Scudo Sports

Günüm zehir oldu

Köpeğin tabiatında var. kaçan herşeyi kovalar. Bölgeci bir , kendi bölgesinde kaçan hareket halindeki bir hedefi kovalarken, önce yanında paralel olarak kosmaya başlar , sonradan koşarken yavaş yavaş sokularak ısırabileceği en uygun açıyı ayarlar.Yani paralel koşarken bir yay çizerek hedefini yakalayıp ısıracağını düşündüğü noktayı hesaplar.

İlk yapmanız gereken köpeğin bu hesabını bozmak.İllaki hızlanmanıza gerek yok. Fren yaparakta bu hesabı bozabilirsiniz.Aniden durusanız köpeğin tüm planları alt üst olur, ne yapacağını bilemez.Gözlerinin içine bakarak , köpekten korkmadığınızı hissettirebilirseniz ve üstüne üstüne giderseniz , bırakır gider.

Ayrıca eğer kovalayan boxer ve bull terrier değil ise hedefi diz kapağının altından ayak bileğine kadar olan bölgedir.Çömeldiğiniz an bu hesaplarıda bozulur. Anadolu halkının köpek saldırılarında çömelmelerinin sebebide budur. veya çömelmeden bisikletinizle bu bölgeyi korursanız muhtemelen havlayıp gidecektir. Eğer sizi veya yanınızdaki birisini ısırırsa ve çenelerini kilitlerse erkekse testislerini sıkın, dişi ise ( gerçi erkektede olsa farketmiyor ) kuyruğunun bittiği kısma baş parmağınızla bastırın veya çimdik atın. Anında bırakır. Tekme atmayın tekrardan saldırır , yana yatırıp sakinleşene kadar üstüne bastırın. Nefes alışından sakinleşmeye başladığını anlayabilirsiniz.

Sizi kovalayan boxer veya bull terrierse yandınız.Gerçi bull terrier çok koşan veya kovalayan bir tür değil ancak fena zıplıyor. bir anda yüzünüze kadar zıplayabiliyor. 30-40 cm lik hayvanla bir anda gözgöze geliyorsunuz. Boxer ise ısırmanın yanı sıra , gögüs veya kafa atabiliyor. gögüs bir nebze de kafa atması fena . resmen balyozla vurulmuş gibi sersemletiyor.

Bende sibirya kurdu var. ( aşırı şekilde kolpacı olduğu için Adını çakal carlos koydum her türlü vukuat ,kavga dövüş , kaçak et kesme olayı mevcuttur, konu komşu köpeğime şahin K. muamelesi yapmaktadır ) bizzat kendiniz köpek beslemiyorsanız, köpeğin hal ve tavırlarını bakarak okuyamazsınız. Ev köpeği sahibini korumuyorsa saldırmaz. bahçede beslenen evcil köpek, bahçesine gireceğinizi düşünmüyorsa yine saldırmaz. Ancak sokak köpeği bölgecidir. Bölgesini koruma için kovalar. Bölgesinden çıkarsanız peşinizi bırakır.

----------------
Türkiyede Allahtan yok. ( Gerçi kendim getirtmeye çok uğraştım ama olmadı ) kazaylan yolunuzu Kafkas Owcharka keserse ve altınızda tank yoksa , bu hayvandan kaçış yok arkadaşlar. Eğlence olsun diye , dünyada ayıya saldıran tek köpektir. zaten kendiside ayı kadar olduğu için başka hiç bir köpek bu türe bulaşmaz.Ateşli silahtan kaçmaz. fena ötesi bir canlıdır. Gördükleriniz sizi yanıltmasın. resimlerdeki insanlar cüce değil. resimlerde fotoshopla oynamada yapılmadı. köpeğin kendisi çok ama çok iri.

http://img856.imageshack.us/img856/5984/249luca.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/7919/2frolbestofbreed2002fci.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/1205/bearhuntingdog.jpg

Scudo
geçmiş olsun inşallah kısa zamanda tekrar bısıklet kullanmaya başlarsın .kazasız belasız .

Geçmiş olsun.Gerçekten çok kötü bir durum :(

Köpek beni kovalayıp ısıracak, sevgiyle yaklaşıcam...oldu.

