Scudo Sports

Gürkan Genç'in gerekli ilgiyi görememesi

bu tür insanlar hiç kusura bakmada tuzu kuru zengin insanlar.Gezsin tabi ki bu çok güzel bir duygu .Ben senelerdir yollardayım özellikle yazları benim ne öyle ailem destek olur nede arkadaşlarım.Sponsor hak getire bir çok malzememi alana kadar göbeğim çatlar param yetmez yollarda bazen zor karnımı doyururum.DOlar zıplar yedek parça alamam.Ocağım bozulur tamir edemem.Hiç kusura bakmayın dostlar gerçekten zorluk yaşanan bir durum ama bu gibi dünyayı dolaşan gezginlerin desteği yeterince var.Morallerini yüksek tutmalılar tabi sonuçta aynı şeyleri bende yapıyorum.Geçtiğimiz yıla kadar ben telefon bile kullanamıyordum maddi olanaksızlıkdan.İşin manevi yıpratıcılığı çevremde gelen saçma sözler de cabası.Daha uzun yazardım ama bu yeterli şimdilik

Scudo
@engin güner hay agzina saglik ben onlarinki tur dan cikmis ranta donmus aynen soyledigin gibi ne gezginler var ama ne zorlukla mucadele ediyolar

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Ara sıra hoş paylaşımlarına yahut canlı yayınlarına denk geliyorum. Maddi yönden sorunu yok diyenler var. İşin o kısmını bilmiyorum lakin bu tarz bi turu -like- için yapmadığını düşünüyorum. Zira yapmacık yorumlar yada zoraki beğeniler bu işi çekilmez ve itici hale getirirdi bence. İnsanlar içinden geldiği gibi davranır. Beğenmek isteyen beğenir takip eder zaten. Burada sadece bilmeyenler yada rast gelmeyenler için 'böyle birisi var, böyle tur yapıyor yahut bu tarz bi peojesi var' demek yeterli olur. İlla -beğenin- demek fazla zorlama gibi bence.

İleride Spor Bakanı olmak istediğini belirtmişti. İşte o zaman gerçekten destek olabiliriz, olmalıyız.

Düşünsenize Türkiye'de bisiklet farkındalığını nasıl artırabileceğini,
Bisiklet yolları yaptırabileceğini,
Bisikleti ana akım medyada teşvik edebileceğini,
Federasyona, takımlara ve organizasyonlara çeki düzen verebileceğini,
Dünya üzerinde gözlemlediği bisiklet kültürünün en güzel örneklerini buraya getirebileceğini...

Düşüncesi dahi güzel...

GÜRKAN GENCİN SAYFASINDAN 10) Ne kadar kazanıyorsun? Zengin misin?

