Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Günüm zehir oldu

Scudo
gecmiş olsun arkadaşım. panik halinde herkes yapamayabilir ama şunu asla unutmayın bir kopek peşinizden koşmaya başlarsa kopek ne kadar korkunc olursa olsun asla koşmayın. koşarak veya bisiklet sürerek bir insan bir kopegi cogunlukla gecemez ve kopek kendisinden kactıgınız surece icgudu olarak size saldırmak ister. bir cesaret ornegı gosterip durun.

daha iki gun once calıştıgım sırketın bulunduğu sitede kangal kopegı kacmış. sabahın korunda sıteye girdim bir baktım kangal karşımda ve koşmaya hazırlanıyor. durdum geri cekildi yavaş yavaş yurdum yıne koşacaktı yıne durup ona baktım geri cekildi sonrada kosmadı ki benim böyle dediğime bakmayın ben cogu kopekten korkmam ama kangaldan korkarım, buna ragmen kacmaktansa kalbim kut kut atsa bile karşısında sakin ve yavaş hareket ederim... bisiklet sporuyla ilgilenenler icin bence en onemli hayatta kalma bilgilerinden birisidir bu :) sonucta hep sahilde kullanmıyoruz bisikleti... dagda bayırda karşımıza kim bilir neler cıkar. unutmayın ki kedigiller ve kopekgillerin avlanma icgudusunun harekete gecmesi icin av adayının kendilernden kacması gerekir. bunu bir biyolog olarak soyluyorum; doğadaki avcılar kacanı kovalar, kacmayana bakakalır 'niye kacmıyor lan bu, kesin bir pislik var bu işte' diye :)

@Gokalp Gokmenler

Köpekler tehliklei filan değil. Sizin gibi zihniyetler yüzünden bu haldeler. Herhangi bir barınağa yardımda bulundun mu? Hiç sokakta gördüğün bir köpeği besledin mi? Gelenden geçenden yedikleri tekmeden sopadan sonra onlar bu hale geliyorlar kendiliğinden değil.

@Gokalp Gokmenler

@Serkan.ÇABAŞ

Sizin gibi insanlar yüzünden bugün hayvanlar bu haldeler. Kıymetli bisikletiniz ve siz varsınız, dünyanın geri kalanı umrunuzda değil. O kadar soyutlanmışsınız ki, düşünebildiğiniz tek şey, hayvanların toplatılması, hatta imha edilmesi. Ne diyeyim; ıslah olursunuz en kısa zamanda inşallah. :) Hayvanların imha edilmesi gerektiğini açıkça sağa-sola yazar olmuş bu millet. Sizin neyinize doğa, neyinize bisiklet?

Konuyu açan arkadaşa da geçmiş olsun. Hareket etmek yerine durmak uygun bir seçenek, aklınızda bulunsun.

ÇOk geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çabuk
@Serkan.ÇABAŞ

@Gokalp Gokmenler

Çok tehlikeli bir düşünce yapısı bu.Dünya bize ait değil.Bu arada ben hayvanseverim.2000 yılından beridir aktif şekilde bisiklet sürerim.Onlarca köpekle karşılaştım,en tehlikeli cinslere kadar.3 kez şiddetli köpek saldırısına uğradım.Şu ana kadar ısırılmadım.Kendinizi korumayı bileceksiniz ve saygı duymayı da bileceksiniz.

Siz kendinize saldıran bir hayvanı beslemeyi düşündünüz mü?Sürekli geçtiğiniz rotalardaki size havlayan köpeklere yemek verin bakalım.Neler oluyor?

Bir de hemcinsinize yardım edin.İyilik yapın.İki tarafı da karşılaştırın.Hangisi daha gerekli Dünya üzerinde?Lütfen deneyin.

Bu arada geçmiş olsun.Kaçan kovalanır kuralı geçerli.Lütfen dikkat edelim.

hiç unutmam kudret abiyi bilirsiniz kudret kurtcebe. Onunla bir turda ormanın arasından hırçınmı hırçın bi köpek atladı yola önümüze. kudret abi durun bana bırakın dedi indi bisikletten gayet sevgiyle köpeğin yanına gitti. o hırçın köpek bir uysallaştı kendini sevdirdi filan bir görseniz. hayvanlar gerçekten sevgiye aç horlanmışlar. bu agresif tavırları hep bu yüzden. köpek ardımızdan bakakaldı:)

• Beğen
Çok geçmiş olsun, bende herkesin dediği gibi köpek kovalarsa kesinlikle kaçmayın diyorum, durun bisikleti siper alın en kötü ihtimalle. Daha da saldırgan davranırsa biber gazı vs. kullanılabilir, hayvan severim yanlış anlaşılmasın şu ana kadar böyle birşeye ihtiyaç duymadım. Sadece cebimden çıkarttım önlem olarak :).

