Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GTS 2/2: Gariban Tubeless System

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Türkiye şartlarında en kolay bulunan joes sıvısını kullanabilirsiniz. Bu sıvının ev yapımı olanları tabiyki var ama ben denemeye cesaret edemedim =)

@Serkan Yalnız

Havasını indirmek istediğinde tekeri siboba sıvı girmeyecek bir pozisyona getir ve öyle indir. Siboba sıvı girebilecek bir pozisyonda (ki bunu bulması zordur =) ) havayı indirmeye calısırsan sibob hemen tıkanır.

Scudo
Burak ÖZCAN, kardeşim çoook teşekkür ederim. Senin gibi birkaç daha arkadaş olsa maliyetler taban yapacak herkes bisiklete binecek.

20'' iğne sibop elimde mevcuttur almak isteyenler bana özelo mesaj yoluyla ulaşabilirler.

fiber bandın alternatifleri neler olabilir? buralarda bulamadım.
bir de hava tabancası yeri saç kurutma makinesi kullanabilir miyim? :D

uzun süredir bu konuyu arıyorum. Çok faydalı bilgiler. Rica etsem fotoğrafları tekrar yükleyebilirmisiniz ?. Uygulayacağım.

Yeri burası değil ama yeri gelmişken yazmadan edemedim. (Yav çok güzel bilgiler ama şimdi bu bilgileri genişletmek güncellemek isteyen bir kullanıcı bunu yapamıyor, resimler kaybolup gidiyor, konu forumda kaybolup gidiyor, bu tür rehber vb. ansiklopedik bilgiler için bisikletforum'a bir wiki sitesi lazım.)

Arkadaşlar bu sistemi kullanıp verim alan ve kullanımını sürdüren var mı ? Ve sorum olacak
29er sisteme 20" iç lastik ile uygulama yapsam sıkıntı olur mu ?
Maxxis Crossmark tubeless olmayan lastiklerimde sıkıntı çıkarır mı ? (Tubeless sıvı lastiğe zarar verir mi bakımından ?

gts-saylardır kullanıyorum, 0 problem. şimdi 29 janta gts-e uyguladım. uygularken gorilla bant ile uygulama yaptım. ısıtmak gerekmiyor, ayrıca tam janta uygun 2,5cm lik genişlikte olan boyu var. ayrıca bu band ile normal bir iç lastikteki sibobu üzerinden bantlayarak kullanabiliyorsunuz. ben dt swiss sibop almıştım, onları kullandım. sıvı olarakta piyasadan kolaylıkla bulunabilen halis Türk Malı beyaz sıvıyı kullandım (gts-s de de onu kullanmıştım). sadece arka jantın ek yerinden 1 damla akar gibi oldu ama sıvı işini yaparak kapattı.. jantlar giant 29 s-cx2, lastik rubena kratos tubeless.. nette " gorilla ghetto tubeless" diye aratarak bulabilirsiniz

resimler uçmuş tekrar upload edebilirmisiniz

Evet resimleri tekrar yükleyebilirseniz memnun oluruz. Bende gts s deneyeceğim yada e thirteen sibop alıp gts e deneyeceğim.

(link) bu arada yeni bir sıvı testi buldum :)

@Bozcan gts s denedim bugün çok ta güzel oldu. Anlatımlar için çok teşekkürler. Bir de gorilla bant spariş verdim bunda sıkıntı çıkarsa gts e ye geçeceğim yanlız bir sorum var. Caffelatex kullandım sıvı olarak arka siboptan az sealant kaçağı oldu sibobu kaparken belki tıkadı sibobu. Sibop yanda yada üstteydi. Sealant akışı olmadan nasıl hava basabilirim acaba illaki kaparken falan hav kaçağı oluyor.

uzunca bir aradan sonra hort olacak ama... yakın zamanda 26" slick lastiklere(tubeless lastik değil!!) gts_s uygulayacağım. bunun uygulama videosunuda çekeceğim. görsellerin yerine geleceği yok o yüzden iş başa düştü :) uygulama görmek isteyenlere duyrulur :)

arkadaşlar 26x1.25 ebadında denedim yanaklardan hava kaçırıyor sabun köpüğü çıkıyor ufaktan. var mı çözümü ?

arkadaşlar söz verdiğim gibi gts_s uygulama videosu hazırladım. fakat lastikleri şişirmeyi başarmama rağmen şişik tutmayı başaramadım. 10km kadar gezdim. lastikler 90psi dan 30 indi çoğunda. 3 kez şişirdim 10km içinde. en son 90psi basıp eve geldim. 10 dakika içinde arka lastiğim söndü. ön lastikte sönüyordu onuda ben indirdim. alexrims ace19 jantlar ve specialized 1.25 lastiklerle başarısız oldum. patlak önleyici formula x yi olayı lastiğin tabanına tutunmasıydı. belki dipte serbest halde dolanan türde bir solüsyon olsaydı yanakları tıkayabilirdi ama yine de sağlıklı olmazdı sanırım. bu ebatta mümkün değilmiş demek ki arkadaşlar. bozcan ın dediği gibi 26" te 1.75 altı lastikte denemek pek akıllıca değil demek ki. zaten aksilikler üst üste geldi denemek için yeni aldığım lastikte de balon vardı.

videoyu yine de yayınlayacağım yakın zamanda.

Yüksek basınçta patlak önleyici sıvılarda işlevini yerine getiremiyormuş o yüzden yol bisikletlerinde falan tubeless yerine schwalbe nin falan alternayif çözümleri vardı.

@ozansefer
yol bisikletine patlak önleyici denemiştim verim alamamıştık ondan belkide.
tubeless sistemin olmamasının sebebini ben jant lastik kombinasyonu olarak görüyorum. @Bozcan bahsetmiş yorumlarda. 26x1.75 ten aşağısını tubeless kullanmak çok zor diye. gerçekten öyle oldu. jant lastik için geniş kaldığından kenarlar olması gerektiği kadar sağlam oturmadı sanırım. zaten jantın içinde de min ebat olarak 26x1.75 yazıyor.

gerçekten arazi için kullanılacaksa sistem güzel ama yol ebadına kaçıyorsa gts pek tavsiye edebileceğim bir yöntem değil.

Geri