Ne ailem nede ben zengin değiliz, öyle olsaydı yaptığım projeler daha iyi olurdu. Her hangi bir birikimim gizli hesabım yok. Mal varlığım sadece bisikletim ve üstünde taşıdığım eşyalardır.
(link) dünya turuma finansal destekte bulunan tek kurumdur. 6 senedir bir çok kurumdan destek istemişimdir. Finansal destek veren çıkmamıştır. Atılım Üniversitesinin de destek vermesinin sebebi arkadaşlık ilişkilerimden ötürüdür. Hesabıma aylık olarak bir bütçe gönderirler bu bütçede benim konaklama ve yoldaki yemek masraflarımı karşılar. Konaklamanın büyük bir çoğunluğunu çadırda yaptığımda para birikir ve kendi oluşturduğum projelere finansal destek sağlarım.
Bunun dışında sitedeki yazıları okuyup “helal olsun iyi yazmışın bu da senin yazarlık hakkın” deyip banka hesabıma para gönderen okuyucular vardır. Kedilerinin adı da şu listede yazmaktadır. (link) . Okuyuculardan gelen bu parayı da gerçekleştirdiğim projelerimde veya kırılan bozulan ekipmanların yenilenmesinde kullanıyorum.
Taşıdığım DJI marka insansız hava aracımla gittiğim ülkelerde fabrikaların, otellerin, fotoğraflarını çekip filmler yapıp kendilerine satıyor veya otellerde bedavaya kalıyorum. Otellerin veya kurumların ayrıca reklamlarını yapmıyorum! Çektiğim görüntülere göre 100$ -500$ arası ek gelir sağlıyor
Google ve Youtube reklamlarından da gelir elde ediyorum. Fakat düşünüldüğü kadar büyük bir gelir değil. Çünkü youtube da çok az video yayınladım. Ayda 5 $ ya getiriyor ya getirmiyor.
Gittiğim ülkelerde özel şirketlerde motivasyon konuşmalarından ücret alıyorum. 45dk konuşmadan 1000$ -3000$ arası ücret aldığım kurumlar var
Bir ülkede Afrika’da geçirdiği 3 ayını anlatan bir kadın konuşmacının sunumuna katılmıştım. 45 dakika için onu çağıran şirketten aldığı ücret 15000$ + konaklama + uçak biletleri olmuştu. Türkiye’den beni sadece uçak bileti karşılığında ülkeye çağıran şirketler var. İşte bu zamanlarda bir çok kişi için yaptığım olayın bir değeri olmadığını daha iyi anlıyorum. Bazı kişiler “Gürkan Genç Türkiye’ye döndüğünde çok popüler olacaksın” dese de ben bu hikayeyi daha önce Türkiye’den Japonya’ya bisikletle gidip döndüğümde yaşadığımdan dolayı popülerlik peşinde nasıl bir balon olacağını gayet iyi biliyorum.
Türkiye’ye döndüğümde sadece ilköğretim öğrencilerine müsait olduğum her zaman okullarına gidip hikayemi anlatıp sunumumu yapacağım. Hatta bunu yolculuğum sırasında Skype üzerinden bağlanıp yıllardır yapmaktayım! Bu yolculukta benim yapabileceğim en iyi şeylerden biri de budur. Rica ediyorum derneğiniz, şirketiniz, topluluğunuz için benden yol anılarımı veya tecrübelerimi paylaşmamı istemeyin.
7 yılını yolda geçirmiş, bir çok badire atlatmış, tüm dinlerin, inanışların merkezine gitmiş, kültürlerin içinde yaşamış metre metre dünyayı gezen birinin edindiği tecrübeyi paylaşması ve zaman ayırmasının da bir değeri olmalıdır diye düşünüyorum. Düşünsenize bir bilgisayar programcısına gidiyorsunuz “arkadaş bana öğrendiklerini bildiklerini zaman ayırıp anlatsana” dediğinizi. İnsanlar bu eğitimler için kursa gidiyor, okullara gidip eğitim alıyor.
Bizim gibilerden bu tecrübeleri rahatçana paylaşmamız isteniyor. Bu da bizlere ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Okuduğunuz bu sayfada yılların tecrübeleri var. Hiç bir şey paylaşmadın, vatana, millete insanlığa hiç bir faydan da dokunmadı denemez. Yıllarca elimden geldiği kadar paylaştım destek oldum. Bir kurum eğer beni konuşmaya davet edecekse rica ediyorum. Bu işin raconu neyse ona göre mesaj atarsa sevinirim.

Adam keyfine geziyor, bunun başka bir açıklaması olmadan en yalın haliyle söylenebilecek hali budur.

Aksi gibi bisiklet camiasındaki abartmalar da beni uzun zamandır rahatsız etmekte. Adeta bir göklere çıkarma, bisikletin gurusu gibi görmeler vs. eminim ki kendisinin sizlerin yüklediği misyonlarda gözü yoktur, adamın derdi bisiklete binmek ve kim ne diyor diye bir düşüncesi yoktur. Kendisine ''Gürkan Genç Kimdir?'' diye sorduğunuzda inanıyorum ki sizlerin umduğu gibi '' turcunun tillahıyım, Ben bir modern dünya dervişiyim vs.'' gibi cevaplar yerine ''bisiklete binmeyi seven biri'' diyecek geçecektir ve en nihayetinde kendisi ''bisiklete binmeyi seven biri''dir..

Biz bu abilerimizden çok ögrencemiz şeyler var. :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Ya ben bu başlığı açan arkadaşı da takdir etmek istiyorum ne kadar içten samimiyetle yazmış :)
Bütün güzel insanlar birbirini böyle desteklese dünya daha güzel bir yer olurdu ;)
Başlığın ne olduğu, konunun ne olduğu önemli değil bence bu mesajdaki ruh çok güzel

Tesadüfen oğluma aldığım aşağıdaki kitapta, Bir gün hayallerinin peşinden gidip Gürkan Genç gibi olmayı umut eden iki küçük gezgin anlatılıyor.

qG0D8D.jpg

uzun süredir hem facebookda, hemde instagramda takip ediyorum.çok keyifli yazıları var.tura çıkmak isteyenlerede malzeme vb. konularda sayfasında güzel bilgiler veriyor.hayallerini gerçekleştirme cesaretini gösteren her insan gibi bu genç adamında önünde saygıyla eğiliyorum.helal olsun.sponsorluk gibi kurumların ülkemizde işleyişi çok farklı ne yazıkki.Japonya dönüşünde THY gürkan genç gezecek biz bedavamı getireceğiz yaklaşımıyla yardımcı olmamıştı .ama bizimle alaksı bile olmayan ABD basketçilerine dünya para vermişlerdi.burda bir parantazde Atılım üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür için açmak lazım.darısı diğer kurumsal firmalara diyelim.

Kutluyorum güzel bir noktayı hatırlattınız @efecan200

@haldun31

45 dk anı: 1000-5000$
yol anısı: 1299$
kaza anısı: 1399$
macera anısı: 1199$
hepsi 1 paket: 3999$
Fiyatlarımıza K.deve dahil değildir.Lütfen Veresiye Teklif Etmeyiniz. :rolleyes:

@danceros Biraz Picasso'nun restauranttaki garson ile yaşadığı muhabbete benzemiş.