• Beğen
@ahmetcan44

şehirler bu haycanlar için değil artık bunuda siz kafanıza sokun...
ısla olucak bir durum söz konusu değil

Bence dünyadaki en vahşi ırk gene biz insanlarız.en tehlikeli,en acımasız yoksa kedi,köpek,vb hikaye;onlarda irade var bizde akıl dimi yaradılış bu yönde ama bazen görüyor ve yaşıyoruz yolda ölmüş bir kedi köpek yanında ya yavrusu yada eşi başından ayrılmıyor ya bizde eeee bizde insanız güya ve akıllıyız eee yolda kaza ama duran,ilgilenen bile yok acaba onlarımı yoksa içimizde yaşayan 2 ayaklı bu hayvanlarımı kapatsak bir yere?

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bu kaza etkisinden kurtulursunuz. Arkadaşlarımızın dediği gibi bu durumlarda bisikletten inip sakin davranmalıyız :) Turlarda yanında dazzer getirenler oluyor, söylediklerine göre işe yarıyormuş. Ancak şahsen o aleti kullanmayı istemiyorum, soğuk kanlı olunduğu zaman bir zarar geldiği görülmemiştir. Sonuçta bu dazzer ın çıkardığı sesler hayvanları inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Zor durumda kalınmadıkca kullanılmamalı diye düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun.

• Beğen
@Samet Koç

barınağa yardımda bulunmak ne alaka.ne yani yardım bulunmadığımız kişiler işlerini yapmayacak mı ? sokak köpeği beslemek bizim işimiz mi yoksa o barınakların işi mi ? milletin attığı tekmenin cezasını ben mi çekeceğim.evet ben de köpeğe sopayla vurdum gecenin bi yarısı evime giderken beni sıkıştırdığında yapabileceğim tek şey buydu.vurdum ve hızla oradan uzaklaştım o ne olduğunu anlamaya çalışırken.

bence çok yanlış yorum yapmışsınız.

Bu arada çok büyük geçmiş olsun size de.sağlık kontrollerini aksatmayın ne olur ne olmaz.2 hafta önce de takım arkadaşımı ısırmıştı bir köpek

@fatihaydın

Evet yardım edeceksin!! Orda o hayvanlar ne şartlarda yaşıyor biliyor musun? Senin zihniyet belli. Banane devlet baksın. O sopanın acısı çıkar merak etme.

• Beğen
Valla İzmir-Buca'da hayvanlar kediler, köpekler öyle bir yaşıyor ki.. 5 senedir ne bana bir kere saldırdılar ne de birilerine saldırdıklarını gördüm. Ama burada esnaf olsun, yerel halk olsun hepsine sahip çıkmayı iyi biliyorlar. Gerektiğinde beslemeyi gerektiğinde bakımlarını yaptırmayı da eksik etmiyorlar. Peki bu insanlar bunları yapınca ne kaybediyor? Beni bisikletle gelirken görünce kuyruğunu sallayarak yere yatan kaç köpek var biliyor musun? Neyse lafı uzatmayacağım ve bir daha cevap yazmayacağım bu hususta. Siz vurun, dövün ezin köpekleri. Bir gün dağ yolunda şehirde dayak yemiş ormana atılmış bir kangal çıkar yolunuzu keser, o zaman ne sopa fayda eder ne de tekme.

Geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese gerçekten çok teşekkür ederim.

En iyi önlem yavaşlayıp, bisikleti kendine siper almak diyenler sanırım haklılar. Özellikle sabah erken saatlerde daha dikkatli olunmalı.

@fatihaydın
Kuduz ve tetanoz aşılarını hemen oldum. Pazartesi tekrar kontrole gideceğim. Kuduz tehlikesi riske atılacak bir şey değil bence.

adrenalin oluyo ama yakalanınca kötü oluyo işde:) geçmiş olsun

• Beğen
@Hasan Çabuk

Arkadaşım olayın hararetine kapıldım geçmiş olsun demeyi unuttum kusura bakma :).

• Beğen
Geri