GÜRKAN GENCİN SAYFASINDAN 10) Ne kadar kazanıyorsun? Zengin misin?
Ne ailem nede ben zengin değiliz, öyle olsaydı yaptığım projeler daha iyi olurdu. Her hangi bir birikimim gizli hesabım yok. Mal varlığım sadece bisikletim ve üstünde taşıdığım eşyalardır.
(link) dünya turuma finansal destekte bulunan tek kurumdur. 6 senedir bir çok kurumdan destek istemişimdir. Finansal destek veren çıkmamıştır. Atılım Üniversitesinin de destek vermesinin sebebi arkadaşlık ilişkilerimden ötürüdür. Hesabıma aylık olarak bir bütçe gönderirler bu bütçede benim konaklama ve yoldaki yemek masraflarımı karşılar. Konaklamanın büyük bir çoğunluğunu çadırda yaptığımda para birikir ve kendi oluşturduğum projelere finansal destek sağlarım.
Bunun dışında sitedeki yazıları okuyup “helal olsun iyi yazmışın bu da senin yazarlık hakkın” deyip banka hesabıma para gönderen okuyucular vardır. Kedilerinin adı da şu listede yazmaktadır. (link) . Okuyuculardan gelen bu parayı da gerçekleştirdiğim projelerimde veya kırılan bozulan ekipmanların yenilenmesinde kullanıyorum.
Taşıdığım DJI marka insansız hava aracımla gittiğim ülkelerde fabrikaların, otellerin, fotoğraflarını çekip filmler yapıp kendilerine satıyor veya otellerde bedavaya kalıyorum. Otellerin veya kurumların ayrıca reklamlarını yapmıyorum! Çektiğim görüntülere göre 100$ -500$ arası ek gelir sağlıyor
Google ve Youtube reklamlarından da gelir elde ediyorum. Fakat düşünüldüğü kadar büyük bir gelir değil. Çünkü youtube da çok az video yayınladım. Ayda 5 $ ya getiriyor ya getirmiyor.
Gittiğim ülkelerde özel şirketlerde motivasyon konuşmalarından ücret alıyorum. 45dk konuşmadan 1000$ -3000$ arası ücret aldığım kurumlar var
Bir ülkede Afrika’da geçirdiği 3 ayını anlatan bir kadın konuşmacının sunumuna katılmıştım. 45 dakika için onu çağıran şirketten aldığı ücret 15000$ + konaklama + uçak biletleri olmuştu. Türkiye’den beni sadece uçak bileti karşılığında ülkeye çağıran şirketler var. İşte bu zamanlarda bir çok kişi için yaptığım olayın bir değeri olmadığını daha iyi anlıyorum. Bazı kişiler “Gürkan Genç Türkiye’ye döndüğünde çok popüler olacaksın” dese de ben bu hikayeyi daha önce Türkiye’den Japonya’ya bisikletle gidip döndüğümde yaşadığımdan dolayı popülerlik peşinde nasıl bir balon olacağını gayet iyi biliyorum.
Türkiye’ye döndüğümde sadece ilköğretim öğrencilerine müsait olduğum her zaman okullarına gidip hikayemi anlatıp sunumumu yapacağım. Hatta bunu yolculuğum sırasında Skype üzerinden bağlanıp yıllardır yapmaktayım! Bu yolculukta benim yapabileceğim en iyi şeylerden biri de budur. Rica ediyorum derneğiniz, şirketiniz, topluluğunuz için benden yol anılarımı veya tecrübelerimi paylaşmamı istemeyin.
7 yılını yolda geçirmiş, bir çok badire atlatmış, tüm dinlerin, inanışların merkezine gitmiş, kültürlerin içinde yaşamış metre metre dünyayı gezen birinin edindiği tecrübeyi paylaşması ve zaman ayırmasının da bir değeri olmalıdır diye düşünüyorum. Düşünsenize bir bilgisayar programcısına gidiyorsunuz “arkadaş bana öğrendiklerini bildiklerini zaman ayırıp anlatsana” dediğinizi. İnsanlar bu eğitimler için kursa gidiyor, okullara gidip eğitim alıyor.
Bizim gibilerden bu tecrübeleri rahatçana paylaşmamız isteniyor. Bu da bizlere ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Okuduğunuz bu sayfada yılların tecrübeleri var. Hiç bir şey paylaşmadın, vatana, millete insanlığa hiç bir faydan da dokunmadı denemez. Yıllarca elimden geldiği kadar paylaştım destek oldum. Bir kurum eğer beni konuşmaya davet edecekse rica ediyorum. Bu işin raconu neyse ona göre mesaj atarsa sevinirim.