Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Selam. Jantlar & lastikler ile bi problemim yok aslında. Yüksek profil alarak biraz daha görsellik istiyorum o kadar :)

tamamdır teşekkür ederim.
aynı jant setini değiştirmek isteyen iki kullanıcı peş peşe gelince bisikletten şüphe ettim ister istemez :)

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz C. SEZEN
Scudo
tamamdır teşekkür ederim.
aynı jant setini değiştirmek isteyen iki kullanıcı peş peşe gelince bisikletten şüphe ettim ister istemez :)
Bisikletle beraber gelen WTB ST İ23 jant seti de oldukça başarılı. Herhangi bir eksikliğinden dolayı değil de farklı ihtiyaçlar/zevkler sebebiyle yapıldı değişiklik. Daha doğrusu kışlık-hafif arazi jant seti olarak kenara ayrıldı.

• Beğen
Tepkiler: mai
Yarışlara mı katılacaksın reis gravel neden tatmin etmiyor?

Yol bisikleti almak yerine gravel bisikletine daha ince ve yumuşak bir dış lastik takmayı denedin mi?

Gravel ile kayıtlı 7000 km aşkın yol gittim toplamda (üzerinde gelen lastiğide sayarsak) 4 çift lastik kullandım bunların hepsi farklı ebattaydı. Continental daha akıcı bi lastikti 32ydi sanırım ama gene de tam bi performans alamadım. Birlikte sürüş yaptığım arkadaşlarımın hepsi yol bisikleti kullanıyor granfondolarada katılıyoruz. Bu sebeple 1 gravelci eksiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bu sabah yine Tarmac ı araziye soktum. Antalyada MTB ile dahi çok gidilmemiş orman yangın yollarında güzel bir rota yaptık. Ruble zorlamaya devam ediyor ama lastikler işimi görüyor. Arada bir de totonun üstüne devrildim ama bir sıkıntı yok. Konforsuz bir gravele çeviriyorum haftasonları biskletimi 😀

Dosyalar

• 430327BD-1A5E-4A44-88B8-9F50789A0674.jpeg
    430327BD-1A5E-4A44-88B8-9F50789A0674.jpeg
    109,3 KB · Okunma: 102
  • 6F193686-8D26-4E60-AE2A-DBC4DB1BE4F1.jpeg
    6F193686-8D26-4E60-AE2A-DBC4DB1BE4F1.jpeg
    229,7 KB · Okunma: 99
  • 3917CDE2-BDC3-47A9-9B0A-7A4A3C6CB043.jpeg
    3917CDE2-BDC3-47A9-9B0A-7A4A3C6CB043.jpeg
    111,3 KB · Okunma: 93
  • CB700EB5-0F7F-43AE-B298-56663E97A63F.jpeg
    CB700EB5-0F7F-43AE-B298-56663E97A63F.jpeg
    155,6 KB · Okunma: 96
  • E4D5F61C-313C-4DC1-820F-B6091841B515.jpeg
    E4D5F61C-313C-4DC1-820F-B6091841B515.jpeg
    206,6 KB · Okunma: 98
Merhaba bisiklet tutkunu arkadaşlarım kardeşlerim sizlere bir konu hakkında bilgilerinize tecrübelerine danışmak istiyorum. Ben 1 yıldır bisiklete merak sardım turlara katılıyorum ara sıra 80-90 km lik turlara çıkıyorum çoğunlukla da keşif turları yapmayı seviyorum 20-25 km civarı oluyor genelde elimde aktif kullandığım PEUGEOT T12FS model deore setli bir şehir bisikletim var birde sıfır şekilde kullanılmamış Carraro 328 model bisikletim mevcut T12FS model bisikletim bu sıralar sürekli jant teli kırıyor biraz aksilikler üst üste geliyor moralimi bozmaya başladı şöyle bir düşüncem var iki bisikleti de satıp 1 Gravel bisiklet mi alsam acaba diye düşünüyorum ara sıra yarışlara da katılma isteğim de var öyle tecrübe olsun farklılık olsun diye bir iddiam yok kesinlikle Bu konuda bana verebileceğiniz tavsiyeler neler keşke 328 i alırken direk gravel alsaymışım diye pişman olmadım değil şuan ikisi arasında 1 bisiklet ücreti kadar fark var 2. düşüncem de 1 bisikleti satıp üstüne ekleyip gravel almak 1 şehir bisikleti 1 gravel bisiklet bulundurmak Ve Gravel al derseniz de hangi gravel modellerini almak mantıklı Gravel bisiklet tavsiyesi de verirseniz sevinirim sizlerden bu konu hakkında destek ve tavsiye talep ediyorum şimdiden teşekkür ederim .