@hamlet2006 kısmen katılıyorum :) çünkü o hikayede, ''dünyanın en iyi ressamının yeteneğiyle ortaya çıkmış bir eser''e biçilmiş paha söz konusu, bu mevzuya gelecek olursak ,şimdi ben (logo yarışmasıyla ilgili konudaki, grafikere 20tl veren arkadaşa ithafen :) ) yoldan birini çevirsem al sana para son sistem donanımlar ve bisikletin bütün donanımları ve sarfları benden dünyayı gez desem kim yok der? :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@danceros Ben size o konuda katılmıştım.Verdiğiniz õrnek de gerçekten çarpıcıydı.Bu konuyla benzerlik ilgisini ben de şöyle kurdum.Nasıl Picasso o resmi 5 dakika değil de 40 senenin verdiği birikimle ,donanımla,tecrübeyle,yaşanmışlıkla yaptı ise Gürkan Genç'te de aynı durum benzemekte diye düşünmüştüm.Mesala ben daha iyi daha epik bir gezi yapıp daha iyi pazarlasam bile benim hikayeme bakan dahi olmaz ;Ama Gürkanınki eder

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@danceros üstad konu sadece para değil cesaret işidir bence.işinden ,ülkenden,ailenden ,sorumluluklarından uzaklaşmak sanırım o kadar kolay değildir.gürkan genç aynı zamanda sanırım birçok(gobi-atacama vb.) çölü geçen ilk türk bisikletçi.birkaç rekora sahip şu anda.ki son geçtiği geçit dünyada araçla çıkılan en yüksek geçit diye biliyorum.yani henüz doğada çadırda kalırken ayı gelirmi ,köpek saldırırmı diyen bizler.afrikada doğal yaşam alanlarında bisiklet süren bu genci çokta küçümsememliyiz diye düşünüyorum.istediği para içinse tek doğru arz taleptir.kerimcan durmaz gibi popüler kültür fenomenlerine rüyamızda görmediğimiz paraların verildiği dünyada bırakalımda hayalini gereçkleştirmeye çalışan bu gençde yaşamını böyle sürdürsün.şahsım adına fikrim budur yoksa sizin fikrinizede saygılıyım.konferans verirse sadece destek için bile giderim.ama kimi için gitmemek en doğru tercih olabilir.dedimya arz talep.neyse gürkan gencin ayagına taş değmesin yolu açık olsun diyelim :)

1930 larda iki iranlı kardeş birlikte dünya turu yapmışlar. Bugün tahran da sadabad parkında (ki ülkenin en önemli yerlerinden) bu iki genç ile ilgili müze var. Kültürel miras olarak bakıyorlar. Gürkan genç'in yaptığı olay da benim için böyle birşeydir. Gelecek kuşaklara aktarılması gereken kültürel mirasımızdır.
Dünya çapında müthiş bir iş yapıyor.

@hamlet2006 aslında çok da farklı şeyler konuşmuyoruz fakat yanıldığınız nokta yaşanmışlık ve tecrübe pratikle olur, yetenek ise doğuştan gelir herkeste olmaz. picassoyu diğer ressamlardan ayıran özelliği yeteneğidir. gürkan genç yeteneklimidir? bence sadece cesaretli ve imkanları olan biri.

yanlış anlaşılma olmasın ben gürkan gençin yazılarını okuyor sosyal medyada ve youtubeda takip ediyorum yaptığı şeyi takdir ediyor saygı duyuyorum.

@Seyha07

Aynen Gürkan Genç bu konuda gayet olumlu bir şekilde her sorulanı cevaplıyor. Hiç bir horlama aşağılama sergilemiyor. Ayrıca yine dediğiniz gibi Hasan Söylemez'i de takip ediyorum. Afrika gibi bir yerde benim bisikletten temiz bir şekilde turunu gerçekleştirmesi de ilginç. Bisikleti arada yola koyup geri zamanda araba ile tur yapıyor galiba. Neyse zaten bu tip tura çıkanlar genelde desteğini almış oluyor. Yani yukarıdaki arkadaşın dediği TREK kanalında 2 arkadaş İngiltere'den Cape Town'a şeklinde tur geçekleştirdikleri zaman bu turu bilen insan dışında birileri yoktu daha sonra tüm olayları kanala verip belgesel yapmışlar. Ana konuya dönersek tur ile alakalı herkes zaten Gürkan Genç'i bilip takip ediyordur, hele ki böyle bir forumda. Kendisi burada şov yapmanın değil inandığı ve başarabileceği hayallerinin peşinde yola çıkmış birisi. Darısı bizim başımıza. Kendisine de buradan yolu açık olsun diyorum, sayesinde Güney Amerikayı geziyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Bu konu sadece ne kadar ilgi görmek istemesine bağlı.

Geri