Burak Uğurlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.929
- İsim
- Burak Uğurlu
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
MADDE 13- Bu Karar 1/5/2022 tarihinde yürürlüğe girer.
Aslında amazon içerisindeki satıcılarda da çok fazla çinli var. Hatta geçenlerde söyledim amazon üzerinden çin ürünü. Nisan a kadar gelecek.@Burak Uğurlu hocam sabah sabah stres haberleri sunucusu gibisin. Şöyle günün şekerleri haberleri versen olmazmı? Kızdım Çin'den bir şey almıyorum. Bu iş en çok Amazon.com.tr 'ye yarayacak. Alıştık be. Aliexprese hodri meydan denmiş.![]()
Yanlış hatırlamıyorsam hediyelik eşyanın da bir değeri/miktarı yazıyordu. Sanırım o değer ve miktarı aşarsa vergiye tabi tutulacak."Yurtdışına gidenlerin, dönüşte yanlarında getirdikleri ve "hediyelik"ten fazla olan (ne demekse) eşyalar da aynı vergiye tabi olacak." diye tamamlayayım.
Wiggle gönderileri de yüzde 30 a çıkıyor dimi? (brexit nedeniyle tam durumu bilmiyorum)
Hediyelik ise Patek Philippe marka saat getirmek gümrüğe tabi değil o zaman."Yurtdışına gidenlerin, dönüşte yanlarında getirdikleri ve "hediyelik"ten fazla olan (ne demekse) eşyalar da aynı vergiye tabi olacak." diye tamamlayayım.
Hediyelik ise Patek Philippe marka saat getirmek gümrüğe tabi değil o zaman.
Kesinlikle öyle.%30 vergi dışında bizi asıl derinden etkileyecek durum 1500 Euro sınırının 150 Euro’ya inmiş olması. Bu konuda tam olarak emin değilim ama maddelerden anladığım kadarıyla 151 euroluk bir alışveriş yapıldığında, PTT ye kapıda vergi ödemenin dışında farklı işlemler yapılması gerekiyor sanırım.
Hediyelik ise Patek Philippe marka saat getirmek gümrüğe tabi değil o zaman.