Merhaba bisiklet tutkunu arkadaşlarım kardeşlerim sizlere bir konu hakkında bilgilerinize tecrübelerine danışmak istiyorum. Ben 1 yıldır bisiklete merak sardım turlara katılıyorum ara sıra 80-90 km lik turlara çıkıyorum çoğunlukla da keşif turları yapmayı seviyorum 20-25 km civarı oluyor genelde elimde aktif kullandığım PEUGEOT T12FS model deore setli bir şehir bisikletim var birde sıfır şekilde kullanılmamış Carraro 328 model bisikletim mevcut T12FS model bisikletim bu sıralar sürekli jant teli kırıyor biraz aksilikler üst üste geliyor moralimi bozmaya başladı şöyle bir düşüncem var iki bisikleti de satıp 1 Gravel bisiklet mi alsam acaba diye düşünüyorum ara sıra yarışlara da katılma isteğim de var öyle tecrübe olsun farklılık olsun diye bir iddiam yok kesinlikle Bu konuda bana verebileceğiniz tavsiyeler neler keşke 328 i alırken direk gravel alsaymışım diye pişman olmadım değil şuan ikisi arasında 1 bisiklet ücreti kadar fark var 2. düşüncem de 1 bisikleti satıp üstüne ekleyip gravel almak 1 şehir bisikleti 1 gravel bisiklet bulundurmak Ve Gravel al derseniz de hangi gravel modellerini almak mantıklı Gravel bisiklet tavsiyesi de verirseniz sevinirim sizlerden bu konu hakkında destek ve tavsiye talep ediyorum şimdiden teşekkür ederim .
G2 kullanıyorum yaklaşık 4 ay oldu çok şükür bir problem yaşamadım hem asfalt hem çakıl Allah ne verdiyse yapıştırıp geçiyorum

• Beğen
Tepkiler: Clal
...ara sıra yarışlara da katılma isteğim de var...

Şu cümleye kadar olan bölüm için bir gravel önerisi makul iken, işin içine granfondo türü yarışlar girdiğinde ibre yol bisikletine döner. Eğer vaktinizin %90'lık kısmını asfaltta geçirecekseniz gravel doğru bir tercih değil.

Haftanın sadece 1 gününü gravel rotalarda geçirmeye başladım 1 ay önce. Kış aylarında çamurda sürmeyeceğimi düşünüyorum. O nedenle yol biskletinizin lastikleri 30mm ve üzerine izin veriyorsa yol bisikletinizle de pekala toprak ve çakıl yollarda eğlenebilirsiniz (tabi ki her rota izin vermeyecektir iyi planlama yapmak gerekir). Ben şimdi arka aktarıcı ve ruble konularını çözüp sert yokuşlarda da toprakta biraz rahat edeceğimi düşünüyorum. Tarmac beni yolda bırakana kadar böyle devam 😀E5CC26ED-DEA0-4204-876B-3EE597BC726C.jpegE5CC26ED-DEA0-4204-876B-3EE597BC726C.jpeg

Carraro G2 Almaya niyetim var şehir bisikletinin yanında birde G2 modeli alıp rahatça turlara çıkmak istiyorum yalnız kadro boyu konusunda kesin bir sonuç almak istiyorum Boyum 179 İç bacak boyum 80 Bu ölçülere göre net bir kadro boyu önerebilir misiniz acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Clal
Carraro G2 Almaya niyetim var şehir bisikletinin yanında birde G2 modeli alıp rahatça turlara çıkmak istiyorum yalnız kadro boyu konusunda kesin bir sonuç almak istiyorum Boyum 179 İç bacak boyum 80 Bu ölçülere göre net bir kadro boyu önerebilir misiniz acaba ?

bianchi gr0014'e de bi bakın hocam. Ben de g2 ile arada kalmıştım, jant set daha iyi diye bunu tercih ettim. Kadro boyuna bir şey diyemiyorum, carraronun 50si bianchinin 47sine eşit gibi, o yüzden mümkünse denemeden boyuna karar vermeyin, üzerindeki lastiği bile fark ettiriyor.

