma en büyük avantajı kadro boyu seçeneklerin XL (60) olması.

Sanırım haftasonu bu bisiklete bindim boyuna bakmak için. Acayip yüksek geldi hatta az daha binemiyordum 😀 istanbulda house of bikeda mevcut 60 kadrosu.
İstanbul'da olsam bir denemek isterdim, daha önce forumdan bir üyenin Trek 920 'sini kullanma fırsatı buldum o da 61 kadroydu bana tam gelmişti. Benim bacak boyum üst gövdeme göre biraz daha uzun ben ondan büyük kadrolarda yırtıyorum. Hatta dün bir İngiliz bisiklet sitesinde titantum gravel bisiklete denk geldim, XL boy seçeneği normal fiyattan 1000£ daha ucuza 1300£ fiyatı ile satılıyordu. Hala 1500$ sınırlı bir gümrüğümüz olsa XL 2XL kadrolar çok iyi indirimler oluyor.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
Gravel bisiklet sayfası şu mesajda şahsi olarak fikrimi belirtmiştim hatta sizin üstünüzdeki mesajda da aldığını belirtmiş. Ürün kendisine @Akbulut abiye ulaşınca çok daha yaralı yorum olacaktır. Ama gördüğüm kadarı ile muadili diyebileceğimiz yurt içinde carraro g4 ve bisan all trail grx600 var., ekstra olarak Bianchi ve Peugeot var ama onlarda stok veya fiyat durumları nasıl bilmiyorum. Fiyatları hemen hemen bir birine yakın olacaktır ama benim tercihim lapierre'den yana olurdu, kendi adıma en büyük avantajı kadro boyu seçeneklerin XL (60) olması.

İstanbul'da olsam bir denemek isterdim, daha önce forumdan bir üyenin Trek 920 'sini kullanma fırsatı buldum o da 61 kadroydu bana tam gelmişti. Benim bacak boyum üst gövdeme göre biraz daha uzun ben ondan büyük kadrolarda yırtıyorum. Hatta dün bir İngiliz bisiklet sitesinde titantum gravel bisiklete denk geldim, XL boy seçeneği normal fiyattan 1000£ daha ucuza 1300£ fiyatı ile satılıyordu. Hala 1500$ sınırlı bir gümrüğümüz olsa XL 2XL kadrolar çok iyi indirimler oluyor.
Yurticinde o durum değişiyor. Ben mesela peugeot yu bindirimle aldım. Kadro yok diye. Trekte ise medium kadrosuna göre 4000 ucuza aldım. Ithallerde gecerli sanırım.

G4 ile bısan grx600 arasında neden o kadae fark var. Bisanın jantları daha kaliteli mesela

26 inç dağ bisikletime düz maşa taktım. Hem çok hafif oldu hem de rijit bir yapıya kavuştu. 40 mm lastik var üstünde. Simdi bu bisiklet gravel sayılır mı? Sayılmazsa buna ne demeliyiz :)DSC_6569_1.JPG

Son düzenleme:
26 inç dağ bisikletime düz maşa taktım. Hem çok hafif oldu hem de rijit bir yapıya kavuştu. 40 mm lastik var üstünde. Simdi bu bisiklet gravel sayılır mı? Sayılmazsa buna ne demeliyiz :)304422 dosyayı görüntüle

Ne dersek o. Nasılsa belli bir kuralı yok, üreticiler de canının istediğine gravel diyor.

26 inç dağ bisikletime düz maşa taktım. Hem çok hafif oldu hem de rijit bir yapıya kavuştu. 40 mm lastik var üstünde. Simdi bu bisiklet gravel sayılır mı? Sayılmazsa buna ne demeliyiz :)304422 dosyayı görüntüle

29 Dağ bisikletime ben de düz maşa takmak istiyorum ama yok işte. Güzel olmuş Kadir.

29 Dağ bisikletime ben de düz maşa takmak istiyorum ama yok işte. Güzel olmuş Kadir.
Aslında bu dönem dönem benimde aklıma gelen şeylerden bir tanesi @Kadir Eskici 'nin de dediği gibi tek çare aliexpress var. Tabi kesenin ağzını biraz açarsak işin Avrupa tarafında daha kalite ve fiyatlı ürünler de bir hayli fazla. Sizin istediğiniz tür aslında biraz daha ATB'ye kaçıyor, en azından kendi adıma benim için öyle.

Geçenler Lael Wilcox videosuna bakarken bunu gördüm, hatta daha bugün bikepacking.com 'un instagram paylaşımında da benzer model vardı. Sram Etap sti kollar ile sram axs serisini harmanlayıp kullanan oldukça fazla, bizim için maliyeti fazla olsa da olabilecek sistemlerden. Çünkü gravel bisikletler ilk çıktığında bu yana çok değişti kendi içinde bile alt/üst türlere ayrılmış durumda.
Görseldeki Lael Wilcox videosu, hatta kendisi hali hazırda süspansiyonlu bir gravel bisiklet kullanıyor.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    89,8 KB · Okunma: 32
  • bikepacking-com.JPG
    bikepacking-com.JPG
    135,1 KB · Okunma: 32
Ben bugün dediğiniz gibi 60 kadroyu kaçırmadım ve satın aldım :). Dropper var extra bagaj delikleri mevcut yani görseldekinin aynısı.
Acaba bisiklet elinize ulaştı mı? Kullandıysanız herhangi bir yorum yapabilir misiniz?

