Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

@mavi_bisiklet yaptıktan sonra karşılaştır bakalım. Yorumlarını bekliyoruz

Scudo
Muhakkak değerlendiririm ama bunun yağlama işi 3 4 ayda bir olur diye biliyorum. Bir aksilik olmazsa burada yağmurlar başlamadan, Kasım gibi falan yağlarım herhalde

@Gökay Akçay
Bu guzel anilarinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkurler ederiz.
Insan sizin bu mücadeci ruhunuzdan ilham aliyor
Screenshot_2019-08-16-00-04-58.png

@hamlet2006
Brooks B17 için tatlı badem yağı kullanıyorum. Az bir şekil alıncaya kadar, daha sık yağlama yapılabilir.

@hamlet2006
Görüntü beklediğimden daha iyi. Benimki de yarın gelir.
İlk kullanımdan önce güzelce bir vazelinleyin, bir kaç saat bekleyip binin derim. Bu seleyi pedli taytsız kullanacaksınız değil mi?

@Haggard1963

Tayt kullanacağım.Tayttan kurtulmak birinci önceliğim değil açıkçası.Kendi selem Specialized Power Comp, 150 km ye kadar çok yeterli iyi bir seleydi.Bu Gyes seleden beklentim birkaç gün üstüste attığım 200 km üstü turlarda ağrı sızı ,pişik tahriş yapmaması.

@hamlet2006
Gyes'den Power Comp'dan daha üstün bir performans bekliyorsunuz, beklentinizi karşılar mı bilemedim. Neticede dar sele, tılsımlı bir materyal bile olsa dar yüzey demek fazla baskı demek.
Bence bu düzeydeki beklentinizi Brooks Team Pro ya da Imperial serisinden bir sele karşılardı. Neticede B17 tabanlı, esneyen, yapılabilen seleler. Brooks Swallow'un bile sizin Specialized'dan daha konforlu olduğunu sanmam. Ama en iyisi denemek, belki Gyes hepsinden rahat çıkar.

Benim bisiklette Terry'nin Flx Gel modeli vardı, aslında iyi seleymiş ama ne kadar denediysem taytla bile rahat edemedim.

@hamlet2006
@hamlet2006 Süleyman en kısa zamanda birlikte deneyelim. Atla gel yine Denizli'ye, seni İncirliova'da karşılarım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Haggard1963 Aslında ''beklenti'' kelimesini yanlış kullandım.Fiyatını uygun görünce ''ya tutarsa'' diyerek kendimce kabul edilebilir risk aldım biraz da.Son çare olarak Selle Smp ya da ISM düşünüyorum, onların da fiyatı inanılmaz korkutuyor.Asıl derdim Trans Türkiye Ultra Bike Race yarışında 12 gün boyunca 2500 km gidebilmek.Bu sene 9 gün 1850 km de sele ağrısından bırakmak zorunda kaldım.
Specialized Power Comp kullanıcılarının vücut esnekliğinin iyi olması gerekiyor.Biraz daha agresif kullanıma uygun.Bana çok uymadığı halde benim için bile günlük 150 kmye kadar sorunsuz.Bu sele ile Tcr'deki ultracılar mutlu mesut yarışıyorlar.Sorun bendeydi.:kötü:

@Bahri Kaplan

Yarış takvimi belirlendikten sonra -fırsat olursa daha önce- bu sene hem İzmir çevresinde hem de Denizli çevresinde sıkı antrenman yapalım Bahri Ağabey. :harika:

@Haggard1963
Hayirli olsun baskan ama elma yesili brooks bi guzel duruyordu yav olsundu buda bizimdi dislamamak lazim gidon bantlarinida siyah yaparsan kontras toparlar. Sen bilirsin tabi

@mariokaldato

206975 dosyayı görüntüle

206976 dosyayı görüntüle

Bugün gün boyu hem Gyes seleyle hem de elimdeki Terry marka yol selesiyle deneme yaptım.
Gyes aşırı derece rahatsız, pedli taytsız kullanılmayacak bir sele. Hatta taytsız kullanımda Terry sele çok daha rahat diyebilirim. Deri sele olduğu için esneyecektir diyenler olabilir ama, uzun süredir zaten deri sele kullanmaktayım ve bu selenin pek esneme gibi bir durumu yok. Esneyip kalça kemiğinin şeklini alacak bir yüzeyi yok zaten. Brooks'un deri yapısıyla karşılaştırınca Gyes'in malzemesi karton gibi. Sonuç: Hüsran ?

?

@Haggard1963

Hocam, siz böyle söyleyince iyice umut bu topraklardan gitti.
Sizce endurance kadro yol bisikletime hangi Brooksu sipariş vermeliyim?
-B17 Standart
-B17 Standart imperial
-B17 narrow
-B17 narrow imperial
ya da başka model

ağırlık veya görsellik takıntım yok.

Dağ bisikletine uygun olan modeli var mıdır?
Tavsiye edebileceğiniz.

@Haggard1963
Hocam ayakkabicidan hafif sıkan bir ayakabi alinca satici bize " sen giy yienim bi haftaya açar o rahat edersin " derdi bizde saf gibi inanirdik. Ama o eziyet baki kalirdi. Bu selenin durumu bu olabilir. Olmayabilirde bilemiyorum

@Haggard1963
Acele etmeyin derim, bazen taytsız bazende taytlı olarak binmeye devam edin. Brooks da dahil olmak üzere, bu tür selelerin şekil alması zaman alıyor. Günlük 20-30 km.lik turlarla, seleye alışabilirsiniz.

@hamlet2006
Süleyman, bir tek beni dinlemiyorsun; sakalım yok diye yapıyorsan, en kısa zamanda sakal da bırakırım, hacı da olduk çok şükür. :)
TTUBR'de 2350 km. hangi seleyi kullandığımı biliyorsun.
Yeni selenin alışması için, ona zaman tanımalısın.

Son düzenleme:
Bugün Brooks marka modelini bilmediğim bir seleyi bisikletçide inceledim. Arkadaşlar bence yanlışınız var, sele şekil değiştirmiyor, totolarınız selenin şeklini alıyor. ?

@Bahri Kaplan

Estağfirullah Bahri Ağabey,
Sen B17 standartı ,şehir bisikletinde alıştırdıktan sonra Canyon'a taktın diye B17 standart hakkında şüphelerim vardı.Direkt yol bisikletine takınca alışır mı alışmaz mı onu düşündüğümden.

Geri