Haftanın sadece 1 gününü gravel rotalarda geçirmeye başladım 1 ay önce. Kış aylarında çamurda sürmeyeceğimi düşünüyorum. O nedenle yol biskletinizin lastikleri 30mm ve üzerine izin veriyorsa yol bisikletinizle de pekala toprak ve çakıl yollarda eğlenebilirsiniz (tabi ki her rota izin vermeyecektir iyi planlama yapmak gerekir). Ben şimdi arka aktarıcı ve ruble konularını çözüp sert yokuşlarda da toprakta biraz rahat edeceğimi düşünüyorum. Tarmac beni yolda bırakana kadar böyle devam 😀308420 dosyayı görüntüle308420 dosyayı görüntüle
Ayhan abi merhaba. Sanirim hala gravel sevgisi icinde devam ediyor ki bu tarz modifikasyonlara yoneliyorsun. Ben bu girisimini zevkle izliyorum fakat elindeki ekipmanlarin bu isten aldigin zevki torpuledigini dusunuyorum. Hem de ayriyeten ekipmaninin omru kisalacaktir diye dusunuyorum. Yapacagin degisiklikler yerine azicik daha butce arttirip ufak yollu bir gravel veya mtb alsan daha keyifli olmaz mi? Kadron cok degerli ve ben o yollara girmesine uzuluyorum. Beni yanlis anlamani istemiyorum sadece dostane bir tavsiye :)

Ayhan abi merhaba. Sanirim hala gravel sevgisi icinde devam ediyor ki bu tarz modifikasyonlara yoneliyorsun. Ben bu girisimini zevkle izliyorum fakat elindeki ekipmanlarin bu isten aldigin zevki torpuledigini dusunuyorum. Hem de ayriyeten ekipmaninin omru kisalacaktir diye dusunuyorum. Yapacagin degisiklikler yerine azicik daha butce arttirip ufak yollu bir gravel veya mtb alsan daha keyifli olmaz mi? Kadron cok degerli ve ben o yollara girmesine uzuluyorum. Beni yanlis anlamani istemiyorum sadece dostane bir tavsiye :)
Yanlış anlayacak bir durum yok herkes aynı şeyi söylüyor ancak benim de gerekçelerim var😀
1. İkinci bir bisiklet için yerim yok. Oldu da bir şekilde çözdüm diyelim, haftada 1 ve yılda toplasan 15-20 defa süreceğim bir bisiklete sahip olmak istemem
2. Kadroya acımıyorum. Ayrıca kadroya birşey olacak teknik mtb rotalarına girmiyorum. Rahatlıkla ilerleyebildiğim toprak/asfalt ağırlıklı rotalar oluşturmak için çalışıyorum.
3. Parçaların ömrü konusunda bir tek arka aktarıcıdan şüpheleniyorum. Ama zaten kısa bacak olduğu için her halükarda bu kış değişecek o yüzden çok takmıyorum.
4. Bazı parçalar beni zorluyor, evet. Bu kış aktarıcı ve ruble konusunu çözeceğim. Ama bu işin en önemli kısmı lastik ve 30luk bir Cyclecross lastiği şimdiye kadar işimi gördü.
5. Daha uzun vadede Orbea M20 alıp 35 lastik destekleyen bir yol/yarış bisikletine geçmeyi planlıyorum. O zaman gravel de daha güzel olur🤣🤣

Youtube ta Carraro gravel G4Pro nun tanıtım videosunu bulamadım. Bu bisiklet tutmadı mı yoksa kimse tanıtım yapmadı mı?
(G0, G2 ve G6 var ama G4 yok)
detaylı inceleme video linki verebilirmisiniz.
Carraro gravel G4Pro kullanan arkadaşların bu bisiklet hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim.
29.08.2023 an itibari ile 41.000 TL fiyatı var. Bu segment ve yakın fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz alternatifler nedir?

Lapierre crosshile 5.0 olabilir boyuna uygun kadrosunu bulabilirsen.

G4 pro ile aynı özelliklerde ama daha uygun fiyata olsun dersen 35 bin'e Bianchi Gr0013 olabilir görünüşünü beğenirsen.
Youtube ta Carraro gravel G4Pro nun tanıtım videosunu bulamadım. Bu bisiklet tutmadı mı yoksa kimse tanıtım yapmadı mı?
Carraro gravel G4Pro kullanan arkadaşların bu bisiklet hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim.
29.08.2023 an itibari ile 41.000 TL fiyatı var. Bu segment ve yakın fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz alternatifler nedir?

• Beğen
Tepkiler: kimi2 ve MakRo
grx 400 setli G2 arasında aşırı fiyat farkı olduğu için. insanlar G2 ye yöneldiler çoğunlukla ya da o fiyata sora setli bile olsa ithal markaları tercih ettiler .
(link)
(link)
bunları tavsiye edebilirim

• Beğen
Tepkiler: kimi2
Şu cümleye kadar olan bölüm için bir gravel önerisi makul iken, işin içine granfondo türü yarışlar girdiğinde ibre yol bisikletine döner. Eğer vaktinizin %90'lık kısmını asfaltta geçirecekseniz gravel doğru bir tercih değil.