Bu forumda dönem dönem konuşulan sabit bir konudur köpek saldırıları.Bazıları ısrarla "sevgiyle yaklaşın, köpekler gördükleri kötü muameleler nedeniyle, yani insanlar yüzünden bu hale gelmiştir" tezini savunur.Doğruluk payı vardır ama tamamen doğru değildir.
Köpekler aç kalınca sürü halinde insan dahil av olarak gördüğü her canlıya saldırır hatta çok açsa tek başına da saldırır.Amacı da saldırdığı insanı/hayvanı yemektir.Bir sürü örneği var, hatta başka bir konuda ilgili haber linklerini de vermiştim (ülkemizden).Niyeyse bu noktayı bazı arkadaşlarımız ısrarla görmezden gelir.Onlara sorsan böyle bir şey yoktur.Ama köpeğinin önüne bir tas kan koy, şapır şupur yalar yutar.Bu arkadaşlar köpeklerin doğal yaşam alanlarının şehir içindeki caddeler, doğal gıdalarının da markette satılan köpek mamaları olduğunu zanneder.

Tabi bizim karşılaştığımız saldırı vakalarının çok azı belki hiç biri karnını doyurma amaçlı değildir.Ancak köpeğin bunu yapabilecek kapasitede bir hayvan olduğunu görmezden gelmeye kimsenin hakkı yok.Ayrıca kimse köpekleri sevmeye mecbur değil.

Israrla şunu vurgulamak istiyorum; köpeklerin doğal yaşam alanları şehirler değildir.Sokakta yürürken kocaman bir köpekle karşılaşmak, korkmak, heyecan yaşamak istemiyorum.

@cömert özen

(link)

Geçmiş olsun. Ben köpeği yolda gördüğüm an o beni görmeden bisikletten inip ters yönde yürümeye başlıyorum. Tabi eğer köpek beni ilk fark ederse iyi bir sprint antrenmanı oluyor.

@Samet Koç

Sana mi sorucam bakip bakmayacagimi.bakmak zorunda degilim .benim isim degil bu.orada ne sartlarda bakiliyor demissin.madem o kadar kotu sartlardalar al sen bak onlara.o kadar kolaydiya zaten.hayvanlara eziyetten bahsediyorsan orada is degisir o baska.ama sopa olayina felince yarin obur gun birisi bicak cekip sana zarar vermeye calissa karsilik vermeyecek misin.hic bir fark yok aralarinda emin ol.ben orada kendimi korudum.yapmak zorundaydim cunku.yoksa i bana zarar verecekti.konusmasini biliyosun yok sen ona vuruyosun o da sonra kendini savunmak icin sana saldiriyor ne bekliyosun diye.peki o bana saldirirken ben kendimi koruyunca niye isler degisiyor.sizin gibi zihniyetler olmasa zaten o hayvanlara hic bise olmaz.amac belli hayvanlari korumak.ne kadar guzel bise ama zihniyet yerlerde.doganin kanunu bu kendini savunmak zorundasin.tipki o hayvanlarin yapmak zorunda oldugu gibi.ama bu asla onlari aokaga salmak anlamina gelmez.sehir icine hayvan barinagi kurmaya da.bi tarafta sizin gibi sahte hayvan koruyucular diger tarafta isini bilmeyen barinaklar.bu sekilde hem daha cok kisi isirilir hem daha cok hayvan sacma barinaklarda isafsizca eziyete ugrar.ne zaman duygulariniz yerine beyninizle hareket edersiniz o zaman her iki taraf da rahat eder!!!!

• Beğen
Tepkiler: tt2000
ben genelde köpekler benimle oyun oynamak sitiyor diye düşünürdüm

birgün 3 köpek 2 si yanımda paralel koşarken diğeri önümü keserek organize bir şekilde beni sıkıştırınca bütün iyi niyetim sona erdi şiddetlice bağırdım sadece

köpeklerin onlardan korkup korkmadığınızı anlayacak çok güçlü içgüdüleri olduğunu düşünüyorum

ona göre korktuğumu belli etmiyor yada yolumu değiştiriyorum( pit bull v.s hayvanlarda)

