Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Günün sözü

Scudo
"Bir bisiklet sürücüsü gideceği yeri seçer ve oraya gider. Bisiklet tutkunu ise yön seçer ve o yöne sürer."

"Sevdiğin işi yaparsan ömür boyu çalışmazsın."
Cumartesinin sözü bu olsun..

"Eğilip insanları yerden kaldırmak kadar insanın kalbine iyi gelen bir antrenman olamaz."

Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis bu tip yapılar, din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir.”

M.KEMAL ATATÜRK

Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis bu tip yapılar, din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir.”

M.KEMAL ATATÜRK

''Ne istediler de vermedik.''

Vallaha ben demedim. :D

Bugün güne biraz üstünde düşüneceğimiz bir sözle başlayalım.

"Garibana nerede oturuyorsun, zengine nerede yaşıyorsun diye sorarlar. Çünkü gariban oturur zengin yaşar.."

Zâriyat Suresi

﴾56﴿ Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım.
﴾57﴿ Onlardan bir rızık istemiyorum, beni doyurmalarını da istiyor değilim.
﴾58﴿ Şüphesiz rızkı veren, sarsılmaz gücün sahibi olan yalnızca Allah’tır.

Hayırlı cumalar.

Bisiklet seçiminde genelde ''Ucuz'' ,''Kaliteli'' ve ''Güzel'' ini istersin.Ucuz ve kalitelisini bulursun bisiklet güzel değildir;ucuzunu ve güzelini bulursun bu sefer de kaliteli olmaz; hem kaliteli hem güzelini istersen haliyle ucuz olmaz.

Kedi Hamlet

Bu cümleyi 'Bisiklet seçimi'' ile ilgili tüm başlıklara sabitleyebilirsiniz.

"İnsanların kanatları yok, insanların kanatları yüreklerinde."
Bu dünyadan Nazım Hikmet geçti.
(15 Ocak 1902)

Eski yarışçı Theo de Rooij ,Paris Roubaix'de müthiş bir yarış çıkarırken düşüp şansını kaybettikten sonra çamurlar içindeyken mikrofonlara bakın neler söylemiş:''Bu yarış tam bir saçmalık! Hayvanlar gibi çalışıyorsunuz,işemeye bile zamanınız yok,üzerinize işiyorsunuz. Bu çamurda sürüyorsunuz,sonra kayıp.... kocaman bir bok yığını'' Hemen ardından gelecek yılda yarışmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda ise:'' Tabi ki! Bu dünyadaki en güzel yarış!''

“Aziz milletvekilleri, dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.“

1 Kasım 1937 - Meclis Konuşması
M.Kemal ATATÜRK

Geri