Merhabalar,
Konu başlığı eski ama ben de kendi kafamdaki soru ile bu başlığı tekrar canlandırayım. Elimde 2007'den beri kullandığım, kullanırken de hiç bir rahatsızlık yaşamadığım Cannondale CAAD5 105-5600 var. Zaman içerisinde ruble ve arka aktarıcı gibi yürür aksamda değişiklikler yaptım. Ana değişiklik ise üzerindeki WH-500'ler yerine Fulcrum Racing 3 jant setine geçmekle olmuştu.
Emektarı 105 R7000 ile yeniden güncellemek istiyorum. Hedeflediğim değişiklikler, aynakolda 53/39'dan 50/34'e düşmek, görsel olarak kablolardan kurtulmak ve bir nebze olsun daha da hafifletmek
Sizce değer mi bu değişime?
Sıfır grupset ve jant seti alınacaksa hayır. %50-60 bandında ikinci el temiz parçalar bulunabilirse evet. Bisiklet firmaları bu parçalara son kullanıcıdan çok daha ucuza erişiyor ve kalem kalem hesaplandığında sıfır bisiklette kadro çok ucuza gelmiş oluyor. Ama başka birisi 105'ten Ultegra'ya geçiyordur, elindeki 105 parçaları sıfır fiyatının %50-60 gibi bir bandına elinden çıkarıyordur. O zaman sevdiğiniz kadroyu tutup güncellemeleri yapmak mantıklı.