@savaszengi

Özellikle dağ yolunda aynı size yaptıkları gibi beni de kovaladıkları oluyor. Çok şiddetli bağırınca korkup kaçıyor. Ya da sprinte kalkıyorum arkamdan kovalıyor yetişemiyorlar. Eğer rampa yukarı denk gelirse geri dönüp aşağı inmek gibi bir seçenek var ama ben onu yapmıyorum. bisikletten inip köpeklerle arama bisiklet koyuyorum ve pek haraket etmiyorum köpeklere bakmıyorum. Biraz havlayıp dağıldıklarında yürüyerek devam ediyorum. Kaskı hemen çıkarmak iyi bir seçenek. Bazılar kaska da havlıyor bunu gözlemledim.

Ayrıca fatihaydın arkadaşa verecek cevap bulmadığımdan değil, volkert arkadaşımız gibi mantıklı yaklaşmadığından ötürü cevap vermiyorum.

Volkert nickli arkadaşa katılıyorum haklıdır, ama mevcut durumda en iyi çözüm sevgidir. Ya da siz de buna el atarsınız, hepberaber bi eylem yürütürüz (tıpkı tekerim izbana girsin) deki gibi, barınakların önemine dikkat çekeriz, sokak hayvanları toplanır barınaklarda iyi şartlarda bakılır. Ben tek başıma birşey yapamaıyorum, belediyeye 1 tane bu konuyla ilgili şikayet atarsan dikkate almazlar ama 5000 tane atarsan muhakkak dikkate alırlar. Ayrıca köpekleri toplayıp barınağa koymakla da bitmiyor orda çoğu köpek açlıktan ölüyor ve ölen köpekler diğer köpekler tarafından yeniliyor.

@Samet Koç

boşver verme zaten cevap.mantıksız şeyler yazanlarla ne işiniz olur ki sizin.tutmuş bana diyorsun ki hayvana neden sopayla vuruyorsun.sanki elime sopa aldım köpek kovalamaya çıktım.kendimi savunduğumu bildiğin halde bana mantıksız diyorsun.hiç sormaman dikkatimi çekti o saatte elinde sopayla tek başına bir köpekle karşı karşıyasın.bu nasıl bir tesadüftür diye.o gün o saatte o yoldan geçmek zorunda kalmıştım ve oradaki sözde köpek barınağının oradan geçmek zorundaydım.ya o beni parçalayacaktı ya ben ona vurup kaçacaktım.o beni parçalarken orada öylece durmam mı mantıksız yoksa kendimi savunmam mı onu da sen düşün.ikinci olarak barınak olayına gelelim.az önce bahsettiğim barınak r.fenerinden bahçeköye doğru giden yol üzerinde.yolun sağında boş bir alan 10mt karelik bir yer.bi tabela asmışlar bilmem ne hayvan barınağı diye.ne bir tel örgü var ne bişe.rahatça yola çıkıp bisikletliyi de kovalıyorlar yayayıda kovalıyorlar araba kovalarken arabanın altında da kalıyorlar.bu nasıl bir barınak mantığıdır bunu da soruyorum sana.burada senin suçun yok yanlış anlama sana bir şey demiyorum ama diyorsun ki biz hayvanları dövüyoruz onlar da bizi kovalıyor.bu durumda ne yapalım yani sözde bir barınak yapmışlar o beni kovalıyor ben de kendimi savunuyorum ne yapabilirim yani.burada neyi mantıksız yapıyorum da cevap bile vermek istemiyorsunuz bana ? boşverin siz yine cevap vermeyin bana saçmaladın deyip geçin umrumda değil.düşüncelerinize sonuna kadar saygılıyım ama beniz size yazdıklarım gerçekler.tutup yolun ortasına barınak yapıyorlar hayvanlar bize saldırıyor biz kendimizi savunmak için karşılık veriyoruz sonra onlar daha çok saldırıyor biz daha çok karşılık veriyoruz sonuç ortada.volkertin de yazdığı gibi.o hayvanların yeri sokak ortası değil.şehir yaşamından kısmen arındırılmış ve yeterli önlemler alınmış yerler olmalı ki iki taraf da üzülmesin.köpek düşmanı birisi değilim ama canımı da yolda bulmadım tıpkı savunduğumuz o hayvanlar gibi bırakın da onlar gibi biz de kendimizi savunalım olması gerektiği gibi.eğer benim de onlar kadar güçlü çenem olsaydı ben de onları ısırırdım ama yok malesef ben de sopayla karşılık vermek zorunda kaldım.