Ayrıca sahibinden de ilgili bisiklet ve modelin (link)na rast geldim.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Sağdaki bisikleti bugün alarak gravel ailesine katıldım, herkese merhaba :) ilk izlenimim bisiklet harika akıcı dönüşlerde güven veriyor uzun yollarımız olacak :) Carraro Gravel g2 20230522_183259.jpg

Gravel bisiklet için sele tavsiyeniz olur mu acaba, tur bisikletimde kullandığım b17 den çok memnunum. B17 yi gravele takarsam sürüş açısı farklı olacağından aynı konforu vermeyebilir endisem var. C17 cambium serisi nasil sizce ? Taytsiz kullanmak istiyorum öyle bir sele lazım 😀

Acaba bisiklet elinize ulaştı mı? Kullandıysanız herhangi bir yorum yapabilir misiniz?

Ayrıca sahibinden de ilgili bisiklet ve modelin (link)na rast geldim.
Merhabalar,

Evet teslim aldım ve azda olsa kullandım.

Hemen kendimi ormana ve toprak, gravel yollara attım ve çok eğlendim.

Bu kadar rahat olduğum bir kadro olmamıştı ölçüler benim için ideal.
LaPierre’ in Aliminyum kadrosu için kendi isim verdiği bir teknolojisi var detayını bilmiyorum ama şuanlık benim için yeterli rahatlığı var.

Ön maşada bozuk yollarda titremeler hissediliyor tabiki daha konfor için amortisör lazım ondada yol dağ bisikletine çıkıyor veya farklı seçeneklerde var.
Hertürlü yolda gerektiği kadar hızlı gitmek, korkmadan farklı kategorilerde sürmek çok başkaymış, yol bisikletimde giremediğim yollara iç çekerdim, bununla özgür girebiliyorum.

Dropper ise farklı bir konforu var, yokuş aşağı hemen aşağı alıp iniyorsunuz, arabaya sığdırken kolayca asağı alıp hertürlü pozisyona sokuyorsunuz ben çok sevdim..

WTB Tubeless ready jantları var benim için yeterli ama şuan içlastikle kullanıyorum buna rağmen çok konforlu.

Lastikler WTB Raddler 37 daha genişisteyenler için baya boşluk var, sanırım 40-45 arası rahat alır gibi duruyor.

Grx 600 serisi fren kollarının konforu/ele oturuşu çok hoşuma gitti daha önce 400 serisini kullanmıştım onda böyle kavrama yok.

Arka aktarıcı 800 serisi

Jantlar sokma mil ve mil tutucu çıkabiliyor uç tarafında bisiklet ayarları için gerekli olan 2 boyda allen anahtar var ve tutma tarafında da gazoz kapağı açacağı mevcut :)

Ben iyiki almışım diyorum, Lapierre’de kendini kanıtlamış bir firma.
Yurtdışına gidip Canyon Grizl için stok beklemek ve git gel ile uğraşmayı beklemek yerine taksitle almış oldum.
Bana yeterde artar bile. Tavsiyede ederim.

Daha sonra resim eklemeye çalışırım.

Herkesin istediği en iyi bisikleti alması dileğiyle.

Saygılar.

Arkadaşlar herkese merhaba gravel alarak aranıza katıldım fakat aklıma gelen bir konu var lastikler stok lastik scwalbe one touch bunları hız için nasıl bir lastik ile değişmeliyim lastik öneriniz var mıdır biraz daha akıcı olması için ?

Arkadaşlar herkese merhaba gravel alarak aranıza katıldım fakat aklıma gelen bir konu var lastikler stok lastik scwalbe one touch bunları hız için nasıl bir lastik ile değişmeliyim lastik öneriniz var mıdır biraz daha akıcı olması için ?

Ben şu anda 700x28 yol lastiği bir arkadaştan emanet aldım, onu deniyorum daha çok asfaltta kullandığım için ama sanırım tekrar gravela döneceğim lastikte. Akıyor, gidiyor ama beni biraz yordu, sanırım daha keyifçiyim bu konuda.

İlla ki gravela gravel lastik derseniz Schwalbe g-one sersinin farklı farklı türleri var ama Türkiye'de satışta g-one allround bolca var, diğerlerine rastlamadım.

Bu linkten modelleri inceleyerek size uyan özellikte olanı temin edebilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Ben şu anda 700x28 yol lastiği bir arkadaştan emanet aldım, onu deniyorum daha çok asfaltta kullandığım için ama sanırım tekrar gravela döneceğim lastikte. Akıyor, gidiyor ama beni biraz yordu, sanırım daha keyifçiyim bu konuda.

İlla ki gravela gravel lastik derseniz Schwalbe g-one sersinin farklı farklı türleri var ama Türkiye'de satışta g-one allround bolca var, diğerlerine rastlamadım.

Bu linkten modelleri inceleyerek size uyan özellikte olanı temin edebilirsiniz.

(link)
Teşekkürler g one kadar dişi olmayan bir lastik bakacağım muhtemel

Teşekkürler g one kadar dişi olmayan bir lastik bakacağım muhtemel
32-35 kalınlıklara bakın. Ben de 35 için dişi az yola uygun lastik bulamadığım için 32 Vıttorıa zafıro aldım

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Geri