3 sene önce olsa sonuna kadar itiraz ederdim
Şimdi DOĞRU derim.
Bana yollar kötü falan diyeceksiniz evet haklasınız yollarda gravel çok avantaj sağlıyor konfor konusunda ama ibre performansa kaydımı gravel sizi bir yere kadar götürüyor sonrasında yola geçmek gerek.
Bunu Dağ bisikleti Elektrikli Bisikleti Graveli ve yol bisikleti olan biri olarak söylüyorum.
Bu arada her daim gravel gözümün bebeği onu tur bisikletine çevrip (çamurluk taşıyıcı falan takıp) il dışı yollara gidicem.
G4 Kullanıcısıyım sormak istediklerinizi sorabilirsiniz

Dahon D8 vitesse katlanır bisiklet kullanıcısıyım 3 yıl oldu artık her sürüşüm 40km yi geçer oldu yılda 2.000km yi deviriyorum. İzmir de varyantı çık, İkiçeşmelik yokuşunu in katlanırın sınırlarını zorladığımı düşünüyorum.
Carraro gravel g4 ü beğendim. Bisiklet yolu ağırlıklı sürüş olacak ama gerktiğinde yükleyip 80-100km ler yapabileceğim. Şehir içi dahi olsa yollar çok bozuk katlanırda her taşı hissediyorsunuz. Sürüş pozisyonu aşırı yatık olmayan bir bisiklet arıyorum.
@Clal Carraro G4 için özellikle sorun yaşadığınız bir özellik var mıdır?
Kadro İtalyan tasarım Manisa üretim diye biliyorum.
Kalan herşey shimano zaten.
Araştırmama göre nedense tutulmayan bir bisiklet izlenimi veriyor?

Dahon D8 vitesse katlanır bisiklet kullanıcısıyım 3 yıl oldu artık her sürüşüm 40km yi geçer oldu yılda 2.000km yi deviriyorum. İzmir de varyantı çık, İkiçeşmelik yokuşunu in katlanırın sınırlarını zorladığımı düşünüyorum.
Carraro gravel g4 ü beğendim. Bisiklet yolu ağırlıklı sürüş olacak ama gerktiğinde yükleyip 80-100km ler yapabileceğim. Şehir içi dahi olsa yollar çok bozuk katlanırda her taşı hissediyorsunuz. Sürüş pozisyonu aşırı yatık olmayan bir bisiklet arıyorum.
@Clal Carraro G4 için özellikle sorun yaşadığınız bir özellik var mıdır?
Kadro İtalyan tasarım Manisa üretim diye biliyorum.
Kalan herşey shimano zaten.
Araştırmama göre nedense tutulmayan bir bisiklet izlenimi veriyor?

3 yıldır aktif kullanıyoum ankarada yapılan granfondaya katıldım 40-44 de 11. oldum
Farklı lastik ebatları denedim ve gayet memnunum
7000 km kayıtlı yolum var. 2. zincirim üzerindeki
diskler baya inceldi değişmesi gerekli
gidonu g2 den 4 santim daha geniş
g2 10 g4 11 ruble ruble grx810 11 34
Aynakol 30 52 bu oranlar yokuşta çok yardımcı oluyor.
maşa karbon (kaplama değil tamamen karbon)
jantları zayıf ve ağır 7000 km sonunda göbek rulmanları değişim sinyali veriyor. Gidonun yüksek olması (alınborusda geniş) konfor veriyor ama performanstan çalıyor yokuş inişlerinde daha hafif yol bisikletleri dahi geçebiliyor. Kar kış yağmur çamur demeden sürdüm ve bu bisikletin gerçek bir şehir bisikleti olduğuna hem fikirim (çakıllı bozuk yollar) ama performans ve yarış istiyosan gravel seni hedefine götürmeye bilir.
G2 - G4 konusunda arkdaşlara katılıyorum farklılıklar aradaki fiyat farkını kapatıyor hissi vermediği için sanırım g2 daha ön planda. ben gravel sayfasında G4 le ilgili bişeyler yazmıştım oralara da bakarsanız faydası olur.
Eğer bir gravel alacak olsam gene g4 mü alırsın diye sorsan gene g4 alırım.
Umarım faydası olur fazlası gerekse yada net bi konu sormak istersen özelden de yazabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu ve kimi2
Geri