(yukarıda yazımda hiçbir yerde bilerek köpeklere eziyet çektiren iki ayaklı yaratıklara değinmedim.onlar zaten başka.onları savunduğumu düşünmediniz herhalde.merak etmeyin o kadar mantıksız! birisi değilim)

Arkadaşlar biz de yanımıza bir köpek alsak hem sahilde vs. turlaması güzel olur hem akşam tenhalarda giderken bizi korusa nasıl olur var mı öyle köpeği peşine takıp yola çıkan aramızda :)

@Serkan.ÇABAŞ

Kusura bakmayın ama bu düşünce yapısının aynısını otomobil sürücüleri bizler içinde düşünüyor.Yollar bisikletçiler için değil.Bence hayvancıklara da yaşamalarına da saygı gösterin.Çünkü köpekleri de şehirlere alıştıran yine bizler olduk.Şehirlerde bu kadar köpek olmasının suçlusu yine bizleriz.

Siz şehirde köpek istemiyorsanız,sizde şehirden dışarı çıkmamanız lazım.Çünkü o zaman hayvanlarda derse buralar bizim ne işin var diye?O zaman o bölge benim,bu bölge senin diye katliam mı yapalım?Not:Ne kadar tanıdık geliyor değil mi?Sanki binlerce yılı özetler gibi oldu.

Şöyle bir şey söyleyeceğim iyi düşünün.İnsan nüfusu artıyor,neredeyse heryer şehirlerle doldu.Örn;Anadolu'nun ormanlarının %95'ini yok ettik.Geriye kaldı %5'i onu da yok etmek için çırpınıyoruz.Bize en yakın örnek.

Sizin aileniz ve çocuğunuz var mı bilmem ama o hayvanlarında bakmak zorunda oldukları var.Kendileri için yaşamaları lazım,çoğalmaları lazım.Şehirde istemiyorsunuz da nereye gidecekler?Çöl olan dağlara mı?Hiç dağda bir gün geçirdiniz mi?Yanınıza hiç bir şey almadan.Yiyecek ve su bulmanın avm'den alışveriş yapmak gibi olmadığını gördünüz mü?Şehirlerin dışında kalan yerlerde yaşamanın,bir köpek için imkansız olduğunun farkında mısınız?Köpekler ağaçlık,düz ova ve yaylalarda yaşamaya elverişliler.Yani bizim şehirlerimizi kurmak için yok ettiğimiz yerlerde.Şehirlerimiz dışında yollarla da işgal ediyoruz.

O zaman bir çıkış yolu gösterin.Bizde sizin düşüncenizi onaylayalım.Lütfen kendi yaptıklarımızın faturalarını, başka canlılara çektirmeyi bırakalım.

@Sertaç EKİCİ

Çıkış yolu çok basit.Sokaklarda sahipsiz başıboş köpek olmayacak.Bitti. Avrupada var mı sokak köpeği?

Barınaklardaki yaşam şartlarını düzeltmek belediyelerin görevi.Aşı yapıp kısırlaştırıp yine sokaklara salmak onların da kolayına geliyor.Beslemekten kurtuluyorlar.Böyle şey olmaz.Aslan kadar köpekler var yahu sokaklarda!Hindistan'da sokakta ineklerin dolaşması yada maymunların dolaşması gibi.Medeni bir ülkede olmaması gereken olaylar bunlar.

İnsanın arazileri işgal ettiği doğru ama bu konuda kulağa yanlış gibi gelse de en masumu büyük şehirler.Çünkü görece küçük bir alana çok sayıda konut inşa edilir.Asıl problem kırsalda.Tarım ve hayvancılık için çok geniş araziler insanların kontrolü altında.İşin ilginci insanoğlu bugün et tüketiminden vazgeçse bu arazilerin %65'ine falan ihtiyaç kalmıyor.Çünkü tarım arazilerinin büyük çoğunluğu yem bitkileri ve bu hayvanların yetiştirilmesi için kullanılıyor.Kullanılan suyun yine büyük kısmı direkt insan için değil hayvan yetiştiriciliği için.

