Scudo Sports

Gümrük kanunu 2022

Burak Uğurlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.929
İsim
Burak Uğurlu
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba,

CB Erdoğan imzasıyla Gümrük Kanunu değişti.
Bundan böyle internet üzerinden
1) Kişilerin yaptığı 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa % 18, 3. ülkelerden geliyorsa (ör. Çin) % 30 vergi ödeyecek.
2) Şirketler de 22 euro altı alışveriş de aynı vergiye tabi.

Scudo
"Yurtdışına gidenlerin, dönüşte yanlarında getirdikleri ve "hediyelik"ten fazla olan (ne demekse) eşyalar da aynı vergiye tabi olacak." diye tamamlayayım.

Wiggle gönderileri de yüzde 30 a çıkıyor dimi? (brexit nedeniyle tam durumu bilmiyorum)

@Burak Uğurlu hocam sabah sabah stres haberleri sunucusu gibisin. Şöyle günün şekerleri haberleri versen olmazmı? Kızdım Çin'den bir şey almıyorum. Bu iş en çok Amazon.com.tr 'ye yarayacak. Alıştık be. Aliexprese hodri meydan denmiş. :)

@Burak Uğurlu hocam sabah sabah stres haberleri sunucusu gibisin. Şöyle günün şekerleri haberleri versen olmazmı? Kızdım Çin'den bir şey almıyorum. Bu iş en çok Amazon.com.tr 'ye yarayacak. Alıştık be. Aliexprese hodri meydan denmiş. :)
Aslında amazon içerisindeki satıcılarda da çok fazla çinli var. Hatta geçenlerde söyledim amazon üzerinden çin ürünü. Nisan a kadar gelecek.
Bu durum Amazon EU alışverişlerine yarayacak diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
"Yurtdışına gidenlerin, dönüşte yanlarında getirdikleri ve "hediyelik"ten fazla olan (ne demekse) eşyalar da aynı vergiye tabi olacak." diye tamamlayayım.
Yanlış hatırlamıyorsam hediyelik eşyanın da bir değeri/miktarı yazıyordu. Sanırım o değer ve miktarı aşarsa vergiye tabi tutulacak.
Şöyle bir yazı gördüm nette

Screenshot_20220315-084857_Chrome.jpg

Wiggle gönderileri de yüzde 30 a çıkıyor dimi? (brexit nedeniyle tam durumu bilmiyorum)

Maalesef evet. İngiltere AB dışı oluyor. Kanundan önce AB dışı yüzde 20 idi. Wiggle gönderilerinden de yüzde 20 alınıyordu. Artık yüzde 30 alınacak.

Haberi sabah sosyal medyada görünce wp guruplarında söve söve paylaştım baya. Burada tekrar durum değerlendirmesi yapmayacağım.

Merlin Cycles da aynı dertten muzdarip oldu. Bekleyen bir sepetim vardı, alayım bari :mad:

Bende sipariş geçiyorum Wiggle'da bekleyen sepetimi, yürürlüğe girmeden alalım bari inşallah 45 gün'e gelir de bir problem yaşamayız.

@Burak Uğurlu
Değerli dostum,
1 Nisan şakası yapma heveslisi olabilirsin,buna itirazım kesinlikle yok ama anlık olarak daha 15 marttayız.Biliyorsun değil mi? :snzdglsn:

Brexit sonrasında Birleşik Krallık ile hızlı kargo ve transit anlaşması yapılmak suretiyle yeni bir anlaşma sağlanmıştı, diye biliyorum. Umarım yeni anlaşma sağlanır, zira %30 çok ciddi bir oran........ :ytrya:

(link)

%30 vergi dışında bizi asıl derinden etkileyecek durum 1500 Euro sınırının 150 Euro’ya inmiş olması. Bu konuda tam olarak emin değilim ama maddelerden anladığım kadarıyla 151 euroluk bir alışveriş yapıldığında, PTT ye kapıda vergi ödemenin dışında farklı işlemler yapılması gerekiyor sanırım.

Hiç kasmasınlar, aldığımız ürünü hibe edelim, bikaç sene kendileri kullansınlar, eskitince bize satsınlar.

€150'nin üstüne uygulanacak yeni bir tarife mi var? Öyleyse bu yeniliği açıklayabilecek var mı? Orasını tam anlayamadım.

%30 vergi dışında bizi asıl derinden etkileyecek durum 1500 Euro sınırının 150 Euro’ya inmiş olması. Bu konuda tam olarak emin değilim ama maddelerden anladığım kadarıyla 151 euroluk bir alışveriş yapıldığında, PTT ye kapıda vergi ödemenin dışında farklı işlemler yapılması gerekiyor sanırım.
Kesinlikle öyle.
Kıymeti 150 euro'yu geçen eşyanın hızlı kargo yoluyla alınmasında bir şirket nasıl ithalat yapıyorsa o şekilde vergiye tabi olacağız.
Örneğin 300 euro değerinde bir jant seti almak istiyoruz. Önce bir gümrük müşavirliği firmasına vekalet vereceğiz ki adımıza ithalat yapabilsin (tabi ki bunu ücreti mukabilinde yapacaklar). Ardından aldığımız jant setinin GTİP kodu ne ise ona göre vergisi hesaplanacak (olasılıkla %20 gümrük vergisi+%10 ilave gümrük vergisi+ÖTV+KDV şeklinde bir şey olacak). Beyanname açılması için ayrıca 200TL damga vergisini de ödedik mi tamam. Jant setimize kavuşabiliriz!!!!!

Hediyelik ise Patek Philippe marka saat getirmek gümrüğe tabi değil o zaman.

Ben yurtdışından gelen hediyelik işlerinden hiç anlamam, kararnameyi de yoruma açık buldum. Sonra değişiklikleri tekrar okuyup, asıl kararnameyle karşılaştırıp farklı yorumlar bulmaya çalışacağım.

O mesajı sadece konunun açılış mesajındaki kaynağın 2. tweet'inde yazanları eklemek için paylaştım.

unknown.png

Geri