İnsanlık bugünkü ulaştığı noktaya hayvanları kullanarak geldi, ona hiç şüphe yok.Ama artık bu gezegendaşlarımızın sırtından inme vakti geldi. Köpeklerin narkotik yada görme engelliler gibi işlerde kullanılmasına da karşı olması lazım köpek, doğa ve hayvan severlerin. Ben hiç zannetmiyorum bir köpeğin gönüllü olarak narkotik büroda çalışmak isteyeceğini.

Köpeği insan evcilleştirdi, kendi egoları için kölesi yaptı, kendine bağımlı kıldı, görevler yükledi.Zaten gerçek bir hayvan sever evinde hayvan falan beslemez.Hiçbir hayvanı evinde köle yapmaz.

Tüm bunların dışında sadece köpeklere özel bir durum söz konusu. Başka hiçbir hayvanın yapmadığı kadar insan hayatına müdahil. Sizi korkutur, saldırır, yolunuzu değiştirtir, kuduz vakalarının büyük çoğunluğunun kaynağını oluşturur, havlar ulur gürültü yapar, arabaların peşinden koşturur, başka hiçbir hayvan yapmaz bunu, sokağın olur olmaz her yerine sıçar işer, ayakkabınıza bok bulaşır sayelerinde.Yani en başa geliyorum, şehirde başıboş sokak köpeği olmaz arkadaşlar, olmamalı.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
öncelikle arkadaşımıza çok geçmiş olsun demek istiyorum diliyorum bu yaşanan son vaka olur pek çoğumuz sürekli dağlarda ve yollarda olduğu için bu hayvanlarla karşılaşmamız muhtemel çünkü içgüdüsel olarak kendilerine bölge ilan ettikleri aslında bizler için böyle olmayan yerleşim alanlarına sıklıkla giriyoruz peki bu durumda ne oluyor ? köpeğin ya da köpeklerin bölge olarak belirlediği yerleri bizler terk edene kadar yaklaşımları agresif oluyor haliyle bir saldırıya maruz kalmamak için şimdiye kadar denenmiş ve denenmekte olan pek çok yöntemi zaten bu ve benzeri topiclerde okumuşsunuzdur ancak benim görüşüm hızınıza güveniyorsanız risk taşıyan bölgeyi en hızlı şekilde terk etmektir çünkü hayvanların ne yapacaklarını tahmin edebilirsiniz ama yüzde yüz kestiremezsiniz severken ısırılan insanları da biliyoruz çünkü ben açıkcası hayvanları çok severim elimden geldiğince beslemeye de gayret ederim ancak antrenmanlar sırasında sürekli olarak kovalanmak hem tempomu hemde canımı sıkıyor düşünüyorum ne yapabilirim aceba ? onlar beni her gördüklerinde yine aynı şeyi yapacaklar biliyorum ancak benimde o güzergahları kulanmam gerekiyor ben şu yöntemi kullanıyorum köpekleri gördüm uzaktalar henüz havlamıyorlar ama tetikteler kalabalıklarsa geri dönüyor ya da rotamı değiştiriyorum riske girmemek adına çaresiz geçmek durumundaysam bu genelde dağ yollarında rotama uymam gerektiği için oluyor yanımda bulundurduğum kek,bir miktar ekmek ya da o an ne aldıysam kendileriyle paylaşıp hem sevgimi hemde onlar için bir tehdit olmadığımı hissettirmeye çalışıyorum ve yoluma güvenle devam ediyorum köpekler hafızaları çok güçlü hayvanlardır iyi ya da kötü yaklaşımı unutmaları neredeyse imkansızdır bir bisikletçinin yanlış ve yerinde olmayan bir tutumu bir başka bisikletliyle karşılaştıklarında size aksadebilir yanılgı payları elbette vardır toparlamak gerekirse akıl sahibi bizler olduğuna göre en mantıklı şekilde hareket ederek kendimizi onlara mümkün olduğunca zarar vermeden korumalıyız biber gazı , sopa , taş vs dilerim her zaman son çaremiz olur

Geri